28 Δεκεμβρίου 2012

Χρυσά Βατόμουρα 2012 - 3η απονομή




Για ακόμα μία χρονιά, πιστή στις παραδόσεις, αποφάσισα να απονείμω Χρυσά Βατόμουρα σε προσωπικότητες που ξεχώρισαν και έκλεψαν τις καρδιές και τα μυαλά μας τη χρονιά που πέρασε. Και αυτή τη χρονιά ζήτησα τη βοήθεια φίλων σε twitter και facebook.




Βραβείο "Όσο και να θες η Ελληνική ψυχή δεν κρύβεται"
Στις Σταυρούλα Ξουλίδου και Μακρή Ραχήλ, που ξεχώρισαν κατά την ψηφοφορία για το τρίτο Μνημόνιο καθώς το μέγεθος του πατριωτισμού τους δεν μπορούσε να αντικατοπτρισθεί σε ένα απλό, πτωχό, προφορικό "όχι".... 

Βραβείο "Νοσταλγός του μπουγκα-μπουγκα"
Στον Ευάγγελο Αντώναρο που μοιράστηκε μαζί μας τη νοσταλγία του για ηγέτες όπως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι 

Βραβείο "Κούνα το κεφάλι σου να δεις αν κανει γκλιν γκλαν"
Σε όσες γυναίκες γουστάρουν μπρουτάλ χρυσαυγίτικα σερνικά. Κούκλα μου δεν είναι ο νεάντερταλ που περίμενες να σε σούρει σε μία σπηλιά, είναι ο ναζί που θα σε κλείσει στην κουζίνα, θα σου φορέσει φακιόλι και θα σου αστράφτει και καμία άμα λάχει. Αν η περιγραφή δε σε αγχώνει σου χαρίζω και το βραβείο "αυτά είναι προβλήματα".

Βραβείο "μη Καλαματιανής προσωπικότητας που αξιοποιήθηκε στην κυβέρνηση Σαμαρά"
Στον Αιμίλιο Λιάτσο

Βραβείο "Αν είναι ο κρατισμός αμαρτία, θα βγω να το φωνάξω με λατρεία"
Στους παλαιοπασόκους στελέχη και ψηφοφόρους, που μυρίστηκαν νέες δόξες και μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Βραβείο "Εξωπραγματικού δημοσιογραφικού δαιμονίου"
Στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο που γύρω στις 3μιση το πρωί μία μέρα, ξύπνησε και είχε την περίεργη αίσθηση οτι κάτι θα συμβεί σε σπίτι γειτονικής περιοχής, πήρε λοιπόν το τζιπ του και πώς έτυχε και τον σταμάτησαν κακοποιοί οι οποίοι του το απέσπασαν με τη βία...

Βραβείο "Σ' έφαγε η καρμιριά και το όχι σε όλα"
Σε όσους απαξίωσαν από την πρώτη στιγμή τη Διαύγεια και το opengov και μέχρι και τώρα αρνούνται να δουν πως ήταν ένα σημαντικό βήμα μπροστά. Όχι τέλειο, αλλά ένα βήμα προς την αξιοκρατία και τον εκσυγχρονισμό του κράτους που επιδεχόταν φυσικά πολλές ακόμη βελτιώσεις.

Βραβείο "τρίβεσαι στη γκλίτσα του τσομπάνη αλλά μ' αρέσει"
Στον Κώστα Βαξεβάνη

Βραβείο "Ροβόλα τα ροβόλα τα τα γίδια και τα πρόβατα, φερ' τ' απο δω φερ' τ' απο κει και βάλτα μέσα στο μαντρί"
Στην τεράστια μορφή που ακούει στο όνομα "Ταμήλος".

Βραβείο "Μάζεψε το ανακόντα σου"
Ενώ το βραβείο το είχε σίγουρο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από το καλοκαίρι, πέρασε ένα ρακούν με το όνομα "Πέτρος Τατσόπουλος" και κατάφερε να του το αποσπάσει με σύμμαχό του τη μισή Αθήνα.

