26 Αυγούστου 2008

Σφηνάκια

  • Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο παραδέχομαι τη Ρωσία και τον Πούτιν, που τολμάει να δείχνει συνεχώς τα δόντια του στην Αμερική, αυτή τη φορά αναγνωρίζοντας την ανεξαρτησία της Ν. Οσετίας και της Απχαζίας.
  • Φυσικά η Κοντολίζα Ραϊς και τα τσιράκια της στις Ευρωπαϊκές χώρες χαρακτήρισαν απαράδεκτο το γεγονός αυτό, μίλησαν για διεθνή απομόνωση και άλλα τέτοια καταπληκτικά, που μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν καθώς προέρχονται από χώρες που έχουν αναγνωρίσει το Κόσσοβο και έχουν στείλει "ειρηνευτικές δυνάμεις" στο Ιρακ. Εμείς φυσικά δε θα μπορούσαμε να μείνουμε πίσω...
  • Είναι ντροπή για τη χώρα μας και τη Ντόρα Μπακογιάννη να καταδικάζει αμέσως την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δυο κρατών, ενώ παράλληλα αποτελεί κοινό μυστικό ότι είναι διακαής πόθος της κυρίας να αναγνωρίσει ένα άλλο κρατίδιο. Πραγματικά πλέον ντρέπομαι για την εξωτερική μας πολιτική και απορώ πως ο Καραμανλής που παριστάνει τον φιλόρωσο, όχι μόνο ανέχεται, αλλά και είναι υπεύθυνος γι' αυτού του είδους την εξωτερική πολιτική.
  • Γιατί πρέπει μία ζωή να σερνόμαστε πίσω από τους Αμερικάνους; Επειδή είμαστε μικρή χώρα; Γιατί η Κούβα τι είναι; Έχω βαρεθεί πια τη μικρή και φοβική Ελλάδα, του Yes Sir. Η συμμαχία με τους Αμερικάνους μόνο κακό μας κάνει, αφού οι χώρες από τις οποίες "κινδυνεύουμε" έχουν την αμέριστη συμπαράσταση των ΗΠΑ... Τέλος πάντων, δε συνεχίζω γιατί ο αντιαμερικανισμός που με χαρακτηρίζει τον τελευταίο καιρό, με οδηγεί σε αρκετές υπερβολές!
  • Συνελήφθη ένας blogger για συκοφαντική δυσφήμιση και εκβιασμό... Η αλήθεια είναι ότι είχα μπει στο blog του συγκεκριμένου, αφού μου το έβγαλε στα αποτελέσματα της αναζήτησης "Όλγα Τρέμη, DVD, mega". Στην αρχή γέλασα με αυτά που έγραφε, μετά όμως κατάλαβα ότι ξεπερνούσαν τα όρια της εμπάθειας για αρκετά στελέχη του mega, ήταν απόλυτα προσβλητικά, καθώς επίσης δεν είχαν καμία συνοχή...
  • Τη σύλληψη αυτή φαντάζομαι η πληθώρα των bloggers την επικροτεί, αφού είναι απόλυτα δικαιολογημένη και νόμιμη, εφόσον μιλάμε για εκβιασμό και όχι για συκοφάντηση
  • Καλό θα ήταν όμως μερικά μέσα να μην αρχίσουν πάλι τη δαιμονοποίηση των bloggers, έλεος, λες και είμαστε κακοποιοί!
  • Το είχα φανταστεί ότι ο alpha θα ξεκίναγε σύντομα την επίθεσή του στην κυβέρνηση, αλλά θεώρησα πως θα περίμενε την επάνοδο της Έλλης Στάη... Γελάστηκα! Το δελτίο πλέον είναι έντονα αντικυβερνητικό. Κάθε ρεπορτάζ στάζει ... μέλι! Βέβαια κάποιος πρέπει να ενημερώσει με ήρεμο τρόπο και τον Αυτιά γι' αυτή την αλλαγή, ο Γ. Βλάχος ενημερώθηκε και... προσπαθεί να προσαρμοστεί!
  • Ανακοινώθηκαν σήμερα οι βάσεις των Πανελληνίων εξετάσεων, χιλιάδες υποψήφιοι μείναν εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ. Παράλληλα υπάρχουν 18.440 θέσεις κενές! Σχήμα οξύμωρο... Τι φταίει; Οι μαθητές δεν έχουν ακόμη μάθει να φτιάχνουν σωστά τα μηχανογραφικά τους, πολλές φορές σνομπάρουν σχολές, πράγμα που δε θα έπρεπε να γίνεται ή θέλουν να δηλώσουν λίγες σχολές και έτσι μένουν εκτός. Με συγχωρείτε αλλά γι' αυτό δε φταίει το Υπουργείο!
  • Παράλληλα τα ΤΕΙ που μένουν με άδειες θέσεις, είναι αυτά που πριν λίγα χρόνια είχαν βάση 5 και 6 και ζητούσαν να γίνει κάτι, διότι οι φοιτητές τους ήταν "χαμηλού επιπέδου" και τώρα παραπονιούνται για τις κενές θέσεις! Αθάνατος ελληνικός παραλογισμός.
  • Ωραίοι είναι αυτοί οι γαλάζιοι συνδικαλιστές! Κάποιος (δε συγκράτησα το όνομά του) είπε το αμίμητο: "Τα προβλήματα στην οικονομία οφείλονται σε ψυχολογικά προβλήματα", προφανώς εννοούσε προβλήματα του Αλογοσκούφη!
  • Πολλά ατυχήματα με αεροπλάνα τελευταία... Σήμερα υπήρξε πρόβλημα με σκάφος της Ryanair, ξέρετε μία από τις εταιρείες στην οποία ήθελαν να ξεπουλήσουν την Ολυμπιακή.
  • Ο Μπερλουσκόνι βγάζει νέο cd, η Κάρλα Μπρούνι ήδη έβγαλε... Καιρός είναι λοιπόν ο πρωθυπουργός μας να κυκλοφορήσει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "Πρωθυπουργικές Νοστιμιές", μα σε όλα πια πρέπει να είμαστε ουραγοί;

