28 Μαρτίου 2009

Θεόδωρος Τενέζος

Πραγματικά για πρώτη φορά σαν blogger νιώθω ντροπή που δεν έχω καταπιαστεί με ένα θέμα.
Τόσες μέρες έχω ασχοληθεί με δείπνα, με παραδείπνα, με τις ηλίθιες λίστες της αντιτρομοκρατικής και δεν είχα ιδέα για τον Θεόδωρο Τενέζο, τον απεργό πείνας που 44 μέρες τώρα, έξω από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, δίνει μία άνιση μάχη εναντίον των καρτέλ που του κατέστρεψαν τη ζωή.

Δε είχα ακούσει από κανέναν για το θέμα. Από κανένα ΜΜΕ, από καμία εφημερίδα. Γιατί άραγε;
Αισθάνθηκα πραγματικά ντροπή που δεν ήξερα γι' αυτό, που εχθές δεν ήμουν εκεί να τον στηρίξω μαζί με τον κόσμο που πήγε με κεριά, αισθάνθηκα ντροπή για την κωλοκοινωνία στην οποία ζούμε.

Βουλευτές, δημοσιοκάφροι, όλοι, ξέρουν γι' αυτή την απεργία πείνας και δεν ασχολούνται. Τι περιμένουν, να πάθει τίποτε ο άνθρωπος;

Την ώρα που αυτοί διαπλέκονται και τρώνε φιλετίνια στο Βυζαντινό, ένας συμπολίτης μας απεργεί για 44η μέρα και η φωνή του δεν ακούγεται πουθενά, παρά μόνο στο Διαδίκτυο.
Κρίμα που δεν έχετε καταφέρει να το φιμώσετε ακόμη και αυτό, ε;

Διαβάστε την επιστολή του Τενέζου στον Πρωθυπουργο (εδώ).
Ο Πρωθυπουργός προφανώς αδιαφόρησε. Είναι και κουρασμένος που να διαβάζει όλες αυτές τις επιστολές που του στέλνουν; Άλλωστε ποιός είναι ο Τενέζος που αξιώνει ο Πρωθυπουργός να ασχοληθεί μαζί του, η Στέλλα Μπεζαντάκου;
Και δεν είναι μόνο ο Πρωθυπουργός που αδιαφόρησε Η επιστολή κοινοποιήθηκε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η αντίδρασή τους μέχρι τώρα; Άγνωστη!
Και αν νομίζει το οποιοδήποτε κόμμα ότι καταθέτοντας μία επερώτηση, "έβγαλε την υποχρέωση" απέναντι στον Τενέζο, κάνει λάθος.

Στην επιστολή του ο Τενέζος αναφέρει πως ο Βλάχος του εδήλωσε ότι δε μπορεί να τα βάλει με τη ΣΙΔΕΝΟΡ... Κι εγώ που νόμιζα ότι ένα εκ των 41 μέτρων είναι η αντιμετώπιση των καρτέλ...
Δηλαδή η αντιμετώπιση που επιφυλάσσει το κράτος στους μικρομεσαίους που πέφτουν θύματα των οργανωμένων καρτέλ, είναι “να λες κι ευχαριστώ που ζεις, εγώ τι θες να κάνω, δε μπορώ να τους ακουμπήσω”;

Να το χέσουμε το κράτος τότε.

Του κατέστρεψαν τη ζωή, με τσατσιές η επιτροπή ανταγωνισμού τα κουκούλωσε, προσπάθησαν βιαίως να τον απομακρύνουν από το μέρος της απεργίας πείνας και όχι μόνο αυτό. Αποσιωπούν από την κοινή γνώμη το τι συμβαίνει!

Να τη χέσω τέτοια Δημοκρατία!
Υποτίθεται ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, υποτίθεται ότι στο μάταιο τούτο κόσμο, το αποκούμπι του απλού πολίτη είναι η δικαιοσύνη, υποτίθεται ότι το κράτος προστατεύει τον πολίτη και ότι όλες αυτές οι επιτροπές υπάρχουν και λειτουργούν προς όφελός μας.
Και βλέπουμε όλοι πως λειτουργούν. Όχι μόνο δε προστατεύουν τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, αλλά του δίνουν μία κλωτσιά να πάει πιο κάτω.

