28 Μαΐου 2010

Σφηνάκια

  • Εδώ και 2 μέρες τα δελτία ειδήσεων ξεκινάνε με την εξής φράση : Σάλος έχει προκληθεί από την κυνική ομολογία του Μαντέλη για τη μίζα από τη Siemens.
  • Βασικά, σάλος έχει προκληθεί γιατί ποτέ κανένας δεν πίστεψε πως θα υπάρξει άνθρωπος που να ομολογήσει ότι τα πήρε, έστω και αν βάφτισε τη μίζα, χορηγία. Χάλασε την πιάτσα ο Μαντέλης, πέσαμε όλοι από τα σύννεφα!
  • Υπάρχει λοιπόν μία κάποια ελπίδα πως το κουβάρι θα ξετυλιχθεί. Είναι και ο νόμος Καστανίδη που πολλοί έχουν αρχίσει και τον καλοβλέπουν... Σίγουρα κάποιοι, που μέχρι πρότινος αισθανόντουσαν ασφαλείς, έχουν αρχίσει και φοβούνται μη τυχόν και κάποιος ανοίξει το στόμα του, προκειμένου ο ίδιος να πέσει στα μαλακά.
  • Είδατε όμως τι κάνει ένας καλός νόμος ε? Από τη μία ο νόμος Καστανίδη, από την άλλη ο νόμος Βενιζέλου...
  • Εμένα πάντως μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση που ο Μαντέλης δεν το έσκασε από την χώρα και δείχνει πρόθυμος να συνεργαστεί. Θα μπορούσε τώρα να βρίσκεται στο Αζερμπαιτζάν και να είναι ελεύθερος και ωραίος.
  • Αν ήμουν εγώ Μαντέλης, θα έμενα στην Ελλάδα μόνο αν ένιωθα πως κινδυνεύω... Δηλαδή σκεφτείτε το, θα μπορούσε τώρα να βολτάρει ανενόχλητος στο Μπακού, αλλά προτίμησε να μείνει εδώ, παρ' ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως θα φυλακιστεί.
  • Εμένα πάντως δεν μου βγάζετε από το μυαλό, πως η έντονη κινητικότητα γύρω από την υπόθεση της Siemens, συνδέεται με την περίεργη υπόθεση γύρω από το σταθερό τηλέφωνο του Πρωθυπουργού. Κάποιοι προσπαθούν να τον αναγκάσουν να κάνει πίσω... Τι βρωμιά Θεέ μου. Εν τω μεταξύ η σιωπή των ΜΜΕ γύρω από την υπόθεση αυτή είναι ιδιαίτερα ... εκκωφαντική και ύποπτη.
  • Θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν ξεκίναγε ένα παιχνίδι του τύπου :"Πάμε στοίχημα μίζα", να δούμε ποιοι πιστεύει ο κόσμος ότι τα πήραν. Εγώ θα πόνταρα τα ρέστα μου, σε 4 πολιτικά πρόσωπα, 3 από το ΠΑΣΟΚ, 1 από τη ΝΔ, 2 γυναίκες, 2 άντρες...
  • Ο Σαμαράς σήμερα επιδεικνύοντας αντανακλαστικά πρωτοφανή για πολιτικό αρχηγό, δήλωσε πως δεν θα απολογείται αυτός για νοοτροπίες τύπου Παυλίδη, Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη και τους απομάκρυνε από το κόμμα. Αυτά να τα βλέπει ο Παπανδρέου, που του πήρε μία ΟΛΟΚΛΗΡΗ ημέρα να απομακρύνει τη Γκερέκου από τη θέση της.
  • Στη δήλωσή του ανέφερε το εξής: “Εγώ έχω πάρει εντολή να χτίσω μία καινούρια ΝΔ, δεν θα απολογούμαι για το χθες”. Είναι πολύ σωστά αυτά που είπε ο Σαμαράς, αλλά κατ' αντιστοιχία δεν θα πρέπει να εγκαλεί τον Παπανδρέου να απολογηθεί για το Χρηματιστήριο, για τα υποβρύχια και γενικά για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Σημίτη.
  • Δεν μπορεί ο πολιτικός διάλογος και η πολιτική αντιπαράθεση να στηρίζονται σε αναδρομές στο παρελθόν, γιατί είναι σίγουρο πως για όποιο θέμα γίνεται συζήτηση, στο τέλος θα καταλήγουμε να συζητάμε για το Βατοπέδι, τη Siemens, το Χρηματιστήριο.
  • Και οι 2 αρχηγοί έχουν αναλάβει την αρχηγία των κομμάτων τους, ύστερα από εντολή που τους έδωσε η βάση και με τη σαφή οδηγία : Γιώργο/Αντώνη, αλλάξτε τα όλα.
  • Αν δεν μπορούν να ξεφύγουν από το παρελθόν, αν δεν μπορούν να καθαρίσουν εντελώς τα κόμματα των οποίων τη διοίκηση έχουν αναλάβει, αφού και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ βαρύνονται με πολλά σκάνδαλα, ας τα διαλύσουν και ας φτιάξουν νέους πολιτικούς φορείς, με νέα ονόματα και ας αφήσουν πίσω το κακό παρελθόν.
  • Κάνοντας μία βόλτα στο youtube, έπεσα πάνω σε αυτό το βίντεο... Είναι λίγο πριν την ψήφιση του πακέτου των μέτρων από την κυβέρνηση.

