23 Αυγούστου 2009

ΠΑΛΙ????????

Από το πρωί προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει ΠΑΛΙ στη χώρα μας.

Νευρικό γέλιο και νευρικό κλάμα με πιάνουν συνεχώς.

Δε το πιστεύω, αρνούμαι να το πιστέψω. Μου φαίνεται αδιανόητο 2 χρόνια μετά την καταστροφή στην Πελοπόννησο να κάθομαι καθηλωμένη μπροστά από την τηλεόραση και να βλέπω το απόλυτο χάος και πάλι.

Μου φαίνεται αδιανόητο να συμβαίνει αυτό το πράγμα. Είμαι εξοργισμένη όπως όλοι σας νομίζω.

Μας έχουν καταστρέψει οι ανίκανοι, ο κάθε λογής μαλάκας που δε μπορεί να κάνει ένα σωστό σχεδιασμό. Παθαίνουμε και δε μαθαίνουμε. Έβλεπα στις εικόνες να καθαρίζουν εκείνη τη στιγμή τα ξερόχορτα δίπλα από τη φωτιά, ακούω να λένε άνθρωποι ότι δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες...

Και αναρωτιέμαι ρε πούστη μου, τι έχει μείνει στην Αθήνα από πράσινο;
Είναι δυνατόν να μη προστατεύουμε τους τελευταίους πνεύμονες της Αττικής;
Κανονικά οι δασοφύλακες θα έπρεπε να είναι περισσότεροι και από τα δέντρα.
Τι θα αναπνέουμε πια, το τσιμέντο;

Αναρωτιέμαι πόσο καριόληδες πρέπει να είναι αυτοί που οργανώνουν τα διάφορα σχέδια εμπρησμού και πόσο ζώα αυτοί που αναρωτιούνται αν ήταν εμπρησμός ή όχι; Και μην ακούω χαζομάρες για Αμερικάνους κτλ. Χέστηκαν για το Ελλαδιστάν, για ποιο λόγο να επιδιώξουν αποσταθεροποίηση;

Αλλά έτσι είναι, στη χώρα που ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έχει ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ αυθαίρετο , ο καθένας έχει δικαίωμα στο αυθαίρετο.
Πυρκαγιά σε περιοχές φιλέτα/ αυθαίρετα/ εντός σχεδίου είναι η αλληλουχία των πραγμάτων στη χώρα αυτή.

Και φυσικά όλοι στα @@@ τους. Σιγά μην παραιτηθεί κανένας. Χέστηκαν για τα δάση. Αυτό που τους νοιάζει είναι να μην αγγίξει η φωτιά Πολιτεία και Εκάλη, γι' αυτό παλεύουν. Διότι αν έφτανε η φωτιά σε Πολιτεία Εκάλη, η κυβέρνηση θα έπεφτε... εχθές.

Και σε περίπτωση που δε το έχετε ακούσει τα καναντέρ έφυγαν το μεσημέρι από τα νησιά που υπήρχε υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών και έχουν έρθει εδώ.
Διότι όταν κινδυνεύει η Αθήνα η υπόλοιπη Ελλάδα δεν υπάρχει.
Ωραίος σχεδιασμός...

Κι επειδή ήμουν με τους περίεργους που έσπευσαν να κατευθυνθούν προς το βουνό πριν λίγο να δουν τι γίνεται, αυτά που λένε ότι ο κόσμος δίνει τις πινακίδες τους κτλ είναι μαλακίες. Μπορείς να φτάσεις άνετα δίπλα στη φωτιά. Βλέπεις κάτι μπλόκα στο δρόμο και γελάς... Στον κόμβο της Βαρυμπόμπης μπλόκο; Έλεος ρε παιδιά, έλεος.

Πάρτε το απόφαση η χώρα μας θα βυθιστεί στο βούρκο αν δεν αποκτήσουμε συλλογική συνείδηση, σε όλους τους τομείς. Αν ο καθένας το παίζει μάγκας, τότε όλα θα γίνονται όλο και χειρότερα.

Τώρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάμε όλοι μαζί πάνω από τα καμένα και να κλαίμε και μετά να κάνουμε και ένα τσιγαράκι και να το πετάξουμε από το παράθυρο του αυτοκινήτου, ούτως ή άλλως δε θα έχει μείνει τίποτε άλλο για να καεί.

Μην ξεχάσω να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και ένα ακόμη μεγαλύτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους ήρωες πυροσβέστες.

ΥΓ: Μη ξεχάσετε να ελέγξετε που ήταν ο Λαλιώτης ε, γιατί το πράσινο καίει το πράσινο.

5 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Αυτό το πράσινο καίει το πράσινο ποιός άλλος θα μπορούσε να το πεί εκτός από τον Γιακουμάτο;

Αννη είπε...

Πάλι τα ίδια Τσούγδω μου... Πάλι μίλησαν για στρατηγό άνεμο και για τη δύσκολη μορφολογία του εδάφους της Αττικής! Ήμαρτον πλέον! Δεν φταίνε όμως αυτοί που βγαίνουν και λένε αυτές τις μαλακίες, ο έλληνας φταίει που το '07 που έλεγαν τα ίδια τους ψήφισε. Και τώρα τα παιδιά μας θα κληρονομήσουν από μας τα αλουμινένια παράθυρα, τις πισίνες και τα καγιέν.. Όσο για οξυγόνο, ε, ας κουβαλάνε και μια μπουκάλα οξυγόνο μαζί τους!

Τσούγδω είπε...

@Αθεόφοβε
Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί Γιακουμάτοι και πολλά πρόθυμα αυτιά που αποδέχονται την κάθε μακακία...

@Άννη
Βασικά σε λίγο καιρό, η αποκέντρωση θα είναι η μόνη λύση... Όσο για τις μαλακίες που λένε, τώρα θα τους μάθουμε; Όλοι το περίμεναν ότι θα ακούσουμε πάλι τα ίδια.

ασημωνης είπε...

Τα πες και ξαλαφρωσες παντως....Δεν θυμαμαι να σε ξαναδιαβασα τοσο οργισμενη!

Τσούγδω είπε...

Και είχα κι άλλα να πω, αλλά είπα να μη το παραχοντρύνω και αρχίσω να λέω για τα διάφορα περίεργα που συνέβησαν...