3 Φεβρουαρίου 2010

Σφηνάκια

  • Εχθές το βράδυ, μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, καθόμουν και σκεφτόμουν πόσο πιο ωραία θα ήταν τα πράγματα αν ήταν ακόμη Πρωθυπουργός της χώρας ο Καραμανλής... Αφασία!!
  • Αρχικά η στατιστική υπηρεσία θα συνέχιζε να στέλνει μαγειρεμένα νούμερα για το έλλειμμα στην ΕΕ. Το 12,7% θα το είχε κάνει ας πούμε 8,6% (θα έλεγα 9, αλλά όταν είναι δεκαδικό είναι όσο να πεις πιο πειστικό σαν νούμερο), οπότε δε θα είχαμε τα προβλήματα που έχουμε τώρα.
  • Θα είχαμε ακόμη υπουργό Οικονομίας τον Παπαθανασίου, Υ.Πε.Χω.Δ.Ε. Τον Σουφλιά, την Φάνη Πάλη υπουργό Απασχόλησης, την Ντόρα Υπ.Εξ. και φυσικά Πρωθυπουργό τον ακόμα πιο κουρασμένο και παραιτημένο Καραμανλή. Τι παραπάνω να ζητήσει ένας Έλληνας;
  • Θα έβγαιναν οι αγρότες στους δρόμους όπως κάθε χρόνο για το ετήσιο συμπόσιό τους, θα τους πέταγε ο Κοντός 500εκατ στα μούτρα για να φύγουν, χωρίς συζήτηση για θεσμικές αλλαγές φυσικά, θα άνοιγαν τους δρόμους και όλα θα κύλαγαν όπως έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια, πατροπαράδοτα κι ελληνικά.
  • Τώρα θα σας παραθέσω μερικές μόνο από τις σκέψεις, που στοιχηματίζω πως τριγυρίζουν στο μυαλό του περίφημου μέσου Έλληνα:
  • Τον Παπανδρέου τον επιλέξαμε για να κάνει την Ελλάδα έναν πράσινο παράδεισο, να βρει τον μαγικό τρόπο να μηδενίσει χρέος και έλλειμμα, να αυξήσει τους μισθούς.... Αλλιώς κρατάγαμε και τον Καραμανλή...
  • Κι έρχεται τώρα ο Παπανδρέου και μας λέει ότι λεφτά δεν υπάρχουν τελικά και πρέπει όλοι να κάνουν θυσίες... Πού πας ρε άνθρωπε, που ήρθες να εφαρμόσεις τα έξαλλα τα Αμερικάνικα στη χώρα που μαμάει και δέρνει, στο βασίλειο του τσατσιληκίου, στην Ελλαδάρα μας;
  • Αρχικά Πρωθυπουργέ, μας είχες πει ότι λεφτά υπάρχουν, οπότε είσαι υποχρεωμένος να τα βρεις, χωρίς να βάλεις χέρι σε κανέναν μας, να τα γεννήσεις ή δυνατόν. Αλλιώς είσαι ψεύτης και υποκριτής.
  • Γιατί να πληρώσει ο καημένος, ο κακομοίρης, ο μικρομεσαίος ο Έλληνας, για τα χρήματα που παντελόνιασαν οι σεσημασμένοι εγκληματίες πολιτικοί και οι παράγοντες;
  • Άμα δεν ήθελαν ας μη διόριζαν τα παιδιά των ψηφοφόρων από το παράθυρο και ας μην είχαν δώσει τόσα επιδόματα και τέτοιους μισθούς, τώρα δεν υπάρχει επιστροφή.
  • Να βάλετε φορολογία 90% στο μεγάλο κεφάλαιο και στους ελεύθερους επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι να μη πληρώνουν μία....
  • Χρεοκοπεί η Ελλάδα; Ε ας χρεοκοπήσει, θα φύγουμε στο εξωτερικό, όπου πολύ εύκολα θα μας δώσουν ιθαγένεια, γιατί εμείς δεν είμαστε Πακιστανοί, Σομαλοί ή τέλος πάντων σκουρόχρωμοι, αλλά Έλληνες, οπότε ο κάθε Ευρωπαίος θα πρέπει να είναι υπερήφανος που επιλέξαμε να εγκατασταθούμε στη χώρα του.
  • Αυτές είναι λίγο πολύ οι σκέψεις του .... του Έλληνα, που θέλει να πληρώσει ο γείτονας, ο απέναντι, ο άσχετος, το απροσδιόριστο μεγάλο κεφάλαιο και όχι αυτός.
  • Που για τον Έλληνα "εκπρόσωποι" του μεγάλου κεφαλαίου είναι από τον Λάτση, μέχρι τον τελευταίο ελεύθερο επαγγελματία που χτυπάει 20ωρα την ημέρα και δουλεύει και Σαββατοκύριακα για να βγάλει όσα βγάζει και να του πάρει το 40% η εφορία (5 στους 12 μήνες δουλεύει μόνο για την εφορία δηλαδή).
  • Αυτός ο ελεύθερος επαγγελματίας που περιέγραψα, είναι λογικό (αν και κατακριτέο) να φοροδιαφεύγει. Θα λαδώσει έναν εφοριακό, θα εμφανίσει λιγότερα έσοδα και όλα μέλι γάλα.
  • Εφοριακοί.... Καλά κουμάσια κι αυτοί... Με μισθούς 3.000 ευρώ και μαύρα αφήστε μη σας τα λέω καλύτερα, ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν....
  • Μπορούν να πάνε και να κάνουν παρέα στους αγρότες των μπλόκων οι οποίοι αδυνατούν να κατανοήσουν μετά από 3 εβδομάδες τη φράση "δεν υπάρχουν χρήματα, συζητάμε μόνο για θεσμικές αλλαγές".
  • Αυτή την καημένη τη Μπατζελή την έχουν ρημάξει. Δηλαδή τι παραπάνω πρέπει να κάνει, να πουλήσει το σπίτι της και όλα της τα περιουσιακά στοιχεία και να δώσει τα χρήματα στους αγρότες μπας και ικανοποιηθούν;
  • Εγώ ξέρω τι θέλουν πραγματικά οι αγρότες από την Κατερίνα Μπατζελή....