  • Μία ακόμη θλιβερή αντιπαράθεση στη Βουλή όπου ενώ ο Παπανδρέου αναφέρθηκε σε κουρτίνες αξίας 28.000 ευρώ που είχε υπουργός της ΝΔ στο γραφείο του, ο Σαμαράς στην απάντησή του θυμήθηκε την υπόθεση Μαυράκη κι εγώ έμεινα να σκέφτομαι, μα τι λέει, ποιος είναι ο Μαυράκης? Και λογικό αφού την εποχή του Μαυράκη, εγώ ήμουν ακόμη ιδέα στο μυαλό των γονιών μου.
  • Ελπίζω τέτοιες αντιπαραθέσεις σύντομα να εκλείψουν γιατί πραγματικά δεν προσφέρουν τίποτα και περισσότερο εκνευρίζουν τον κόσμο, παρά τον φανατίζουν.
  • Δε γίνεται να συνεχίσει να είναι η πολιτική ζωή δέσμια του παρελθόντος της. Πρέπει να γίνει ένα "αιματηρό ξεκαθάρισμα" με αυτό και επιτέλους να αρχίσει να γράφεται ένα νέο βιβλίο (και όχι κεφάλαιο) στην πολιτική ζωή του τόπου, όπου δεν θα υπάρχουν συνεχείς αναφορές στο ένοχο παρελθόν. Είναι λογικό να μη μπορούμε να πάμε μπροστά σαν χώρα όταν η πολιτική ζωή έχει ανοιχτά τόσα μέτωπα με το χθες.
  • Εν τω μεταξύ βάζω λίγο Star να χαζέψω τις ειδήσεις και μένω με ανοιχτό το στόμα. “Άδικη επίθεση του Σαμαρά στον Θ. Ρουσόπουλο”... Δείτε εδώ ρεπορτάζ του Star.gr (ποιός το διευθύνει είπαμε?) να φρίξετε.
  • Και τώρα που είπα Star, τι ξαφνική ευτυχία ήταν αυτή σήμερα?? Αποκλείστηκε το Star από τη Eurovision για 3 χρόνια, γιατί πιάστηκε να κλέβει πλάνα από τις πρόβες. Εντάξει πιστεύω η Κατερίνα Σουλιώτη μπορεί να το αντέξει, αλλά αυτός ο έρμος ο Πουλόπουλος?
  • Το Star περιμένει να δει κανένα νούμερο της προκοπής από τη Eurovision και από τα ρεπορτάζ Μυκόνου και ξαφνικά τους κόπηκε το 1. Αυτό που μένει είναι να κριθεί ανεπιθύμητος ο Τσιλιπουνιδάκης στη Μύκονο και πάει, φαλίρισε το κανάλι.
  • Πάντως ένας αναστεναγμός ανακούφισης μου ξέφυγε καθώς το άκουσα. Επιτέλους αυτά τα σούργελα θα σταματήσουν να μας ρεζιλεύουν διεθνώς με τις ηλιθιότητές τους. Απαράδεκτα δημοσιογραφίδια που προσέβαλαν καλεσμένους, έκαναν σουργιελιές και εξέθεταν την Ελλάδα, προκειμένου να βγάζουν αστεία ρεπορτάζ και να γελάει ο καφρο- Έλληνας.
  • Απορώ πως η Κατερίνα Σουλιώτη είχε γλιτώσει το ξύλο τόσα χρόνια.
  • Α και μη ξεχάσω, περιμένουμε όλοι με τεράστια ανυπομονησία τη λίστα με τους δημοσιογράφους που έπαιρναν δωράκια από τη Siemens.

3 σχόλια:

tsaousa είπε...

Με γλίτωσες από ένα ποστ που θα είχε τον τίτλο (Κυνική) Ομολογία.
Και λίγο-πολύ θα συμφωνούσε με το δικό σου.
Γι αυτό πάω να σε κάνω προτεινόμενο άρθρο.:))

tsaousa είπε...

Ελπίζω να σου αρέσει το μπανεράκι που σου έφτιαξα στο πιτς φυτίλι...

Τσούγδω είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ Τσαούσα μου, πολύ ωραίο το μπανεράκι!