22 Αυγούστου 2008

Σφηνάκια

  • Επέστρεψα κι εγώ από τις διακοπές μου, λίγο αργά είναι η αλήθεια, αλλά περίμενα να δράσει η Μ3 και είχα κρυφτεί σε ένα ακριτικό νησί.
  • Καταλαβαίνεται φοβόμουν να εμφανιστώ, γιατί έτσι όπως το πάει η ΔΟΕ, σε λίγο θα κάνει έλεγχο ντόπινγκ σε όλους τους Έλληνες και δεν έχω καμία όρεξη ο Κυριακού να με αποκαλέσει νεκρή.
  • Τα βλέμματα όλων αυτό το καλοκαίρι είναι στραμμένα, που αλλού, στους Ολυμπιακούς αγώνες της ντόπας. Παγκόσμια ρεκόρ σημειώνονται το ένα μετά το άλλο, μόνο φωτιά από τα ρουθούνια δε βγάζουν οι αθλητές, κατά τα άλλα μόνο οι Έλληνες ντοπάρονται! Μπράβο στην ΕΟΕ που αφήνει να περνάει αυτή η εικόνα προς τα έξω!
  • Δε θα σχολιάσω κάτι άλλο για το θέμα, θα περιμένω να μάθω την αλήθεια από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
  • Σεβόμενος την Ολυμπιακή εκεχειρία ο στρατός της Γεωργίας, εισέβαλε στη Νότια Οσετία και κατέσφαξε άμαχο πληθυσμό με τις ευλογίες των Αμερικάνων, οι οποίοι εσχάτως κάνουν δηλώσεις που μόνο αστείες μπορούν να χαρακτηριστούν. Φυσικά η Ρωσία δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει άπραγη και τα στρατεύματά της μπήκαν στη Γεωργία.
  • Τώρα υποτίθεται ότι υπάρχει μία εύθραυστη εκεχειρία. Η Γεωργία καθημερινά καταγγέλλει την Ρωσία για σαμποτάζ και επιθέσεις και η Ρωσία αντικρούει τους ισχυρισμούς αυτούς. Προφανώς μιλάμε για προβοκάτσιες των Γεωργιανών οι οποίοι προσπαθούν να στρέψουν την παγκόσμια κοινή γνώμη υπέρ τους. Άλλωστε, με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τα ίδια γράμματα μαθαίνεις.
  • Εμείς εδώ απλοί παρατηρητές ως συνήθως, ο Κωστάκης εξαφανισμένος, ως συνήθως, μέχρι που τον έχω πεθυμήσει!
  • Εμείς λοιπόν οι παρατηρητές έχουμε την γνωστή επικίνδυνη ΥΠΕΞ, η οποία σε κάθε περίπτωση χαμογελάει και εισηγείται να τηρήσουμε φιλοαμερικανική στάση.
  • Ήθελα να ήξερα, εμείς που δεν είμαστε Ρωσία αν έχουμε παρόμοια προβληματάκια με τους Προστατευόμενους από την Αμερική γείτονές μας, θα στείλει η Αμερική βοήθεια σε αυτούς; Σε μία τέτοια περίπτωση η Ντόρα θα εισηγηθεί να ακολουθήσουμε φιλοαμερικανική πολιτική;
  • Σκέφτομαι τον τελευταίο καιρό ότι πρέπει να αρχίσω να παρακολουθώ Λιακόπουλο. Μπορεί να έχασα το "ξύπνημα της κόκκινης αρκούδας", αλλά πολύ θα ήθελα να μάθω ποιο είναι το "Φώκλαντ: το υπερόπλο των Ελλήνων".
  • Συγχαρητήρια στο ΠΑΣΟΚ και στον Γιώργο Παπανδρέου για την οικονομική ενίσχυση των πυροπλήκτων. Εκεί που οι άλλοι τρώνε με 10 χέρια τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, το ΠΑΣΟΚ προσέφερε χρήματα από το ταμείο του.
  • Την Δευτέρα αρχίζουν τα δελτία ειδήσεων και πάλι! Επιτέλους βία και θέαμα! Και επειδή δεν είμαι αντικειμενική, θα ευχηθώ καλή επιτυχία στον alpha.
  • Και για το τέλος σας άφησα κάτι πολύ εξοργιστικό. Στις 16 Αυγούστου λοιπόν, που είχαμε την υπέροχη Αυγουστιάτικη πανσέληνο, διοργανώθηκαν κάποιες εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, με τίτλο "στο φως του φεγγαριού".
  • Ευτυχώς οι καλλιτέχνες ήταν τέτοιοι που δεν προσέβαλαν τον χώρο με την παρουσία τους, δυστυχώς το κοινό προσέβαλε τον χώρο και με το παραπάνω. Οι θεατές λοιπόν ενώ υπήρχε άπλετος χώρος, θεώρησαν σωστό να καθίσουν πάνω στα αρχαία ερείπια! Και ενώ θα περίμενε κανείς μία τέτοια μέρα να υπάρχει αυξημένη φύλαξη δεν υπήρχε κανείς τριγύρω να τους πει να σηκωθούνε. Παιδάκια με παγωτά, κυρίες με τα τακούνια, όλοι πάνω στα αρχαία! Δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος γι' αυτό το αίσχος το Υπουργείο, η Νομαρχία, ο Δήμος, ή εγώ.
  • Πολύ πιθανόν να είμαι εγώ...
  • Αν δεν μπορούμε να σεβαστούμε εμείς οι ίδιοι την ιστορία μας, που τόσο πολύ κοκορευόμαστε γι' αυτή, πως περιμένουμε να τη σεβαστούν οι ξένοι; Κατά τα άλλα μας πειράζουν τα ανιστόρητα βιβλία στο σχολείο και οι Σκοπιανοί που δε ξέρουν από που κρατάει η σκούφια τους. Εμ, οι πιο ανιστόρητοι και προκλητικοί είμαστε εμείς που τα έχουμε και δε τα εκτιμάμε

