28 Νοεμβρίου 2012

Ταμήλος να πούμε

Ταμήλος, ένας άνθρωπος που από εχθές χαράσσει τη δική του πορεία στη σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα, ένας μύθος. Ένας άνθρωπος που ήταν επι 8 έτη δήμαρχος Τρικκαίων και εξελέγη στις τελευταίες εκλογές βουλευτής να πούμε.

Και τι μας είπε ο Ταμήλος να πούμε, οτι δεν μπορεί ο άνθρωπας να μαθαίνει σε τέτοια ηλικία  χαζαμάρες που θα του είναι απαραίτητες για την επιτροπή που συμμετέχει. Ούτε να πούμε μπορεί να κάθεται και να ακούει το μακρύ και το κοντό κάθε φύτουκλα που νομίζει οτι σε Επιτροπές και σε Υποεπιτροπές γίνεται δουλειά να πούμε. Να πούμε δεν γίνεται να χάνει τις καφεδιές του στα Κολωνάκια και το παραγοντιλήκι για να ασχολείται με τα νερά. Δεν ασχολήθηκε τόσα χρόνια, τόσα χρόνια χαλαρουίτας και να τι κατάφερε και δήμαρχος και βουλευτής και γιατί όχι και υπουργάρα στο μέλλον να πούμε.

Θα πάει στα Τρίκαλα μεθαύριο και θα του πουν οι ψηφοφόροι του "Μιχαλιό μη μασάς να πούμε, καλά τα είπες στους χαρτογιακάδες, είσαι αυθεντικός να πούμε, το παιδί το δικό μας εκεί μέσα" και δωσ' του χειραψίες και χλαααααπ στην πλάτη ο Μιχαλιός με τους ψηφοφόρους του. Και δωσ' του αναλύσεις για το γιατί ψήφισε τα μέτρα που σίγα μην ασχολήθηκε να πούμε. Του είπαν "Ταμήλο θα πεις ναι" και προφανώς ο άνθρωπος να πούμε, ρώτησε αν θα πληρωθεί επιπλέον για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία του είπαν όχι, κατάλαβε οτι πρέπει να παραστεί γιατί εντάξει θα ήταν όλοι άρα μιλάμε για event και έκανε το καθήκον του να πούμε.

Θα γυρίσει λοιπόν πίσω στα ηρωικά Τρίκαλα που τον ανέδειξαν και θα τους πει οτι "κοιτάξτε να πούμε, εγώ για εσάς τρέχω δε θα κάθομαι να ασχολούμαι με το αν έχει νερό το πηγάδ' της κυρα Κατίνας στην Κουτσουπιά και δε μ' ενδιαφέρει, εσείς με νοιάζεται πελ.... εεε ψηφοφόροι μου! Εντάξ' και ο βουλευτής γενικά παίρνει πολύ λίγα, με χώσαν σε μία υποεπιτροπή κι εμένα με αποζημίουσ' μία φορά τον μήνα και προτίμησα να τρέχω για σας, για το καλό σας χωριανοί μου, μην ακούτε αυτά που λένε είναι κακοήθειες των Συριζαίων(ε)".

"Εμείς τον Μιχάλη τον Ταμήλο τον ξέρουμε, έτρεχε πάντα για εμάς και μας ενδιαφέρουν τα προβλήματά μας και όχι οι Υποεπιτροπές"...


Και καθόμαστε τώρα εμείς και γελάμε με τον Ταμήλο (να πούμε), αντί να καθόμαστε να αλληλομουτζωνόμαστε για τα φρούτα που έχουμε στείλει εκεί μέσα. Που εντάξει ο Ταμήλος το είπε και τον ψαρέψανε από μία εκπομπή, ποιός ξέρει πόσες διακοσμητικές επιτροπές υπάρχουν εκεί μέσα και πόσοι απλά παρίστανται για να πάρουν τα εξτραδάκια τους. Πόσοι σκέφτονται όπως ο Ταμήλος απλά δεν τα λένε και στα μικρόφωνα. Πόσοι προσεύχονται να τελειώσει η επιτροπή να παραγοντίσουν λίγο με δημοσιογράφους, λίγο στο καφενείο της Βουλής....

Πόσο περισσότερο θα μπορούσε να μας φτύσει ο κάθε Ταμήλος μέσα στη μούρη; Δεν είναι βέβαια ο μόνος και σίγουρα θα ξαναεπιβραβευτεί, όπως επιβραβεύτηκε και κάποιος άλλος που περιέφερε την άγνοιά του ως παράσημο, φτύνοντας μας κατάμουτρα, ονόματι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Τι σχολιάζουμε λοιπόν; Το αστείο του πράγματος, το οτι κάποιοι τον ψήφισαν;
Αύριο μεθαύριο θα το έχουμε ξεχάσει θα το θυμόμαστε ως ακόμα ένα αστείο σκηνικό και αυτό ήταν... Τον άνθρωπο δεν τον ξέρω, δεν γνωρίζω τα πεπραγμένα του και δε με ενδιαφέρει ούτε να τα μάθω, ούτε να μάθω τι άλλο έχει κάνει.
Με ενδιαφέρει όμως αυτή η παρωδία των επιτροπών που είναι και αμειβόμενες. Έχουμε τον κάθε βουλευτή να κλαίγεται και τα τσεπώνουν από τις διάφορες επιτροπές. Για να έρχεται ένας Χρυσαυγίτης και να λέει "παίρνω τόσα" και να μην έχουν οι άλλοι που να κρυφτούν, να τον διαψεύδουν και να τρώνε τα μούτρα τους.
Με ενδιαφέρει αυτή η απαράδεκτη λογική ανθρώπων που αποφασίζουν για τις ζωές μας, για την καθημερινότητά μας, με ενδιαφέρει η λογική των ανθρώπων που τους ψηφίζουν και αναρωτιέμαι αν η επιλογή τους έχει να κάνει με ρουσφέτι ή με την περιεκτικότητα που έχει το μυαλό τους σε πίτουρα. Που στέλνουν τον Ταμήλο να αποφασίσει για τα υδάτινα αποθέματα στη χώρα στην οποία ζω!

