4 Οκτωβρίου 2010

Σφηνάκια

  • Ένα χρόνο κλείνει σήμερα στην εξουσία η πασοκική παρένθεση και ήδη η πολλή ενεργητικότητα έχει αρχίσει να κουράζει... 
  • Όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα επιστροφής του Κώστα Καραμανλή, όχι μόνο στην αρχηγία της ΝΔ, αλλά και στην εξουσία και τον παρακαλούν να αφήσει την ενδοσκόπηση και να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στην ενεργό πολιτική...
  • Ο ίδιος πιστεύει πως δεν έχουν ωριμάσει ακόμη οι συνθήκες για να μιλήσει και παραπέμπει όσους τον παρακινούν προς αυτή την κατεύθυνση (Στυλιανίδης κλπ) στο γνωστό άσμα: Θα μιλήσω όταν θέλω να μιλήσω κι όταν θέλω θα σου πω πως σ' αγαπώ, τη ζωή μου όπως θέλω εγώ θα ζήσω, κάνε στην άκρη σε παρακαλώωωω...
  • Ο Σαμαράς και οι περί αυτόν βέβαια, αποδίδουν τα σενάρια επιστροφής του Κώστα Καραμανλή στην "πολυκατοικία του ΔΝΤ" που περιλαμβάνει ΠΑΣΟΚ, Ντόρα και Καρατζαφέρη... Σε πολύ μεγάλη υπόληψη τον έχουν οι Σαμαρικοί τον Καραμανλή... Σε σημείο που φτάνουν να μιλάνε για σενάρια διάσπασης της ΝΔ και να λένε πως οι μόνοι που οραματίζονται την επιστροφή του, είναι "το ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί του".
  • Βέβαια δεν θα ασχολούμασταν ούτε κατά διάνοια με τον Καραμανλή αν η επικαιρότητα ήταν λίγο πιο ενδιαφέρουσα. Η στασιμότητα που παρατηρείται σε μία χώρα που μας είχε συνηθίσει κάθε μία βδομάδα να έχουμε ένα τρομοκρατικό χτύπημα και κάθε δεύτερη βδομάδα να σκάει ένα νέο σκάνδαλο, απειλεί να μας ρίξει στα βαριά και έχει αναγκάσει τα αδηφάγα ΜΜΕ να κατασκευάζουν την επικαιρότητα.
  • Ας πούμε στον ΣΚΑΙ έχουν βρει και ασχολούνται με το Βατοπέδι. Ξυπνάς Κυριακή πρωί κι εκεί που πίνεις τον καφέ σου και λες: "Για να δω τι κάνουν οι καφέ αρκούδες", τσουπ πέφτεις πάνω σε μη- στημένη εκπομπή για το Βατοπέδι.
  • Και το ΛΑΟΣ, μετά τη ΝΔ και την παρέα του ΣΚΑΙ, δεν εντοπίζει ζημιά του δημοσίου στην υπόθεση Βατοπεδίου... Παρακαλείται κάποιος να χάσει τη σοβαρότητά του κάπου κοντά στην Καλλιρόης μπας και τη βρει ο Καρατζαφέρης.
  • Εχθές εκεί που η μισή Ελλάδα χάζευε το masterchef και η άλλη μισή το Big Brother, ο Γιώργος Παπανδρέου βραβευόταν στη Γερμανία με το βραβείο Quadriga στην κατηγορία “Δύναμη και Ειλικρίνεια”... Η πρώτη αντίδραση μόλις ακούς κάτι τέτοιο είναι: “Τι έγινε ρε παιδιά, έχω χάσει κάτι?”
  • Οι Γερμανοί δεν είναι αυτοί που μας αφιέρωναν κολακευτικά εξώφυλλα πριν λίγους μήνες με παραποιημένη την Αφροδίτη της Μήλου? Η Μέρκελ δεν ήταν αυτή που δημιουργούσε προβλήματα με την απάθειά της και μέχρι να φιαχτεί ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης, τα spread των ελληνικών ομολόγων, είχαν φτάσει στα 1.000? Και τώρα ξαφνικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός βραβεύεται από από τον Άκερμαν (διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank)?
  • Πάντως πως τα έφερε ο Παπανδρέου από εδώ, πως τα έφερε από εκεί, η βράβευσή του επισκιάστηκε από την επιστροφή της ποιοτικής εκπομπής Big Brother στην ελληνική τηλεόραση. Τυχαίο...
  • Επιτέλους ανοίγεις την τηλεόρασή σου και το επίπεδό σου ανεβαίνει αυτόματα. Είχα καιρό να εντυπωσιαστώ τόσο πολύ με τηλεοπτικό πρόγραμμα. Όπως έγραψαν εχθές εύστοχα στο twitter, η εκπομπή αντί για Big Brother θα μπορούσε να ονομάζεται “ΔΝΤ: Πως φτάσαμε μέχρι εδώ”... Σκεφτείτε μόνο πως αυτοί οι άνθρωποι που κλείστηκαν οικειοθελώς εκεί μέσα, έχουν δικαίωμα ψήφου!
  • Πάντως είναι αλήθεια πως το twitter όταν συμβαίνουν τέτοια κοσμοϊστορικά γεγονότα, έχει εξελιχθεί στο απόλυτο must.

