9 Ιανουαρίου 2009

Ανασχηματισμένα Σφηνάκια

  • Ένα μεγάλο μπράβο στον Πρωθυπουργό μας, κατάφερε να μας αφήσει όλους άφωνους με τον ανασχηματισμό του. Σαρωτικός… Μα να αφήσει τον Αβραμόπουλο Υπουργό Υγείας; Τα σάρωσε όλα!
  • Αναβάθμισε και το Χρήστο Μαρκογιαννάκη ως ανταμοιβή για τη συγκάλυψη στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι. Αλήθεια αν περάσει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική (λέμε αν) ο Πρόεδρος της επιτροπής, πάει κατευθείαν για Πρωθυπουργός;
  • Μπήκε και ο Βαρβιτσιώτης στο σχήμα για να μην παραπονιέται ο πατέρας Βαρβιτσιώτης και ο Αντώνης Σαμαράς επιτέλους αξιοποιήθηκε μετά από 17 χρόνια.
  • Ο μόνος παραπονεμένος ο Κυριάκος, δεν πειράζει η αξία σου θα αναγνωριστεί … κάποια στιγμή…. Μάλλον… Ή και να μην αναγνωριστεί δε θα έχεις πρόβλημα, εδώ ο ξάδερφος Λιάπης ήταν Υπουργός και ο ξάδερφος Λέων λέει ανέκδοτα, στον αδερφό Κυριάκο θα κωλώσουμε; Μόνο Ντόρα όταν γίνεις Πρωθυπουργός (εγώ πάντως, συγνώμη κιόλας ποντάρω σε Σαμαρά) μη κάνεις τον Κυριάκο ΥΠΕΞ σε ικετεύω δηλαδή.
  • Θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου για τον σοβαρό τραυματισμό του Διαμαντή ύστερα από την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε, μακάρι το παιδί να γίνει καλά και η πολιτεία να μεριμνήσει και γι’ αυτό και για την οικογένειά του, να του βρει μία ασφαλή δουλειά μόλις γίνει καλά, πράγμα που οφείλει να κάνει, χωρίς καν να το ζητήσει το παιδί. Ελπίζω δε τα καθαρματάκια που σήκωσαν πολεμικό όπλο απέναντι σε ένα νέο παιδί να συλληφθούν και να μην κυκλοφορούν ελεύθερα, μέχρι την επόμενη Ολυμπιάδα που θα γίνει στην Ελλάδα.
  • Πρέπει να κάνω κάτι σαφές, δε μπορούμε ούτε κατά διάνοια να συγκρίνουμε την περίπτωση του Διαμαντή με αυτή του μικρού Αλέξη. Ο Διαμαντής επέλεξε να είναι στην αστυνομία και πυροβολήθηκε από αγνώστους, επέλεξε μία δουλειά με ρίσκο. Ο Αλέξης είχε πάει για βόλτα, ήταν ένας μικρός μαθητής και δολοφονήθηκε από αστυνομικό. Μιλάμε για 2 τελείως διαφορετικές περιπτώσεις. Μόνο άνθρωποι με το μυαλό των εκπροσώπων του ΛΑΟΣ θα μπορούσαν να συγκρίνουν.
  • Η μέγιστη δημοσιογράφος Σκατιάνα με τις εκπομπές σκουπίδια, που πιστεύει ότι έχουμε ξεχάσει τις παλιές της εκπομπές και κάθε φορά προσπαθεί να μας πείσει πόσο ευαίσθητη ψυχή είναι, πόσο σοβαρή και πόσο ανθρώπινη, σήμερα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Η αδερφή του Διαμαντή λοιπόν τηλεφώνησε στην εκπομπή με πολύ άγριες διαθέσεις και κατηγόρησε και την ίδια και τον κύριο Στεφανίδη και γενικότερα όλους τους δημοσιοκάφρους που προφανέστατα την έχουν πρήξει και την έχουν στήσει έξω από το σπίτι της, ότι δε σέβονται τίποτα και βγάζουν προσωπικά δεδομένα της οικογενείας στη φόρα παρά τη θέλησή των μελών της. Το αποτέλεσμα ήταν να κοπεί στον αέρα η εκπομπή.... Δε χρειάζεται να θυμίσω ότι πριν ένα μήνα η Σκάτυ παρακαλούσε στην εκπομπή της να σταματήσουν τα κανάλια να ενοχλούν τη μητέρα του Αλέξη μετά από επικοινωνία που είχε μαζί της.
  • Πρέπει κάποια στιγμή οι μεγαλοδημοσιογράφοι να μάθουν να λειτουργούν ανθρώπινα. Δε νομίζω ότι αρέσει σε κανέναν αυτή η ανθρωποφαγία. Θυμάστε φαντάζομαι ότι στην κηδεία του Αλέξη γινόντουσαν συνεχώς ζουμ στο πρόσωπο της μάνας, ότι η γυναίκα δε μπορούσε να βγει από το σπίτι επειδή απέξω είχαν στρατοπεδεύσει οι κάμερες, ή στην κηδεία του Σεργιανόπουλου που έβγαινε η μάνα από το σπίτι και της έβαλαν ένα μικρόφωνο στο στόμα λέγοντας "μία δήλωση μία δήλωση". Έχουν οι άνθρωποι τον πόνο τους έχουν και τον κάθε άσχετο που προσπαθεί να στήσει καριέρα πάνω στον πόνο τους. Είναι δημοσιογραφική επιτυχία για εσάς κατακάθια της δημοσιογραφίας να φτάσετε τον άλλον στα όριά του για να σας κάνει απλά μία δήλωση; Είναι δημοσιογραφική επιτυχία να τη στήνετε έξω από σπίτια για να φωτογραφήσετε την μάνα, την κόρη, την αδερφή να κλαίνε;
  • Και από την Σκατιάνα στον Μάκη, τον Ρομπεν των Καγιέν… Πάλι καλά που έχουμε και τον Μάκη σε αυτή τη χώρα, τον Αδιάφθορο, τον Δημοσιογράφο, ο οποίος έχει πάντα δίκιο, ο οποίος κινείται στο φως και τολμάει να τα βάλει με το σύστημα. Επειδή όμως όλοι γνωρίζουμε πόσο σκληρό είναι αυτό το σύστημα και συνήθως όταν αντιμιλάς σε έναν Μητσοτάκη το πληρώνεις, μπορούμε να αντιληφθούμε όλοι τι πλάτες έχει ο Μάκης.
  • Εν τω μεταξύ και ενώ μας απασχολούν οι ανασχηματισμοί και η κόντρα του Μάκη με τη Ντόρα, του Πάκη με τον Μαρκογιαννάκη, οι Ισραηλινοί συνεχίζουν το σφυροκόπημα στην Παλαιστίνη και ο ΟΗΕ κιοτεύει. Είχαν μάλιστα το θράσος να χτυπήσουν την ανθρωπιστική βοήθεια και σχολείο του ΟΗΕ και καμία καταδίκη. Αντί να τραβήξει κάποιος το αυτί της θρασύτατης και αντιπαθέστατης Τζίπι Λίβνι κάθονται όλοι και τη χαζεύουν… Τι να πω μάλλον παίρνουν μαθήματα πολιτικής. Κάποιοι Ισραηλινοί δε, έχουν προβεί και σε μία πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση, έχουν συγκροτήσει μία πολύ ωραία ομάδα που ονομάζεται Jewish Internet Defense Force που στόχο έχει να χακεύει κάθε group στο facebook υπέρ της Παλαιστίνης και να το κλείνει, προκειμένου να μην περνάει η πληροφόρηση, να μην υπάρχει επικοινωνία και διάλογος μεταξύ των μελών των group, να μη διαδίδονται γρήγορα τα νέα από τη Γάζα και να μη φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων από όλο τον κόσμο που αντιδρούν στη σφαγή.

