26 Νοεμβρίου 2009

Σφηνάκια

  • Δυστυχώς επτωχεύσαμεν… Για να ακούω εκτιμήσεις για το πότε θα ακούσουμε αυτή τη φράση για δεύτερη φορά, μετά από 116 χρόνια… Για να πέφτουν στοιχηματάκια…
  • Έχουμε γίνει ρεζίλι των σκυλιών στο εξωτερικό αγαπητοί μου φίλοι με τα καραγκιοζιλίκια μας, το έλλειμμα, τα πλαστά στοιχεία, τα τσατσιλήκια… Αλλά ΟΚ ποιος τους χέζει μωρέ αυτούς τους βάρβαρους, τι ξέρουν από δημοκρατία, που θα πιάσουν στο στόμα τους την Ελλάδα! Τιμή τους που είμαστε στην ΕΕ! Ε όχι παίζουμε.
  • Θα μας στείλουν λέει ελεγκτές να κάνουν φύλλο και φτερό τον προϋπολογισμό… Μας έχει φοβηθεί το μάτι τους… Τόσα χρόνια, master έχουμε πάρει στα τσατσιλήκια και οι Ευρωπαίοι τώρα έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν τι σόι φάρα είμαστε.
  • Πάλι καλά που είμαστε στην ΕΕ και κάναν τα κουτορνίθια το τραγικό λάθος να μας βάλουν και στο Ευρώ… Τώρα ας τα λουστούνε… Δεν ήξερες δε ρώταγες, που λένε και στο χωριό μου; Άμα κοιμίζεις σπίτι σου τον κλέφτη, θα σου πάρει και τα σώβρακα.
  • Εμείς, η Ισπανία και η Ιταλία οδηγούμε το ευρώ ολοταχώς προς την υποτίμηση… Τι σου είναι οι Μεσόγειοι όμως… Είναι ρε παιδί μου αυτό το ταμπεραμέντο μας που μας κάνει και ξεχωρίζουμε.
  • Αλήθεια υπάρχει τρόπος να μας διώξουν από την ΕΕ; Καλά άμα το κάνουν μέχρι και η Αλέκα θα επιτρέψει στον εαυτό της να παρασυρθεί, στην καπιταλιστική συνήθεια των πάρτυ.
  • Για να τα λέμε όλα το έλλειμμα που τρέχουμε να μαζέψουμε, δε το δημιούργησαν μόνο οι πολιτικοί που συνηθίζουμε να κατηγορούμε για τα πάντα. Το δημιούργησε ο κάθε μικροκλεφτάκος που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην πληρώσει, αλλά απαιτεί να πληρώνεται.
  • Το χρήμα κυκλοφορεί και ανακυκλώνεται. Άμα δε πληρώνεις και δεν είσαι εντάξει με τις υποχρεώσεις σου, θα το βρεις μπροστά σου και τότε κατέβα με την Αλέκα αλαμπρατσέτα και πήγαινε να πουλήσεις τσαμπουκάδες.
  • Α ρε Έλληνα… Μία ζωή σταρχιδιστής, μέχρι να σου θίξουν τα προνόμιά σου... Τότε γίνεσαι πασιονάριος.
  • Έχουμε τα προβλήματά μας στην Οικονομία, έχουμε και τον επιπλέον φόβο του τι θα γίνει με το Μητσοτακέικο, τώρα που η Ντόρα θα χάσει... Είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο.
  • Τόσο καιρό ακούμε για το πώς μπήκε ο Σαμαράς στην πολιτική, πως πρόδωσε τον Μητσοτάκη, για την ΠΟΛ.ΑΝ…
  • Δεν έχω ακούσει όμως κανέναν να σχολιάζει τον τόπο, τον τρόπο και τον χρόνο κατά τον οποίο η Ντόρα μπήκε στην πολιτική. 
  • Βασικό επιχείρημα της πλευράς Μπακογιάννη, εναντίον του Σαμαρά, είναι ότι τον θέλει το ΠΑΣΟΚ – δηλαδή ο αντίπαλος. Μόνο που στις δημοσκοπήσεις δε συμμετέχει η Ιπποκράτους, αλλά οι πολίτες, που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση επιλέγουν. Δηλαδή αυτός που τώρα ψήφισε ΠΑΣΟΚ, το 2004 μπορεί να είχε ψηφίσει ΝΔ, να είναι δεξιός και στις επόμενες εκλογές να θέλει να ψηφίσει Σαμαρά. Όμως προς το παρόν προσμετράται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
  • Το άλλο βασικό επιχείρημα είναι ότι ο Σαμαράς είναι αποστάτης. Για τους ψηφοφόρους του κέντρου όμως το ότι αποστάτησε για να ρίξει τον Μητσοτάκη είναι τεράστιο πλεονέκτημα, όπως και για τους δεξιούς ψηφοφόρους το ότι κοντραρίστηκε για τα Εθνικά θέματα, που είναι και το βασικό αγκάθι του Μητσοτακέικου.
