26 Οκτωβρίου 2010

Διακαναλική Συνέντευξη: Φάουλ Νο2

Οφείλω να ομολογήσω πως ήμουν προετοιμασμένη για μία συνέντευξη - σούπα, αλλά τέτοιο πράγμα δεν το περίμενα. Προσπαθώ να βρω έναν χαρακτηρισμό... Άκυρη? Βαρετή μέχρι αηδίας? 
Το προβλέψιμη πιστεύω είναι πολύ λίγο για να περιγράψει αυτό που είδαμε και γι' αυτό το αποτέλεσμα ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό οι δημοσιογράφοι.


Θα μπορούσε η ίδια συνέντευξη να είχε δοθεί με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και να ήταν μία συνέντευξη- αποτίμηση του έργου που έγινε, όπου θα κόλλαγαν και ερωτήσεις του τύπου, "πως φτάσαμε στο μνημόνιο, υπήρχε άλλος δρόμος?". 
Η εν λόγω συνέντευξη όμως συνδυάστηκε με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τεράστιο φάουλ. Απλά να θυμίσω πως στις 7 Νοέμβρη οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές και όχι εθνικές. Το διακύβευμα είναι αποκλειστικά και μόνο το καλό της αυτοδιοίκησης.

Τι να πω... Ένας μονόλογος με 8 συμμετέχοντες και τον Πεταλωτή σε ρόλο γλάστρας, που κράτησε 2 ώρες χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Θα μπορούσε ο Πρωθυπουργός να απευθύνει ένα διάγγελμα στον Ελληνικό λαό, θα μπορούσε να δώσει μερικές συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους... Αυτό το πράγμα που είδαμε ήταν απαράδεκτο. Από κάποιο σημείο και μετά έπαψα να δίνω προσοχή στα όσα λεγόντουσαν... Βαρέθηκα...

Γρίφος αυτή η συνέντευξη... Πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο για τους μη γνωρίζοντες να διαγνώσουν τον λόγο για τον οποίο δόθηκε.

Αρχικά ο Παπανδρέου ήταν καταβεβλημένος, μη - σίγουρος, σαν να φαινόταν στριμωγμένος... Ενώ οι ερωτήσεις πραγματικά ήταν αναμενόμενες και δεν είχαν ιδιαίτερη δυσκολία, ούτε ήταν ιδιαίτερα επιθετικές (η Χούκλη κάτι έκανε) ο Παπανδρέου φαινόταν να ζορίζεται. Θέλω να ελπίζω όμως, πως ήταν ειλικρινής...

Άφησε να εννοηθεί πως αν προκύψουν αδιέξοδα θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Με ανησυχεί το γεγονός πως έχει αρχίσει και διαφαίνεται στο βάθος του ορίζοντα το σενάριο αυτό. Δεν νομίζω πως η φημολογία είναι αβάσιμη... Εφόσον έχουν αρχίσει και διακινούνται τέτοια σενάρια επιτρέψτε μου να ανησυχώ. Πάντως ένας ηγέτης οφείλει να οδηγεί τη χώρα από τα αδιέξοδα, στην διέξοδο (μας το είχε υποσχεθεί αυτό ο Παπανδρέου άλλωστε) και όχι όποτε βλέπει τα σκούρα να πηγαίνει σε εκλογές (δηλαδή να φυγομαχεί σαν τον Καραμανλή) και να ρίχνει το μπαλάκι στον λαό και στους επόμενους.

Ένιωσα πως ο Παπανδρέου κάτι φοβάται και ακούγοντας μετέπειτα τον σχολιασμό στον Τριανταφυλλόπουλο, κάποιος είπε πως πάει για τον 3ο γύρο εσωκομματικών αμφισβητήσεων... Και είναι λογικό. Κάποιοι θα βρουν ευκαιρία να τον αμφισβητήσουν και θα τείνουν "χείρα βοηθείας".
Δεν αμφιβάλω (το είπα και στα σχόλια στην προηγούμενη ανάρτηση) πως οι διάφορες "Πασοκάρες" που κοκορεύονται πως έχουν υπό την επιρροή τους τους ψηφοφόρους, εκβιάζουν. Ο κύριος τάδε που "ελέγχει" 2000 άτομα και ο Παπανδρέου δεν του έκανε την χάρη να προωθήσει το δικό του παιδί, απειλεί να πάει με τον Δημαρά... Ο κύριος δείνα δεν πολυγουστάρει το υπουργείο του και θέλει να προωθήσει τους δικούς του, οπότε δεν βγαίνει μπροστά να στηρίξει τις επιλογές του κόμματος. Δόξα τω Θεώ το ΠΑΣΟΚ έχει πολλές βεντέτες.
Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν, ο Παπανδρέου φταίει που τους ανέχεται.

