4 Μαρτίου 2009

Σφηνάκια

  • Είχα στο μυαλό μου να ξεκινήσω αλλιώς τα σφηνάκια μου σήμερα, αλλά μία βόλτα στη blogoσφαιρα κάνει πάντα καλό.
  • Διάβασα λοιπόν το άρθρο της Λώρης Κέζα και ένα ελαφρό μειδίαμα σχηματίστηκε στο πρόσωπό μου. Έχω ξαναακούσει γυναίκα να μιλάει κατά αυτόν τον τρόπο για τον Γιώργο Παπανδρέου αν και για τελείως διαφορετικό λόγο και μου την θύμησε έντονα...
  • Ήταν μία ΟΝΝΕΔίτισσα άσχετη παντελώς με την πολιτική επικαιρότητα και γενικότερα με την πολιτική, που παπαγάλιζε ότι της μετέφεραν οι "εντολείς" της και είχε την εντύπωση ότι όσα έλεγε αποτελούσαν τη δική της προσωπική αντικειμενική άποψη αν και ουσιαστικά επρόκειτο για το κλασσικό παραμυθάκι των ΟΝΝΕΔιτών. Ήταν ένα άτομο που σε γενικές γραμμές χαρακτήριζες επιοικώς ηλίθιο.
  • Είχα γυρίσει λοιπόν και της είχα κάνει την εξής απλή ερώτηση: Με θεωρείς έξυπνη; Μου είπε ναι, μετά τη ρώτησα αν με θεωρεί πιο έξυπνη από την ίδια, μου απάντησε επίσης ναι.
  • Μετά της είπα το εξής: Θεωρώ τον Γιώργο Παπανδρέου πολύ πιο έξυπνο από εμένα. Η κοπελίτσα μου απάντησε πολύ απλά ότι είναι χαζός και δε ξέρει να κάνει ούτε ποδήλατο. Απλά γέλασα...
  • Είναι αυτή η λογική ορισμένων φερεφόνων-εντολοδόχων, που δεν έχουν μυαλό ούτε προσωπική κρίση. Θεωρούν τους εαυτούς τους πολύ ανώτερους απο άλλους και νομίζουν ότι έχουν το αλάθητο ή ότι είναι άτομα αυξημένης νοημοσύνης.
  • Στην προκείμενη περίπτωση λοιπόν η κυρία Κέζα τι προσπαθεί να μας πει; Οτί ο Γιώργος Παπανδρέου θα έπρεπε να ταξιδεύει στην Διακεκριμένη πτέρυγα, να κυκλοφορεί με λιμουζίνες και να έχει 100 παρατραχάμενους διότι τώρα ουσιαστικά ότι κάνει, δε το κάνει επειδή είναι απλός άνθρωπος, αλλά για ψηφοθηρικούς λόγους.
  • Δε μας κέζετε κυρία Κέζα;
  • Όταν η προπαγάνδα σου δε πετυχαίνει καταντάς κωμικός. Δημοσιογραφία σου λέει μετά ο άλλος.
  • Ωραία δημοσιογραφία, προσπαθείς να κατευθύνεις τη σκέψη του άλλου, να τον οδηγήσεις εκεί που εσύ θέλεις και αυτό το κάνουν όλοι οι δημοσιογράφοι. Γι' αυτό και δεν αργεί η ώρα που ο κόσμος θα αρχίσει να καίει στους δρόμους όχι μόνο τις κωλοφυλλάδες αλλά και τηλεοράσεις.
  • Αν αυτό το άρθρο οφείλεται στην ηλιθιότητα της δημοσιογράφου, τότε το δέχομαι, δείχνει και το επίπεδο των αρθρογράφων της εφημερίδας. Η άλλη περίπτωση (που ισχύει και στην πραγματικότητα) είναι το άρθρο να είναι κατευθυνόμενο οπότε δείχνει πόσο φιλικά διακείμενος είναι ο ΔΟΛ προς τον Παπανδρέου και πολλά άλλα....
  • Σήμερα η Κέζα, εχθές ο Λαζόπουλος...
  • Βαρετός και γελοίος χειρότερος από κάθε άλλη φορά. Αδιάφορος. Δεν είδα κάν όλη την εκπομπή και δεν άντεξα να ακούω την ηλίθια προπαγάνδα του. Επίσης δεν αντέξα να τον ακούω να δίνει συμβουλες στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, απλά με εκνευρίσε.
  • Και να μου σχολιάζει ο απλός σεμνός και ταπεινός άνθρωπος το δείπνο του Παπανδρέου. ΕΛΕΟΣ. Ο ρομπέν των κοτέρων θα έρθει και θα κρίνει τον οποιονδήποτε.
  • Ένας πολιτικός είναι υποχρεωμένος να συναντάει τους πάντες. Τελικά μόνο στον Παπανδρέου εντοπίζεται το πρόβλημα.... Μιλάει στον κόσμο και είναι απλός----> λαϊκίζει, συναντάει επιχειρηματίες ----> διαπλέκεται. Αποφασίστε επιτέλους.