  • Τώρα θα μου πείτε, εσένα τι σε κόφτει τι γίνεται στη ΝΔ, ασχολήσου με τα ΠΑΣΟΚ που είναι κυβέρνηση. Με νοιάζει και με παρανοιάζει. Θέλω η χώρα να έχει μία αξιόλογη εναλλακτική λύση, έτσι ώστε αν το ΠΑΣΟΚ μας απογοητεύσει και αποτύχει, μετά να μην υπάρξει το χάος.
  • Για όσους τρίβουν τα χέρια τους στο ΠΑΣΟΚ, στο ΛΑΟΣ και δε ξέρω που αλλού, η Ντόρα δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει από τη ΝΔ, θα κάνει ότι και ο Βενιζέλος, την πάπια δηλαδή. Δεν έχει τα πολιτικά balls να φύγει και να φτιάξει κάτι καινούριο. Η ΝΔ είναι πολύ ισχυρό brand name, για να το αφήσει. Θα αρκούσε ποτέ στη Ντόρα να περιοριστεί στο ρόλο, της αρχηγού ενός κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης; Ποτέ των ποτών. Μόνο στη Νέα Δημοκρατία μπορεί να υπάρξει.
  • Το να φύγει από τη ΝΔ, θα την έκανε αποστάτισσα (στα χνάρια του μπαμπά), θα την εμφάνιζε ως ανακόλουθη (εφόσον έχει δεσμευτεί να στηρίξει τον αρχηγό) και θα την τελείωνε πολιτικά. Κι επειδή η Ντόρα είναι κατ’ επάγγελμα πολιτικός, κάτι τέτοιο σίγουρα δε θα το επεδίωκε.
  • Οπότε ή θα ρίξει τον εγωισμό της, πράγμα πολύ δύσκολο γιατί ετοιμαζόταν χρόνια γι’ αυτή τη στιγμή, ή θα αποσυρθεί για λίγο από την ενεργό πολιτική, θα αφήσει τον Σαμαρά να κάνει το παιχνίδι του, χωρίς να τον υποσκελίζει εμφανώς και την κατάλληλη στιγμή θα εμφανιστεί στο προσκήνιο. Πιο πιθανό βρίσκω το τελευταίο.
  • Υπάρχει λέει ένας Έλληνας πολιτικός, που ενοχλείται από την κριτική των blogs γιατί τον στοχοποιούν προσωπικά. Εγώ τον καταλαβαίνω. Μπορεί για να τους κλείσει το στόμα, να αρχίσει να φοράει καφέ μολύβι….
  • Ο συγκεκριμένος πολιτικός της ΝΔ είπε σήμερα ότι στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ στήριζαν Παπανδρέου και επιβεβαιώθηκαν γιατί κυβέρνησαν 2 τετραετίες...
  • Θα του πρότεινα λοιπόν να επιλέγει προϊόντα της La RochePosay ή κάποιας άλλης φαρμακευτικής εταιρείας, για την περιποίηση που κάθε άνθρωπος οφείλει στον εαυτό του, γιατί μάλλον τα χημικά του έχουν χτυπήσει το εγκεφαλικό σύστημα.
  • 2009-2007=2. Οι εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ έγιναν μετά τις εκλογές του 2007. Στην αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση ο Παπανδρέου κέρδισε με 10,5 μονάδες διαφορά.
  • Συνεπώς το μόνο που μπορούν να κάνουν όσοι τότε ψήφιζαν Παπανδρέου με ιδιοτελείς σκοπούς (ΟΝΝΕΔίτες της κακιάς ώρας κλπ), είναι να ψηφίσουν τον υποψήφιο που πραγματικά τους αξίζει και ταιριάζει γάντι στο νοητικό τους επίπεδο, δηλαδή τον Παναγιώτη Ψωμιάδη (δυστυχώς η συμπαθέστατη κυρία Ρούπακα δεν είναι ακόμα υποψήφια, αλλιώς θα σας πρότεινα αυτήν).

5 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Σήμερα ξεπέρασες τα όρια...
Τόσο εμπνευσμένο κείμενο τόσο που σκέφτηκα πως ζεις ένα μεγάλο έρωτα...

Υ.Γ: Μην ανησυχείς δεν θα πτωχεύσουμε... λεφτά υπάρχουν και ο Γιώργος ξέρει που.
(αχαχαχαχα)

Τσούγδω είπε...

Σ' ευχαριστώ λύκε μου...

ΥΓ: Τι να τα κάνουμε τα λεφτά, δε φέρνουν την ευτυχία... Καλή καρδιά!

tsaousa είπε...

Συμφωνώ όπως πάντα μαζί σου σχεδόν σε όλα. Θέλω να διασπαστεί η ν.δ μπας και γεννηθεί κατι καλό ή μπας και πεθάνει κάτι σάπιο.

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβω...
Δηλαδή τώρα η ΝΔ, είναι ενωμένη;;;;

Τσούγδω είπε...

@tsaousa
Και να μη διασπαστεί τυπικά, ουσιαστικά διασπασμένη θα είναι.

@Φοράδα στ' αλώνι
Ενωμένη δε τη λες, τελείως διασπασμένη δε τι λες, κόμμα δε τη λες...