22 Ιουλίου 2008

Τραγικοί Υπουργοί

Έληξε το πρώτο «μεγάλο» γκάλοπ του blog με ερώτημα ποιόν θεωρείτε τον πιο τραγικό υπουργό της κυβέρνησης. Πριν σχολιάσω τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα πρέπει να γίνουν μερικές παρατηρήσεις:
• Δυστυχώς παρέλειψα να συμπεριλάβω στην ψηφοφορία τους κυρίους Αλογοσκούφη, Λιάπη και Βουλγαράκη, σίγουρα τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά αφού και οι 3 ήταν φαβορί…
• Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 100 άτομα.
• Κανένας υπουργός δεν έμεινε παραπονεμένος, όλοι έχουν ένα μερίδιο «τραγικότητας».

Τραγικότερος υπουργός αναδείχθηκε με μεγάλη διαφορά ο Θοδωρής Ρουσόπουλος που συγκέντρωσε το 40% των ψήφων. Ο υπουργός Επικρατείας και εκπρόσωπος τύπου λοιπόν από ότι φαίνεται έχει ξεχωρίσει. Οι σημαντικότερες αρετές που τον χαρακτηρίζουν και οδήγησαν στην άνετη επικράτησή του είναι ο σνομπισμός του, η αλαζονεία του και το ύφος «εγώ είμαι και άλλος κανένας». Ο Θ.Ρ. θεωρείται από πολλούς ο άτυπος πρωθυπουργός, αφού ουσιαστικά είναι ο συχνότερα εμφανιζόμενος υπουργός. Οι μονολεκτικές του απαντήσεις και η αδιαφορία του, καθώς επίσης και το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τους πολίτες καθώς και τους παλιούς του συναδέλφους ως άτομα με κατώτερη νοημοσύνη, είναι σίγουρο ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην άνετη επικράτησή του.

Η έκπληξη για μένα είναι η 2η θέση που κατέλαβε ο Χρήστος Φώλιας με 14%. Ο υπουργός ανάπτυξης είναι ένα συμπαθές καρτούν κατ΄εμέ. Βέβαια τα τραγικά 41 μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας που κάθε λίγο και λιγάκι τα ξαναανακοινώνει και τελικά δε γίνεται τίποτα ήταν αρκετά για να τον αναδείξουν στον δεύτερο τραγικότερο υπουργό της ΝΔ. Η ακρίβεια είναι αυτό που πονάει τον κόσμο και ο αρμόδιος υπουργός πιστεύει ότι θα την καταπολεμήσει με φωτεινούς πίνακες, αντί να τα βάλει με τα καρτέλ.

Στην 3η θέση με 11% μία από τις μεγάλες μου λατρείες, η Ντόρα Μπακογιάννη. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να τη δω να φιγουράρει στη 2η θέση… Η υπουργός που χειρίστηκε με τον πιο αμερικανόδουλο τρόπο όλα τα εθνικά μας ζητήματα και προσκύνησε όσο κανείς την Κοντολίζα και τον Μπους. Βέβαια επειδή Έλληνες είμαστε και κάτι τέτοια δε τα προσέχουμε, θεωρώ ότι αυτό το 11% οφείλεται κυρίως στην αγάπη που τρέφει όλη η χώρα για τον πατέρα της. Ποτέ δε ξεχνάει ο κόσμος τα καλά της περιόδου Μητσοτάκη(φτου φτου)…

Την 4η θέση μοιράζονται με ποσοστό 9% έκαστος, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο υπουργός μεταφορών στη θητεία του ως ευρωβουλευτής υποστήριζε με πάθος την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής. Την ίδια τακτική ακολουθεί και τώρα, μόνο που δεν έχει καταλάβει ότι στη θέση που βρίσκεται πρέπει να υποστηρίζει το δημόσιο φορέα και όχι την Aegean!
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από την άλλη είναι ένας υπουργός τον οποίο δεν είχα ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Λογικά το υπουργείο παιδείας προτάθηκε στους υπόλοιπους 150 βουλευτές, αλλά κανείς δε το ήθελε και βρήκαν το Στυλιανίδη. Ο άνθρωπος φαίνεται τελείως άβουλος και μπορεί ο καθένας να τον φανταστεί ως τον κλασσικό ανίδεο ΟΝΝΕΔίτη που παρέα με τον Βουλγαράκη και τον Χατζηδάκη και χωρίς να έχουν ιδέα από πολιτική φώναζαν σε συγκεντρώσεις υβριστικά συνθήματα.