8 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Δεν τους κέζεις και τους δυο αντί να χαλάς τη ζαχαρένια σου με τα εμέσματα του οποιουδήποτε.

Τσούγδω είπε...

Κεσμένους τους έχω αλλά τι να κάνω που με εκνευρίζουν?? Και είχα άκρως καρναβαλική διάθεση!!!!

mikros fokion είπε...

η ολη φιλοσοφια του "αρθρου" επιχειρηματολογιας πρετεντερη ηταν να μας πεισει οτι η απλοτητα του γιωργακη ειναι για να κερδισει καμια ψηφο... ενω του κωστακη (θα συμπληρωνε) ειναι για την φουκαριαρα την νατασα του!
με τετοιες πετεντεριες νομιζουν οτι κανουν πολιτικη...
καλο βραδυ

Τσούγδω είπε...

Δημοσιογραφία επιπέδου Σκορδά... Το αστείο είναι πως θεωρούν ότι με τα όσα γράφουν οι συνταρακτικές τους πένες, μπορούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.

ασημωνης είπε...

O Λαζοπουλος απλα ξεφτιλιστηκε.... Κριμα

Τσούγδω είπε...

Έπρεπε κάπως να δικαιολογήσει το μισθό του σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Έκανε μία εμφάνιση της κακιάς ώρας, χτύπησε ένα 50% (πολύ χαμηλό σε σχέση με τα συνηθισμένα) και έδειξε στους Γερμανούς ότι ουσιαστικά είναι το χαρτί του σταθμού. Το έπαιξε και καλά κοντά στους εργαζομένους του alpha έδωσε βήμα και ουσιαστικά έστειλε μήνυμα ότι δε δέχεται περικοπές.

monahikoslikos είπε...

Κάτι ακούγεται για μεταγραφή Λαζόπουλου στο MEGA...
Μην αποκλείεις λοιπόν με το προχθεσινό σόου να επιδίωκε να του καταγγείλουν το συμβόλαιο οι Γερμανοί να τσεπώσει την αποζημίωση και να φτάσει μια ώρα αρχήτερα στο MEGA.

Τσούγδω είπε...

Κοίτα όπως είπα και στον ασημώνη, ουσιαστικά έδειξε στους Γερμανούς ότι είναι το μόνο πρόσωπο στην ελληνική τηλεόραση που κάνει 50% και δε δέχεται μείωση αποδοχών. Έδειξε ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει και αν οι Γερμανοί του προτείνουν μείωση, τα κανάλια κάνουν ΚΡΑ για το 50% που κάνει στις κακές του.
Αυτή ήταν η βασική του επιδίωξη, γι' αυτό και ουσιαστικά δεν είπε τίποτα.
Αυτό με τους εργαζομένους του alpha το έκανε γιατί τον έπαιρνε να το κάνει και γιατί συμβαδίζει με το προφίλ που προσπαθεί να χτίσει.
Αν του προταθεί μείωση αποδοχών τότε σίγουρα θα πάει προς το Μέγκα.