ΥΓ: Εχθές το δελτίο ειδήσεων του Star έκανε 15,5 (25,5 στα νεανικά) πράγμα το οποίο σημαίνει ότι στους 100 Έλληνες, οι 16 ενδιαφέρθηκαν περισσότερο για τις εξελίξεις γύρω από ένα θέμα που δε τους αφορά ούτε κατά διάνοια (βλ. Διαζύγιο Ελένης Μενεγάκη) παρά με ένα θέμα που τους αφορά άμεσα όπως είναι η πορεία της Οικονομίας.
Αλλά θα μου πεις χωρίς λεφτά τη βγάζεις, χωρίς να ξέρεις τι κάνει η Μενεγάκη στη ζωή της, όχι.

13 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Όλοι οι απατεώνες τελικά την ίδια μούρη έχουν και φαίνεται πως απ΄ τον κανόνα δεν ξέφυγε κι ο γιος της Μαργαρίτας (γιατί αποκλείω να είναι γιος του Αντρέα).
Αφού παραμύθιασε τον κοσμάκη με τα προεκλογικά "λεφτά υπάρχουνε" και "έχουμε σχέδιο για την έξοδο από την κρίση", αφού στρουθοκαμήλισε 5 μήνες με τα ανέξοδα και αδιέξοδα της διαβούλευσης έβγαλε τη μάσκα κι έδειξε το πρόσωπο του, πρόσωπο ενός ανώτερου υπαλλήλου των κερδοσκόπων της αγοράς, διαβάζοντάς μας υπό μορφή διαγγέλματος τις εντολές των αφεντικών του.

Αρκεί όμως αγαπητή Τσούγδω ο εμπαιγμός από τον Παπανδρέου δεν χρειάζεται να μας εμπαίζετε κι εσείς με φτηνά σοφίσματα.
Καλύτερα να σφυράτε κλέφτικα αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο.
Λυπάμαι γιατί δεν περίμενα ποτέ ένα τέτοιο κείμενο να το υπογράφεις εσύ.

Τσούγδω είπε...

@Λύκε,

Δηλαδή εσύ θα αποκαλούσες τον Παπανδρέου γιό του Ανδρέα αν έλεγε " Παπακωντσαντίνου, δώσ' τα όλα";
Εγώ απλά θα σε ρωτήσω τι θα πρότεινες εσύ να γίνει.

Θα ήθελα επίσης να μου πεις ποιά ακριβώς είναι τα αφεντικά του Παπανδρέου.

Εγώ δημοσιογράφος δεν είμαι, ούτε φυσικά υπάλληλος κανενός και αυτά που γράφω τα πιστεύω.
Οπότε δε θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου, να σφυρίξω κλέφτικα και δε θα αρχίσω ξαφνικά να λαικίζω και να βγω να πυροβολώ τον Παπανδρέου, στον οποίο έχω εναποθέσει όλες μου τις ελπίδες μήπως γίνει κάτι καλό.