"Δήλωση της χρονιάς"
"Δεν ανήκω στη μισή Αθήνα του Τατσόπουλου"




Βραβείο "Γύρνα πίσω λαϊκέ ήρωα"
Στον Λάκη τον Λαζόπουλο που φέτος δεν αισθάνθηκε την υποχρέωση να καθοδηγήσει για επαρκές χρονικό διάστημα τα θηλαστικά (;) που έχει για τηλεθεατές.

Βραβείο "Εδώ ο κόσμος καίγεται και ... χτενίζεται"
Στους κεντροαριστερούς που διαπιστώνουν μετά λύπης τους την υποεκπροσώπηση του χώρου στον οποίο ανήκουν ιδεολογικά και αποφάσισαν οτι η λύση είναι ατέρμονες συζητήσεις, με ξεκάθαρο συμπέρασμα: "Είμαστε πολύ μπροστά, ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για εμάς".

Βραβείο "Και τώρα τι κατάλαβες;"
Στον Ευάγγελο Βενιζέλο που συνεχίζει απτόητος τις προσπάθειες ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ κινούμενος δημοσκοπικά τέρμα αριστερά στον άξονα των τετμημένων.

Βραβείο "Καλώς του του κουρίτσ' δε μλάς Ελληνικά ε;"
Στον κύριο "καλά είσαι;"

Βραβείο "Μπράβο είσαι η καλύτερη"
Στον Αντώνη Σαμαρά που μετά από προσπάθειες χρόνων, κατόρθωσε επιτέλους να γίνει Πρωθυπουργός.

Βραβείο κωλοφαρδίας
Στον Αντώνη Σαμαρά που παρά την τραγική του ανεπάρκεια, τους αστείους συνεργάτες και τις κωμικοτραγικές κωλοτούμπες φαντάζει ως η μόνη λύση σταθερότητας.

Βραβείο "καλύτερος συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά"
Στον υπερβολικά αξιόλογο κύριο Μουρούτη που δίνει ρεσιτάλ μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter και όχι μόνο. Αξέχαστο θα μείνει το απειλητικό τουίτ του προς τους δημοσιογράφους της κρατικής.

Βραβείο "μου λείπεις συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά"
Στον τουρκοφάγο Γαρουφαήλο Κρανιδιώτη που δυστυχώς για τους φαν του έχει εξαφανιστεί.

Βραβείο "Καθαρός Ουρανός αστραπές δεν φοβάται"
Στον τιμητή των πάντων Γιώργο Τράγκα.

Βραβείο "τι το περάσατε μανδάμ" (βραβείο κοινού)
Στον επιθεωρησιακό βουλευτή Παύλο Χαϊκάλη που ανέβηκε στο βήμα της Βουλής με κασετοφωνάκι. Μία καλή ιδέα θα ήταν την επόμενη φορά να κάνει τον μίμο μιάς και τέτοιου είδους κινήσεις απαγορεύονται. Θα μπορούσε λοιπόν να μεταμφιέζεται στο άτομο του οποίου τις δηλώσεις θέλει να μεταφέρει.

Βραβείο "Πολιτική κίνηση της χρονιάς"
Μοιράζονται ο Ανδρέας Λοβέρδος για το εύηχο και όμορφο οπτικά ΡΙΚΚΣΥ και ο Αδιάσειστος για το κόμμα ΔΑΚΟΣ που τάραξε τα νερά και συγκεντρώνει ορδές υποστηρικτών.

Βραβείο "Άρθρο της χρονιάς" (βραβείο κοινού)
Σε όλα τα άρθρα του λατρεμένου και κομμένου αδίκως από παντού Νίκου Φελέκη (Φελνίκος). Ένα άρθρο-σταθμός ήταν το: "ΑΛΛΟΙ ΚΑΥΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ"

Βραβείο "Δεν γίνεται να πληρώθηκαν γι' αυτή τη διαφήμιση"
Στους διαφημιστές που εμπνεύστηκαν το "του τζάμπα η μάνα", προφανώς ύπουλη τακτική για να σπάσει ο κόσμος τις τηλεοράσεις του στην 20η προβολή και να επισκεφθεί τα Media Markt για να πάρει καινούριες.

