5 Φεβρουαρίου 2010

Πρέπει να δικαιολογήσω στον Παπανδρέου τον μισθό μου...

Όπως καταλαβαίνετε, είμαι αναγκασμένη να γράψω το παρακάτω κείμενο...

Δεν είχα την πρόθεση να ασχοληθώ ξανά με τον Λάκη Λαζόπουλο, γιατί και μόνο που γράφω για τον κύριο εκνευρίζομαι. Δεν σχολίασα καν το βίντεο με τον Ευρωπαίο Επίτροπο που ... κανονίζει να το πω (;) τον Παπανδρέου...
Άρχισε όμως να με τρώει το χεράκι μου όταν διάβασα στο
troktiko τι δήλωσε ο τρισμέγιστος καλλιτέχνης σήμερα στην εκπομπή του Χατζηνικολάου. Είπε λοιπόν ότι όσοι τον έκριναν για το πολύ όμορφο βίντεό του και μετέδωσαν στον Παπανδρέου λάθος εικόνα, είναι δημοσιογράφοι που πληρώνονται από το ΠΑΣΟΚ.

Το εν λόγω
βίντεο δε με είχε εκνευρίσει αλλά σήμερα πραγματικά εξοργίστηκα.
O απλός κόσμος που πιστεύει ότι όντως o Λαζόπουλος έθιξε τον Παπανδρέου, που μπορεί να εκνευρίστηκε και δεν πληρώνεται από κανέναν, τι είναι φίλε Λάκη; Ζώα και κολλημένοι;

Εσύ αγαπητέ πληρώνεσαι από επιχειρηματίες με κάτι δυσθεώρητα ποσά για να το παίζεις σ' εμάς αριστερός και μεσσίας. Παίρνεις κι εγώ δε ξέρω πόσα (εκτός κι αν μας "καθοδηγείς" αφιλοκερδώς) και με το δεδομένο ότι έχεις όλα σου τα προβλήματα λυμένα (εκτός από την κρίση ταυτότητάς σου), παρακινείς τον κόσμο να βγει στους δρόμους και με περίσσια ειρωνεία λες ότι πολύ θα ήθελες να κατέβεις κι εσύ, αλλά σουξου μούξου.
Ακούω και κάποιους που δηλώνουν φανατικοί Λαζοπουλικοί να λένε: “είναι ο μόνος που τα λέει” και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Δώσε μου κι εμένα όσα παίρνει ο Λαζόπουλος να βγω να πω τα ίδια, δε το κάνει κυρά μου (για να υιοθετήσω και λεξιλόγιο Λαζό) για την ψυχή της μάνας του.

Το τραγικό είναι ότι ο Λαζόπουλος έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κόσμος τον βλέπει σαν μεσσία και εμφανίζεται με έκτακτα τσαντήρια (όπως λέμε έκτακτο δελτίο ειδήσεων)για να δώσει κουράγιο στον κόσμο, για να το παίξει πνευματικός καθοδηγητής...

Του υποβάθμισε το ΕΣΡ την εκπομπή και έβαλε πλερέζες, μέχρι και “σχέδιο” βλέπει πίσω από αυτό. Το ΕΣΡ είχε τη μαγκιά να το κάνει, την Τατιάνα δε θα την φοβηθούν, ούτε τη Λαμπίρη, αλλά τον Λαζόπουλο θα τον φοβηθούν. Σιγά το διαμάντι που υποβάθμισαν, μία εκπομπή με συνεχή υπονοούμενα, με άσεμνες κινήσεις, με βωμολοχίες χωρίς να υπάρχει ίχνος μπιπ που παίζεται στις 9 το βράδυ. Δε χρειάζεται να είναι κάποιος βαλτός, παρά μόνον αντικειμενικός για να διαπιστώσει ότι είναι ένα υποβαθμισμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα.
Το μόνο ποιοτικό στοιχείο που έχει απομείνει στο "Αλ Τσαντήρι", είναι οι επισκέψεις μεγάλων καλλιτεχνών...

Ο Λαζόπουλος γουστάρει να προκαλεί, όσα λέει τα βαφτίζει σάτιρα και καθάρισε. Όταν κάποιος τολμήσει να κινηθεί δικαστικά εναντίον του, ή έστω τολμήσει να του απαντήσει υπονοώντας όσα όλοι γνωρίζουμε, στην πρώτη περίπτωση τον ειρωνεύεται μέχρι αηδίας και στη δεύτερη τον γλύφει πατόκορφα.

Ευτυχώς που υπάρχουν κι εκπομπές όπως το Ράδιο Αρβύλα, η Ελληνοφρένεια και το ΟΛΑ που ο κόσμος μπορεί πραγματικά να καταλάβει αν όχι τι θα πει σάτιρα (αφού ο Λαζόπουλος έχει την αποκλειστικότητα), τουλάχιστον τι θα πει χιούμορ.
Όχι ότι ο Λαζόπουλος δεν έχει χιούμορ ή καυστικότητα, αλλά μετά τα 2 πρώτα χρόνια του τσαντηριού, επέλεξε άλλον ρόλο από αυτόν του κωμικού ηθοποιού, αυτόν του κριτή των πάντων, του διαδόχου του Αριστοφάνη, που χρησιμοποιεί το χιούμορ του υποκειμενικά για να περάσει στον κόσμο αυτά που θέλει ως "αξιώματα". Ένας καλλιτέχνης που η τέχνη του είναι στρατευμένη.

