Pages - Menu

17 Μαΐου 2011

Γ.Φλωρίδης:"Δεν μπορείς να διορίζεις τον κηπουρό σου ως Υπουργό"

Συνέντευξη έδωσε εχθές στους "Νέους Φακέλους" ο Γιώργος Φλωρίδης. Ήρθε έτσι κι αυτός να προστεθεί σε μία σειρά "υπεύθυνων" στελεχών/ ουδέτερων παρατηρητών, που τραβάνε διακριτικά το αυτί της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για την απροθυμία και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται. Φυσικά αυτή η κριτική είναι ιδιαιτέρως εποικοδομητική, εφόσον στελέχη βγαίνουν μπροστά και μιλάνε για την ανάγκη άμεσων μεταρρυθμίσεων. Το πρόβλημα με αυτές τις παρεμβάσεις ξεκινάει όταν αρχίζουν να δείχνουν άτομα που θεωρούν οτι πάνε πίσω το έργο της κυβέρνησης και προτείνουν εμμέσως τους εαυτούς τους ως υπουργούς, καθότι δηλώνουν στρατευμένοι, αλλά παράλληλα έχουν και ένα ύφος "Εγώ; Είμαι χορτασμένος από καρέκλες και δόξες, για την Ελλάδα το κάνω”.


Εχθές λοιπόν ήταν η σειρά του κυρίου Φλωρίδη, του οποίου το όνομα έχουν φροντίσει κάποιοι να βάλουν στην "ανασχηματιστική ατζέντα", ο οποίος αφού έκανε κριτική στην κυβέρνηση, αμόλησε και το “δεν μπορείς να διορίζεις τον κηπουρό σου ως Υπουργό”, κάτι που τουλάχιστον εγώ, εξέλαβα ως σαφέστατη αιχμή προς την Τίνα Μπιρμπίλη. Και έρχομαι με αφορμή αυτό, σε ένα θέμα που καιρό τώρα με απασχολεί...
Με ποιο κριτήριο συγκεκριμένα άτομα αναλαμβάνουν υπουργεία; Με ποια λογική ας πούμε ένας δικηγόρος είναι κατάλληλος για κάθε Υπουργείο; Και τι ακριβώς κάνει ένας Υπουργός, νομοθετεί, διοικεί ή και τα δυο; Για να νομοθετήσει πρέπει να έχει σίγουρα δικονομικές γνώσεις, αλλά για να διοικήσει δεν οφείλει να είναι σάρκα από τη σάρκα του Υπουργείου, δεν πρέπει να ξέρει τα προβλήματα από μέσα και φυσικά να έχει διοικητικές ικανότητες; Δεν θα έπρεπε τα υπουργεία να στελεχώνονται με αυτά τα δυο κριτήρια; Κάποιος που να μπορεί να νομοθετήσει, μαζί με κάποιον που να κατέχει τα θέματα του Υπουργείου...


Γιατί ας πούμε θα ήταν κακό να γίνει Υπουργός στο Αγροτικής Ανάπτυξης ο κηπουρός του Παπανδρέου που σίγουρα θα έχει περισσότερη σχέση με τα θέματα του Υπουργείου από τον Σκανδαλίδη και τη Μιλένα;
Με αυτή τη λογική πού είναι το παράλογο να είναι επικεφαλής στο ΥΠΕΚΑ μία φυσικός με εξειδίκευση στην περιβαλλοντική οικονομία; Επειδή δίνει περισσότερη σημασία στο περιβάλλον, απ' οτι έδιναν όλοι οι προκάτοχοί της;


Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω την λογική κάποιων ανθρώπων. Η συνεχής επίθεση προς την Τίνα Μπιρμπίλη εκτός του οτι την κάνει συμπαθή, σε βάζει στο τρυπάκι να σκεφτείς γιατί γίνεται όλος αυτός ο σαματάς. Τόσα χρόνια, το περιβάλλον ήταν σαν να μην υπήρχε στην ατζέντα των κυβερνήσεων, ΥΧΩΔΕ ήταν ουσιαστικά το Υπουργείο και τώρα ξαφνικά που γίνεται μία προσπάθεια σε κάθε απόφαση να υπάρχει και μία περιβαλλοντική κόκκινη γραμμή, έχουν φρυάξει όλοι. Είναι ενδεικτικά όλα αυτά της νοοτροπίας του πολιτικού συστήματος "όλα είναι μπετόν". 
Ο Αντώνης Σαμαράς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα χαρακτήρισε την οικοδομή, ατμομηχανή της Οικονομίας, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ πριν λίγο καιρό είχε πιάσει τα κουμπούρια και είχε ανέβει στο βουνό με αφορμή το νομοσχέδιο για τις Natura και τώρα οι μισοί "υπεύθυνοι" υπουργοί και βουλευτές, φροντίζουν να δείχνουν διακριτικά, τον βραχνά Μπιρμπίλη, ως ένα από τα άτομα που μπαίνουν εμπόδιο στις μεταρρυθμίσεις. Βρήκαν αφορμή τώρα με τη ΔΕΗ και βάλουν εναντίον της κατά ρύπας, ελπίζοντας οτι οι ιαχές τους θα εισακουστούν και θα ανασχηματιστεί. Κάποιοι δε, έφτασαν στο σημείο να την κατηγορήσουν οτι έχει πολιτικές φιλοδοξίες, ναι σίγουρα, θέλει να κατέβει στη Β' να πάρει τα πρωτεία από τον Λοβέρδο και να είναι η επόμενη αρχηγός....