Προτιμώ να τα ακούω από εσένα και από τον καθένα παρά να γράφω πράγματα που δεν πιστεύω.

tsaousa είπε...

Συμφωνώ μέχρι τελείας.

Και πρόσεξε που καταντούν μερικοί Ελληνάρες: να κατηγορούν τον πρωθυπουργό ως μη γιό του πατέρα του, ως γιο της μάνας του και πούτσες μπλε (ήθελα να βάλω αστεράκι, αλλά η λέξη ήθελε να παραμείνει, ζητώ συγγνώμη εκ μέρους της) επειδή δεν έχουν άλλη αηδία να γράψουν εναντίον του.

Inspirus είπε...

Εγώ θα διαφωνήσω με Τσούγδω και Τσαούσα, συμφωνώ με το Λύκο και μάλιστα στο σχόλιο (από το blog του):
Υ.Γ: Αλήθεια μήπως θυμάται κανείς αυτό (που είναι και σωστό) που έλεγε προεκλογικά ο Γιώργος, για να διαφοροποιείται από την πολιτική Καραμανλή, ότι "σε περίοδο ύφεσης είναι λάθος να παγώνεις τους μισθούς και να βάζεις φόρους γιατί θα βαθύνει η ύφεση" ?
Έτσι το έλεγε ή εγώ τα έχω μπερδεμένα μέσα μου????
Στο ερώτημα "Ποια είναι τα αφεντικά του Παπανδρέου?", η απάντηση είναι προφανής: Οι ίδιοι που διαφέντευαν και τον Καραμανλή, δηλ. το μεγάλο κεφάλαιο, οι πολυεθνικές εταιρείες, τα κατεστημένα συμφέροντα. Επιπλέον, στην περίπτωση του Γιωργάκη, οι άθλιοι κρατικο-συνδικαλιστές (γνωστά πασόκια, που αντιμάχονται κάθε λογικό μέτρο, διότι θίγει τα προνόμια και -κυρίως- την πελατεία τους), αλλά φευ και οι απεργαζόμενοι σχέδια συρρίκνωσης του ελληνισμού (βλ. κρυφά μνημόνια με τον Τούρκο πρωθυπουργό, πρόσφατα)...

monahikoslikos είπε...

Καλά δεν περίμενα από την Τσαούσα να καταλάβει, αυτή το μυαλό της το έχει μονίμως στις πούτσες μπλε, πράσινες, κόκκινες (ανάλογα την εποχή)γι αυτό τις έχει μόνιμα στο στόμα της.
Από τη τσούγδω όμως περίμενα πως μπορεί να καταλάβει ποιας ποιότητας είναι ένας πολιτικός που άλλα λέει προεκλογικά, αλλά μετεκλογικά στο Ζάππειο και άλλα τελικά πράττει κατ΄επιθυμία των διεθνών νταβατζήδων.
Και την ίδια ώρα που ξεθεμελιώνει το κοινωνικό κράτος και φέρνει τα πάνω κάτω στη διαβίωση των μισθωτών χωρίς στο ελάχιστο να θίγει τους έχοντες και κατεχοντες έχει αποδυθεί σε ένα μαραθώνιο μυστικών διαβουλεύσεων και υπομνημάτων με τις ηγεσίες των γειτονικών κρατών που διεκδικούν μέρος της ελληνικής επικράτειας,
Αν όμως δεν καταλαβαίνεις ή -και το πιθανότερο- δεν θέλεις να καταλάβεις προβλημά σου κυρία μου, δεν θα σκάσω κιόλας.

Υ.Γ Μπορείς να σκεφτείς τι χειρότερο θα έκανε ο Καραμανλής που τον μαυρίσαμε.
(αυτός τουλάχιστον μίλαγε για πάγωμα μισθών και όχι για μείωση)

Τσούγδω είπε...

@Inspirus

Ότι το έλεγε, το έλεγε και συμφωνώ με αυτή τη διατύπωση. Αλλά όταν έχεις το μπαμπούλα πάνω από το κεφάλι σου που δε θέλει να δει αλλαγές σε ... βάθος χρόνου, αλλά να χρηματοδοτηθεί άμεσα το χρέος, τι κάνεις?

@monahikoslykos

Έλα τώρα βρε Λύκε που δε θίγει στο ελάχιστο τους κατέχοντες!!! Φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας, φορολόγηση των μη διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων και μένει να δούμε ποια θα είναι η φορολογική κλίμακα. Εντάξει δε τους παίρνει και τα σώβρακα, αλλά μη τα παραλέμε.