9 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Ελπίζω να μην μαύρισες τόσο πολύ και δεν σε γνωρίσω στο δρόμο...
Πάντως καλό χειμώνα δεν θα σου πω ακόμα... θα στο πω όταν φύγω για διακοπές....

Τσούγδω είπε...

Θα με καταλάβεις, μην ανησυχεις η διαφορά δεν είναι μεγάλη... Σα πολύ δεν τις έχεις αργήσει τις διακοπές σου λύκε; Θα περιμένω να μου ευχηθείς λοιπόν!

dr.SeenG είπε...

Καλώς την Τσούγδω μας!
Όπως είχα γράψει και αλλού, η Ολυμπιακή εκεχειρία είναι ένα σύντομο άνεκδοτο τύπου: Αλβανός τουρίστας.
Και ναι! Αν αυτοί οι Τζαμαϊκανοί πχ. και ο Μάικλ Φελπς δεν είναι ντοπαρισμένοι, τότε εγώ είμαι ο Αλογοσκούφης...
Αυτά που καταγγέλεις, ευτυχώς εδώ στο Δίον δεν τα έχω δει... Τα προσέχουν λίγο εδώ (καραδοκεί ο Παντερμανλής)

ασημωνης είπε...

Ξερεις, το Blog σου μου αρεσε παρα πολυ. Αληθεια. Αλλα διαβασα κατι και μαλλον δεν θα το ξαναεπισκεφθω. Κατι που αλλαξε την πολυ καλη γνωμη που ειχα σχηματισει για σενα. Εχασα πασα ιδεα!
Ακου "πεθυμησα τον Κωστακη"!!!!!!


καλως ηρθες και καλο χειμωνα....

Τσούγδω είπε...

@Καλώς σας βρήκα! Δυστυχώς τα είδα εγώ στο μέρος που είχα πάει διακοπές και μου γύρισε το μάτι!

@Καλό χειμώνα και σε εσένα! Συμπάθειες είναι αυτές ασημώνη μου... Μου έχει δημιουργηθεί πλέον στερητικό σύνδομο, να δεις που θα το πάθεις κι εσύ σε λίγο καιρό και θα επιζητάς με αγωνία στο youtube, video του Κωστάκη.

mikros fokion είπε...

ο καταλληλοτερος εμφανιζεται οταν η αναγκη προσταζει, πχ: καλο κοκορετσι με σος απο νταβαντζηδες στου μπαιρακταρη. τωρα θα σκασει μυτη στην δεθ για να μας αποδειξει οτι τελικα εχει μαθει καλα τον λογο που επαναλαμβανει τοσα χρονια τωρα... μην τον αδικεις εχει και οικογενεια που να τα προλαβει ολα...

olympia.gr είπε...

Καλό χειμώνα και καλή δύναμη.

Τσούγδω είπε...

@mikrosfokion
Με συγχωρείς, παρεκτράπηκα! Με ανυπομονησία περιμένω να τον ακούσω στη ΔΕΘ να μιλάει για το έργο (;) της κυβέρνησης και να κάνει εξαγγελείες.

@olympia.gr
Καλή δύναμη και καλό χειμώνα και σ' εσένα!

media_blogger είπε...

Καλησπέρα τσούγδω!Για την αλλαγή αυτή θα ήθελα να σου γράψω κι εγώ.Την παρατήρησα και πλέον είναι έντονη η αντικυβερνητικη γραμμή.Έτσι κι αλλιώς έπεσε σήμα απο Κοντομηνά σε Παπουτσάνη.Καλά κάναν και να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου καλή τυχη στο νέο δελτίο με την κα Στάη.