21 Απριλίου 2010

Σφηνάκια

  • Δήλωση: Είμαι διατεθειμένη να καταθέσω το ποσό των 1000 ευρώ στο ταμείο στήριξης της Ελλάδος με την προϋπόθεση να δεχτεί ο Παύλος Γερουλάνος μία συνάντηση μαζί μου.
  • Ωραία αυτή η νέα τακτική: Θα δώσω τόσα για την Ελλάδα αρκεί να έχω και κάτι να κερδίσω...
  • Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζήτησε η Τζούλια, ενώ παράλληλα αποφάσισε να επεμβαίνει στην επικαιρότητα καταθέτοντας το δικό της πολιτικό σχόλιο...
  • Το γελοιότερο κανάλι της χώρας μας, αφού εκμεταλλεύτηκε για λίγο την πολιτική ψυχαναλύτρια Άντζελα, τώρα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να προσπεράσει το μηδενικό επίπεδο της ξεφτίλας, που το ίδιο έχει διαμορφώσει και να πάει ακόμη πιο κάτω. Η Τζούλια λέει θέλει να γίνει η νέα Μελίνα Μερκούρη... Θου Κύριε...
  • Εν τω μεταξύ η Ελλάδα "κάθεται" σε αναμμένα κάρβουνα, διότι απ' ότι φαίνεται πάμε ολοταχώς προς αξιοποίηση του μηχανισμού στήριξης... Τα spread έχουν φτάσει στον Θεό, αλλά έχει και πιο πάνω μη μου αγχώνεστε...
  • Θα ήθελα να ήξερα που τοποθετείται το ταβάνι, στις 500 μονάδες ή στον τετραψήφιο?
  • Περιμέναμε καμία καλύτερη εξέλιξη ήθελα να ήξερα? Δηλαδή με ποια λογική οι αγορές θα μας λυπόντουσαν? Θα έλεγαν άσε μωρέ την καημένη την Ελλαδίτσα να ανακάμψει, πάμε αλλού να κάνουμε το παιχνίδι μας?
  • Είναι απόλυτα λογικό να κερδοσκοπούν μέχρι αηδίας σε βάρος της χώρας μας, αφού τα θέλει ο κ*λος μας.
  • Και λέω εγώ τώρα... Αφού οι κερδοσκόποι δεν υπάρχει περίπτωση να μας αφήσουν ήσυχους, γιατί συνεχίζουμε να αναζητούμε δάνεια στις αγορές? Ακούς εκεί πάνω από 500 μονάδες βάσης τα spreads!
  • Ας προσφύγουμε στον μηχανισμό στήριξης κατευθείαν. ΔΝΤ? ΔΝΤ... Τι να κάνουμε. Μας έχουν κατατρομοκρατήσει με το τι συνεπάγεται το ΔΝΤ, ο κακός μπαμπούλας.
  • Πραγματικά δεν αντέχω άλλο όλους αυτούς τους τρομολάγνους. Ξαφνικά έχω επιθυμήσει τον Ευαγγελάτο.
  • ΔΝΤ λοιπόν λένε οι περισσότεροι ότι συνεπάγεται περισσότερα μέτρα... Γιατί νομίζετε ότι χωρίς το ΔΝΤ δε θα χρειασθούν επιπλέον? 340Δις χρέος και τα spread στις 500 μονάδες.... Μη σας πω πως και πριν το τέλος του 2010 θα χρειαστούν νέα μέτρα. Ας πάμε λοιπόν στο ΔΝΤ αφού θα δανειζόμαστε με μικρότερα επιτόκια. Όσο για τα μέτρα που λέγεται πως θα μας επιβάλλουν, γιατί δε θα τα παίρναμε μόνοι μας?
  • Καθόμαστε και παίζουμε το παιχνίδι των κερδοσκόπων, καρδιοχτυπούμε κάθε μέρα, μάθαμε και τι είναι τα spread....
  • Ας προσφύγουμε λοιπόν στο ΔΝΤ και το κρίμα στο λαιμό όσων ενώ θα μπορούσαν να σώσουν την Ελλάδα, προτίμησαν να κάνουν τις πάπιες (βλ. Μέρκελ).
  • Ανακαλύφθηκε τη Δευτέρα στην Κυψέλη η γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα κι ενώ ήταν πρώτη είδηση παντού.... Η Ελευθεροτυπία αγρόν ηγόραζε....
  • Εγώ σας πάω και στοίχημα ότι η Τεγοπούλου είναι τσιμπημένη με τον Χρυσοχοϊδη, δεν εξηγείται αλλιώς...
  • Με απόφαση της Διαμαντοπούλου καταργείται η βάση του 10 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.... Το μόνο σωστό μέτρο που πήρε η ΝΔ κατά πολλούς.
  • Βάση του 10 σημαίνει πως ο υποψήφιος πρέπει να έχει μέσο όρο 10 και όχι όλα τα μαθήματα πάνω από 10 για να περάσει σε μία σχολή. Που είναι το παράλογο?
  • Αν ένα μαθητής της 2ας γυμνασίου ας πούμε έχει μέσο όρο 9, δεν επαναλαμβάνει την τάξη? Και στην 3η λυκείου θα επιβραβευθεί κιόλας?
  • Αφήστε που πραγματικά το 10αρι ακόμα και στα πιο δύσκολα μαθήματα όπως μαθηματικά κατεύθυνσης, πρέπει να είσαι τελείως άσχετος για να μην το γράψεις...
  • Η κατάργηση της βάσης του 10 εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τη λογική του βολέματος και είναι ο εύκολος και λαϊκίστικος δρόμος. Αντί να παρθούν δραστικά μέτρα που θα κάνουν καλύτερο το πανεπιστήμιο, καθόμαστε και παίρνουμε πίσω μέτρα που όντως το καλυτερεύουν.
  • Έχει η Διαμαντοπούλου τα κότσια να μειώσει τις θέσεις της Ιατρικής ή της Νομικής Αθηνών σε 200? Έχει τα κότσια να κλείσει ΤΕΙ που φυτοζωούν?
  • Αν όχι τότε δεν κάνει γι' αυτό το υπουργείο.
  • Τέλος όσων αφορά στην κόντρα Σηφουνάκη - Βγενόπουλου που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες, ως ερωτευμένη με το νησί της Σάμου, δεν μπορώ παρά να υποστηρίξω τον Βγενόπουλο που έδωσε τα χρήματα για το νησί ό,τι και να λέει ο Σηφουνάκης. Δε χρειάζεται να πάει τσάμπα στην Σάμο ο άνθρωπος, τα καμμένα είναι στη θέση τους και ότι αναδασώθηκε ξανακάηκε... Όπως κάθε χρόνο άλλωστε.