Είναι προφανές ότι όλα αυτά που εξήγγειλε δεν βρίσκονται κάπου μέσα στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ούτε τα είχε έστω υπονοησει στο Ζάππειο.
Έχει όμως τη δυνατότητα να μην κάνει όσα του υπαγορεύουν οι Βρυξέλλες;

Όσο για το θέμα με τα υπομνήματα, οφείλω να πω ότι δε γνωρίζω τι ακριβώς παίζεται.

tsaousa είπε...

Λύκε, όνομα και πράμα (αν και ο λύκος είναι αγελαίο ζώο σε αντίθεση με σένα που σηλώνεις μοναχικός) ο Παπανδρέου όταν έλεγε υπάρχουν λεφτά δεν φανταζόταν το πόσο πολύ δεν υπάρχουν μια και αυτή η ξεφτίλα δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στα Ελληνικά ταμεία, τα οποία φυσικά από τη θέση που βρισκόταν δεν είχε τη δυνατότητα να τη γνωρίζει. Αλλιώς θα τη γνωρίζαμε κι εμείς και ο Καραμανλής δεν θα τολμούσε ούτε έναν προεκλογικό λόγο να βγάλει.

Κατά τα άλλα, συνεχίζεις να δείχνεις το επίπεδο παντόφλας που έχεις, αφού από την επίθεση για τη μάνα του Παπανδρέου, περνάς σε μένα στο ίδο ύφος του μαλάκα που είναι ενοχλητικός ακόμη και σε μια παρέα χαβαλετζήδων γύφτων.
Περαστικά.

Τσούγδω είπε...

@ tsaousa, Λύκε

Θα σας πω ένα ρητό που πολύ απεχθάνομαι:

"Τα μεγαλύτερα μίση, γεννούν τους μεγαλύτερους έρωτες".
Άντε βρε κι εγώ κουμπάρα! χαχαχα
(Μη μου δίνετε σημασία, έχω λαλήσει από την εξεταστική..)

ασωτος γιος είπε...

Αν ηταν ακομη ο καραμανλης προθυπουργος θα χε χωρισει νωριτερα η ελενιτσα ειναι σιγουρο , θα χε μεθοδευτει απο τον ιδιο επικοινωνιακα για να μην δωσουμε σημασια στους νεους φορους και στα μετρα της ευρωπης , μαλιστα θα χαμε και περισσοτερες φωτος απο το νεςο γκομενο της
στα δελτια ειδησεω του μεγκα και τοθ αντενα θα ταν πρωτη ειδηση, ο χατζινικολαου θα χτυπιοταν στα παραθυρα για μια δηλωση της και το σταρ θα χε λυσσαξει που ειναι πια μονο πολιτικο δελτιο ειδησεων

ειναι ο καραμανλης κωλοπετσομενος σαυτα πρωτος, ασε που θα ταν ακομη υπουργος τουρισμου το "κοληταρι" αυτος ο σπεσιαλ αντρακλας αηλαβμικονος,και θα τρεχαν τελειες διαφημιστικες καμπανιες για τη χωρα
αη λαβ γιωργακη η αλλαζουμε η βουλιαζουμε ναι αμε!

αντωνης είπε...

@tsoygdw
Θα ηθελα να υποβαλλω ενα ερωτημα, εντελως καλοπροαιρετα.

Το οτι ο Καραμανλης και η κυβερνηση του θεωρειται απο πολυ κοσμο (και απο μενα φυσικα) ως η χειροτερη κυβερνηση ever, αυτο αυτοματα κανει την κυβερνηση του Παπανδρεου καλη;

* Δεν γραφω καλυτερη της προηγουμενης. Αλλά καλη. Εχει διαφορα.

Τσούγδω είπε...

@ aswtosgios

Αυτά βέβαια με την προυπόθεση ότι θα ήταν δίπλα του ο μάγος της Επικοινωνίας Τεό Ρουσόπουλος.

@Αντώνη

Μα ούτως ή άλλως όταν θες να αποδείξεις ότι κάτι είναι καλό, δεν το συγκρίνεις με κάτι άλλο.
Σίγουρα η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι καλύτερη από του Καραμανλή.
Τώρα το να πω ότι είναι μία καλή κυβέρνηση είναι μεγάλη κουβέντα.
Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε πιστεύω.

ασημωνης είπε...

Aπαντωντας στον Αντωνη ,να πω πως οταν βγεις απ' τα σκατα και στα λασπονερα να πεσεις, καλα σου φαινονται! Και το παγωμενο ντους μετα ακομη καλυτερο.....
Καλησπερες!

Τσούγδω είπε...

@ Ασημώνη

Κάποιοι πίστευαν ότι θα έβγαιναν από την μπανιέρα με τα σκατά και θα έμπαιναν κατευθείαν στο τζακούζι!