24 Δεκεμβρίου 2010

Γελάει ο κόσμος με τον Παπαθανασίου

Σε απόσπασμα που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην ελληνική τηλεόραση αρχικά στην εκπομπή "Φάκελοι" και στη συνέχεια στο δελτίο του Mega, η Christine Lagarde, υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας στα πλαίσια συνέντευξής της σε Γάλλο δημοσιογράφο, εφμανίζεται να λέει:


Κατ' αρχήν θυμάμαι μία συζήτηση με τον ομόλογο της άλλης κυβέρνησης, η οποία δεν επανεξελέγη.
Αυτό συνέβη κάποια στιγμή στην Αθήνα. Μου έδωσε μία λίστα με τα μέτρα που θα έπαιρναν...
Τα είχε γράψει χειρόγραφα σ' ένα φύλλο χαρτί και σκέφτηκα:"Δεν μιλάει σοβαρά".



(Μπορείτε να δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 10:40)


Ο τέως υπουργός Οικονομικών που προφανώς θίχτηκε από αυτά που είπε η Lagarde, λες και έχει προσωπικά μαζί του, βγήκε εχθές στο δελτίο του Mega για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και όμως, κατάφερε να κάνει τα πράγματα χειρότερα.


Εν ολίγοις είπε πως στα πλαίσια του συνεδρίου της λέσχης Bilderberg, είχε μία πρόχειρη συζήτηση με τη Lagarde η οποία εξέφρασε την ανησυχία της για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας και αυτός πήρε ένα χαρτί και της έγραψε μία σειρά από μέτρα που σκόπευαν να λάβουν.
Γεννώνται λοιπόν σ' εμένα την αθώα διάφορες απορίες... Μα καλά δεν μπορούσε να της τα πει προφορικά? Αν ήταν μία χαλαρή συζήτηση στη διάρκεια ενός διαλείμματος, τι λόγο είχε να κάτσει και να γράψει τα μέτρα σε χαρτί?
Μήπως λοιπόν δεν ήταν μία χαλαρή συζητησούλα όπως θέλει ο Παπαθανασίου να την παρουσιάσει? Εκτός και αν θεωρεί πως είναι καλύτερος στον γραπτό, παρά στον προφορικό λόγο, οπότε πάω πάσο....


Αυτό το "δεν μιλάει σοβαρά" πάντως, ήταν ένα από τα δεκάδες προβλήματα της διακυβέρνησης Καραμανλή. Δεν μπορούσες και να ήθελες, να τους πάρεις στα σοβαρά. Ένα καρναβάλι σκέτο. 
Μετά αναρωτιούνται κάποιοι γιατί ο Παπανδρέου έπρεπε να παλέψει για να έχουμε μία "Α" αξιοπιστία. Με τέτοια καρναβάλια που μας κυβερνούσαν, μία κουστωδία ασόβαρων πολιτικών, ε τι αξιοπιστία να είχαμε και πως να μας πάρουν στα σοβαρά οι Ευρωπαίοι εταίροι?

Βέβαια υπάρχει και μία άλλη ερμηνεία της όλης υπόθεσης... Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως η Christine Lagarde δεν είναι καμία αθώα... Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εκπροσώπου της νέας τάξης πραγμάτων και μόνιμου θαμώνα της λέσχης Bilderberg. Οπότε όλα αυτά μπορεί να είναι απλώς μία συκοφαντία που σε πρώτο πλάνο φαίνεται να χτυπάει τον Παπαθανασίου, αλλά ουσιαστικά ως μόνο στόχο, έχει τον μόνιμο στόχο, δηλαδή τον Καραμανλή. Ακόμα ενοχλεί...

Τέλος μία παράκληση... γίνεται, ο κύριος Παπαθανασίου και λοιπά στελέχη της παλαιάς "Νέας Διακυβέρνησης", να εμφανίζονται πιο συχνά στα κανάλια με τη νέα χρονιά, έτσι για να μη ξεχνάμε τον Καραμανλικό θίασο, που είχαμε την ατυχία να μας κυβερνήσει για 5,5 χρόνια.
____________________


Με τι κάθομαι και ασχολούμαι Χριστουγεννιάτικα Θεέ μου!
Εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους και ελπίζω να περάσετε τέλεια αυτές τις μέρες!!!


Σας αφήνω με το αγαπημένο μου Χριστουγεννιάτικο cartoon....


12 σχόλια:

Stendoras είπε...

Καλησπέρα,
απαράδεκτος πραγματικά, κι αυτός και όλοι από την προηγούμενη κυβέρνηση, για να μην κάνω κριτική μόνο στην σημερινή και παρεξηγηθώ.