Στην 5η θέση φιγουράρει ο Γιώργος Σουφλιάς με ποσοστό 8%. Ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί τραγικός για πολλούς λόγους. Από τη μία το αυθαίρετο που έχει χτίσει στην Ανάβυσσο ακολουθώντας κατά πόδας το σεμνά και ταπεινά, από την άλλη τα παροιμιώδη ευχαριστώ του στην εταιρία του Μπόμπολα «ΑΚΤΩΡ», η οξύτητα της ακοής του, το γεγονός ότι δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι μας έχουν διώξει από το Κιότο και προσπαθεί να περιορίσει την ξεφτίλα μας σε μία εσωκομματική κόντρα με τον Σταύρο Δήμα, το γεγονός ότι δεν έχει κάνει Τ Ι Π Ο Τ Α για την προστασία του περιβάλλοντος και αντιθέτως αρνείται πεισματικά τη δημιουργία ανεξάρτητου υπουργείου περιβάλλοντος, είναι αρκετά στοιχεία ώστε να τον καταστήσουν και αυτόν τραγικό.

Στην 6η θέση ο Σωτήρης Χατζηγάκης με 6%. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, γνήσιος εκπρόσωπος της παλιάς καλής δεξιάς, επεξεργάζεται νομοσχέδιο για τη φίμωση των blogs, καθώς επίσης ισχυρίζεται ότι η δικαιοσύνη έχει ρίξει άπλετο φως σε υποθέσεις όπως τα ομόλογα, οι υποκλοπές και οι Πακιστανοί. Το πιο τραγικό όμως είναι ότι το ίδιο υποστηρίζει ότι θα γίνει με τη Siemens. Προφανώς μπερδεύει τη συγκάλυψη με το άπλετο φως…

Τελευταία και καταιδρωμένη στην 7η θέση έρχεται η έταιρη αγαπημένη μου, Φάνη Πάλη-Πετραλιά. Καλύτερα να μη σχολιάσω τίποτα απλά παραθέτω 2 videakia...

3 σχόλια:

wert01gf είπε...

Είναι πραγματικά όλοι τους "πάρτον ένα και χτύπα τον άλλον!"

Μεϊμαράκης και Βουλγαράκης γνωστοί τραμπούκοι ΔΑΠίτες και Φάνη-Πάλλη(ς ξεκίνημα;) γενική γραμματέας της παράταξης στα νιάτα της.
Η ημιμάθεια και η αγραμματοσύνη σε όλο τους το μεγαλείο, να μας κυβερνούν. Πολύ χάλι!

dr.SeenG είπε...

Εμ...δεν έβαλες τον Αλογοσκούφη καλή μου... Τα ξεχνάνε αυτά; :P
Πάντως ο Ρουσόπουλος (θα τον έχω στον καναπέ μου τη Δευτέρα) κατάφερε να γίνει από έγκριτος(;) αριστερίζων δημοσιογράφος, ένας αντιπαθητικός κυβερνητικός εκπρόσωπος. Και τον παρομοιάζω με κάποιον... Λοιπόν...
Έχεις δει την τελευταία ταινία του Νίκου Κούρκουλου μέσα σε ένα αεροδρόμιο κι εκεί αντιμετωπίζει τον τρομοκράτης (Μιχάλης Μόσιος, γνωστότερος και ως... Ταμτάκος) και σκοτώνεται; Σ'αυτή την ταινία ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος απειλεί τον Κούρκουλο. Ειδικά στη σκηνη που λέει: "Την Κυριακή ξοφλάς" είναι φτυστός ο Ρουσόπουλος...!!!

Τσούγδω είπε...

@Να δω την Πετραλιά γραμματέα και δε θέλω τίποτε άλλο στη ζωή!

@Δυστυχώς δεν έχω δει την ταινία, αλλά τώρα νομίζω πρέπει να ψάξω α τη βρω. Μεγάλη παράλειψη ο Αλογοσκούφης... Ανυπομονώ να δω τη συνεδρία με τον Τεό.