8 Ιουνίου 2009

Ευρωσφηνάκια

  • Δυο είναι οι μεγάλοι νικητές των Ευρωεκλογών: το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, όσο και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους. Το μεν ΠΑΣΟΚ διότι ήρθε πρώτο κόμμα με διαφορά 4,5 μονάδων από τη ΝΔ και το δε ΛΑΟΣ επειδή κατάφερε να αυξήσει εντυπωσιακά τα ποσοστά του.
  • Βέβαια τη διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ την μάθαμε σήμερα το πρωί καθώς το ΥΠΕΣ επέμενε πεισματικά να μην ενσωματώνει τη Β' Αθήνας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ακούμε για μία διαφορά γύρω στο 4 και να βλέπουμε μία διαφορά στο 2, μέχρι να αποφασίσει ο Δάμαλος να κάνει δηλώσεις.
  • Άργησε λίγο είναι η αλήθεια καθώς έπρεπε ο νυν Ευρωβουλευτής και πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ να συγκεντρώσει τους χειροκροτητές της ΟΝΝΕΔ στο Ζάππειο για να δημιουργήσουν κλίμα.
  • Μετά τις δηλώσεις και" ω του θαύματος", η διαφορά άρχισε να αυξάνεται κατά 0.1 το δίλεπτο!
  • Γενικά προκάλεσε μεγάλη εντύπωση το πόσο έξω έπεσαν τα exit polls. Υπάρχει η πιθανότητα λοιπόν να παίχτηκε ένα μικρό παιχνιδάκι, του στυλ, μεγάλη διαφορά στην αρχή, οποτε μιλάμε για μία συντριβή και δημιουργούμε μεγάλες προσδοκίες στο ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια η αναμενόμενη μεγάλη διαφορά, περιορίζεται, οπότε δημιουργείται ανακούφιση στους ηττημένους και περιορισμός του ενθουσιασμού στους νικητές. Καλό το κολπάκι...
  • Οι ηττημένοι λοιπόν άρχισαν να μασάνε την καραμέλα της αποχής, για να μειώσουν τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και τη σημασία του αποτελέσματος. 47% λέει ήταν η αποχή σε αυτές τις Ευρωεκλογές, ας γελάσω...
  • Αρκεί μόνο να δείτε πόσοι είναι οι εγγεγραμμένοι στις λίστες του ΥΠΕΣ 9.994.849 (από πότε έχει να γίνει εκκαθάριση;) δηλαδή σχεδόν όλος ο ελληνικός πληθυσμός! Ναι είναι αλήθεια, απείχαν και τα έμβρυα ...
  • Εκτός αυτού δε γνωρίζουμε αν η αποχή είναι και επί των Ψ.Ε. (έτσι αναγράφονται στις λίστες οι πολίτες που ζουν σε κάποια χώρα της ΕΕ και ενδέχεται να ψηφίσουν σε αυτή τη χώρα).
  • Όπως και να έχει όμως οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση αυτούς που ψηφίζουν και στέλνουν το πραγματικό μήνυμα των εκάστοτε εκλογών, εκτός κι αν θεωρήσουμε ότι το μήνυμα είναι η αδιαφορία των πολιτών προς τα κοινά.
  • Διότι περί αδιαφορίας πρόκειται, 33 συνδυασμοί ήταν αυτοί, δε γίνεται να είναι όλοι ίδιοι!
  • Αν όμως, κάποιοι είναι τόσο αηδιασμένοι από το πολιτικό σύστημα, όπως ισχυρίζονται και παράλληλα τόσο ενεργοί πολίτες, έχω να τους κάνω μία πρόταση: ας δημιουργήσουν το δικό τους πολιτικό συνδυασμό, να τους στηρίξουμε κι εμείς!
  • Τα πράγματα όμως είναι πιο απλά και πιστεύω ότι οι περισσότεροι από αυτούς που απείχαν δεν ήταν αγανακτισμένοι ενεργοί πολίτες. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από το 47% θεώρησε σωστό να πάει για μπανάκι παρά να ψηφίσει και κατά την άποψή μου, καλύτερα που δεν ψήφισαν.
  • Ο κόσμος που πραγματικά ήθελε να στείλει το μήνυμά του, πήγε στις κάλπες και το μήνυμα είναι ότι τα κόμματα που χαρακτηρίζονται ως “λοιπά” συγκέντρωσαν το 7,2% ότι οι Οικολόγοι μπήκαν στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι το ΛΑΟΣ σημείωσε θεαματική άνοδο σε βάρος της ΝΔ, καθώς και ο μεγάλος αριθμός των λευκών και των ακύρων
  • Από εκεί και πέρα κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι το μήνυμα ήταν η αποχή, απλά και μόνο για να αιτιολογήσουν την απώλεια ποσοστών λέγοντας πχ ότι απείχαν όλοι οι Νεοδημοκράτες για να μας στείλουν ένα μήνυμα, δίνοντας στην αποχή κομματικά χαρακτηριστικά, πράγμα απαράδεκτο.
  • Το μήνυμα η ΝΔ πρέπει να το ψάξει αλλού, όπως πχ στα ποσοστά του ΛΑΟΣ, της δράσης και του Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου.
  • Εχθές λοιπόν κι ενώ έβλεπα τα αποτελέσματα κάνοντας zapping στα κανάλια παρατήρησα τους προσκεκλημένους να εναλλάσσονται με εντυπωσιακό ρυθμό. Έφτανε κάποιος στα στούντιο έπαιρνε τη θέση κάποιου άλλου ο οποίος διακτινίζονταν σε άλλο στούντιο, όπου καθόταν γύρω στο τέταρτο και τούμπαλιν.
  • Μάλιστα ικανοποιήθηκαν και τα ζωώδη ένστικτα των τηλεθεατών οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν στο ίδιο στούντιο Δαμανάκη-Παπακώστα!
  • Από τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών ξεχώρισα αυτές του Τρεμόπουλου, όχι για τα όσα είπε, αλλά για το εκπληκτικό του background. Την παράσταση έκλεψε η κυρία εκ δεξιών του οι οποία κράταγε 3 ήλιους και δεν ήξερε που να τους βάλει για να φαίνεται ωραίο το πλάνο!
  • "Αύριο (δηλ σήμερα), είναι μία νέα μέρα" όπως είπε και ο Αλέξης Ο' Χάρα... Πράγματι και ελπίζω αυτή η νέα μέρα να φέρει πολλές πολιτικές εξελίξεις...
  • Αυτός ο χάρτης που βρήκα στον Κρόγια, πολύ μου αρέσει...