8 σχόλια:

Θοδωρής Μπάρκας είπε...

Αγαπητή Τσούγδω θέτεις πολλά ζητήματα αλλά κατά τη γνώμη μου το θέμα της Ελευθεροτυπίας είναι ίσως το σοβαρότερο. Δείχνει πραγματικά στο μεγαλύτερο βαθμό της την έννοια της αναξιοπιστίας και της διαπλοκής πολλών ΜΜΕ. Ο Τεγόπουλος αποφασίζει να αποκρύψει μια από τις σημαντικότερες, αν όχι τη σημαντικότερη είδηση της ημέρας λόγω κόντρας με το Χρυσοχοΐδη και το δικαιολογεί λέγοντας ότι δεν είχε επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία! Εδώ γελάει κανείς..

tsaousa είπε...

Που να δεις σήμερα στη γειτονιά μου που έσκασε αυτοκίνητο με ντουντούκα όπου μια τύπισσα ωρυόταν κατά του ΔΝΤ και των καρχαριών που θα μας πιουν το αίμα, καλώντας τον κόσμο σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα αύριο και μεθάυριο. Αν άκουσα καλά γιατί η ντουντούκα ήταν χαλασμένη και σφύραγε.

Ανατρίχιασα.
Όσο γι αυτό που επισημαίνει ο Θοδωρής πιο πάνω, δεν υπάρχουν λόγια. Θρίλερ.

Άσε βρε Τσούγδω, Ταγκανίκα (συγγνώμη κιόλας στους ανθρώπους της).

μαχαιρης είπε...

......καλημερα
θελω να συζητησω μαζυ σου το θεμα της βασης του 10 ...
πιστευω οτι καθε παιδι εχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ στη μορφωση και οτι η εκπαιδευση πρεπει να δινεται δωρεαν σε ολους...τωρα βεβαια μπορει να μου πεις οτι δεν υπαρχουν τα λεφτα ε..τοτε ας κλεισουν και ας δημευσουν την περιουσια των μοναστηριων που εχουν κατω απο 10 βαθυπλουτους καλογηρους.....

