21 Νοεμβρίου 2009

Σφηνάκια (Updated)

  • Κατατέθηκε εχθές στη Βουλή, από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο Προϋπολογισμός πιο "συμπυκνωμένος" από ποτέ, αφού αυτή τη φορά αντί για ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια, είδαμε ότι παραδόθηκε ένα usb .… Νέα μόδα κι αυτή...
  • Φυσικά όλα αυτά είναι μόνο η αρχή. Ελπίζω σε λίγο καιρό να αρχίσουν οι βουλευτές αντί να καταθέτουν ερωτήσεις, να κάνουν παρουσιάσεις των τοποθετήσεων και των ερωτήσεων τους σε Power Point (έλεος πια με τα χειρόγραφα και τις σημειώσεις) και να τοποθετηθεί μία γιγαντοοθόνη στην αίθουσα του Κοινοβουλίου... Έτσι όταν κάποιοι δε μπορούν να παρίστανται στις ψηφοφορίες, όταν ακούγεται το όνομά τους, θα συνδέονται μέσω Skype και θα ψηφίζουν, αντί να στέλνουν passé επιστολές. Interactive δημοκρατία!
  • Λυπάμαι μόνο κάτι βουλευτές εκτός εποχής πχ. όλους του ΚΚΕ, κάτι Πολύδωρες κτλ που τους λες "usb" και σε κοιτάνε με το απλανές βλέμμα του ροφού, προσπαθώντας να καταλάβουν το βαθύτερο φιλοσοφικό νόημα των λεγομένων σου.
  • Σιγά σιγά οι καλές εντυπώσεις από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να σβήνουν και στην επιφάνεια έρχονται τα προβλήματα, που δυστυχώς για εμάς, δε διαγράφονται με τις αλλαγές στην εξουσία και όσο κι αν κάποιος δικαιούται πίστωση χρόνου, δεν αφήνουν τέτοια περιθώρια.
  • Έχει φτάσει η ώρα του : "Ή τώρα ή ποτέ". Και η απάντηση είναι τώρα.
  • Φορολογικό Σύστημα, Ασφαλιστικό και ... μαύρα σύννεφα στον ορίζοντα. Αλήθεια τι άλλο χρώμα θα μπορούσαν να έχουν, με δεδομένη την κατάσταση της οικονομίας μας;
  • Τα σκληρά μέτρα είναι αναπόφευκτα και το ξέραμε όλοι πριν τις εκλογές, ξέραμε ότι θαύματα δε γίνονται, απλά θέλαμε μία κυβέρνηση που τα σκληρά μέτρα να τα προσανατολίσει σωστά και το βάρος της εισοδηματικής πολιτικής, να το ρίξει κατα βάση στην πλάτη όσων αντέχουν.
  • Ακούω τα όσα λέει ο Τσίπρας και τα τσι(π)ράκια περί δεξιάς πολιτικής, τα όσα λέει το ΚΚΕ για μονιμοποίηση όλων (μάλιστα κατέθεσε και πρόταση νόμου περί αυτού) και πραγματικά σκέφτομαι ότι ο λαϊκισμός δεν έχει όρια.
  • Κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα ή επιμένουν να την αγνοούν επιδεικτικά, στα πλαίσια μίας μίζερης πολιτικής που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν.
  • Όμως είναι αλήθεια πως η υποκρισία περισσεύει και από τις δυο μεριές. Το ΠΑΣΟΚ και πριν γίνει κυβέρνηση ήξερε λίγο πολύ την κατάσταση της οικονομίας, επέλεξε όμως να πολιτευτεί με τη λογική "υπάρχουν τα λεφτά" και αφού έπεσε από τα σύννεφα παρέα με εμάς, ανοίγει τα χαρτιά του.
