25 Οκτωβρίου 2008

Το πολιτικό παιχνίδι αποκτά ενδιαφέρον...

Το λιγότερο που μπορώ να κάνω μετά το χθεσινό (εν βρασμώ ψυχής) post μου, είναι να αναδιπλωθώ. Οφείλω να ομολογήσω ότι αιφνιδιάστηκα από το χειρισμό του θέματος της ψηφοφορίας για την προκαταρτική επιτροπή, τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παραθέτω το σημερινό post του Μοναχικού Λύκου, το οποίο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη...

Όσοι δεν παρακολούθησαν το τελευταίο δεκάλεπτο της συνεδρίασης επί της προτάσεως του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους φερόμενους να εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου υπουργούς και υφυπουργούς έχασαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ανεπανάληπτη κοινοβουλευτική διαδικασία
Βενιζέλος από το ΠΑΣΟΚ και Κουβέλης από το ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο διέσωσαν το κύρος του Κοινοβουλίου αλλά κατέστησαν και στους πλέον κακόπιστους φανερό ότι η αποχή των βουλευτών της Ν.Δ από τη συζήτηση αποσκοπούσε στη συγκάλυψη των ποινικών ευθυνών των υπουργών της κυβέρνησης για το Βατοπαίδι.
Με «όπλο» τον κανονισμό της βουλής οι 2 κοινοβουλευτικοί άνδρες υποχρέωσαν τον Σιούφα να κηρύξει τη λήξη της συνεδρίασης χωρίς να γίνει η ψηφοφορία αποδεχόμενος και ο ίδιος, ως πρόεδρος της βουλής, ότι την ευθύνη για τη μη διεξαγωγή της ψηφοφορίας φέρει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Ν.Δ που την κοπάνησε για να αποτρέψει τη σύσταση προκαταρτικής επιτροπής για τους 3 υπουργούς της κυβέρνησης.
Περαιτέρω ο κ. Σιούφας –κι αυτό είναι προς τιμήν – συμφώνησε και με την πρόταση Βενιζέλου ότι η συζήτηση επί της προτάσεως έχει περατωθεί και εκκρεμεί η διεξαγωγή της ψηφοφορίας.
Κι αυτό γιατί η μη διεξαγωγή της ψηφοφορίας οφείλεται στην αδυναμία συγκρότησης της εφορευτικής επιτροπής λόγω απουσίας των βουλευτών της συμπολίτευσης.
Με λίγα λόγια οι Νεοδημοκράτες παρότι πλειοψηφία έπαιξαν κι έχασαν στο γήπεδό τους και κάποια στιγμή θα υποχρεωθούν να ψηφίσουν, εκτός κι αν το ξαναβάλουν στα πόδια για να σωθούν….
Η επιτυχία του εγχειρήματος –κατά τη γνώμη μου- οφείλεται στο γεγονός ότι ο πολιτικός ελιγμός της τελευταίας στιγμής για το έγκυρο της ψηφοφορίας, κρατήθηκε μυστικός με συνέπεια να κατηγορείται το ΠΑΣΟΚ από βουλευτές, αρχηγούς κομμάτων και δημοσιογράφους ότι με την επιμονή του στη συζήτηση οδηγεί στην ατιμωρησία των ενόχων και σε παραγραφή του σκανδάλου.
Ήταν μάλιστα τόσο βέβαιοι όλοι που πρώτα ο ΛΑΟΣ και μετά το ΚΚΕ αποχώρησαν από τη βουλή για να μην θεωρηθούν συνυπεύθυνοι στη παραγραφή.


ΥΓ: Και η Τσούγδω ήταν τόσο βέβαιη...
ΥΓ2: Επιτέλους το πολιτικό παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον

6 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Τέτοιοι αιφνιδσμοί καλουδεχούμενοι κι ας είναι και ...κάθε μέρα.
Καλό βράδυ

blogger είπε...

Τσούγδω,
χθες που είδα το κείμενό σου, σου είχα γράψει ένα μακροσκελές σχόλιο, που στην ουσία του έλεγα να έχεις πίστη και να μην επηρεάζεσαι από παπαγαλάκια.
Δυστυχώς διακοπή της adsl μου δεν μου επέτρεψε να στο στείλω.
Έχε πίστη!! :)

Τσούγδω είπε...

@Λύκε,
μακάρι να είναι κάθε μέρα, γιατί δε σου κρύβω ότι είχα βαρεθεί λιγουλάκι, αφού όλα μου φαινόντουσαν αναμενόμενα.
Πάντα τέτοια...

@Κρόγια,
Δεν πειράζει, ευτυχώς βγήκα λάθος και αυτό είναι το θετικό...
Δεν πίστευα ότι τα παπαγαλάκια, θα μπορούσαν να παρερμηνεύσουν το Σύνταγμα κατ' αυτόν τον τρόπο. Πίστευα ότι η δουλεία έχει και τα όριά της, αλλά μάλλον είναι και αυτή σαν τη σάτιρα...

Yannis Zabetakis είπε...

έγραφες...

Το σκάκι και η πολιτική θέλουν υπομονή και τακτική και όχι παρορμητισμό και ανυπομονησία


αλήθεια, από σκάκι τι ξέρεις?

Yannis Zabetakis είπε...

about you...

http://environmentfood.
blogspot.com/2008/10/http
environment
foodblogspotcom.html

Τσούγδω είπε...

Χμ... Ξέρω να παίζω σκάκι, αλλά έχω το εξής πρόβλημα: Μου είναι αδύνατο να νικήσω γιατί δε μπορώ να συγκεντρωθώ!
Γιατί δεν έχω υπομονή και τακτική...
Αλλά απ' ότι κατάλαβες μου αρέσει ιδιαίτερα να χρησιμοποιώ το σκάκι, για να "ερμηνεύω" την πολιτική.