Το δεύτερο μεγαλύτερο φάουλ μετά τον ανασχηματισμό, ήταν αυτή η συνέντευξη, όχι γιατί "εκβίασε" με πρόωρες εκλογές, αλλά διότι για 2η φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έδειξε πως έχει αρχίσει να πτοείται...

Για το τέλος άφησα το καλύτερο part.... Οι δημοσιογράφοι!!! Αχ αυτοί οι δημοσιογράφοι!! Θα μπορούσαν να επιβάλλουν live τους δικούς τους όρους, να υπάρχει μία προσυνεννόηση εφόσον δεν υπήρχε η πίεση του χρόνου στις ερωτήσεις και μπορούσαν να διακόψουν τον Πρωθυπουργό. 
Μόνο η Χούκλη κάτι έκανε και προς μεγάλη μου έκπληξη ο -εγκεφαλικό- Λιάτσος... 

Δυστυχώς ο μόνος ρόλος που μπορούν να επιτελέσουν πλέον οι μεγαλοδημοσιογράφοι, είναι αυτός του τηλεσχολιαστή. Δεν μπορούν να μεταφέρουν την οργή και την αγωνία του κόσμου μέσα από τις ερωτήσεις τους. Δεν μπορούν να φέρουν σε δύσκολη θέση τον συνεντευξιαζόμενο και να τον πιέσουν ώστε να βγάλουν την είδηση. Ίσως η στάση της εκπροσώπου του ομίλου Αλαφούζου, Σίας Κοσιώνη να ήταν η πιο τίμια... Τι την ενδιέφερε? Φορολογία των επιχειρήσεων και πράσινη ανάπτυξη και γι' αυτά ρώτησε.

Πάντως οι δημοσιογράφοι πέτυχαν το ακατόρθωτο: Ήταν όλοι χειρότεροι του Παπανδρέου, με χειρότερη όλων φυσικά την Όλγα Τρέμη...

ΥΓ: Η εικόνα από το newsit.gr

12 σχόλια:

nikos είπε...

Μας ζαλίσατε με τη διακαναλική, της δίνουμε μεγαλύτερη αξία απ΄ όσο πρέπει.
Εγω θα ήθελα να αναφερθώ στο διάλογο Καμίνη-Κακλαμάνη στον Πρετεντέρη. Αλλή μια φορά να βγεί και να μιλήσει κατα αυτον τον τρόπο ο Νικήτας, ο Καμίνης θα βγεί με τα τσαρούχια.
Αφού εχει το θράσος και του επιτρέπουν και μιλάει το απόλυτο τίποτα, εγω τι να πώ;
Καποιοι θα τον ψηφίσουν επειδη είναι επικοινωνιακός χωρις να σκεφτουν , οτι αφου πέσει ο ήλιος δεν τολμάς να περάσεις απο την Αθηνάς την Ευριπίδου ακόμα και την Πλ Βικτωρίας και την Αχαρνών , ούτε με αυτοκίνητο. Στην Πατησίων έξω απο την ΑΣΟΕΕ δε μπορείς να περπατήσεις στο πεζοδρόμιο απο τους μικροπωλητές. Χωρίς να έχω τίποτα με τους μετανάστες, αντίθετα κάτι φασίστες σαν τον Κακλαμάνη έχουν, λέω οτι κάτι πρέπει να γίνει και για αυτούς και για εμάς. Σκεφτείτε μόνο οτι στις χώρες απ΄όπου προέρχονται η φυματίωση, η Ηπατίτιδα, ο Τύφος κ.α θεριζουν. Σκεφτείτε οτι τα μεταφέρουν εδω.
Μη συζητήσουμε για το πόσο καθαρη είναι η Αθήνα..
Κατα τ΄άλλα ο Κακλαμάνης τολμάει να κάνει προσωπικές επιθέσεις στον Καμίνη, λέγοντας οτι έχει γεννηθεί στην Αμερική, έχει αποφοιτήσει απο το Κολλέγιο, έχει διώξει την οικογένεια του στο εξωτερικό(η γυναίκα του Καμίνη είναι Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, κι αυτη τη στιγμή διδάσκει στο εξωτερικό κι έχει πάρει μαζι και τα παιδια τους) και το κορυφαίο είναι οτι τον κατηγορεί πως δε ζει στην Αθηνα αλλά σε προάστια.
Δηλαδή αν ο Καμίνης του έλεγε εκείνη την ώρα "Άντε μέχρι τον Άγνωστο Στρατιωτη να ψωνίσεις καναν τσολιά" θα ήταν χτύπημα κάτω απο τη ζώνη, ενω αυτα που του είπε ο Κακλαμάνης δεν είναι;
Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν βγεί(ξανά) ο Κακλαμάνης και ο Ψωμιάδης. Ειλικρινα μας λυπάμαι

