13 Μαΐου 2009

Φοιτητικές Παρατάξεις- Κανέναν εκπρόσωπο των φοιτητών έχουμε;

13 Μαΐου σήμερα, ημέρα των φοιτητικών εκλογών και δε νομίζω να υπάρχει καλύτερη συγκυρία για να αναφερθεί κάποιος στη ντροπή του ελληνικού Πανεπιστημίου, που δεν είναι άλλη απο τις φοιτητικές παρατάξεις.

ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΑΡΕΝ, ΔΙΚΤΥΟ, ΕΑΑΚ, ΦΩΣ και ότι άλλο βάλει ο νους σας.

Φοιτητικές παρατάξεις...
Το πιο άχρηστό και ντροπιαστικό "πράγμα" μέσα στα Πανεπιστήμια. Η αποκλειστική τους δουλειά είναι η εκμετάλλευση των φοιτητών και η δημιουργία παρωπιδοφόρων συνδικαλιστοειδών- παπαγάλων, χωρίς μυαλό. Πραγματικά σκέτη αηδία.
Σήμερα είναι η καλύτερή τους μέρα... Σήμερα θα δικαιωθούν όλοι τους οι κόποι. Καφέδες, παροχή όλων των ειδών των υπηρεσιών στους υποψήφιους ψηφοφόρους, πάρτι. Πολύ κούραση...

Αρρωστημένο πράγμα οι φοιτητικές παρατάξεις, μέχρι πριν λίγο ήμουν μέρος αυτού του συστήματος, χωρίς να πολυμπλέκομαι βέβαια. Όχι πια όμως.
Δε θα κάνω σε κανέναν το χατήρι να εκμεταλλευτώ τους κοντινούς μου ανθρώπους και να τους σύρω να ψηφίσουν κάτι που δεν πιστεύουν. Δεν είμαι τόσο ξεδιάντροπη ώστε να αποκαλύψω την ψήφο τους στον κάθε λογής συνδικαλισταρά. Δε γουστάρω να παρακαλάω κανέναν για την ψήφο του και να εκμεταλλεύομαι ψαρωμένα πρωτοετάκια. Δε μπορώ να βλέπω παραγοντίσκους να πρήζουν τους συμφοιτητές τους να έρθουν και να στηρίξουν την κάθε παράταξη.
Ως εδώ πια. Έχει χαθεί κάθε μέτρο.
Το αίμα μου έχει φτάσει στο κεφάλι με όλα αυτά τα συνδικαλιστοειδή που το παίζουν μεγαλοπαράγοντες στους συμφοιτητές τους και τους παραπληροφορούν σκοπίμως.

ΕΞΩ οι φοιτητικές παρατάξεις από τα Πανεπιστήμια και επιτέλους λίγος σεβασμός στους φοιτητές, δεν είναι ζώα.

Κωμικοτραγικά πράγματα συμβαίνουν. Μέχρι που πηγαίνουν και σηκώνουν τις τσάντες φοιτητών για να μη κουράζονται προκειμένου να εξασφαλίσουν μία ψήφο.
Αν υπάρχει έστω λίγη σοβαρότητα πρέπει τα κόμματα να σταματήσουν να υποστηρίζουν με οποιονδήποτε τρόπο αυτή την αρρωστημένη κατάσταση. Ή αν δε συμβεί αυτό (που δε θα συμβεί), πρέπει οι ίδιοι οι φοιτητές να πετάξουν τις παρατάξεις έξω από τα Πανεπιστήμια.
Ας μου απαντήσει κάποιος τι καλό βρίσκει στην ύπαρξη των παρατάξεων, βοηθάνε σε τίποτα το Πανεπιστήμιο; Κάθε άλλο.

Θα μου πείτε, τι προτείνεις, να μην υπάρχει πολιτική δραστηριότητα μέσα στα Πανεπιστήμια;
Φυσικά και να υπάρχει, αλλά με τη μορφή ενός ενιαίου φοιτητικού συλλόγου. Δηλαδή καταντάει κωμικοτραγικό να συζητείται μέσα σε Πανεπιστημιακή αίθουσα αν ο Τσουκάτος τα πήρε ή όχι ή το τι κάνει η κυβέρνηση για το κάθε λογής πράγμα. Πρωταρχικός στόχος του συλλόγου των φοιτητών είναι το καλό του δημοσίου Πανεπιστημίου. Δε γίνεται να ασχολούμαστε με τον Τσουκάτο και να αφήνουμε στην άκρη την ανυπαρξία συγγραμμάτων, καταντάει παράλογο.
Και φυσικά είναι ντροπή να γίνονται τα αμφιθέατρα σαν τη Βουλή και να φτάνουν non papers από τα κομματικά γραφεία για το τι πρέπει να λέει ο καθένας.
Έχουμε μέσα στα Πανεπιστήμια τους εκπροσώπους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΛΑΟΣ,, του ΕΝΑΝΤΙΑ...
Κανέναν εκπρόσωπο των φοιτητών έχουμε;

Και αυτά τα λέει μία κοπέλα που αν μη τι άλλο είναι χρωματισμένη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: