4 Μαΐου 2009

Έφη Θώδη: Από τα πανηγύρια στο ψυχιατρείο

Η τηλεόραση μπορεί να τρελάνει...
Κάτι τέτοιο αποδείχθηκε περίτρανα με την Έφη Θώδη, η οποία από τραγουδίστρια σε πανηγύρια εξελίχθηκε σε μία trash περσόνα της τηλεόρασης, που ικανοποιούσε κάθε ηλιθιότητα που της ζητούσαν τα κανάλια. Τη μία ντυνόταν Κλεοπάτρα, την άλλη τραγούδαγε Όπερα, έλεγε τον καιρό σαν την Πετρούλα και πόσα άλλα τρελά και παλαβά..

Προσωπική μου γνώμη είναι πως οι πρώτοι που πρέπει να κλειστούν σε ψυχιατρείο, είναι αυτοί οι άνθρωποι που σκέφτονται τέτοιου είδους ρεπορτάζ και εκμεταλλεύονται συνανθρώπους τους, γελοιοποιώντας τους για να κάνουν νούμερα. Θα μου πείτε αφού έτσι είναι αυτές οι εκπομπές, που να βρουν το επίπεδο να κάνουν κάτι διαφορετικό.
Και από τις εκπομπές κατωτάτου, στους "μεγαλοπαρουσιαστές" της tv, τα "ευφυή" άτομα που υποτίθεται θα έπρεπε να προσφέρουν κάτι πιο ποιοτικό.
Πότε τρελάθηκε η Έφη Θώδη, όταν ο Λαζόπουλος άρχισε να παίζει το παιχνιδάκι της, όταν αντί για το κοινό 15% την έβλεπε το 70% να κάνει σάχλες και το διασκέδαζε. Όταν έπαιξαν το παιχνιδάκι της ο Θέμος, η Δρούζα, ο Αυτιάς, η Μελέτη.
Η γυναίκα έπαθε εξάρτηση από την τηλεόραση, δεν άντεχε από κάποιο σημείο και μετά να μην ασχολούνται μαζί της και έφτανε σε όλο και πιο ακραία πράγματα. Και φυσικά οι διάφοροι καλοθελητές έβλεπαν ότι η Θώδη προσφέρεται για εκμετάλλευση...

Προσωπικά πίστευα ότι τα έχει 400 και μας δουλεύει όλους, ότι κάνει την πλάκα της. Μέχρι που άρχισε να λέει όλα αυτά περί Θεού και ότι θεραπεύει τον καρκίνο. Όταν η μητέρα της είπε δημόσια ότι η Θώδη έχει τρελαθεί, τότε αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι κάποια βίδα έχει λασκάρει.
Βγήκε η μάνα και παρακάλαγε να αφήσουν ήσυχο το παιδί της και τα κανιβαλοκάναλα συνέχιζαν, είσαι θεά είσαι το ένα είσαι το άλλο, κάνε αυτό. Και προφανώς για να την πείσουν της φούσκωναν τα μυαλά. Ο κόσμος σε αγαπάει σε επιζητεί, θέλει να σε βλέπει, στείλε γράμμα στον Πρωθυπουργό, πήγαινε στα μπλόκα.
Από κοντά και διάφοροι απατεωνίσκοι που βρήκαν ψωμί και την έπεισαν ότι είναι Θεός.
Ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή και ξέφυγε. Ήταν φυσικό επακόλουθο αυτό που συνέβη και λυπάμαι που το λέω.
Όλος αυτός ο κανιβαλισμός, όλες αυτές οι εκπομπές του κώλου που μολύνουν τους δέκτες μας και τις οποίες κάποιοι επιζητούν μπας και γελάσουν λίγο, είναι οι κύριοι υπαίτιοι.
Σκέφτηκε ποτέ κανείς την ψυχολογία αυτών των ανθρώπων; Γιατί πάνε σε αυτές τις κωλοεκπομπές αυτοβούλως;
Εγώ θα πήγαινα; Εσύ θα πήγαινες; Προφανώς και όχι.
Άρα κάποιο πρόβλημα υπάρχει για να πηγαίνει ο άλλος και να γίνεται οικειοθελώς ρεζίλι. Και δεν είναι μία εκπομπή, δεν είναι δυο. Είναι τουλάχιστον 10 εκπομπές με το Star και το Alter να είναι τα δυο κανάλια που διεκδικούν το μεγαλύτερο μερίδιο της τηλεοπτικής ξεφτίλας.
Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έφτανε άνθρωπος σε τέτοιο σημείο ή περίμενα ότι την αρχή θα έκανε κάποιος άλλος παρά η Θώδη...

Η υπερέκθεση δημιουργεί το πρόβλημα σε κάποιον που δε μπορεί να τη διαχειριστεί. Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα όταν μετά την υπερπροβολή έρχεται η εγκατάλειψη. Δείτε μόνο που έχουν καταντήσει παλιές trash περσόνες.
Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αναρωτιέμαι τι κάνει το ΕΣΡ.. Τέτοιου είδους εκπομπές εκμετάλλευσης της ανθρώπινης αδυναμίας, πρέπει να απαγορευτούν από το νόμο.

Πραγματικά είμαι εξοργισμένη και εξοργίζομαι όλο και περισσότερο όσο βλέπω το πως αντιμετωπίζουν το θέμα σήμερα τα κανάλια. Σα να μην υπάρχει... Καλά την ξεζούμισαν τη γυναίκα και έκαναν νούμερα κυριολεκτικά πάνω στην πλάτη της. Φυσικά δε τους συμφέρει να αναφερθούν στο θέμα, διότι γνωρίζουν ότι είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτού που συνέβη στη Θώδη και θα τους πάρουν όλοι με τις πέτρες. Αισχροί.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, διότι δε μιλάμε απλά για κάτι που συνέβη τυχαία σε έναν συνάνθρωπό μας. Το χρονικό της τρέλας το παρακολουθήσαμε όλοι...
Όλος αυτός ο κανιβαλισμός πρέπει με κάποιο τρόπο να σταματήσει, διότι πολύ φοβάμαι ότι μετά τη Θώδη θα έχουμε κι άλλους ανθρώπους που θα καταλήξουν στα ψυχιατρεία. Δεν είναι κρίμα;
Η τηλεόραση εκμεταλλεύεται την πετριά ανθρώπων που ξαφνικά νιώθουν μεγάλοι Star, τους φτάνει σε ένα σημείο τρέλας και μετά τους πετάει;
Και δεν είναι μόνο τα μεσημεριανά... Δε ξέρω αν έχετε παρακολουθήσει ποτέ την εκπομπή του Καμπούρη Σάββατο βράδυ στο Extra 3. Η απόλυτη ξεφτίλα, η απόλυτη εκμετάλλευση...

10 σχόλια:

Thoughtless είπε...

και μετά απ'όλα αυτά το ΕΣΡ βάζει πρόστιμα στο ΣΚΑΙ επειδή τόλμησαν να μιλήσουν για τη γυναίκα του Κυριακού...
Όσο για την εκπομπή της κάθε Δρούζας μην ξεχνάς οτι πλήρωνε κάποτε και το δημόσιο για να μας λέει για εξωγήινους και μαγικά βοτάνια.
Δυστυχώς κάτι τέτοιες εκπομπές θα συνεχίσουν να βρίσκουν το καταφύγιο τους στην "πρωτοποριακή" λογική του κάθε Μαλέλη.

monahikoslikos είπε...

Ήταν που ήταν για τα πανηγύρια... την αποτρέλαναν οι πανηγυριτζήδες της tv.
Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες και μην ξεχνάς πως προγήθηκε η Ελένη Λουκά.

Ανώνυμος είπε...

Mε αφορμη παντως αυτο το θλιβερο, ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια, να παρεμβει καποια αρχη (ΕΣΡ ΕΣΗΕΑ)και να στειλει ολα αυτα τα κωλοπαιδα που βαφτιστικαν δημοσιογραφοι απο κατι "ιδιοφυεις" και "πρωτοποριακους"-οπως πολυ σωστα προαναφερθηκε- και να τα στειλουν στα σπιτια τους να ξεβρωμισει ο τοπος!!!

Τσούγδω είπε...

@thoughtless, Gio

Όλα αυτά που γίνονται καταπατούν βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Tο ΕΣΡ δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αντιδρά. Αυτό που έγινε με τη Θώδη καταρρίπτει το σαθρό επιχείρημα του ότι αυτοί οι άνθρωποι προσέρχονται οικειοθελώς στις σκουπιδοεκπομπές και μάλιστα αισθάνονται χαρούμενοι και χρήσιμοι

Και βέβαια κάποια στιγμή κάτι πρέπει να γίνει με όλους αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους δημοσιογράφους και τα ρεπορτάζ τους περιορίζονται στο τι κάνει και τι δε κάνει η Έφη Θώδη και στην ανάλυση των τηλεθεάσεων. (Έμαθα έκανε αίτηση να μπει στην ΕΣΗΕΑ και η Βάσια Λόη o tempora o mores!!!)

@monahikoslikos
Την είχα ξεχάσει τη Λουκά που από cult περσόνα, ξαφνικά έβαψε το μαλλί και την έσερνε ο Ψινάκης στα βραβεία του Mad... Την αποτρέλαναν κι αυτή.

ArtyAnt είπε...

ακριβως οπως τα λετε παιδια..
το μονο που θελω να προσθεσω ειναι μια ευχη μεσα απο την καρδια μου για περαστικα στην Εφη Θωδη.κριμα...

Τσούγδω είπε...

Από το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί. Και μακάρι να είναι η τελευταία θα προσθέσω...

Antifonitis είπε...

Αναρωτιεσαι τι κανει το ΕΣΡ
και δικαιολογημενα.

