29 Μαΐου 2009

Σχολιασμός debate

Λέμε λέμε για τον Κουλούρη και το eye liner, αλλά σήμερα όλοι οι άρρενες του debate, ήταν η χαρά της μακιγιεζ.
Οι πολιτικοί αρχηγοί περιορίστηκαν στο make up και στην ανοιχτή σκιά κάτω από το μάτι… Την ίδια εγκράτεια δεν έδειξαν και οι δημοσιογράφοι που επέλεξαν πιο σκούρα σκιά, eye liner και υποψιάζομαι ότι ένας από αυτούς φορούσε και μάσκαρα….
Η Αλέκα, με τόση σκιά που της βάλανε φαινόταν ολόκληρη μωβ….
Το ντύσιμο της Σίας Κοσιώνη απαράδεκτο, πολύ συντηρητικό, ενώ το χρώμα που επέλεξε για τη γραβάτα του ο Λιάτσος αποτυχία.
Οι δημοσιογράφοι άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να αποφεύγουν χρώματα που θα μπορούσαν να τους στιγματίσουν.

Ξεκίνησα με το στυλιστικό κομμάτι που ήταν και το πιο ενδιαφέρον, ας περάσουμε τώρα στα πρόσωπα του debate.

Πολιτικοί

Καραμανλής: Προσπάθησε να δείξει σίγουρος, προσπάθησε να δείξει ισχυρός, προσπάθησε να δείξει ότι έχει έργο. Το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον τραγικό. Ένας πρωθυπουργός να περηφανεύεται που ξεπουλάει τα πάντα και να βαφτίζει το ξεπούλημα μεταρρύθμιση. Προκειμένου να καλύψει τις λαδιές του Βατοπεδίου, έσπευσε να αθωώσει τους πάντες και τα έριξε όλα στην παθογένεια του κρατικού μηχανισμού. Δεν παρέλειψε 2-3 φορές να κάνει επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σε θέματα που δε τον έπαιρνε και πολύ, όπως το ξύλο στους συνταξιούχους έξω από το Μαξίμου, ξέχασε τι έγινε στον Πειραιά.
Γενικά ακόμα και μετά από 5 χρόνια διακατέχεται από το σύνδρομο της αντιπολίτευσης. Μετά τα όσα είπε για τις τόσες μεταρρυθμίσεις που έκανε μας εξέπληξε λέγοντας ότι μπορεί να μη πηγαίνει το 5% του ΑΕΠ στην Παιδεία, αλλά ουσιαστικά είμαστε πολύ κοντά σε αυτό το ποσοστό, αφού κονδύλια φεύγουν για την Παιδεία και από άλλα υπουργεία!! Όσο για τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί για τους πυροπλήκτους, από ότι κατάλαβα η Ηλεία είναι πιο πράσινη από ποτέ και χτίζονται πάνω από 900 σπίτια (ξέχασε να μας πει ότι είναι προσφορές ιδιωτών μάλλον...)

Παπανδρέου: Τα είπε όλα στη συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνεται κατά τρόπο μονότονο σήμερα. Υιοθέτησε για ακόμα μία φορά μία λανθασμένη κατ’ εμέ τακτική… Απαντάει μέσα σε 20 δεύτερα στις ερωτήσεις που του γίνονται και όχι ικανοποιητικά και μετά σπαταλάει τον υπόλοιπο χρόνο, προσπαθώντας να προβάλει το ΠΑΣΟΚ σαν μία δύναμη ευθύνης, έτοιμη να κυβερνήσει τον τόπο. Η απάντηση χάνεται στα ‘ θα’ και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, αφού δίνεται η εντύπωση ότι αερολογεί και δεν απαντάει. Το δίλεπτο του ήταν εξαιρετικά κακό, βασανιστικά αργό και ουσιαστικά ήταν ένα κάλεσμα προς τον κόσμο να ψηφίσει. Επίσης άποψή μου είναι ότι θα έπρεπε να προσαρμόζει τις απαντήσεις του σε αυτά που έλεγαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι αντί να αερολογεί λέγοντας τα ίδια και τα ίδια.

