13 Δεκεμβρίου 2010

Έχουμε να ακούσουμε πολύ Νταλάρα ακόμη...

Ευρισκόμενη εκτός εαυτού λίγο μετά τον μεταμεσονύχτιο ανασχηματισμό που έκανε ο Παπανδρέου, είχα γράψει για την περίπτωση της Άννας Νταλάρα:


Ας μου πει κάποιος: "Τσούγδω μου, η Άννα Νταλάρα είναι το κατάλληλο άτομο για τη θέση της Υφυπουργού Εργασίας, διότι θα διοργανώνει καταπληκτικές συναυλίες με τον σύζυγό της, προσφέροντας θέαμα και δωρεάν (?) ψυχαγωγία". Πραγματικά, θα το δεχτώ ως επιχείρημα.


Δεν έτρωγα μία Stimorol καλλίτερα?


Εχθές έγινε στον Άγιο Παντελεήμονα "συναυλία ενότητας και αλληλεγγύης" με τη συμμετοχή της Τετράφωνης Χορωδίας του Αγίου Παντελεήμονα και του Γιώργου Νταλάρα, υπό την αιγίδα του Μεγάρου Μουσικής και της Αρχιεπισκοπής.


Η εκκλησία γέμισε από νωρίς, ενώ οι πόρτες έκλεισαν μόλις μπήκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ξεκίνησαν κάποια μικροεπεισόδια, καθώς ακροδεξιές οργανώσεις και απηυδισμένοι κάτοικοι έκριναν οτι ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακουστούν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολύς κόσμος που είχε την πρόθεση να παρακολουθήσει την εκδήλωση χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα, να μείνει απέξω και να ακούσει το εκνευριστικότατο "οι πόρτες έκλεισαν" λες και πήγαινε στο Μέγαρο!
Συναυλία "ενότητας και αλληλεγγύης" υποτίθεται οτι ήταν, σε ιερό ναό, το γεγονός οτι έκλεισαν οι πόρτες και οι αστυνομικές δυνάμεις απωθούσαν κόσμο (όποιες και αν ήταν οι προθέσεις του) ήταν απαράδεκτο.
Όπως απαράδεκτο ήταν που ακροδεξιά στοιχεία επέλεξαν να δημιουργήσουν σαματά κατά την προσφιλή τους τακτική.


Βέβαια αυτό ήταν απολύτως αναμενόμενο. Εφόσον οι ιθύνοντες επέλεξαν την συγκεκριμένη περιοχή και τη συγκεκριμένη εκκλησία για την εκδήλωση αυτή, επιχειρώντας να στείλουν ένα μήνυμα, θα έπρεπε να έχουν σκεφτεί πολύ σοβαρά πώς θα μετριάσουν την οργή των θερμόαιμων, χωρίς να χρειαστεί να υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας. Συναυλία "ενότητας και αλληλεγγύης" σε ιερό ναό και παρέμβαση της αστυνομίας, δεν πάνε μαζί.
Οι κάτοικοι της περιοχής που διαμαρτυρήθηκαν, έχουν τα δίκια τους... Σου λέει, αυτοί (βλέπε Παπούλιας, Διαμαντοπούλου, Βόζενμπεργκ, Ιερώνυμος κλπ) έχουν να περάσουν από τον Άγιο Παντελεήμονα χρόνια, δεν ξέρουν πώς ζούμε εμείς εδώ και τι προβλήματα αντιμετωπίζουμε και έρχονται να κάνουν το κομμάτι τους, διοργανώνοντας μία συναυλία αλληλεγγύης (σε ποιους?). Οπότε και αυτοί εκμεταλλεύτηκαν τη συγκυρία για να δείξουν πως δεν μπορούν να γίνονται στις πλάτες τους, κινήσεις εντυπωσιασμού.


Τέτοιες εκδηλώσεις πάντως λείπουν, κάτι το οποίο φάνηκε και από την κοσμοσυρροή. Στο εξωτερικό γίνονται πολλές συναυλίες κυρίως κλασικής μουσικής σε καθεδρικούς ναούς. Θα πρέπει η εκκλησία της Ελλάδος, να σκεφτεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να επιτρέψει την εκμετάλλευση των εκκλησιών για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, καθώς έτσι προσελκύει και κόσμο.


Πάντως με αυτά και με αυτά κατάλαβα τον λόγο για τον οποίο η Άννα Ραγκούση - Νταλάρα έγινε υφυπουργός Εργασίας με αρμοδιότητα τη Μετανάστευση. 





ΥΓ:Α για να μη ξεχάσω, με γεια και το παρκέ, να δω πόσο θα αντέξουν οι υπόλοιποι μέσα στο υπουργείο, μέχρι να αρχίσουν να εκρήγνυνται ομαδικώς. Αλλά να μου πεις, τους παίρνει? Δεν τους παίρνει!


Διαβάστε επίσης: Το πτυελοδοχείο και ο Άγιος Παντελεήμονας

7 σχόλια:

Swell είπε...

Κοίτα Τσούγδω, πρέπει να συμφιλιωθείς με τη ιδέα ότι η οικογένεια Νταλάρα είναι κάτι σαν την οικογένεια Παπανδρέου. Τις βρίσκεις παντού.

Τσούγδω είπε...

@ Swell

Θα διαφωνήσω, η οικογένεια Νταλάρα (+Ραγκούση), είναι πιο πολύ σαν την οικογένεια Μητσοτάκη.

tzonakos είπε...

Βρε γμτ κι ο Swell παντού είναι :)
Ειχα ανοίξει τηλεόραση, πράγμα σπάνιο, και ειδα αυτο και δεν κατάλαβα τι γινότανε, νόμιζα κάποια θρησκευτική τελετή, γιορτή, κάτι.
Μετά διάβασα εδω κι εκει και κατάλαβα τι ηταν αυτο που ειχα δει, αλλα αλήθεια ηταν γιορτή αλληλεγγύης ... προς ποιούς ; Ετσι, γενικά ;

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είπε...

Τέλειο! Θέλουμε δράσεις, δράσεις, πολλές δράσεις, κι άλλες δράσεις!

Τσούγδω είπε...

@tzonakos

Δεν νομίζω οτι ήξεραν και οι ίδιοι... Αλληλεγγύη στους κατοίκους, στους μετανάστες και στους δυο... Εκδήλωση χωρίς σαφές μήνυμα, που έγινε απλά για να γίνει και για να εμπεδώσουμε όλοι εμείς τον ρόλο της Νταλάραινας.

@Κωνσταντίνος Καντακουζηνός

Και άλλες εξίσου καταπληκτικές δράσεις, όπως διοργάνωση συναυλιών για τους μετανάστες, για τις μειονότητες γενικά και αόριστα, φυσικά με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα, που κρίνεται απαραίτητη. Ή Νταλάρας ή χάος.

koulpa είπε...

ορίστε.. τώρα κατάλαβα κι εγώ τι έγινε.. :):)
πωπω ο τίτλος ψαρωτικός.. καμιά μου άισθηση δεν τον αντέχει τον ακατονόμαστο.. 40τόσα χρόνια αντιπάθειας δεν αναιρούνται.. :):)
την καλημέρα μου :):)

Τσούγδω είπε...

@koulpa

Ε όχι και καμία σου αίσθηση! Ούτε τα αυτιά σου τον αντέχουν? Πολλά μπορεί κανείς να του προσάψει, αλλά σίγουρα για τη φωνή του δεν μπορείς να πεις και πολλά!