22 Ιανουαρίου 2010

Ετήσιο Συμπόσιο: "Αγρότες στα μπλόκα"



Για φέτος προτείνω κάτι σε Νταλάρα...
Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε Έφη Θώδη, φέτος θα έχουμε και μία ποιοτική αναβάθμιση του καθιερωμένου ετήσιου συμποσίου με τίτλο: “Αγρότες στα μπλόκα”...
Αν δε μεριμνήσει η κυβέρνηση πρέπει κάποιος καλλιτέχνης εθελοντικά, να διασκεδάσει τη χαϊδεμένη αγροτιά μας που βρίσκεται στο "μέτωπο"...

Το κακό ΠΑΣΟΚ τα μάθατε ε, δε θέλει να ικανοποιήσει κάθε απαίτηση των αγροτών, πράγμα το οποίο σύμφωνα με τη λογική τους είναι απαράδεκτο, αφού αυτοί δεν ευθύνονται για την κρίση...
Αφήστε που αγρότες που τα έχουν τόσα κιλά, δε γίνεται να διαπραγματεύονται με μία υπουργό.... γυναίκα.

Δε μπορούν να το ανεχθούν αυτό, θέλουν να μιλήσουν μόνο με τον Παπανδρέου, που έχει την υποχρέωση να πάει στα μπλόκα. Αυτό μας έλειπε να συναντάει ο Παπανδρέου κάθε κοινωνική ομάδα που έχει ένα πρόβλημα και δεν καταδέχεται να μιλήσει με τα ... "υπουργάκια".

Οι αγρότες εμφανίζονται να μη ξέρουν τι θέλουν γιατί σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, έχουν απέναντί τους μία κυβέρνηση ανοιχτή στο διάλογο, που τους απευθύνει πρόσκληση κι επειδή δε τα έχουν συνηθίσει αυτά, αρνούνται να πάνε στον “στημένο και προσχηματικό διάλογο”, χαρακτηρισμός που προσδίδεται συλλήβδην σε όλους τους διαλόγους.

Με το να παραστούν στον διάλογο δεν έχουν τίποτα να χάσουν, αλλά προτιμούν να εκβιάζουν επειδή μπορούν, την ικανοποίηση των διαχρονικών τους αιτημάτων, μη τυχόν και η παρουσία τους σε διάλογο με την κυβέρνηση, ερμηνευτεί ως νομιμοποίηση των όποιων αποφάσεων.

Ο μόνος διάλογος στον οποίο καταδέχονται να συμμετέχουν, είναι ο δημόσιος διάλογος όπως αυτοί τον αντιλαμβάνονται, μέσω των τηλεοπτικών παραθύρων. Συνθηματολογία, σκουριασμένα αιτήματα, φωνές, παράλογες απαιτήσεις, καμία διάθεση για συμβιβασμό καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Όλες οι κοινωνικές ομάδες, μα όλες, έχουν τα προβλήματά τους, αλλά το να κάνεις τσαμπουκάδες και να δημιουργείς παραπανίσια προβλήματα σε καιρούς κρίσης, είναι απαράδεκτο και εγωιστικό.
Δεν υπάρχουν μόνο οι αγρότες σε αυτό τον κόσμο με άλυτα προβλήματα.

6 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Δυστυχώς είμαστε ένας λαός που σπάνια κατάφερε να σκεφτεί με συλλογικότητα.
Ο καθένας κοιτάει το τομάρι του και χέστηκε για το σύνολο, γιατί δεν καταλαβαίνει ότι άμα το καράβι βουλιάξει πνίγονται όλοι μαζί.

Τσούγδω είπε...

@ Αθεόφοβε

Και ούτε πρόκειται να το καταλάβουμε ποτέ γιατί είμαστε πολύ εγωιστές.
Σου λέει ο άλλος γιατί να βάλω πλάτη εγώ, γιατί να πληρώσω εγώ; Ας πληρώσει ο γείτονας!

tsaousa είπε...

Ναι, ρε παιδιά, πρέπει να τους δώσουμε φράγκα να αγοράζουν δηλητήρια να ψεκάζουν τα σκατά που παράγουν, να μας τα σερβίρουν να τα τρώμε, να πεθαίνουμε και να αφήνουμε παρακαταθήκη στα παιδιά μας να δίνουν φράγκα στους αγρότες να αγοράζουν δηλητήρια να ψεκάζουν τα σκατά που παράγουν, να μας τα σερβίρουν, να πεθαίνουμε και να αφήνουμε παρακαταθήκη στα παιδιά μας (εγγόνια μας αν ζούσαμε) να δίνουν φράγκα στους αγρότες...

Μια απλή παράμετρος της τρέλας τους και της απεχθούς (εδώ και καιρό) ύπαρξης τους.

monahikoslikos είπε...

Αγαπημένη μου Τσούγδω με όλη την αγάπη και την εκτίμηση που ξέρεις πολύ καλά ότι σου έχω αλλά και για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι σου θυμίζω...

Τσούγδω είπε...

@tsaousa

Νομίζω υπερβάλεις λίγο, δεν είναι όλα τα προιόντα δηλητήριο.

@Λύκε,

Αυτά που είπε τότε μία χαρά τα τηρεί, αν δεν κάνω λάθος δεν έταξε χρήματα στους αγρότες άσχετα πως αυτοί επέλεξαν να ερμηνεύσουν τις δηλώσεις του. Για διάλογο μιλούσε, για διάλογο μιλάει και οι αγρότες τότε διάλογο ήθελαν.
Το μόνο που μπορείς να του προσάψεις είναι ότι δεν πήγε στα μπλόκα και πολύ καλά έκανε, γιατί τότε θα έπρεπε να το κάνει για κάθε κοινωνική ομάδα.

Unknown είπε...

Στι κατω κατω της γραφης αν ειναι καθε χρονο να διαλυουν τον τοπο ας τους δωσουμε δυο σταθους διοδιων να εισπραττουν . Αντε και να τους τα πειγαινουμε στα καφενεια , αφου νομος δεν ισχυει για αυτους .