Κατα τ' άλλα καθεστε και συζητάτε για τη διακαναλική του Παπανδρέου,τι είπε και τι δεν είπε και πως έγραψε στο γυαλί αντι να σχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα.
Μετα απορούμε γιατι είμαστε σαν χώρα σε αυτο το χάλι

stefanos είπε...

Αγαπητή μου τον Γιώργο τον θέλαμε πεισματάρη και εργατικό ώστε να φέρει βόλτα το μπάχαλο που μας κληροδότησε η ΝΔ (αυτό δε θα βαρεθώ ποτέ να το θυμίζω). Λεξιπλάστης δεν είναι. Άρα;
Όσο για το χτεσινό, απορώ ποιος τον συμβούλεψε έτσι. Αντί να θέτει διλλήματα σε αόρατους εχθρούς, να στραφεί σε αυτό που προκλητικά εγκατέλειψε επί 1 χρόνο: Το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, ως πολιτικό φορέα και την κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ. Με τα αφ' υψηλού μοναχικά ταξίδια της κυβέρνησης και τις προ πολλών μηνών θετικές δημοσκοπήσεις δε γίνεται δουλειά.
(Χώρια τις απαράδεκτες επιλογές υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών)

Τσούγδω είπε...

@nikos

Φυσικά και ασχολούμαστε με την διακαναλική συνέντευξη που έδωσε ο Πρωθυπουργός και απορώ με τα λεγόμενά σου.... Έπρεπε δηλαδή να ασχολούμαι με το ξεκατίνιασμα Κακλαμάνη - Καμίνη?
Δεν είναι κάτι το ευτελές η συνέντευξή του και ειδικά σε αυτό το χρονικό σημείο που δίνεται.

@stefanos

Ακριβώς τον Γιώργο τον θέλαμε πεισματάρη, έτοιμο να συγκρουστεί με τα κακώς κείμενα και να μην το βάλει κάτω.
Δεν θα συμφωνήσω όμως με αυτό που λες.... Τι εννοείς να στραφεί στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ?? Αν εννοείς να στραφεί προς την κοινωνία τότε να πω ναι...

nikos είπε...

Τσούγδω, αυτό που εννοώ είναι οτι η διακαναλική, τα debate κ.α είναι επικοινωνιακές φιέστες και μας αποπροσανατολίζουν απο τα πραγματικά προβλήματα.
Δεν έχουμε τηλεοπτική Δημοκρατία, για να επηρεαζόμαστε για το τι θα ψηφίσουμε απο μια διακαναλική ή ένα debate
Δηλαδή χθες εγινε κανείς σοφότερος με τη διακαναλική συνένετευξη του ΓΑΠ;

Τσούγδω είπε...

@nikos

Μα δεν είπε κανείς πως επηρεαζόμαστε από τις διάφορες συνεντεύξεις, αλλά όσο να πεις το νόημά τους το έχουν και όλο και κάτι μαθαίνεις. Δηλαδή δεν είναι το απόλυτο χάσιμο χρόνου, έστω κι αν δεν γινόμαστε σοφότεροι....

nantia είπε...

Aπο τη μια συμφωνω με τον Νικο, πρεπει να φωτιστουν η ποιοτικη διαφορα του Καμινη σε σχεση με τον Κακλαμανη .Δημαρχους βγαζουμε...και περιφερειαρχες.Που θα κληθουν να λυσουν τοπικα προβληματα, να διαχειριστουν χρηματα,να διεκδικησουν Ευρωπαικα προγραμματα...
Απ την αλλη...μια κεντρικη συνεντευξη του πρωθυπουργου ,χρειαζοταν .Ισως οχι τωρα, προς το τελος της εβδομαδας.
Δεν ειναι το διακυβευμα μονο οι τοπικες εκλογες, ειναι ΚΑΙ αυτο.
Αποδυναμωμενος δεν μπορει να προχωρησει...με μια αντιπολιτευση να του το επισημαινει συνεχως.
Ειμαστε στη χειροτερη φαση της κρισης, οπου ανεργια ,λουκετα θα ειναι στην ημερησια διαταξη.