24 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Δεν είναι μόνο "αυτοί οι άνθρωποι που κλείστηκαν οικειοθελώς εκεί μέσα, (που) έχουν δικαίωμα ψήφου" είναι και οι απόξω που ψηφίζουν σοσιαλιστικά και μας βγαίνουν νεοφιλελεύθερα...
Χρόνια ΣΑΣ πολλά και περαστικά ΜΑΣ

Τσούγδω είπε...

@monahikoslikos

Εντάξει Λύκε, μη μας δείρεις κιόλας.

------ είπε...

ωραιο και συνοπτικο κυρία μου.......
λέω να το διαβασω απόψε το βραδυ στην εκπομπή μου εδώ:
http://www.ustream.tv/channel/katw-apo-to-kioski
Χαρηκα και σας ευχαριστω.
ΥΓ Λυκακι χαθηκαμε :-)

Τσούγδω είπε...

@Nana Tsouma

Σας ευχαριστώ πολύ, η χαρά είναι όλη δική μου!

trompact είπε...

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Τσούγδω είπε...

@ trompact

Καλώς το μου! Ώρα για τρολιές?

trompact είπε...

καλέ συ, γιατι προκαταβάλεις τις προθέσεις μου;

Ανώνυμος είπε...

απλά περάσαμε να πούμε ένα "γειά", τσούγδω μου :D

Τσούγδω είπε...

@trompact

Θαυμάζω το αξιέπαινο έργο σας καιρό τώρα... Εκτός αν θες να κάνουμε ... διάλογο (αχαχαχαχαχαχα).

trompact είπε...

η απορία μου είναι ως προς τον γέλωτά σου. Φυσικά και θέλουμε διαλογο

trompact είπε...

Δεν πειράζει κι αν είσαι ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν είναι τέλειος

Τσούγδω είπε...

@trompact

Δεν είμαι ΠΑΣΟΚ φίλε μου, ψηφίζω ΠΑΣΟΚ τεράστια διαφορά. Ευχαριστώ πάντως που μου αναγνωρίζεις το δικαίωμα να ψηφίζω κάτι συγκεκριμένο.

trompact είπε...

''Δεν είμαι ΠΑΣΟΚ φίλε μου, ψηφίζω ΠΑΣΟΚ τεράστια διαφορά''

Μια κουβέντα είναι αυτό...

Δέχεσαι το αντίστοιχο ''Δεν είμαι ΝΔ/ΚΚΕ/ΣΥΝ, ψηφίζω ΝΔ/ΚΚΕ/ΣΥΝ''?

trompact είπε...

Σταλινισμός! Ασε τα σχόλια λεύτερα!

Τσούγδω είπε...

