1 Δεκεμβρίου 2008

Golden Hall: το νέο κομμουνιτσικό στέκι

Την Πέμπτη το βράδυ, οι Έλληνες Κροίσοι έστειλαν μήνυμα αντίστασης στον ελληνικό λαό, μέσα από τα εγκαίνια του νέου εμπορικού κέντρου «Golden Hall» ιδιοκτησίας Μαριάννας Λάτση.

Η δημιουργία του Golden Hall έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο, που το Κολωνάκι έχει γεμίσει ασφυκτικά και άνθρωποι σαν τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και άλλες μεγάλες μορφές της ελληνικής διανόησης, δε βρίσκουν τραπέζι να κάτσουν στα γνωστά cafe. Αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο είχε αρχίσει να ενοχλεί και με το δίκιο του, πολλούς θαμώνες του Κολωνακίου οι οποίοι δε θέλουν να ανακατεύονται με την πλέμπα.
Παράλληλα οι πλούσιοι της Κηφισιάς, της Εκάλης, της Πολιτείας, του Ψυχικού, της Φιλοθέης βρίσκονται αρκετά μακριά από το Κολωνάκι και η Κηφισιά έχει γίνει πολύ Basse classe, αφού μπορεί να πάει ο καθένας με το τρένο.
Έτσι η Μαριάννα Λάτση προνόησε ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση με το τρένο στο Golden Hall.
Μάλιστα όπως ακούγεται συνεργάτες της, την πιέζουν να βάλει face control στην είσοδο του εμπορικού για να μη μπορεί ο κάθε «τελευταίος» να μπαίνει και με τα βρώμικα παπούτσια του να λερώνει τους διαδρόμους του εμπορικού.

Ένα άλλο θέμα που υπήρχε με το Κολωνάκι είναι ότι δε μπορούσαν να προσγειωθούν ελικόπτερα κατευθείαν στη Βαλαωρίτου και έτσι για να μπορέσει κάποιος να πιει τον καφέ του με άτομα του κύκλου του, θα έπρεπε σαν κοινός θνητός να περιμένει σε κάθε φανάρι και να χρησιμοποιεί (quelle decadence!) … αμάξι!

Εντυπωσιακές παρουσίες υπήρχαν στα εγκαίνια, αλλά μία κυρία και πάλι ξεχώρισε για τις ενδυματολογικές της επιλογές. Η Γιάννα Αγγελοπούλου λοιπόν κατέφθασε στα εγκαίνια, ντυμένη ντισκομπάλα. Τον τελευταίο καιρό έντονος προβληματισμός επικρατεί στην καλή κοινωνία των Αθηνών, διότι η Γιάννα Αγγελοπούλου έχει ησυχάσει …
Οι παρευρισκόμενοι πάντως, απέκλεισαν το ενδεχόμενο να κατέβει στην πολιτική, αφού όπως σχολίασε κάποιος, με τέτοια αμφίεση τύπου Ψωμιάδη τις απόκριες, που πας κυρά μου; Κάποιοι είπαν πως ετοιμάζεται κι αυτή να φτιάξει νέο εμπορικό, στη Φιλοθέη, όπου θα πηγαίνουν αποκλειστικά και μόνο άνθρωποι με εισόδημα άνω του 1.000.000 ευρώ ετησίως και για να εισέλθουν στο χώρο θα προσκομίζουν τη φορολογική τους δήλωση (ή αν αυτή είναι πειραγμένη, τα κρυφά βιβλία) για να εκδίδεται κάρτα, όλοι οι υπόλοιποι δε θα γίνονται δεκτοί.

Τέτοιες επιχειρηματικές κινήσεις χρειάζεται ο τόπος για να ανασάνει, εμπρός στο δρόμο που χαράζουν οι αγωνίστριες Μαριάννες (Β και Λ).

Τέλος, με αγωνία αναμένει το Πανελλήνιο την πρώτη επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα στο νέο κομμουνιστικό στέκι της Κηφισίας καθώς επίσης και την ενδυμασία την οποία θα επιλέξει αυτή τη φορά. Να θυμίσω ότι η επίσκεψή της στο Mall πριν ένα περίπου χρόνο συνοδεία στελεχών του ΚΚΕ αποτέλεσε το κοσμικό γεγονός της χρονιάς.

Βέβαια ο χώρος που στεγάζεται το Golden Hall προοριζόταν για τη στέγαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αλλά εν μέσω οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει τους πολίτες (Μ. Λάτση) και την επιχειρηματικότητα... Το δούλεμα σε αυτή τη χώρα δεν έχει τελειωμό...
Τα εγκαίνια ήταν προκλητικά για τον απλό κόσμο και η ιδέα ενός mall για υψηλότερα βαλάντια, σε εμένα τουλάχιστον δεν ακούγεται ωραία. Όπως δεν ακούστηκαν ωραία και οι δηλώσεις πολλών προσκεκλημένων που είπαν λίγο πολύ ότι με τέτοιες επιχειρηματικές κινήσεις αντιστεκόμαστε στην οικονομική κρίση.
Ο κόσμος πεινάει και η κυβέρνηση χαρίζει στη Λάτση κτήρια του δημοσίου, από τα οποία θα βγάλει υπερκέρδη. Μάλιστα κατά τρόπο προκλητικό ο Π.Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι στηρίζει τέτοιες προσπάθειες που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας...
Θα το δεχόμουν, αν αυτό το κτήριο δεν ανήκε στο δημόσιο... Στα αυτιά μου τουλάχιστον, η δήλωση αυτή, ηχεί ως παραδοχή ανικανότητας... Εκεί που η κυβέρνηση δε μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίaς μπορεί η Λάτση.

ΥΓ: Η φωτογραφία είναι από το site του Ελεύθερου Τύπου
ΥΓ2: Πολύ εντυπωσιακό το side του Golden Hall, από τα καλύτερα που έχω δει.

1 σχόλιο:

monahikoslikos είπε...

Μην οργίζεσαι καλή μου, χρειαζόμαστε κι εμείς οι πλούσιοι το δικό μας χώρο να ηρεμούμε.
Πάντως αν έχεις πρόβλημα εισόδου μπορείς να χρησιμοποιήσεις το όνομά μου ή αν θες μπορώ να σου δανείσω την κάρτα μου (είναι και πιστωτική!)