Κατέστρεψαν την χώρα, έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη των τελευταίων ετών για την σημερινή κατάντια και θέλουν να γίνουν και τιμητές!

ασωτος γιος είπε...

σορρυ δηλαδη περιμενες να τα χει γραψει αλλου? και χαρτοπετσετα του ματς για αυτον! ασε μας ρε κοριτσι
με τον μπουχεσα τον καραμαν-αλη
αντε καλα χριστουγεννα

Τσούγδω είπε...

@ Stendoras

Το θέμα είναι οτι με τούτα και με εκείνα και με την εκστρατεία παραπληροφόρησης που έχουν ξεκινήσει τα γαλάζια εξαπτέρυγα οτι και καλά για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ, στο τέλος θα ξεχάσουμε ποιος μας έφτασε στον πάτο.

@Ασωτος γιος

Καλά Χριστούγεννα και σ' εσένα!

the elf at bay είπε...

"Aν γίνεται, ο κύριος Παπαθανασίου και λοιπά στελέχη της παλαιάς "Νέας Διακυβέρνησης", να εμφανίζονται πιο συχνά στα κανάλια με τη νέα χρονιά, έτσι για να μη ξεχνάμε τον Καραμανλικό θίασο, που είχαμε την ατυχία να μας κυβερνήσει για 5,5 χρόνια."

Έγραψες.

Stendoras είπε...

τσουγδω εδώ είναι που κανείς το λάθος, στον πάτο μας έφτασαν ΚΑΙ ΤΑ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, αν το καταλάβεις αυτό κάποια στιγμή έχει καλώς, οι ευθύνες των 2 μεγάλων κομμάτων ξεκινούν από το 1974, όχι από το 2004.

φιλικά

Τσούγδω είπε...

@the elf at bay

Merci!

@Stendoras

Δεν αθώωσα το ΠΑΣΟΚ. Και τα 2 κόμματα συνέβαλαν τα μέγιστα στην παρακμή της χώρας. Συμφωνώ απόλυτα οτι οι ευθύνες ξεκινάνε από το 1974 και όχι ας πούμε από το 1981 όπως προσπαθούν μερικοί να μας πείσουν.

Stendoras είπε...

ωραία, τότε συμφωνούμε,

γιατί δεν κάνεις κι ένα post για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ λοιπόν;

Τσούγδω είπε...

@Stendoras

Κατά καιρούς έχω γράψει, μπορείς στην αναζήτηση να γράψεις "Σημίτης" για να δεις τι έχω γράψει κατά καιρούς. Ενδεικτικά: http://tsougdw.blogspot.com/2010/06/2.html

ΥΓ: Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα, εγώ το ΠΑΣΟΚ το πριν τον ΓΑΠ δεν το έχω ζήσει πολύ ως κυβέρνηση.

Stendoras είπε...

οκ κατανοητό, πρέπει να είσαι πιο μικρή άρα.

απλώς στο λέω αυτό επειδή έγραψες:

"στο τέλος θα ξεχάσουμε ποιος μας έφτασε στον πάτο"

εννοώντας ότι μας έφτασε στον πάτο η ΝΔ, ενώ δεν μας έφτασε μόνο η ΝΔ, μας έφτασε και το ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

tzonakos είπε...

Στην Ευρώπη, επι εποχής ΝΔ εδω, ηταν ανέκδοτο μεταξύ των πολιτικών άλλων χωρών, το οτι ενας έλληνας πολιτικός συνομίλησε με άλλους ευρωπαίους σοβαρά.
Καλές γιορτές εύχομαι, με υγεία και θετικές σκέψεις.

tsaousa είπε...

Χρόνια πολλά στη bloggoδέσποινα και στους υπόλοιπους!

Αυτό που μου τη σβουράει περισσότερο, είναι που δεν τιμωρείται , με οποιοδήποτε ρόπο, δεν με αφορά ο τρόπος, ένα καθίκι από αυτούς!

Τσούγδω είπε...

@Stendoras

Καλές γιορτές και σ' εσένα!

@tzonakos

Εδώ μπερδεύαν τον Καραμανλή με ηγέτη τριτοκοσμικών χωρών, τι να λέμε τώρα!!!

Ανταποδίδω τις ευχές!

@tsaousa

Χρόνια πολλά και σ' εσένα Τσαούσα μου!
Που ήσουν χαμένη βρε παιδάκι μου, μαύρα μάτια κάναμε!!!

ΥΓ: Εμένα να δεις πόσο μου τη δίνει αυτό!