Βραβείο καίριας τηλεοπτικής παρέμβασης
Στην Ελένη Λουκά που το νέο της επάγγελμα είναι πανελίστρια του Mega. (Δείτε επίσης εδώ  κι εδώ)

Βραβείο "Όλο το 2013 θα τα κλαις"
Σε όσους έσπευσαν να πάρουν το iphone 5 και γενικά σε όσους μόλις ακούσουν οτι ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέο iphone αποφασίζουν οτι είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτούν.

"Πρωτοεμφανιζόμενου επαγγέλματος"
Στο επάγγελμα "προπονήτρια θετικής σκέψης", όσοι σκέφτονται να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό θα βρουν περισσότερες πληροφορίες εδώ

"Outfit της χρονιάς"
Στην φανέλα της Εθνικής Αργεντινής με τον αριθμό 10 και το όνομα "Tsipras". Άνετη unisex πιτζάμα ή προχώ outfit για βραδινές hip hop εξόδους. Μπορεί να αποτελέσει και all day solution για καλοκαιρινές διακοπές σε νησιά όπως η Ικαρία.

"Συγκινητική στιγμή της χρονιάς"
Η στιγμή που διαπιστώσαμε οτι η Ορθοδοξία και συγκεκριμένα ο γέροντας Παΐσιος ενώνουν. Παραθέτω το βίντεο με την περιφορά του ιερού παστιτσίου στα Εξάρχεια που έκανε όλη τη θρησκευόμενη Ελλάδα να δακρύσει...


Βραβείο "Λεφτά Υπάρχουν"
Στους Όλγα Κεφαλογιάννη και Αντώνη Σαμαρά για τα υπέροχα χωρίς λόγο σποτ τους.

Βραβείο "Να πάτε στη χώρα σας να τα παίξετε αυτά"
Στους συντελεστές της παράστασης Corpus Christi προφανώς μη Ελληνικής καταγωγής ή χειρότερα μη πιστών Ορθοδόξων που τόλμησαν να ανεβάσουν παράσταση που δεν ενέκρινε το κονκλάβιο των φιλότεχνων Χρυσαυγιτών.

Βραβείο "Δεν υπάρχει συναίσθηση"
Στον Πέτρο Γαϊτάνο που έχει εμπνευστεί από τα παλικάρια της Χρυσής Αυγής...

Για 2η συνεχόμενη χρονιά απονέμεται το εξής βραβείο:

Βραβείο "Γουστάρω να με βρίζουν, γουστάρω να προκαλώ"
Στον Θεόδωρο Πάγκαλο

Με ιδιαίτερη συγκίνηση σας ανακοινώνω οτι υπάρχουν και προσωπικότητες που βραβεύονται για τον ίδιο λόγο για 3η συνεχόμενη χρονιά!!!

Βραβείο "Θα 'ρθεις σαν αστραπή"
Στον Κώστα Καραμανλή, τον Μαρμαρωμένο (τέως) Πρωθυπουργό... Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι στη μούρη θα τον φάμε...
Βραβείο μη -αναμενόμενου ρεπορταζ
Στο Mega για την αναπάντεχη προβολή κάθε φιλανθρωπικής δραστηριότητας της Μαριάννας Βαρδινογιάννη
Βραβείο μη- αναμενόμενης προβολής νέου συγγραφέα
Στον ΑΝΤ1 για την αναπάντεχη προβολή της Μαρί Κυριακού και του πόνηματός της με τίτλο: "Μαικ ο Φασολάκης - θα σε γαργαλίσω!"

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είσαι άπαιχτη. Μπράβο !

χ.κ. είπε...

Εισαι οαση στην μιζερια του διαδικτυου παντα ευστοχη και επικαιρη ,χαιρεται οποιος παρακολουθει τα αρθρα σου,για την αποψη που δεν λοιδορει,αλλα ειναι καυστικη χωρις να προσβαλει,μπραβο.

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά κλαίω από τα γέλια. Ναι είσαι καλά - και πάντα τόσο εύστοχη και αιχμηρή.

Troika Club είπε...

Απλά δεν υπάρχεις...