7 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Δεν είναι μόνο η Ντόρα που βιάστηκε να καταδικάσει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Οσετίας και Αμχαζίας, προηγήθηκε ο Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ και ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ...
Περίεργα σαν να δίνουν εξετάσεις και να απαντούν πριν τους δοθούν τα θέματα...
Όσο για τη σύλληψη του blogger ακόμα και με μια επιπόλαιη ματιά δείχνει ότι δεν στέκεται καλά στα μυαλά του και έχει ανάγκη ιατρικής, περισσότερο, παρά σοφρωνιστικής περίθαλψης.

dr.SeenG είπε...

Για τη νέα κόντρα ΗΠΑ Ρωσίας που προκύπτει, να πω την εξής παράμετρο: Λένε πως αυτό το νεοψυχροπολεμικό κλίμα το σέρνουν οι Ρεπουμπλικανοί, ακουμπώντας στα ευαίσθητα πατριωτικά ένστικτα του λαού τους κι έτσι να χάσει τη δυναμική του ο Μπάρακ Ομπάμα. Αν είναι αλήθεια, πρόκειται για πλήρη αποκαθήλωση της (ήδη αποκαθηλωμένης) πολιτικής της υπερδύναμης.
Αυτή η ιστορία με τον blogger, πολύ φοβάμαι κι εγώ πως θα ακουστούν πολλά για εμάς. Αλλά τι έχουμε να φοβηθούμε; Τι μπορούν να μας κάνουν; ;)

Τσούγδω είπε...

Χμμ, σήμερα ενημερώθηκα γι' αυτό λύκε μου. Δυστυχώς το περίμενα από το ΠΑΣΟΚ και από τον ΣΥΡΙΖΑ... Πάντως έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας και δε θα μας βγει σε καλό, από τη μία συνεργασίες με τον Πούτιν και από την άλλη σπεύδουμε να χαρακτηρίσουμε απαράδεκτη την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των 2 περιοχών. Δε θα μας βγει σε καλό αυτό το παιχνιδάκι...

@Κοίτα η αλήθεια είναι ότι ο Πούτιν προκαλεί, αλλά το παράλογο των δηλώσεων της Κοντολίζα, προς αυτή την κατεύθυνση δείχνει.

media_blogger είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
media_blogger είπε...

Καλησπέρα Τσούγδω.Πολύ καυστικό και σήμερα το δελτιο του ALPHA.Η Γραμμή δόθηκε και τώρα δεν αλλάζει.Χτυπάνε να ακούσει ο Ρουσοπουλος αλλά για να δούμε την κατάληξη.Πολύ αντικυβερνητικά τα πράγματα και σήμερα και μεταξύ μας καλά κάνουν.Και όλα αυτά με την Ρίτσα Μπιζόγλη.Απο 8 Σεπτέμβρη ξεκινά και η Έλλη Στάη και τότε τα πράγματα δεν θα είναι καθολου μα...καθόλου ευκολα.Ο Κοντομηνάς ξέρει και θα τους πατήσει εκει που πονάνε αν και κατα τη γνώμη μου οι όποιες βολές δεν θα πρέπει να πηγαίνουν μόνο προς την μεριά Ρουσόπουλου αλλά και στην Υπουργό Οικονομίας(?) Αλογοσκούφη.Πάντως η αλλαγή αυτή των 360 μοιρών σχολιάζεται σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια,μπλόγκς και όχι μόνο και περιμένουμε τον σχολιασμό των κυριακάτικων,αν και το Πρώτο Θέμα φάνηκε εκ πρώτης όψεως ότι στηρίζει Κοντομηνά.Είχε μεγάλο ενδιαφέον αυτά που έγραψε ο ΌΦΙς στο phd στο ΠΘ.Αλλά και ο Κουρής?Αυτό είναι που με παραξενευει και καταλαβαίνεις το γιατι...Aυτά.Καλή συνεχεια και δεν σου λέω καλό χειμώνα,αυγουστος ειναι ακόμη.

media_blogger είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
olympia.gr είπε...

Τσούγδω μου καλημέρα. Οι απόψεις μου για τη Ντόρα είναι γνωστές. Πρέπει όμως κάποτε να πάψουμε να είμαστε οι "ειλικρινείς" στις διπλωματικές μας δηλώσεις, όπως άλλωστε κάνουν όλες οι χώρες του κόσμου. Αν οι δηλώσεις της Ντόρας έγιναν υπό αυτό το πρίσμα κατόπιν συνεννόησης με Καραμανλή και Ρωσία, τότε καλώς έγιναν. Αν όμως έγιναν αυθαίρετα, τότε η γυναίκα συνεχίζει να είναι ακατάλληλη.