6 σχόλια:

ασημωνης είπε...

Μαλιστα μια προταση θα ειναι οι νεοι φοροι να επιβληθουν σε αυτους που ψηφισαν Ν.Δ. και σε αυτους που απειχαν. Ετσι κι αλλιως δεν τους νοιαζει τι θα γινει.............

monahikoslikos είπε...

Ο καθένας έλαβε το μύνημα που ήθελε...
Ελπίζω το λάθος μύνημα να το πήρα εγώ...

Τσούγδω είπε...

@Ασημώνη,
δυστυχώς τις επιλογές της πλειοψηφίας τις "πληρώνει" και η μειοψηφία.

@Λύκε, δε νομίζω ότι έλαβα διαφορετικό μήνυμα από εσένα, απλά ελπίζω.... Το σίγουρο είναι ότι δεν έχω μείνει ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα των εκλογών, μόνο 4,5 μονάδες διαφορά από μία διαλυμένη κυβέρνηση... Ούτε καν συγκρατημένο ενθουσιασμό δε νιώθω. Θεωρώ όμως ότι όπως και να έχει, το ΠΑΣΟΚ είναι από τους νικητές των Ευρωεκλογών...

Stefanos Max είπε...

Ωραια η αναλυση σου και με βρισκει συμφωνο.

αθεόφοβος είπε...

Μάλιστα ικανοποιήθηκαν και τα ζωώδη ένστικτα των τηλεθεατών οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν στο ίδιο στούντιο Δαμανάκη-Παπακώστα!

Γιατί γμτ το έχασα αυτό;
Κράταγε τουλάχιστον πάλι το κεφάλι της η Δαμανάκη όταν πολυβολούσε η Παπακώστα;

Τσούγδω είπε...

@ Δε γνωρίζω την εξέλιξη αγαπητέ αθεόφοβε, διότι μόλις είδα την Παπακώστα, άλλαξα κανάλι!