19 Σεπτεμβρίου 2008

Σφηνάκια (Μη Αποκρατικοποιημένα-προς το παρόν)

  • Αξιωματικά αποδεδειγμένη πρέπει να θεωρείται πλέον η φράση:"Οι μοναχοί δεν έχουν το Θεό τους". Κατάφεραν να ανταλλάξουν το νερό της λίμνης Βιστωνίδας, του οποίου η αξία εκτιμήθηκε σε αρκετά εκατ. ευρώ με εκτάσεις ανά τη χώρα. Μα τι σκατά, Evian έχει η λίμνη μέσα;
  • Αποδεικνύεται πλέον πως η απόσταση από τη δεξιά στην αριστερά είναι όση και η απόσταση από το 0,1 στο 0,2. Εξαρτάται πως τη βλέπει κανείς. Είτε είναι άπειρη, είτε απλώς 0,1. Και για τους πολιτικούς μάλλον είναι 0,1.
  • Και άλλες δημοσκοπήσεις φέρνουν μπροστά το ΠΑΣΟΚ και μετά από χρόνια αναδεικνύουν ως "καλύτερο" τον Γιώργο Παπανδρέου. Θα μου επιτρέψετε να πω πως 2 ονόματα μου ήρθαν στο μυαλό μόλις άκουσα τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης: Θοδωρής Ρουσόπουλος και Λούκα Κατσέλη.
  • Το θέμα Θοδωρή κουράστηκα να το σχολιάζω, ο άνθρωπος πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια της ξετσιπωσιάς....
  • Η Λούκα Κατσέλη τώρα, θεωρώ πως αποτελεί μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις αρίστων και αρεστών πολιτικών. Είναι σίγουρο πως θα έρθει η στιγμή που ο κόσμος θα επιζητά τις πρόωρες εκλογές απλά και μόνο για να δει τη Λούκα Υπουργό Οικονομικών.Και όχι δε κάνω αβάντα, την αλήθεια λέω. Λίγα άτομα στην Ελλάδα έχουν την κατάρτιση της Κατσέλη.
  • Πρέπει να πω συγχαρητήρια στον Κωστή Χατζηδάκη που υπηρετεί πιστά τις αξίες του κόμματος του και την ιδεολογία του. Το λέει ο άνθρωπος οτι η πολιτική τους είναι οι αποκρατικοποιήσεις και όσοι δε τις δέχονται είναι κολλημένοι στο παρελθόν, τέλος.
  • Θα μου άρεσε μέσα στους μελλοντικούς αγοραστές της Ολυμπιακής να είναι και ο όμιλος "Βατοπέδι Χρηματιστηριακή", ή έστω η πεθερά του Βουλγαράκη!
  • Ανήκω στους Έλληνες που αγαπάνε και εμπιστεύονται την Ολυμπιακή. Όσες φορές έχω μπει σε αεροσκάφη άλλων εταιρειών τρέμει το φιλοκάρδι μου, γιατί δε μπορώ να είμαι σίγουρη αν ο ιδιώτης θα θελήσει να αλλάξει το αεροπλάνο στο οποίο επιβαίνω.
  • Πάντως, όσο και να σκίζονται όλοι με το Βατοπέδι, η αποκάλυψη της ημέρας ήρθε από την εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη και αφορά στη Στέλλα Μπεζαντάκου. Παρουσιάστηκε λοιπόν απόσπασμα από εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, που έγινε προ 11ετίας, με τη Στέλλα ντυμένη σα καλόγρια, συνοδεία του τέως συζύγου της, όπου αποκάλυπτε οτι ο ψυχολόγος της την παρενόχλησε σεξουαλικά!
  • Έκπληκτη παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό πολύ κόσμο, κι εμένα μαζί, να ακούει εκπομπές ολόκληρες στα ερτζιανά και να απομακρύνεται από την τηλεόραση... Απ' ότι φαίνεται, ο καθωσπρεπισμός της τηλεόρασης και τα αγέλαστα πρόσωπα της ενημέρωσης τα οποία προσπαθούν να οικοδομήσουν ένα προφίλ αξιοπιστίας μέσω της σοβαροφάνειας, έχουν αρχίσει και απωθούν τον κόσμο, στρέφοντάς όλο και περισσότερους στο ραδιόφωνο.
  • Στο ραδιόφωνο λοιπόν δεν κυριαρχεί η εικόνα, τα ωραία πρόσωπα και τα ωραία σκηνικά. Κυριαρχούν τα λεγόμενα του καθενός και η προσωπικότητα της εκπομπής του. Δεν είναι ένα απρόσωπο μέσον και επιτρέπει την επικοινωνία ακροατή παρουσιαστή και ο παρουσιαστής αφήνεται να εκτεθεί, χρησιμοποιεί το στοιχείο του χιούμορ, φαίνεται άλλος άνθρωπος.
  • Θα ήταν ωραίο το κλίμα αυτό να μεταφερθεί και στην τηλεόραση. Πραγματικά περιμένω τη στιγμή που κάποιος σταθμός θα αποφασίσει να επενδύσει σε μία ενημερωτική εκπομπή-τηλεπαιχνίδι, με λίγους καλεσμένους, με χιούμορ, που θα σπάει τη σοβαροφάνεια, που θα αναδεικνύει την προσωπικότητα του καλεσμένου και δε θα είναι μία απλή συνέντευξη, συνήθως αγιογραφία. Μία εκπομπή στην οποία θα εκτίθεται και ο καλεσμένος και ο παρουσιαστής.
  • Φυσικά η ατολμία των καναλιών και των παρουσιαστών είναι γνωστή. Δε νομίζω οτι υπάρχει κάποιος που να μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Ούτε καν ένα show τύπου Ellen DeGeneres...

4 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Εγώ συμφωνώ μαζί σου αλλά μην σε ακούσουν διάφοροι εκεί στο ΠΑΣΟΚ να λες καλά λόγια για τη Λούκα...
όσο για το αξίωμά σου "οι μοναχοί δεν έχουν το θεό τους" εγώ διαφωνώ: "Οι μοναχοί έχουν Θεό το Ρουσόπουλο".

wert01gf είπε...

Βατοπέδιο Χρηματιστηριακή; (χαχα)
Αυτό που λες με το ραδιόφωνο, το κάνω κι εγώ. Όχι ότι έβλεπα τηλεόραση, αλλά ξεκουράζω τα μάτια μου από το pc, ακούγοντας ραδιόφωνο. Τώρα, αριστερά και δεξιά νομίζω είναι πολύ πιο κοντά από το 0,1.

Τσούγδω είπε...

@Λύκε,
υπάρχει θέμα με την Κατσέλη; Ελπίζω απλά να υπάρχει το ελάχιστο μυαλό ωστέ να μη παραμεριστεί για κανέναν και κυρίως για καμία.

@wert,
ο όρος "Βατοπέδι Χρηματιστηριακή" ανήκει στην ελληνοφρένεια!
Μα πόσο πιο κοντά από 0,1???

σίβυλλα είπε...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/09/blog-post_7861.html