Δεν ξέρω κατά πόσο αποτελεί ένα πολιτισμικό κεφάλαιο για την χώρα (ούτε να το διανοηθώ), αλλά το λιβανιστήρι στο πρόσωπό του επειδή πουλάει, παραπάει.

Πάντως όσες προσπάθειες και αν κάνει, δεν έχει ακόμη καταφέρει να μας κάνει να ξεχάσουμε τον καλό Λαζόπουλο των 10 μικρών Μήτσων.

Θα κλείσω με μία ευχή, η επόμενη πλαστή εικόνα που θα καταρρεύσει να είναι ο Λαζόπουλος. Μετά το πρότυπο της απόλυτης οικογένειας καιρός είναι να καταρρεύσει και το πρότυπο του απόλυτου Ανθρώπου, του απόλυτου Δημοκράτη, μπας και κάποιοι δουν ότι πρωταγωνιστές της ζωής δεν είναι αυτoί οι "πλαστοί άνθρωποι" που μας πλασάρει η τηλεόραση για είδωλα.

ΥΓ: Άξιος ο μισθός μου ε?

10 σχόλια:

tsaousa είπε...

Νομίζω ότι η αποδόμηση του έχει αρχίσει ήδη.

Μαθηματική εξίσωση είναι η περίπτωση Λαζόπουλου.

monahikoslikos είπε...

Δεν ξέρω αν σ' έχω ξαναρωτήσει...
το ανέκδοτο με το φούστη γάιδαρο το ξέρεις?

Ανώνυμος είπε...

Αφού διαβάζεις τρωκτικό και θέλεις να μαθαίνεις τι δήλωσε ο καθείς στον κάθε παπάρα, τα θέλει και σένα ...ο κώλος σου τσουγδάκι :)))

Kαλό σκ

Τσούγδω είπε...

@tsaousa

Μωρέ μακάρι η περίπτωση Λαζόπουλου να ήταν μία απλή μαθηματική εξίσωση... Εδώ μιλάμε για διαφορική 3ου βαθμού και πάνω....

@Λύκε

Δεν το ξέρω το ανέκδοτο και πραγματικά ΑΔΥΝΑΤΩ και θέλω να με πιστέψεις σε αυτό, να κατανοήσω τον λόγο για τον οποίο αναφέρεσαι στο ανέκδοτο αυτό, σε ένα ποστ που αφορά στον κύριο Λαζόπουλο.

@Φοράδα στ΄αλώνι

Αμ δε τα ξέρω ότι τα θέλει ο κώλος μου... Αλλά τι να κάνεις, κόβονται οι κακές συνήθειες??

monahikoslikos είπε...

το ανέκδοτο με το φούστη γάιδαρο είναι σαν την κόκα κόλα πάει με όλα και άρα και με Λαζόπουλο.

chessman είπε...

Ελάτε μωρέ που ασχολείστε ακόμα με τον κάθε Λαζόπουλο. Τουλάχιστο το "πεντάλεπτο" με τον Ζάχο Χατζηφωτίου ήταν πιο τίμιο κάποτε. Την ίδια ακριβώς καούρα είχα κι οι δυο να πουν την "άφατη αλήθεια" που μόνο αυτοί κατέχουν. Κρέμασε δηλαδή μια γελοία γραβάτα ο Λαζόπουλος κι αυτό μετά θα το λέμε σάτυρα ; Μακριά !

Τσούγδω είπε...

@ Λύκε

Το βρίσκω λογικό! Δε μου είπες το ανέκδοτο όμως...

@chessman

Με πιάνεις αδιάβαστη... Δεν ήξερα ότι ο Χατζηφωτίου είχε εκπομπή. Πρέπει να ήταν απίστευτος! Τα καλά δεν τα ανεβάζουν στο youtube...

k1 είπε...

Επιτέλους, και μια σοβαρή κριτική στον λαζόπουλο. Έχω βαρεθεί να βλέπω/διαβάζω ελεγείες.

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Η αποδόμηση των πάντων και η διδαχή του κ@λου εύκολα γίνονται όταν έχεις βήμα γλυμένο και σαλιωμένο.
#$@&&&&&^.
Κάτι κακό μου βγαίνει αλλά γριά γυναίκα, βλέπεις δεν μου επιτρέπεται!

Τσούγδω είπε...

@k1

Μα κι εγώ είχα βαρεθεί να διαβάζω αγιογραφίες, οπότε είπα να του κάνω ένα μικρό αφιέρωμα.

@Γιαγιά Αντιγόνη

Εμένα να δεις πόσα κακά #$%^@& μου έβγαινε να γράψω, αλλά συγκρατήθηκα. Θα περιμένω το επόμενο τσαντήρι να του τα πω μαζεμένα από τον καναπέ μου.