13 Απριλίου 2010

Σφηνάκια

  • Και το πόρισμα για δεύτερη φορά είναι ένα και το αυτό: Κωλοφαρδία.
  • Τέλος, ο πιο τυχερός Έλληνας είναι ο Χρυσοχοίδης... Ίσως να φταίει ότι έχει κάνει μυστική συμφωνία με το Μητσοτακέικο για να εξασφαλίσει την εύνοιά του, τι να πω....
  • Κλασσικά λοιπόν ως Έλληνες δεν μπορούμε να δεχτούμε πως κάποιος είναι μεθοδικός και κάνει καλά τη δουλειά του, οπότε το όποιο θετικό αποτέλεσμα, θεωρούμε πως οφείλεται κατά βάσιν στην τύχη.
  • Για να μη παρεξηγηθώ κι εμένα κάτι μου βρωμάει στην όλη υπόθεση.... Μία οι κάλυκες που είναι σκουριασμένοι και διαφορετικοί μεταξύ τους στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., μία το ότι βρέθηκαν παλιές προκηρύξεις στα κρησφύγετα.. Ε δε τους έχω και για τόσο χαζούς και αμελείς τους τρομοκράτες...
  • Τα είδατε τα 6 τρομοκρατάκια φαντάζομαι... Δηλώνω ερωτευμένη με τον Γούρνα, προτίθεμαι να τον υιοθετήσω και να τον βάλω στον ίσιο δρόμο!
  • Βγήκε και η ωραία οδοντοστοιχία – ο Πάκης- να μιλήσει για την αστυνομία και την τρομοκρατία... χοχοχοχοοχοχχ. Έλεος!!!! Θράσος! Είχε γίνει λέει δουλειά από παλιά και υπήρχαν βάσεις. Παλιά... όπως λέμε το 2004?
  • Τυχερός ο Χρυσοχοίδης λοιπόν που για 2η φορά επι υπουργίας του εξαρθρώνεται (?) τρομοκρατική οργάνωση, τυχερός και ο Παπανδρέου που επιτέλους ο μηχανισμός στήριξης πήρε πιο “κατανοητή” μορφή και ξέρουμε πλέον περί τίνος πρόκειται και πόσο εμπλέκεται το ΔΝΤ, ενώ παράλληλα σημειώνεται επιτέλους πτώση των spread.
  • Τυχερός, γιατί ως Γιωργάκης δεν καταλαβαίνει και πολλά και μας δουλεύει ότι και καλά κάνει ταξίδια για το καλό της χώρας, ενώ ουσιαστικά κάνει sightseeing....
  • Ολίγον από ΔΝΤ, ολίγον από ΕΕ και στο σύνολο 80δις για 3 χρόνια, αν και εφόσον αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε το “γεμάτο πιστόλι”, αλλιώς θα πρέπει να καρδιοχτυπούμε κάθε φορά που θα θέλουμε να βγούμε για δανεισμό, μήπως και οι κερδοσκόποι ασχοληθούν με το αγαπημένο τους χόμπυ.
  • Πάντως όσο και να μας λένε πως αν αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε τον μηχανισμό δε θα χρειαστούν νέα μέτρα, δε τους πιστεύουμε.... Τότε γιατί βρε παιδιά δανειζόμαστε από τις αγορές και όχι από το τόσο καλό (2,85%) ΔΝΤ? Ντρεπόμαστε να ρίξουμε τα μούτρα μας?
  • Άρα κάποιον λάκκο έχει η φάβα... Κεφάλαια από το ΔΝΤ σημαίνει και χάραξη της οικονομικής πολιτικής σε συνεργασία με αυτό...
  • Οπότε προκειμένου να γλιτώσουμε από τη Χάρυβδη θα πρέπει να μετατραπούμε σε υπάκουα παιδάκια που θα ακολουθήσουν κατά γράμμα το πρόγραμμα σταθερότητας... Αλλιώς έχουμε απέναντι τον μπαμπούλα...
  • Τρίτος δρόμος υπάρχει??? Έλα μου ντε.... Οι πολιτικές δυνάμεις που είναι καθ' ύλην αρμόδιες να μας τον δείξουν, κάνουν τις πάπιες και καταφεύγουν σε ανέξοδες ρητορείες...
  • Από διάφορες συζητήσεις πάντως που έκανα αυτό τον καιρό, μεταξύ κατσικιού και καφέδων, κατέληξα σε ένα συμπέρασμα.... Ο κόσμος δεν πολυκαταλαβαίνει τι παίζεται με την οικονομία και φυσικό είναι, δεν είμαστε όλοι οικονομολόγοι και δεν είμαστε πρόθυμοι να το παίξουμε και ερασιτέχνες οικονομολόγοι.
  • Ο κόσμος λοιπόν είναι διατεθειμένος να κάνει θυσίες, με 2 προϋποθέσεις: Να παγώσουν όλες οι συζητήσεις για τα εθνικά θέματα και να μπουν στη φυλακή όσοι τα πήραν.
  • Γενικά οι περισσότεροι τον Παπανδρέου τον έχουν από φόβο στα εθνικά θέματα... Τώρα ειδικά που έχουμε γίνει το κλοτσοσκούφι της Ευρώπης και είμαστε με το ένα πόδι στο ΔΝΤ ο κόσμος τρέμει τον φάκελο "εθνικά ζητήματα", γιατί όταν μία χώρα είναι αδύναμη και δεν έχει αξιοπιστία, είναι αδύναμη και διπλωματικά και μπορεί να οδηγηθεί σε επιζήμιες υποχωρήσεις.
  • Καλοδεχούμενη θα είναι η εξεταστική επιτροπή για την οικονομία που προανήγγειλε σήμερα ο Παπουτσής, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα έχει αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Αν δε τιμωρηθούν τα αρπακτικά τι να την κάνουμε την εξεταστική επιτροπή?
  • Νομίζω πως έχει έρθει η ώρα να ικανοποιηθεί μία από τις βασικές απαιτήσεις όλων των Ελλήνων, που είναι να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και ο νέος νόμος να ισχύσει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ και χωρίς εξαιρέσεις. Εδώ άλλοι και άλλοι νόμοι θα ισχύσουν αναδρομικά, μη τυχόν και το κράτος δεν τα “πάρει” από τους πολίτες, εδώ θα κολλήσουμε;