Θοδωρής Μπάρκας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Θοδωρής Μπάρκας είπε...

Η βάση του 10 είναι μεγάλο θέμα. Για μένα θα έπρεπε τα πανεπιστήμια να είναι ανοιχτά για όλους και να είναι πολύ δύσκολο να πάρει κανείς πτυχίο. Δεν θεωρώ ότι το Πανεπιστήμιο είναι εκεί για να παρέχει καθολική γνώση. Αυτό το επιτυγχάνει κανείς μετά το σχολείο και αφού έχει πάρει τις βάσεις, διαβάζοντας και μελετώντας o ίδιος. Το Πανεπιστήμιο πρέπει να δημιουργεί επιστήμονες, άριστους στον τομέα τους.
Από τη στιγμή όμως που δεν είναι ανοιχτά σε όλους και υπάρχουν εξετάσεις πρέπει να τίθεται ένας πήχης, αλλιώς ο θεσμός ευτελίζεται..

Τσούγδω είπε...

@Θοδωρής

Από τότε που η Ελευθεροτυπία έχει περάσει στα χέρια της Τεγοπούλου, έχει ευτελιστεί εντελώς. Και εντάξει να γράφει 3 σειρές που να βρίζει τον Χρυσοχοίδη κατά καιρούς, αλλά να αποσιωπά μία τόσο σημαντική είδηση.... Φαντάζομαι πως οι συντέκτες θα είναι έξω φρενών...

@tsaousa
Καλά κι εμένα μου έχουν πάρει τα αυτιά. Έτσι είναι όμως, άμα κάθεσαι και ακούς Τράγκες κλπ νομίζεις ότι το ΔΝΤ είναι ένας μπαμπούλας που θα μπουκάρει στο σπίτι σου και θα σου πάρει από ασημικά μέχρι σεμεδάκια...

@Μαχαίρης +Θοδωρής

Δικαίωμα στη μόρφωση φυσικά και έχει ο καθένας γι' αυτό και υπάρχει το δημόσιο σχολείο. Όμως δεν μπορεί να γίνουν όλοι πανεπιστήμονες, υπάρχουν και τα τεχνικά επαγγέλματα.
Με τη νοοτροπία που έχουμε αν τα πανεπιστήμια ήταν ανοιχτά σε όλους, τότε θα έκλειναν όλα τα ΤΕΙ θα μαζευόντουσαν όλοι στις σχολές υψηλής ζήτησης και θα γινόντουσαν αιώνιοι φοιτητές.

Σκεφτείτε μόνο να μπορούσαν όλοι να πάνε στην Ιατρική, στη Νομική ή στα Πολυτεχνεία... Ποιός από αυτούς θα πήγαινε σε άλλες σχολές. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μαθαίναμε πόσοι έχουν σαν πρώτη επιλογή στα μηχανογραφικά τους τις σχολές που ανέφερα και τότε θα καταλάβετε για ποιο λόγο τα Πενεπιστήμια παραμένουν "κλειστά".
Το σωστό για εμένα είναι να θέτουν οι ίδιες οι σχολές τα κριτήρια για το ποιούς φοιτητές θα δέχονται.

μαχαιρης είπε...

....παρ οτι διαφωνω με τις αιτιασεις συμφωνω με το ....συμπερασμα ναι τα πανεπιστημια πρεπει να διαλεγουν τους φοιτητες τους και τον τροπο της φοιτησης και ολα με βαση ενα φακελλο που θα συμπληρωνε ο υποψηφιος με ολους τους βαθμους και γραπτες αξιολογησεις απο τους δασκαλους του λυκειου του αντιγραφο του οποιου θα εχει βεβαιως και ο ιδιος......κατι δηλαδη σαν το αμερικανικο συστημα...οπως το εχω ακουσει.......παντως οι βασεις του 10 και οι δεσμες κλπ μονο τα φροντιστηρια ευνοουν...

Τσούγδω είπε...

@Μαχαίρης

Θα μπορούσαν να μην ευννοούν μόνο τα φροντιστήρια και τα κολλέγια, αλλά με τα μυαλά που κουβαλάμε...