11 Μαρτίου 2009

Black List

Μπήκες μόνος σου στη μαύρη Λίστα, νύχτα έρχεσαι και φεύγεις νύχτα δε θα βρεις ξανά ανοιχτή την πόρτα για να κάνεις τη γνωστή σου βόλτααααααααααα... Η Άντζελα τελικά είναι πολύ μπροστά στο πολιτικό τραγούδι.
Black list λοιπόν συνέταξε η ΕΛΑΣ με υποψήφια θύματα τρομοκρατών και ως δια μαγείας η λίστα διέρρευσε... Στο Βήμα.
Φυσικά από το πρωί υπάρχει καταδίκη της διαρροής και τι είναι αυτά τα πράγματα, πως έγινε αυτή η διαρροή και πως είναι δυνατόν να δημοσιεύει τα ονόματα μία εφημερίδα.... Αιδώς!

Αρχικά αυτή η λίστα είναι σωτήρια και για τους 82 στόχους. Απευθείας αποστοχοποιούνται. Δηλαδή πρέπει ένας τρομοκράτης να είναι πολύ μαλάκας για να χτυπήσει κάποιο από αυτά τα άτομα ή τα γραφεία. Προστασία τους παρέχει η δημοσιοποίηση και τίποτα άλλο, όχι ότι αυτός ήταν ο σκοπός της εφημερίδας βέβαια...

Πρόκειται λοιπόν περί λίστας που έχει συνταχθεί από τους αστραχάν της ΕΛΑΣ. Αν αυτή είναι η πλήρης λίστα τότε πρέπει να ξηλωθεί όλη η ΕΛΑΣ για 2 λόγους. Πρώτον γιατί η λίστα κατ' εμέ είναι ελλιπής και δεύτερον γιατί τη διέρρευσαν.
Και μετά αναρωτιόμαστε τι γίνεται στη χώρα αυτή. Ρουφιάνοι παντού. Όλα πουλιούνται και όλα δημοσιεύονται με το ανάλογο τίμημα. Και το ΒΗΜΑ μας έχει συνηθίσει σε τέτοια.

Το πιθανότερο είναι ότι για τη διαρροή ευθύνονται μέλη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στην ΕΛΑΣ, η οικονομική κρίση, οι κουκουλοφόροι, οι υπερβολικές διεκδικήσεις των συνδικάτων και γενικά όλοι οι υπόλοιποι συνήθεις ύποπτοι.
Δεν ανησυχώ οι ευθύνες θα αποδοθούν, θα γίνει ΕΔΕ, το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο, θα χυθεί άπλετο φως και τα σχετικά.
Παραιτήσεις δε χρειάζονται, μη φτάνουμε και στο άλλο άκρο βρε αδερφέ!

Αρχικά έχω να πω ότι η λίστα είναι πάρα πολύ μικρή και παρά το ότι οι περισσότεροι της λίστας είναι αυτονόητοι, προξενεί έκπληξη η απουσία ορισμένων ατόμων όπως και η παρουσία κάποιων.
Ας πούμε Σταύρος Θεοδωράκης, Μανόλης Καψής, Σταμάτης Μαλλέλης, Μαρία Χούκλη και Νίκος Κακαουνάκης θεωρώ γελοίο να βρίσκονται στη λίστα.
Υπάρχουν βέβαια και άλλοι πχ Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Κύρτσος, Ψυχάρης, Λαμπράκης, που μου φαίνεται πολύ περίεργο να απουσιάζουν.

Επίσης παρατηρώ ότι η μισή δημοσιογραφική ομάδα του mega είναι στη λίστα, ε πως αλλιώς θα γινόταν βέβαια. Στο ΒΗΜΑ δημοσιεύτηκε η λίστα. Και καλά το ανεξάρτητο ρεπορτάζ ενοχλεί και είμαστε στόχοι τρομοκρατών....
Αν ας πούμε η λίστα δημοσιεύονταν στη Real News (η οποία από ότι είδα δεν είναι και στη λίστα), μέσα σε αυτή, εκτός από τον Χατζηνικολάου θα ήταν ο Λιάγκας, ο Βαρεμένος, η Λόη...

Φυσικά η Γιάννα δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Εντάξει δεν επέλεξαν να την απαγάγουν πόσα χτυπήματα να αντέξει ακόμη. Ευτυχώς είναι στην κορυφή της λίστας, για κάτι τέτοια θεματάκια έχει ξεφορτωθεί το Δασκαλάκη.

Προξενεί επίσης μεγάλη έκπληξη πως από την πολιτική ηγεσία στη λίστα βρίσκονται μόνο δυο υφυπουργοί. Ούτε Ρουσόπουλος, ούτε Βουλγαράκης, ούτε Πάκης (αλλά με τον Πάκη ποιός ασχολείται πλέον), ούτε Ντόρα ούτε τίποτα. Και κανένας από την αντιπολίτευση.
Απορώ πως δε θεωρούν πιθανό στόχο τρομοκρατών τον Παπανδρέου ή τον Καραμανλή.

Τέλος πάντων λίστα του κ*λου θα τη χαρακτηρίσω. Η μόνη της χρησιμότητα μετά τη δημοσίευση θα είναι στο παιχνίδι του Φερεντίνου.
Και τέλος όπως λέει η αοιδός για όλους αυτούς που είναι στη Λίστα, μπήκες μόνος σου στη μαύρη λίστα.... Ορίστε και το τραγουδάκι...

4 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Το πιο κουφό είναι ότι ο Επαναστατικός Αγώνας έστειλε προκήρυξη στο (που αλλού) Ποντίκι (θα δημοσιευτεί το πρωί) και ....επιβεβαιώνει τη λίστα.
ΕΥΠ-ΔΟΛ-ΕΑ ένα πράγμα να πούμε, κάτι σαν συγκοινωνούντα δοχεία (νυκτός).

Τσούγδω είπε...

Καλά σοβαρά μιλάς; Προκύρηξη που επιβεβαιώνει τη λίστα; Τι άλλο θα ακούσουμε;

ασημωνης είπε...

Μπορει να ακουσουμε καποιους να παραπονιουνται που ΔΕΝ ειναι στην λιστα....

Τσούγδω είπε...

Το μόνο σίγουρο. Ήδη διέκρινα μία ζήλεια κ μία πικρία στο πρόσωπο της Κάτιας Μακρή, του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, του Παύλου Τσίμα και αρκετών άλλων...