Αλλά... ηταν απογοητευτικος ,ισως και φοβισμενος .
Λαθος ...επικοινωνιακο.

the elf at bay είπε...

Η Τρέμη δεν το γλιτώνει το ξύλο. Όσο για την συνέντευξη ήταν για τον πούτσο. Θλιβεροί άνθρωποι.

Τσούγδω είπε...

@nantia42

Αν κάποιοι έχουν ξεχάσει πως οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές, δεν είναι ο ρόλος του Πρωθυπουργού να τους το υπενθυμίσει. Πιστεύω όμως πως το χαρτί αυτό θα του βγει.

Σήμερα ειδικά που τα βλέπω πιο ψύχραιμα τα πράγματα, πιστεύω πως ίσως τελικά αυτή η διακαναλική να του έκανε καλό.

@the elf at bay

Γιατί να φάει η Τρέμη ξύλο? Υπάλληλος είναι, τη δουλειά της κάνει.... Άσε που είναι και γυναίκα, ποιος δέρνει γυναίκες? Όσο για τους χαρακτηρισμούς δεν θα συμφωνήσω.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν για να αφήσουμε τις αστειότητες και τους λαικισμους του χειριστου είδους που απευθυνονται μοναχα σε αφελεις.

ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !

Τελεία και παύλα !

Η κατασταση ειναι δυσκολη ,αλλα καλο θα ειναι οι σωφρωνες και ρεαλιστες πολιτες της χωρας και οχι οι καθε ειδους βολεμενοι στο δημοσιο και εν δυναμει βολεμενοι, να μην βαλουμε θηλια στο λαιμο μας και φουνταρουμε μια ωρα αρχιτερα.

Λοιπον : ο παπανδρεου μεσα σε ενα χρονο αποτολμησε και εκανε πραγματα που ποτε μα ποτε δεν εγινα στη Μεταπολιτευση ! Η καταργηση των στειτζ ειναι ασημαντη αποφαση ; Αν ναι γιατι δεν την εκαναν οι προηγουμενοι ;

Ο Καλλικρατης ειναι μικρη μεταρρυθμιση ; Το ιδιωτικο πτωχευτικο δικαιο, η καταργηση της προσωποκρατησης, η επιταχυνση των διαδικασιων ιδρυσης εταιρειας, το 3ετες αφορολογητο για νεους μεχρι 35 ετων που ιδρυουν επιχειρηση, η απογραφη στο δημοσιο, το ενιαιο μισθολογιο, η ηλεκτρονικη συνταγογραφηση ειναι ασημαντα πραγματα ;

Μαλλον ο μπουχεσας της Ραφηνας ειχε αμετρητες τετοιες μεταρρυθμισεις και αναπολουμε τη Νεα Δημοκρατια.......

Ελεος ! μην τρελαθουμε !

Κοιταχτε ποιες ειναι οι εναλλακτικες :

Ο ανεκδιηγητος Σαμαρας ο οποιος εχει καταντησει τη ΝΔ ενα πληρες λαικιστικο αριστεριστικο κομμα διαμαρτυριας που το μονο που ζηταει ειναι τους ψηφους φουκαραδων, συμβασιουχων του δημοσιου που θελουν να μονιμοποιηθουν εις βαρος των κυπολοιπων κοροιδων, βολεμενων στο δημοσιο, εν δυναμει βολεμενων που ηδη απο τωρα συνωστιζονται στα βουλευτικα γραφεια της ΝΔ, συντεχνιακηδων, και δε συμαζευεται. Η γνωστη καταστροφικη λαικιστικη παλαιοδεξια του ρουσφετιου και του πελατειακου κρατους. Μονον αυτοι τον ακολοουθουν αφου κανεις σοβαρος δεν ασχολειται μαζι του.

