31 Μαΐου 2010

Ένα καράβι για τη Γάζα....

Παρακολουθώ από το twitter τι συμβαίνει με την ανθρωπιστική αποστολή που είχε ως στόχο να φτάσει στη Γάζα, σπάζοντας τον αποκλεισμό.
Έχω πάθει σοκ. Καθηλωμένη από τις 3 μπροστά από τον υπολογιστή (άυπνη), αναρωτιέμαι πως γίνεται να ανεχόμαστε το κωλοκράτος του Ισραήλ να κάνει κουμάντο στη Μεσόγειο (διεθνή ύδατα) και να αποφασίζει
για το αν θα ανεφοδιαστούν οι Παλαιστίνιοι της Γάζας...


Το είχαν λέει ανακοινώσει από την αρχή πως δεν θα άφηναν την αποστολή να φτάσει στον προορισμό της....

Πως γίνεται ρε γαμώτο, είναι αστείο, είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Τι ξεδιάντροπα γουρούνια είναι αυτοί οι άνθρωποι?

Δεν φτάνει που κατέχουν παράνομα τα Παλαιστινιακά εδάφη, που δολοφονούν χωρίς κανέναν φραγμό γυναικόπαιδα στη Γάζα, τώρα ανοίγουν και πυρ εναντίον ανθρωπιστικών αποστολών. Είναι δυνατόν ρε π**στη μου?

Ελπίζω απλά να σταθεί το ελληνικό κράτος στο ύψος των περιστάσεων και να μη μας βάλει για ακόμα μία φορά ο Ερντογάν τα γυαλιά (έχει ήδη συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο) και σε εμάς και στον Αραβικό κόσμο που περιέργως πως σιωπεί. Επιτέλους δεν μπορούμε να απαντάμε με μετριοπάθεια σε δολοφόνους που ανοίγουν πυρά εναντίον ανθρωπιστικής αποστολής.

Ελπίζω ο Πρωθυπουργός να φερθεί σαν Παπανδρέου, τίποτα λιγότερο.

Νιώθω αγανάκτηση με τα όσα συμβαίνουν. Γιατί εκτός των άλλων, έχουμε τραυματίες (ελπίζω όχι νεκρούς, όπως ακούγεται) σε ανθρωπιστική αποστολή... Μα είναι δυνατόν?

Πριν λίγο ξεκίνησα να διαβάζω ένα αισχρό κείμενο το οποίο αναδημοσίευσε ατυχώς το τρωκτικό, που αποτελεί την "άλλη όψη" στα γεγονότα. Προκλητικό μέχρι αηδίας.... Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη όψη. Υπάρχουν μόνο τα γεγονότα.

: Με τι ασχολούνται τα ελληνικά ΜΜΕ Χριστέ μου? Μετά παραπονιόμαστε, που ο Ερντογάν "την είπε" στους δημοσιογράφους μας....

10 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Πληροφορίες από Ισραηλινά μέσα κάνουν λόγο για 16 νεκρούς μέχρι τώρα μεταξύ των οποίων και έλληνες....
Δυστυχώς ο Παπανδρέου θα μας απογοητεύσει για μια φορά ακόμα...
ίσως να εκφράσει τη λύπη του και πέραν αυτού τίποτα.

tsaousa είπε...

Λύκε, όντως ο Παπανδρέου μπορεί να μην πει τίποτα παραπάνω από αυτό που λες, αλλά είσαι κατάπτυστος να χρησιμοποιείς τους νεκρούς για να σχολιάσεις τον Παπανδρέου.
Αίσχος!

monahikoslikos είπε...

@tsaousa πάλι αγάμητη είσαι κι έχεις λαλήσει και δεν καταλαβαίνεις ότι για τους νεκρούς εκτός από τους Εβραίους φταίει και ο Παπανδρέου που δεν έστειλε ως ελληνική κυβέρνηση ούτε ένα σήμα να μην πειραχτεί ελληνικό καράβι που φέρει ελληνική σημαία στα διεθνή ύδατα.
Τουλάχιστον δεν παραδειγματίζεσαι από τη στάση των Τούρκων και να βγάλεις το σκασμό?

Τσούγδω είπε...

@monahikoslikos & tsaousa

Κοιμήθηκα με 10 νεκρούς, ξύπνησα με 19... Λύκε δεν ξέρουμε ακόμη αν υπάρχουν νεκροί σε πλοίο με ελληνική σημαία.

monahikoslikos είπε...

@tsougdw καμιά σημασία δεν έχει η εθνικότητα των νεκρών όφειλε η κυβέρνηση αν δεν απαρτίζοταν από ανδρίκελα να διαμαρτυρηθεί και μόνο για το γεγονός της κατάληψης ελληνικού σκάφους σε διεθνή ύδατα (πειρατεία καραμπινάτη).

Τσούγδω είπε...

@monahikoslikos

Συμφωνώ απόλυτα. Η στάση μας είναι πολύ χλιαρή... Για ακόμα μία φορά η εξωτερική μας πολιτική είναι για κλάματα ενώ αντίθετα η Τουρκία δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της.
Εμένα η μόνη αντίδραση που με καλύπτει προς το παρόν είναι αυτή της Σοφίας Σακοράφα.

monahikoslikos είπε...

Η Σακοράφα πάντα συνεπής σ' αυτά που πιστεύει κι αγωνίζεται μια ζωή και ίσως γι αυτό τη διέγραψε ο Παπανδρέου.

Τσούγδω είπε...

@monahikoslikos

Ξέρεις πολύ καλά πως δεν τη διέγραψε γι' αυτό. Γι' αυτό ο Παπανδρέου την έχρισε υποψήφια και γι' αυτό την ψηφίσαμε.

tsaousa είπε...

Λύκε δεν ξέρω γιατί τα συμψηφίζεις όλα με ένα γαμήσι, την απάντηση την ξέρεις μόνο εσύ.

Στο Ελληνικό πλοίο υπάρχει ένας φίλος μου, οποτε θα μου επιτρέψεις να ξέρω καλύτερα από σένα πώς πήγε το πλοίο.
Σύρε στη φωλιά σου τώρα.

monahikoslikos είπε...

@tsougdw, Η Σοφία όπως κι ο Γιάννης ο Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου διαγράφτηκαν γιατί δεν αθέτησαν τις προεκλογικές του υποσχέσεις...


@tsaousa έλα απόψε στη διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ και θα σου εξηγήσω.