7 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Εμένα πάντως περισσότερο με τρομοκρατεί ο Παπακωνσταντίνου με τον Παπανδρέου παρά ο Μαζιώτης με τη Ρούπα του.

tsaousa είπε...

Είπα να σχολιάσω αλλά ξενέρωσα...

Τσούγδω είπε...

@monahikoslikos

Ο καθένας με τα βίτσια του λύκε μου.
Εμένα με τρομοκρατεί περισσότερο η πιθανότητα να εκραγεί μία βόμβα δίπλα μου, παρά η πιθανότητα να μείνω ταπί και ψύχραιμη...

@tsaousa

Μπορείς να σχολιάσεις και ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα σχόλια...

monahikoslikos είπε...

η βαθύτερη αιτία του ξενερώματος.

Θοδωρής Μπάρκας είπε...

Αν περισσότεροι άνθρωποι διάβαζαν, ενημερώνονταν και συζητούσαν όπως γίνεται στα διάφορα blog και δεν ζούσαν σε μια γυάλα άγνοιας και σε ένα μικρόκοσμο Τατιάνας και Πρωϊνού Καφέ τότε δεν θα υπήρχαν ούτε ψευτοεπαναστάτες με γκαζάκια, ούτε αλητήριοι με κοστούμια..

Τσούγδω είπε...

@ Θοδωρής

Το κακό είναι πως ζουν στον μικρόκοσμο του Λαζόπουλου κλπ.
Η Τατιάνα, η Μενεγάκη και οι διάφορες άλλες είναι υπεύθυνες για το θάνατο εκατομμυρίων εγκεφαλικών κυττάρων, αλλά τουλάχιστον δεν καθοδηγούν τα πρόβατα/τηλεθεατές τους.

Το μόνο σίγουρο είναι πως την αλήθεια κανένας δεν θα τη μάθει από την τηλεόραση...

the elf at bay είπε...

Όλες αυτές οι αναρτήσεις με μελαγχολούν και με μιζεριάζουν. Λέγονται πολλές αλήθειες, βγαίνουν στην φόρα πράγματα και καταστάσεις αλλά οργίζομαι απίστευτα όταν ξέρω ότι ο μπουχέσας Καραμανλής κλάνει αμέριμνος στα πίσω έδρανα της Βουλής. Αυτή η νυφίτσα (κυριολεκτικά) πότε θα πληρώσει; ΠΟΤΕ.