Καθόμαστε τόσα χρόνια και ανεχόμαστε τους Ταμήλους. Δεν μπορώ να δεχτώ οτι σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ο κόσμος γουστάρει τέτοιους εκπροσώπους στην πλειοψηφία του, οι περισσότεροι περιμένουν κάτι αξιόλογο, κανείς δεν τους γεμίζει το μάτι, δεν τους περνάει καν από το μυαλό να εμπλακούν με τα κοινά και έτσι ανθίζουν και καταναλώνονται Ταμήλοι, Ψωμιάδηδες κλπ...
Αυτό το "νέο αίμα στην πολιτική" δεν θα έρθει από τον πλανήτη Σείριο, αυτό το νέο αίμα βρίσκεται παντού, αλλά βαριέται, κωλώνει, φοβάται. Αν αυτό το νέο αίμα, αυτοί οι νέοι άνθρωποι (σε μυαλά, όχι απαραίτητα σε ηλικία) δεν αποφασίσουν να κάνουν κάτι δραστικό, στη χώρα θα μείνουν μόνο θλιβερά παρατράγουδα και θα παίρνουν αποφάσεις για τις ζωές όσων μείνουν πίσω.

Πάρε τώρα λίγο Ταμήλο να έχεις έρμε ψηφοφόρε, πάρε να γουστάρεις άτολμο "νέο αίμα"...

4 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Οι κάθε λογής Ταμήλοι (το Τ με Γ) φύονται σα τα κωλόχορτα, εκεί όπου οι αγώνες, τα ιδανικά και οι αξίες που τους γέννησαν ξεριζώθηκαν από τα ίδια μας τα χέρια, ή κόπηκαν αριστοτεχνικά από το χλοοκοπτικό που (για να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας) αποκαλούμε δημοκρατία της μεταπολίτευσης.

Ο περί ου ο λόγος κουρα#οκεφτές ούτε που ίδρωσε να πει και να επαναλάβει τις ίδιες χυδαιότητες, γνωρίζοντας ότι οι παπάρες που λέει καταγράφονται. Μπορώ βάσιμα να υποθέσω τι μπορεί να λέει και ποιες λέξεις να χρησιμοποιεί όταν είναι σίγουρος πως δεν υπάρχουν κάμερες και μικρόφωνα.

Η πατσαβούρα φίλτατοι είναι πια στα μούτρα μας, και κυρίως στα μούτρα των ψηφοφόρων του. Ας μη δουλευόμαστε. Ας κατέβουμε από τα συννεφάκια που ζούσαμε επί δεκαετίες.
Τέτοιοι και χειρότεροι είναι.
Αεριτζήδες, χαραμοφάηδες, παπαρολόγοι, περιφερόμενες πόρνες στα τηλεμπουρδέλα, που μας έχουν για να σκουπίζουν τους πισινούς τους.
Εύχομαι όχι όλοι.

ΥΓ: Περιμένω (πλάκα κάνω) από τον Σαμαρά να τον διαγράψει.

Ανώνυμος είπε...

Οι αξιες της ΝΔ προσωποποιημενες στο προσωπο του κυριου πανω στις οποιες πατα και στεκεται ο Σαμαρας και κυβερνα επαξια αυτο το κρατος σε αγαστη συνεργασια του ΒΒ κια του κυρ Φωτη. Θλιβεροι απαντες που μας πανε ολοταχως στα χερια του Συριζα που εχει συγκεντρωσει οτι χειροτερο ειχε στις ταξεις του το Πασοκ. Ολοι κατηγορουσαν και κατηγορουν το Πασοκ για το κακο που εκανε στον τοπο αξετιας των συνδικαλιστων και διαφορων λαμογιων που ειχε στους κολπους του. Ηλθε λοιπον ενας ανθρωπος που τα γνωριζε ολα αυτα και θελησε να τα διαλυσει και αντι να του πουνε ευχαριστω τον κυνηγησαν οσο κανεναν αλλο.

Ανώνυμος είπε...

Kati tetoia eixa sto myalo mou otan sxoliaza ta peri enos laou aksiou tis moiras tou. Ta "nea" myala sta opoia anaferesai den exoun kammia elpida na anadeixthoun mesa se mia poikilotropos pathogeni koinonia pou synexizei na apodomei kai na diavalei tous aksious kai na prostatevei kai na proothei tous imeterous. Ase pou dystyxos polloi aksioi sympolites mas tin kanoun gia alles politeies...
An kai fysi aisiodoksos pistevo oti mono me tin oloklirotiki katarefsi tou parontos systimatos-kratous (pithanotata mesa apo mia kyvernisi tou Syriza pou tin blepo pia anapofefkti alla isos kai "lytrotiki") mporei to ethnos mas na agenithei.
Elias S.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΤΕΤΟΙΟ ΣΑΜΑΡΙ ΜΑΣ ΦΟΡΑΝΕ !!!!!