  • Όσο περνάνε οι μέρες τόσο γίνεται επιτακτική η ανάγκη για ισχυρή, σοβαρή αντιπολίτευση που θα τραβάει λίγο τα γκέμια και δυστυχώς ή ευτυχώς τον ρόλο αυτόν, μπορεί να τον έχει μόνο η Νέα Δημοκρατία.
  • Αλλά στη Νέα Δημοκρατία βόσκουν σε άλλο λιβάδι. Τώρα τους απασχολεί το αν θα κάνουν debate ή όχι και ποιους αποτυχημένους πολιτευτές θα πάρει ο κάθε υποψήφιος με το μέρος του. Τραγικές καταστάσεις...
  • Τέτοια ανοργανωσιά από την Ντόρα δε την περίμενα πάντως... Είναι πάντα ένα βήμα πίσω, έχει καταφέρει να κάνει το ’93 το συγκριτικό πλεονέκτημα του Σαμαρά, φροντίζει να ξεκινάει τον πόλεμο των μπηχτών δείχνοντας τον πανικό της, ενώ δε μπορεί να συμμαζέψει τα διάφορα ντοράκια που περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι (κάποια έχουν μόνιμες θέσεις) και με τα επιχειρήματά τους και τον τρόπο τους, καταφέρνουν να κάνουν τον Σαμαρά αγαπητό.
  • Να εύχεται μόνο να μην πάει η εκλογή σε 2ο γύρο γιατί τότε ο Σαμαράς θα προηγηθεί με τεράστια διαφορά. Πωπω τι έρχεται από τη Μακεδονία που λέει και ο Τράγκας!
  • Διάβασα σήμερα στο τρωκτικό ότι αυτά τα καλόπαιδα, που κάνουν την πλάκα τους αγοράζοντας και χρησιμοποιώντας κατσαρόλες με τον λάθος τρόπο, πέταξαν περιττώματα στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη. Ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί ή όχι κάποιος με τις επιλογές του, δε μπορεί κανείς να προσβάλει έτσι έναν άνθρωπο που για τη χώρα του έχει δώσει και την ψυχή του. Θα σας πω το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό μόλις το διάβασα (μετά συγχωρήσεως...) : Σκατά στα μούτρα τους.
  • Τέλος να σας πω ότι έκανα δώρο στον εαυτό μου προχθές, το νέο cd της Χαρούλας. Με κέρδισε ένα τραγούδι που το ακούω συνέχεια, το "Μεγάλωσα". Έχει μία απίστευτη δύναμη, έχει μία απίστευτη αλήθεια κι ενώ στην αρχή πιστεύεις ότι πρόκειται για σκόρπιες σκέψεις, για ένα κομμάτι που έχει γίνει με τον εύκολο τρόπο, όταν το ξανακούσεις ντρέπεσαι γι’ αυτές σου τις σκέψεις… Είναι ένα αριστούργημα. Όταν ακούω τον στίχο: «Καλά να πάθει, καλά να πάθει» απλά ανατριχιάζω. Η Χαρούλα, είπε στη συνέντευξή της στην "Ε" για το τραγούδι αυτό: Όταν ξαναδιάβασα τους στίχους, είπα, «μόνο με τα σκοτεινά μεγάλωσες; Δεν έζησες στο φως;» Σκέφτηκα να γράψω κάτι και γι’ αυτό, αλλά θα ήταν πολύ επιτηδευμένο. Αυτό το τραγούδι μου βγήκε. Ας μου κάνουν μήνυση!.
  • Κατά τα άλλα το Cd δεν έκρυβε άλλες εκπλήξεις. Καταπληκτικές μουσικές και στίχοι ποιήματα, δηλαδή κλασσική Αλεξίου. Το Cd αυτό είναι οι αλήθειες της Χαρούλας, που επέλεξε να τις μοιραστεί μαζί μας...
Update: Χριστέ μου, τι άλλο θα διαβάσουμε (εδώ)... Κλασσικός Νίκος Ευαγγελάτος... Πάντα φέρνει την καταστροφή...