Παπαρήγα: Ανέλπιστα κακή, κουμπωμένη και απολυταρχική. Φαίνεται ότι έχει έρθει σε πολύ δύσκολη θέση με τα του Γερμανού και της Τυποεκδοτικής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάτι έχει να κρύψει. Επειδή ήταν σίγουρη ότι θα της γινόταν σχετική ερώτηση από την Τρέμη (έχουν κακή προϊστορία...), είχε προσκομίσει και στοιχεία! Εξαιρετικά κακή η απάντησή της στην ερώτηση του Σρόιτερ για τους μισθούς των υπαλλήλων στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ. Ουσιαστικά είπε ότι δουλεύουν για το κόμμα και δεν είναι ανάγκη να παίρνουν τον υψηλότερο μισθό, διότι στρατεύεσαι στο κόμμα και η δουλειά για το κόμμα δε μπορεί να θεωρείται επάγγελμα! Ωραία λογική!

Αλαβάνος: Άκεφος και λογικό είναι, μέσα σε 2 μέρες έχει χάσει δυο σημαντικούς ανθρώπους και αναγκάστηκε να παρασταθεί σε μία σούπα. Εστίασε στα θέματα παιδείας και στα προβλήματα των νέων. Απευθύνθηκε στον Καραμανλή πολλάκις, υιοθετώντας την τακτική του προηγούμενου debate, αλλά δε του βγήκε, αφού φάνηκε σχετικά στημένο το γεγονός ότι απευθύνονταν στον Πρωθυπουργό και του έθετε ερωτήσεις. Γενικά είχε πολλά νεύρα και αυτό φαινόταν. Οι ερωτήσεις που του έγιναν ήταν εκνευριστικές και οι 5/6 είχαν να κάνουν με τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι κι εγώ εκνευρίστηκα! Και πάλι όμως η καλύτερη στιγμή της βραδιάς του ανήκε και ήταν το 2λεπτό του, όπου τόλμησε να τα βάλει με την όλη διαδικασία και με τα ΜΜΕ που δεν έχουν καν άδειες.

Καρατζαφέρης: Ανέλπιστα κακός, κρύος, λαϊκιστής, γλοιώδης και φασίστας. Φοβήθηκε πολύ τις ερωτήσεις για τη Τζαβέλλα, αλλά δυστυχώς ήταν αρκετά χαλαρές, θα μπορούσε να είχε πιεστεί περισσότερο. Φάνηκε ότι δε μπορεί να καταλάβει τη διαφορά του Τούρκου από τον Έλληνα μουσουλμάνο. Στην ερώτηση του Σρόιτερ για το αν έσκιζαν το Ευαγγέλιο η απάντησή του ήταν τραγική. Αρκέστηκε σε φθηνές εξυπνάδες, Κανένας δε γέλασε όμως.

Γενικά οι πολιτικοί μας σήμερα δεν είχαν και πολύ όρεξη.

Δημοσιογράφοι.

Ελλείψει αγαπημένης Έλλης και Νίκου Χατζηνικολάου, την παράσταση έκλεψαν η Μαρία Χούκλη (όπως πάντα) και η Όλγα Τρέμη. Οι παρουσίες των Σροιτερ, Κωσταντάτου και Κοσιώνη ήταν αξιοπρεπείς.
Ο Ευαγγελάτος αδιάφορος εώς και εξοργιστικός στην ερώτηση που απηύθηνε στον Παπανδρέου (τι πάει να πει αν ζητήσουν να αυτοπροσδιοριστούν;), επιβεβαιώνει σε κάθε του εμφάνιση, ότι δεν κατέχει το πολιτικό ρεπορτάζ.
Ο Λιάτσος, εξελίσσεται σε περιπτωσάρα, πάλι καλά δεν υπήρχε θεματικός κύκλος για την υγεία… Αναρωτιέμαι αυτός είναι ο πιο σοβαρός άνθρωπος που είχε να στείλει το Star;

Ελπίζω το σημερινό debate να ήταν το τελευταίο αυτού του είδους και το επόμενο debate να είναι πιο δημοκρατικό και να επιτρέπει την αντιπαράθεση.

2 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Την ώρα του ντι τέτοιο πως το λες, εγώ άκουγα κάτι τραγουδάρες από Μητροπάνο και Στράτο Διονυσίου άλλο πράγμα.
Έτσι δεν έχω προσωπική άποψη για να σχολιάσω όσα γράφεις...
Μπήκα μόνο για να σου πω καλημέρα.

Τσούγδω είπε...

Καλημέρα λύκε μου!!!
Μου φαίνεται ότι κι εγώ στο επόμενο debate (αν είναι μία από τα ίδια) θα κάνω κάτι παρόμοιο. Θα καθίσω να ακούσω το Ανθολόγιο της Χαρούλας!