3 Φεβρουαρίου 2009

Τσικουδιές (σε σφηνοπότηρα πάντα)

  • Συμπλοκές είχαμε στο λιμάνι του Πειραιά μεταξύ ΜΑΤατζήδων και Κρητικών. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην επιτρέψει στους αγρότες να κάνουν πορεία με τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.
  • Και καλά κάνει! Είναι δυνατόν; Τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας; Quelle decadence! Και εντάξει να πεις να ήταν mercedes, αλλά τρακτέρ ότι να ναι; Δε το θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο Νικήτας αυτό.
  • Και μου κατηγορούν και το Μαρκογιαννάκη, το δεύτερο μεγαλύτερο καμάρι της Κρήτης μετά τον Μητσοτάκουλα. Αιδώς! Είναι δυνατόν; Αυτό τον ανθό της δημοκρατίας; Του οποίου το μόνο κουσούρι, είναι ότι θα προτιμούσε το δελτίο καιρού του Star να το λέει ένας ΜΑΤατζής παρά η Πετρούλα;
  • Πλάκα πλάκα ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί οι κουζουλοί οι Κρητικοί και ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην κυβέρνηση. Σκεφτείτε ξεσηκώθηκαν από την Κρήτη έγραψαν εκεί που δε πιάνει μελάνι την εισαγγελική απαγόρευση και τώρα ετοιμάζονται για πολλές ομορφιές στον Πειραιά.
  • Ε ρε να κατέβουν και άλλοι Κρητικοί στο λιμάνι, οι οικοδόμοι και οι λιμενεργάτες. Δε τα βλέπω καλά τα ΜΑΤ. Καλά για τον Μαρκογιαννάκη δε το συζητώ, το Beowulf...
  • Το τι τους χαίρομαι κάθε φορά όμως, δε λέγεται, τώρα έχουν στήσει γλέντι στο λιμάνι με τσικουδιές και πεντοζάλια, αυτά είναι!
  • Ο Χατζηγάκης δε εξαφανιζόλ... Καθόλου παράλογο δε μου φαίνεται, φανταστείτε μισή μπουκιά άνθρωπος να πρέπει να κουμαντάρει και να εξευμενίσει τους Κρητικούς. Από ότι φαίνεται όμως δε θα αποφύγει τη συνάντηση και με τις εξυπνάδες που έκανε τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα.
  • Τελικά αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες σα τρομοκράτες και μετά τα τελευταία 1000 μεμονωμένα περιστατικά ο κόσμος έχει αρχίσει και ξυπνάει. Στην αρχή έλεγαν οι αλήτες οι φοιτητές που κάνουν πορείες, καλά τους κάνετε, ρίξτε ξύλο και χημικά. Μετά όμως, τη θέση των φοιτητών, πήραν παιδάκια και απλοί πολίτες και τώρα αγρότες. Σιγά σιγά συνειδητοποιεί ο κόσμος σε τι δημοκρατία ζούμε.
  • Θέλουν οι άνθρωποι να διαδηλώσουν και η κυβέρνηση επικαλείται χίλιες δυο γελοιότητες για να τους το απαγορεύσει και να μη φρακάρουν οι δρόμοι προς το Κολωνάκι.
  • Και καλά με τους αναρχικούς οι οποίοι έχουν κάνει άτυπη συμφωνία να μη πηγαίνουν προς την εν λόγω περιοχή. Αλλά μπορεί η κυβέρνηση να ρισκάρει το να εμφανιστεί τρακτέρ, έξω από το Da capo και να πάθουν έμφραγμα οι αργόσχολοι που περνάνε όλη τους τη μέρα εκεί πίνοντας cappuccino royal; Ποτέ των ποτών.
  • Στο ΠΑΣΟΚ τώρα, παρά το γεγονός ότι προηγούνται της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις δε λένε να ηρεμήσουν λίγο. Το καινούριο χόμπυ των γνωστών αγνώστων είναι να διαδίδουν βρομιές για τη Λούκα Κατσέλη. Όπως έχω αφήσει να εννοηθεί η Λούκα Κατσέλη είναι ένα από τα ελάχιστα άτομα μέσα στο ΠΑΣΟΚ που εκτιμώ και θεωρώ ότι καλώς αξιοποιείται από τον Γιώργο Παπανδρέου.
  • Θεωρείται βέβαιο λοιπόν, ότι η Λούκα από τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ στα θέματα Οικονομίας, θα εξελιχθεί σε Υπουργό Οικονομίας και κάτι τέτοιο δε το θέλουν οι γνωστοί κύκλοι που λυμαίνονται το κόμμα, έχουν αρχίσει λοιπόν τις συνεχείς επιθέσεις στο πρόσωπό της.
  • Όπως λένε είναι περισσότερο καθηγήτρια παρά πολιτικός και εμφανίζεται σε περιθωριακά κανάλια. Ενώ ας πούμε αν φίλαγε τις κατουρημένες ποδιές της Τρέμη και του Κουρή και λαΐκιζε νυχθημερόν στα περιθωριακότερα όλων νταβατζοκάναλα θα ήταν αξιοπρεπής πολιτικός και θα είχε το απαραίτητο πολιτικό εκτόπισμα να αντιμετωπίσει τους καρνάβαλους της ΝΔ.
  • Αλλά τους ενοχλεί ότι η Κατσέλη εκτός από διακεκριμένη οικονομολόγος, είναι και Παπανδρεϊκή και το Υπουργείο Οικονομίας, (όπως και το ΥΠΕΧΩΔΕ) κάποιοι το θέλουν σε χέρια εκσυγχρονιστών…

Δεν υπάρχουν σχόλια: