16 Φεβρουαρίου 2009

Σφηνάκια

  • Υποψιάζομαι πως αν δε φύγει σύντομα η γαλάζια λαίλαπα αποκρατικοποιησολάγνων από την εξουσία, λίαν συντόμως θα πουληθεί και το κτήριο της Βουλής… Αγοραστής υπάρχει ήδη, ο γνωστός- άγνωστος Ανδρέας Βγενόπουλος…
  • Ο οποίος Ανδρέας Βγενόπουλος θα αγοράσει την Ολυμπιακή σε τιμή γύρω στα 177 εκατ ευρώ. Δηλαδή κάτι λιγότερο από το πιο φθηνό boeing της Οικογένειας 777. Μπορείτε να θαυμάσετε εδώ τα τιμολόγια της boeing που δε διαφέρουν και πολύ από της Airbus.
  • Χίλια μπράβο στην κυβέρνηση που ξεπουλάει την Ολυμπιακή σε τιμή ενός αεροσκάφους.
  • Πλησιάζουν εκλογές όπως όλοι θα έχουμε μυριστεί και τα κόμματα συγκροτούν είτε κρυφά είτε φανερά επιτροπές εκλογικού αγώνα.
  • Διπλός πονοκέφαλος για τα επιτελεία των κομμάτων καθώς αναζητούνται τόσο υποψήφιοι βουλευτές όσο και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές.
  • Προς το παρόν θα ασχοληθώ με τα ονόματα που ακούγεται ότι θα κατέβουν υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ.
  • Κοιτώντας λοιπόν την καμπούρα μου… Διαβάζω στο τρωκτικό ότι το ΠΑΣΟΚ σκέφτεται να εντάξει στις λίστες του μεταξύ άλλων τον Σταμάτη Μαλλέλη και τον Τάκη Κουβατσέα, ντράμερ της Βίσση. Το τελευταίο θα το θεωρήσω ένα σύντομο ανέκδοτο…
  • Πάμε τώρα στο γίγαντα Μαλλέλη. Μήπως να τον κάνετε και Υπουργό Τύπου και να δώσετε επιτελική θέση στην Κατερίνα Σουλιώτη μέσα στο Yπουργείο; Για να σοβαρευτούμε ή μάλλον να σοβαρευτείτε λίγο. Το γεγονός ότι ο Μαλλέλης στηρίζει το ΠΑΣΟΚ δε σημαίνει ότι το κόμμα πρέπει να τον εντάξει στις λίστες του. Πως θα γίνει δηλαδή όποιος επώνυμος εκφράζει την προτίμησή του σε κάποιο κόμμα, το κόμμα θα έχει την ηθική υποχρέωση να τον τακτοποιεί στο Κοινοβούλιο;
  • Και μιάς και είπα Κατερίνα Σουλιώτη, αυτή η ρεπόρτερ απλά δεν υπάρχει! Θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω Ιωάννη Πρετεντέρη της εναλλακτικής δημοσιογραφίας, χωρίς παρεξήγηση.
  • Το θέμα όπως βλέπετε πάει μόνο του προς τη Eurovision...
  • Παρουσιάστηκαν τα τρια υποψήφια τραγούδια και η αντίδραση όλων όταν τους ρωτάνε "σας άρεσαν;" είναι: ε τα έχουμε ακούσει μόνο μία φορά, πρέπει να τα ξαναακούσουμε, πρέπει να συνηθίσει το αυτί τα τραγούδια και να τα ακούσουμε περισσότερες φορές… Καταλάβατε δηλαδή, μαύρα και άραχνα τα πράγματα.
  • Κατ’ εμέ και τα τρία τραγούδια είναι επιεικώς μέτρια με καλύτερο το Out of Control. Και το επιεικώς μέτρια το θεωρώ πολύ καλό…
  • Βέβαια δε περίμενα και κάτι καλύτερο. Δηλαδή από κάποια στιγμή και μετά το σύστημα, βρίσκω έναν ποπ τραγουδιστή και ένα επιτελείο το οποίο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να μου έχει έτοιμο ένα πιασάρικο τραγούδι παύει να λειτουργεί.
  • Όταν οι δημιουργοί κυνηγάνε την έμπνευση και λειτουργούν υπό πίεση, συνήθως καταλήγουν είτε σε αντιγραφές, είτε σε φτηνά χαζοτράγουδα με ανύπαρκτο, αγγλικό πάντα στίχο, ή μάλλον μπακαλο-αγγλικό.
  • Και επιτέλους για να τελειώσω το Eurovisionικο μου παραλήρημα, ας στείλουμε και κάτι ποιοτικό σε αυτό το ρημαδοδιαγωνισμό, κάτι πιο ελληνικό. Αποκαλούμε τον διαγωνισμό ευρωπανηγυράκι αλλά παράλληλα του δίνουμε και διάσταση εθνικού ζητήματος και θέλουμε πάση θυσία την πρωτιά.
  • Τέλος, αν δε μπορούν οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ λόγω έλλειψης μουσικής παιδείας να κάνουν μία ανάθεση της προκοπής, ας ανοίξουν και πάλι το διαγωνισμό, έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να καταθέσει το τραγούδι του και να μην έχουμε κάθε χρόνο να επιλέξουμε ανάμεσα σε 3-4 χαζοτράγουδα. Καημό το έχω να μου αρέσει μία φορά το Ελληνικό τραγούδι περισσότερο από το Σέρβικο...