@ trompact

Το δέχομαι κυρίως ως προς ΣΥΝ και ΝΔ, το να είσαι ΚΚΕ είναι συνήθως τρόπος ζωής.

Θα άφηνα τα σχόλια ελεύθερα αλλά επειδή δεν έχω όρεξη ούτε να σβήνω, ούτε να γυρίσω μία μέρα και να δω 100 άσχετα σχόλια, θα περνάνε πλέον από έγκριση.

Θα ήθελα να μου εξηγήσεις πάντως την ιδεολογία του τρολισμού...

trompact είπε...

Ποιος μίλησε για ιδεολογία;

Απλά γινόμαστε πιο εκδηλωτικοί απέναντι σε φαινόμενα σοβαροφάνειας (όπως του φίλου σου που τρολλάραμε) καθώς επίσης και σε φαινόμενα δογματισμού φανερού και καλυμένου (όπως του φίλου σου), αλλά γινόμαστε και επιθετικοί απέναντι στην επελαύνουσα ακροδεξιά που από τη στιγμή που δεν βρίσκει τρόπο εκδήλωσης στα ΜΜΕ (περαν του Καρατζαφέρη) δαχέει τον κομπλεξισμό της και το δηλητήριό της στο ίντερνετ.

Και πάλι μπορεί να πέφτω έξω. Ο καθένας μπορεί να δώσει όποια ερμηνεία θέλει. Γι' αυτό άνοιξε καλή μου τα σχόλια...

Τσούγδω είπε...

@ trompact

Δεν νομίζω όμως οτι σας ζήτησε κάποιος να γίνετε κριτές και τιμωροί, εκτός αν κάνω λάθος.

Όπως βλέπεις τα σχόλιά σου εγκρίνονται (απόλυτα λογικό αφού δεν είναι τρόλικα) οπότε νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να τα ανοίξω. :-)

trompact είπε...

Ο/Η tsougdw είπε...
Δεν νομίζω όμως οτι σας ζήτησε κάποιος να γίνετε κριτές και τιμωροί, εκτός αν κάνω λάθος.

Ο/Η trompact λέει...
Δεν δινουμε δεκάρα τσακιστή...

Τσούγδω είπε...

@ trompact

Δεν αμφέβαλλα...

Τέλος πάντων υπάρχει κάτι ουσιαστικό που να θες να σχολιάσεις όσον αφορά στην ανάρτηση?

Πάντως συγχαρητήρια 3 χρόνια έχω το blog και δεν μου είχε περάσει από το μυαλό η ιδέα να βάλω έγκριση στα σχόλια.

trompact είπε...

Για την αναρτησή σου που αχολείται με τους ανύπαρκτους όταν εχει πιασει φωτια ο κώλος μας, επίσης δεν δίνω δεκάρα.

Είδες όμως; Σου βάζουμε ιδέες :)

Τσούγδω είπε...

@trompact

Μου αρέσει να ασχολούμαι με τους ανύπαρκτους, εσύ ασχολήσου με τους υπαρκτούς.
Αν δεν έχεις κάτι να πεις, καλό είναι να μη μιλάς.
Get a life.

trompact είπε...

Επίσης

koulpa είπε...

χαχα δεν είμαι καλός άνθρωπος.. ουτε καλός.. ίσως ούτε και άνθρωπος.. ήλθα να πω κάτι για το ποστ.. και το ξέχασα κατά την ανάγνωση των σχολίων.. με ενοχλούν οι πάσης φύσης κλειδαριές.. και μεταβατικά αυτοι που τις καθηστούν αναγκαίες.. :):)
από την απέραντη βλακία φτάσαμε εδώ.. και είναι παγκόσμια.. ανυπέρβλητη.. και κύριο αποτέλεσμα του πολιτισμού μας.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

Τσούγδω είπε...

@koulpa

Εμένα να δεις πόσο με ενοχλούν οι κλειδαριές και οι περιορισμοί... Και κυρίως οι αυτοπεριορισμοί... Αλλά τι να κάνεις... Η βλακεία είναι ανίκητη.

Καληνύχτα!