Πριν απο λιγες μερες που συζητιοταν στη Βουλη νομοσχεδιο για την καταργηση φορεων και οργανισμων του Δημοσιου, ο Πακης επεκρινε τον Παπανδρεου γιατι λεει απελυσε τους γαλαζιους βολεμενους της Αγρογης και δεν τους μονιμοποιησε !!!!

ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ; Εχετε σκοπο να μας καταστρεψετε τελειως ;

Σε μια εποχη που ο ο λαος κανει θυσιες και προσπαθουμε να αποτιναχτουμε απο την αριστεριστικη κυριαρχια της Μεταπολιτευσης, θα φερουμε στην εξουσια τη θυγατρικη του Συριζα ;

Αντε σοβαρευτειτε λιγο και μην μας φερετε εμας τους υπολοιπους στο χορο του Ζαλλογγου !

Εχει κανει παραλειψεις ο Παπανδρεου, αλλα αποτελει τη μια και μονη λυση και επιβαλλεται ολοκληρωτικη στηριξη του.

Τσούγδω είπε...

@ Ανώνυμος

Να σου θυμίσω πως έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές. Δηλαδή γιατί θα πρέπει να πιεστώ να ψηφίσω τον Σγουρό μη και ο Παπανδρέου εκλάβει την ψήφο μου και την ψήφο πολλών άλλων ως αντιμνημονιακή?

Στηρίζω τον Γιώργο Παπανδρέου σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια (ασκώ φυσικά κριτική), αν αύριο γινόντουσαν εκλογές θα ψήφιζα και πάλι Παπανδρέου, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ασκήσει αυτή την "πίεση"στους ψηφοφόρους του Πασόκ.

Δεν νομίζω πως εγώ ή κάποιος από τους σχολιαστές στη συγκεκριμένη ανάρτηση θέλουμε να πέσει ο Παπανδρέου και να έρθει το τσίρκο της ΝΔ στην εξουσία. Οπότε αυτό το "ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ; Εχετε σκοπο να μας καταστρεψετε τελειως ;" το βρίσκω τελείως άκυρο.

Εγώ στο πρόσωπο του Σγουρού δεν βλέπω τον Παπανδρέου που στηρίζω, ούτε στο πρόσωπο του δημάρχου που έχει το χρίσμα του Πασόκ στην περιοχή μου. Και ό,τι και να πει ο Παπανδρέου εγώ θα ψηφίσω με αυτοδιοικητικά κριτήρια, γιατί έτσι πρέπει. Σε κάλυψα?

nantia είπε...

Ολοι θα θελαμε να ειναι η ψηφος σε τοπικες εκλογες ,καπως χαλαρη.
Αλλα ενα κακο αποτελεσμα ,θα φερει συνεχη αμφισβητηση ,ανεξοδη κριτικη απο την αξιωμ. αντιπολιτευση.
Πιθανον να αλλαξει και το σχετικα ουδετερο κλιμα καποιων ΜΜΕ. Δεν κυβερνας μ αυτους, αλλα δεν πρεπει να υποτιμουμε το επικοινωνιακο κομματι.
Μπορει να χρειαστουν καποια μετρα ακομα ,καποιες διορθωτικες κινησεις.Ισως γινει η αναδιαρθρωση του χρεους σε μεγαλυτερο χρονικο οριζοντα.
Δεν ξεκιναμε κατι αφηνοντας το στη μεση.Ετσι το βλεπω .

Τσούγδω είπε...

@nantia42

Ακριβώς αυτό που είπες: Δεν ξεκινάμε κάτι αφήνοντάς το στη μέση. Γι' αυτό ο Παπανδρέου δεν πρέπει να κάνει πρόωρες εκλογές. Αυτοδυναμία έχει, λαική εντολή πήρε πέρυσι τον Οκτώβρη, δεν υπάρχει λόγος να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Θέλω να πιστεύω πως επεδίωκε εχθές να πει στους ψηφοφόρους: Ψηφίστε με αυτοδιοικητικά και όχι με αντιμνημονιακά κριτήρια.
Δηλαδή όταν βλέπεις πως ο Κακλαμάνης πάει για νίκη, ενώ απέναντί του έχει τον Καμίνη είναι να τρελαίνεσαι!

Αλλά το μεγάλο παιχνίδι είναι στην περιφέρεια Αττικής. Η αλήθεια είναι πως αν ο Δημαράς εκλεγεί, δεν θα έχουμε ακούσει ούτε μισή κουβέντα από το στοματάκι του. Θα εκλεγεί κρυπτόμενος.