2 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Θα σταθώ μόνο στην εύστοχη παρατήρησή σου για τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη δολοφονία του Αλέξη και στον τραυματισμό του Διαμαντή.
Ο πρώτος, ο Αλέξης, δολοφονήθηκε από αστυνομικό που ήταν επιφορτισμένος να του προστατεύει τη ζωή και πληρώνονταν για αυτό.
Ο δεύτερος, ο Διαμαντής, επέλεξε νσ κάνει μια δουλειά συνιφασμένη με το ρίσκο, να κρατάει πιστόλι απέναντι σε παράνομους και να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να φάει μια σφαίρα.
Και να πω και κάτι άλλο...
Ο τραυματισμός του 20χρονου αστυνομικού όσο κι αν μας λυπεί δεν μπορεί να γίνει η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα δεκάδες εγκλήματα αστυνομικών σε βάρος αθώων πολιτών.

Τσούγδω είπε...

Συμφωνώ απόλυτα λύκε μου. Και επίσης δε μπορεί με αφορμή αυτό να κατηγορούν κάποιοι (ΛΑΟΣ) όλους όσους στοχοποίησαν την αστυνομία.
Όλοι όσοι άσκησαν κριτική στην αστυνομία προφανώς το έκαναν έτσι ώστε ο κάθε αστυνομικός να προβληματιστεί και να γίνει καλύτερος και όχι για να βγάλουν τα απωθημένα τους.