6 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Στις επαναλειπτικές εκλογές που θα γίνουν αν δν υπάρξει αυτοδυνααμία με την πρώτη να μην ξεχάσουν να βάλουν στο Επικρατείας την ...Πετρούλα για να ...τελειώσουμε όλοι μαζί.
Ουάου γουστάρω με το μπάχαλο....

Τσούγδω είπε...

Αμφιβάλλεις ότι αν η Πετρούλα βάλει στη Β' Αθήνας θα εκλεγεί; Γιατί εγώ δεν αμφιβάλλω καθόλου.
Καλά κι εγώ εννοείται γουστάρω με το μπάχαλο και θα γουστάρω ακόμα περισσότερο όταν θα έρθουν οι ρημάδες οι εκλογές και κανένας δε θα έχει αυτοδυναμία!

ασημωνης είπε...

Εδω και λιγες μερες "δουλευω" ενα θεμα με καποιους σημερινους βουλευτες. Αθλητες, ηθοποιους , δημοσιογραφους κλπ. Δεν ξερω αν τελικα το δημοσιευσω γιατι οσο περισσοτερο καιρο ετοιμαζω ενα ποστ, τοσο βρισκω και κατι που δεν μου αρεσει. προτιμω τα μπαμ μπαμ θεματα. Τελοςπαντων, εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι συμφωνω απολυτα μαζι σου. Γιατι και απο την πλευρα της Ν.Δ. ακουσα το ονομα του Νικου Χατζηνικολαου. Ε, ας παρει και ο Συριζα τον Αιμηλιο και θα γινει η Βουλη δελτιο ειδησεων του Μεγκα της δεκαετιας του 90!!!!

Τσούγδω είπε...

Λέω να περιμένεις λίγο να ακούσεις όλα τα θαμπά (λαμπερά για κάποιους) ονόματα των υποψηφίων και τότε σίγουρα θα σου έρθει η έμπνευση!
Κι εγώ περιμένω να ακούσω περισσότερα ονόματα για να εκνευριστώ λίγο ακόμα, μέχρις ότους φτάσω στο κρίσιμο σημείο εκρήξεως!

mikros fokion είπε...

ποια εισαι εσυ που θα κρινεις τον τριμεγιστο προεδρο της ερτ και τις επιλογες του... μην ξεχνας οτι αυτός καταφερε να εχει την μοναδικη επιτυχια η κυβερνηση με την πρωτια! ξερεις ποσοι ανθρωποι βγαζουν το παντεστανι τους με αυτην την υποθεση;

Τσούγδω είπε...

Ζητώ ταπεινά συγνώμη!
Φαντάζομαι πόσοι άνθρωποι βολεύονται στην κρατική, στα πλαίσια της Eurovision. Δε θέλω όμως να φανταστώ τους μισθούς τους!
Έγινε και η Eurovision θεσμός για τα "δικά μας παιδιά" .