Εγω παλι αναρωτιεμαι, πού ηταν
ολο αυτο τον καιρο o Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, η Ελληνική Ψυχαναλυτικη Εταιρεία;

Που ειναι ολοι αυτοι;

violetta είπε...

Αν πω ότι δεν τη λυπήθηκα πολύ ,θάναι μεγάλο ψέμα.Μια χαρά δημοτική τραγουδίστρια ήτανε με το δικό της κοινό ,στην δική της πάντα εμβέλεια .Στην θέση της όμως μη ξεχνάμε απο διαφορετική γωνιά βέβαια , βρίσκονται κατα διαστήματα Βροχοπούλου,Γαλάτης, Πρέκας,και σχεδόν μόνιμα σε καθημερινά πρωϊνάδικα 2 πανεπιστημιακοί ,τύπου οικονομικοί " αναλυτές".
Δεν αρρώστησαν όμως όλοι.Στη συγκεκριμένη συνέβη,που ίσως διέθετε μια προδιάθεση ,κάποια κληρονομικότητα. Μια αιτία δηλαδή ,που έτσι κι αλλιώς μ"ένα τσάφ θα ξέσπαγε.Γιατί ένας νορμάλ χαρακτήρας πιστεύω , όσο κι αν εκτεθεί έρχεται η στιγμή που θα κάνει την αυτοκριτική του και θα προσπαθήσει να ελέγξει τα όρια και τις αντοχές του. Επομένως τα κανάλια στη συγκεκριμένη περίπτωση ίσως δεν ευθύνονται τόσο , και στο βαθμό που θα ελπίζαμε.Δίχως αυτό να σημαίνει, πως πανηγυρικά αθωώνονται απο τις άνοστες αλχημείες που κατασκευάζουν, και τις βρώμικες σούπες που σερβίρουν, σε πραγματικά παμφάγους και βουλιμικούς τηλεθεατές. Διατεθιμένους να φάνε οποιαδήποτε σερβιρισμένη αθλιότητα καταλαγιάσει την κουτσομπολίστικη πείνα τους .Μολονότι με μια απλή κίνηση ,συγκεκριμένα το πάτημα ενός κουμπιού, θα μπορούσαν να στείλουν την κάθε Λοη σπίτι της .Η μηδενική τηλεθέαση ανατρέπει δραματικά κάθε "πρωτοποριακή" διευθυντική λογική, απαλλάσει τους επαγγελματίες δημοσιογράφους απο τους αλεξιπτωτιστές του χώρου , και τέλος απομακρύνει το Εσουρου απο βαρετές διασταυρώσεις στοιχείων, κι επιβολή χρηματικών προστίμων Μεθοδεύσεις, που καταληκτικά δεν ενισχύουν δεοντολογίες.

ασημωνης είπε...

Εδω και μερικα χρονια εχω κλεισει την τηλεοραση. Ενα Ραδιο Αρβυλα, μια Ελληνοφρενεια και αυτα αραια και που...Αν το κανουμε πολλοι αυτο 1ον θα διαπιστωσουν πως μιλανε μονοι τους και κανεις δεν τους παρακολουθει και 2ον θα διαπιστωσουμε οτι στο σπιτι μας μπορουμε να μιλαμε και μεταξυ μας!

Τσούγδω είπε...

@paulina
Σίγουρα κάποια προδιάθεση θα υπήρχε, αλλά και τα κανάλια συνέβαλαν τα μέγιστα έτσι ώστε να εκδηλωθεί η "τρέλα".
Το μεγάλο πρόβλημα είναι αυτοί οι βουλιμικοί τηλεθεατές, που πεθαίνουν για κουτσομπολιά και επιζητούν τη Θώδη και την κάθε Θώδη.
Γιατί την προσφορά την καθορίζει η ζήτηση. Δηλαδή όταν οι εκπομπές που η μόνη τους ασχολία είναι τι κάνει η Θώδη η Βροχοπούλου και ο Γαλάτης, σημειώνουν μεγάλη τηλεθέαση, τότε προφανώς τον κάθε σταθμό τον συμφέρει να τις διατηρήσει.
Αν δεν είχαν τηλεθέαση αυτές οι εκπομπές, πολύ απλά δε θα υπήρχαν. Όπως δε θα υπήρχαν και κάτι αδιανόητα τούβλα τύπου Σκορδά και Λόη που πραγματικά μολύνουν τους δέκτες μας. Το καλύτερο όμως είναι ότι θεωρούνται και δημοσιογράφοι και αυτές και η "δημοσιογραφική" τους ομάδα, που πραγματικά αν κάτσει κανένας και μετρήσει τα τούβλα που πετάνε θα χάσει το μέτρημα...

@ασημώνη
Πόσο δίκιο έχεις!
Έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο, που στο σπίτι πάει κάποιος να μιλήσει και του λέμε σσσσ παρακολουθώ...