8 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Μήπως να καταργούσαμε και τη βουλή και οι συνεδριάσεις των βουλευτών να γίνονταν μέσω του gmail?
Πέρα από τα αστεία όμως και το περιτύλιγμα του προϋπολογισμού (usb) αυτό που έχει σημασία είναι το περιεχόμενο του usb κι αυτό είναι μια μαϊμού αξούριστη και ακούρευτη που θα πέσει έξω όπως και οι προϋπολογισμοί των προκατόχων τους.
Κι αυτό γιατί όπως λέει ο λαός "όποιος κατουράει στη θάλασσα το βρίσκει στ΄ αλάτι" που στην περίπτωσή μας σημαίνει ότι όταν προεκλογικά πολιτεύεσαι "με τη λογική "υπάρχουν τα λεφτά"..." χάνεις σε αξιοπιστία για να μην πω ξευτιλίζεσαι όταν μετεκλογικά προσπαθείς να πολιτευτείς με την λογική "δεν υπάρχουν λεφτά".
Κι όταν προσπαθείς να ισορροπήσεις φτιάχνεις έναν μαϊμού προϋπολογισμό κι αργότερα βλέπουμε πως θα πορευτούμε.
Την καλημέρα μου!

Τσούγδω είπε...

Ήθελα να ήξερα έχει υπάρξει έστω κι ένας προϋπολογισμός που να μην έχει πέσει έξω;
Πάντως εγώ και πριν τις εκλογές διαφωνούσα με τη λογική "υπάρχουν τα λεφτά" και νομίζω ότι κανένας δε τους πίστεψε. Αλλά όταν επιμένεις πως υπάρχουν λεφτά και βγάζεις όλους τους άλλους τρελούς, θα πρέπει όταν έρθει η στιγμή, να αποδείξεις ότι όλα όσα έλεγες δεν ήταν λόγια του αέρα.

monahikoslikos είπε...

"όταν επιμένεις πως υπάρχουν λεφτά και βγάζεις όλους τους άλλους τρελούς, θα πρέπει όταν έρθει η στιγμή, να αποδείξεις ότι όλα όσα έλεγες δεν ήταν λόγια του αέρα."
Γι αυτό σε εκτιμώ (κι ας διαφωνούμε που και που) γιατί έχεις απόψεις... στέρεες και ξεκαθαρισμένες.
Καλό σου βράδυ!

αθεόφοβος είπε...

Μια φορά μίλησε σωστά ο σύζυγος της Στεφανίδου και βγήκες να τον κατακρίνεις !
Όσο για τα προηγούμενασυμφωνώ πλήρως.

Τσούγδω είπε...

@Λύκε μου κι εγώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο σε εκτιμώ!

@Αθεόφοβε
Ελπίζω να κάνεις πλάκα για τον Ευαγγελάτο!

the elf at bay είπε...

Ωραία τα γράφεις και θα συμφωνήσω με όλα απολύτως!

Για τον Ευαγγελάτο ουδέν σχόλιο, το ανθρωπάριο έχει επίπεδο δάπεδο, μην ασχολείστε.

Θα σου πρότεινα την καινούργια δουλειά των Pink Martini 'Splendor in the Grass'. Αγόρασέ το και θα με θυμηθείς (αν δεν το έχεις κάνει ήδη!).

ασημωνης είπε...

Μεγαλη αναποφασηστικοτητα, ειναι για μενα το μεγαλυτερο μεχρι τωρα προβλημα αυτης της κυβερνησης. Οταν ξερεις πως θα εισαι η επομενη κυβερνηση καποιες λυσεις τις εχεις ετοιμες. Ή εστω τους Γενικους Γραμματεις!!!
Καλησπερα!

Τσούγδω είπε...

@elf at bay
Θα το έχω στα υπόψιν! Ευχαριστώ!

@Ασημώνη
Έλα ντε! Υπάρχει μία πρεμούρα να φανεί ότι όλα γίνονται αξιοκρατικά, αλλά αυτό κοστίζει σε χρόνο. Δηλαδή δε γίνεται να μην έχει κλείσει ακόμα η υπόθεση με τους ΓΓ!