Εκτός και αν η Επιτροπή Ανταγωνισμού, υπάρχει για να διασφαλίζει ότι δε θα μπαίνουν άλλες επιχειρήσεις στον ανταγωνισμό, πέραν από τις υπάρχουσες.

Καραγκιόζηδες της κακιάς ώρας όλοι,
Μετά λένε να μη τσουβαλιάζουμε όλους τους πολιτικούς και όλους τους δημοσιογράφους, διότι δεν είναι όλοι ίδιοι...
Σαν άνθρωπος και σαν πολίτης νιώθω ντροπή και αηδία γι' αυτό το οποίο συμβαίνει. Για να φτάσει ένας άνθρωπος στο σημείο να κάνει απεργία πείνας για 44 ολόκληρες μέρες και να μη πτοείται με κανένα τρόπο, σημαίνει ότι είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα.
Αλλά να σας πω την αλήθεια μου, τη χαίρομαι αυτή του την αντίδραση, παραδέχομαι τη μαγκιά και τη μαχητικότητα αυτού του ανθρώπου.

Θέλει πολλά κιλά α... για να μη πτοείται κάποιος, από την έλλειψη τροφής και από το βρώμικο πόλεμο εναντίον του.
Θα μπορούσε να πάρει μία βαριοπούλα και να τα σπάσει. Θα μπορούσε να βάλει μία κουκούλα και να βγει στους δρόμους να τα κάνει όλα μπάχαλο. Αλλά δε το έκανε.
Ίσως θα έπρεπε να το έχει κάνει, μπας και προσφέρει θέαμα στα σαρκοφάγα ΜΜΕ και προβάλλουν το πρόβλημά του, μπας και μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει σε αυτό το κράτος με το κόκκινο φωτάκι.

Πραγματικά δε ξέρω τι μπορώ να κάνω, δε ξέρω αν μπορώ να βοηθήσω με κάποιο τρόπο.
Δηλώνω τη συμπαράσταση μου στο πρόσωπό του και του εύχομαι να αντέξει μέχρι να πετύχει τον στόχο του. Με έχει συγκλονίσει.

3 σχόλια:

Αννη είπε...

Αγαπητή φίλη κι εγώ συγκλονίστηκα με αυτό το θέμα... Λυπάμαι βαθύτατα που το έμαθα μόλις τώρα διαβάζοντας την ανάρτησή σου. Πραγματικά, τι μπορούμε να κάνουμε; Μήπως εάν μαζευτούμε αρκετοί bloggers έξω από τη σκηνή του μπορούμε να προσφέρουμε κάτι; Νιώθω τόσο ανήμπορη σε αυτό το ηλίθιο κράτος... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ! Μέχρι πού θα φτάσει η κατρακύλα;

Τσούγδω είπε...

Κι εγώ από τα blogs το έμαθα και μάλιστα εντελώς τυχαία.
Σου συνιστώ να διαβάσεις αυτό το blog που με αφύπνισε (υπάρχει και live cam)
http://anemos5.blogspot.com/

Καθημερινά μαζεύεται πολύς κόσμος έξω από τη σκηνή του, όμως δε φαίνεται να έχει πτοηθεί κανείς 47 μέρες τώρα...
Οσο για το τι μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, νιώθω ανύμπορη να σου απαντήσω.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να ενεργοποιηθούμε έτσι ώστε αυτό το ηλίθιο κράτος, να πάψει να είναι ηλίθιο και να γίνει αντάξιο των προσδοκιών μας.

Αννη είπε...

Συγκλονίστηκα από την ιστορία του και το έψαξα λιγάκι κι εγώ στα blogs. Ναι, το είδα και το anemos5.blogspot και αποφάσισα εχθές το βράδυ να πάω κι εγώ στην συνάντηση. Αλλά δυστυχώς ο κόσμος ήταν πολύ λίγος... είμασταν καμιά πενηνταριά άνθρωποι. Ο κ.Τενέζος είναι ένας πολύ ζεστός και φιλικός άνθρωπος. Ζητάει να γίνει επιτέλους κάτι για τα καρτέλ στην Ελλάδα. Δεν ζητάει κάτι για τον εαυτό του. Δυστυχώς το κράτος τον κατέστρεψε τον άνθρωπο...