Κάποια στιγμή πάντως, πρέπει να μπει ένα τέλος στην λογική οτι ένα άτομο είναι κατάλληλο για όλα τα υπουργεία, απλά επειδή πρέπει να βολευτούν όλοι οι βαρώνοι. Αν ο άλλος δεν ξέρει από μέσα το πρόβλημα, αργεί να μπει στο κλίμα, μπορεί να υπάρχουν παράμετροι τις οποίες δεν μπορεί να ελέγξει, ενδέχεται να εμπλακεί σε σκάνδαλο χωρίς ο ίδιος να έχει ιδέα καθότι οι υφιστάμενοί του μπορούν εν δυνάμει να εκμεταλλευτούν την άγνοιά του και γενικά μπορεί να προκύψουν προβλήματα τα οποία λόγω μη άμεσης επαφής με το αντικείμενο, δεν θα μπορεί να διαχειριστεί.


Άποψή μου είναι οτι οι Υπουργοί που αναλαμβάνουν το εκάστοτε υπουργείο στο διοικητικό του κομμάτι, θα πρέπει να έχουν άμεση σχέση με αυτό και όχι να είναι πολιτικάντηδες που υποτίθεται έχουν διοικητικές ικανότητες και μπορούν να "συζητάνε" άνετα με τους συνδικαλισταράδες. Αυτό εντάσσεται και στην πρακτική "οι άριστοι και όχι οι αρεστοί”. Άριστος για το Υπουργείο Υγείας δεν είναι ένας δικηγόρος, άριστος για το Εθνικής Αμύνης επίσης. Πιστεύω πως κάποια στιγμή αυτή η παράνοια πρέπει να τελειώσει. Αν ο Παπανδρέου δεν έχει τις κατάλληλες εφεδρείες μέσα στο κόμμα, ας απευθυνθεί στην κοινωνία.


Οι έκτακτες καταστάσεις, χρειάζονται έκτακτα μέτρα και προσωπικό στρατευμένο και απόλυτα εξειδικευμένο. Από πολιτικάντηδες έχουμε χορτάσει τόσα χρόνια. Αυτή τη στιγμή ζούμε τα αποτελέσματα της κακοδιαχείρισης που έγινε από πολιτικό προσωπικό κατώτερο των περιστάσεων, είναι λοιπόν ώρα να αναλάβουν εξειδικευμένα άτομα χωρίς πολιτικές φιλοδοξίες που θα είναι απόλυτα προσηλωμένα στον στόχο. 
Αν ο κηπουρός είναι το κατάλληλο άτομο για αν διοικήσει το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ας πούμε, ας αναλάβει ο κηπουρός κι ας αρκεστούν οι υπόλοιποι στο να τον σνομπάρουν.


YΓ: Εδώ μπορείτε να δείτε όλη τη συνέντευξη, το επίμαχο σημείο είναι μετά το 51:16....

20 σχόλια:

  1. Αν είναι δυνατό άνθρωποι προερχόμενοι απο την κοινωνία, που έχουν επάγγελμα να γίνονται Υπουργοί. Υπουργοί οπως λέει και ο Φλωρίδης πρέπει να γίνονται άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ, ήταν πρώην Φοιτητοπατέρες και έχουν κολλήσει εκατοντάδες αφί.σες . Επίσης μπορεί να γίνονται Υπουργοί και άνθρωποι που δηλώνουν δικηγόροι και η πιο σοβαρή υπόθεση που έχουν αναλάβει είναι ένα διαζύγιο ή μια έξωση.

    Παρακολουθώντας πάντως τη χθεσινη εκπομπή κατάλαβα οτι το πρόβλημα της Κυβέρνησης εκτός απο τη Μπιρμπίλη είναι και η Κατσέλη.Πάντως όσο πιο πολύ μπαίνουν στο στόχαστρο των "εμπειρων" και "επιτυχημένων" στελεχών και δημοσιογράφων τόσο πιο συμπαθης μου γίνονται γιατι δείχνει οτι συγκρούονται με αυτούς που πρέπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ nikos

    Είναι απίστευτος ο τρόπος που οι επαγγελματίες πολιτικάντηδες σνομπάρουν τους εξωκοινοβουλευτικούς και τις προσωπικές επιλογές Παπανδρέου και τους αποκαλούν "κηπουρούς του". Παρ' όλα αυτά οι "κηπουροί" Παπακωνσταντίνου και Ραγκούσης σέρνουν το καράβι και δεν λένε κουβέντα, ενώ οι υπόλοιποι μόνο κριτική και πομπώδεις δηλώσεις ξέρουν να κάνουν.
    Επίσης την Μπιρμπίλη εγώ δεν την είδα να βγαίνει σε διαπλεκόμμενα δελτία και να παρακαλάει για λίγη δημοσιότητα μήπως και τσιμπήσει καμία ψήφο.

    Δεν παρακολούθησα όλη τη συνέντευξη οπότε δεν άκουσα σπόντες για την Κατσέλη, αν και δεν μου κάνει εντύπωση.

    Το ρεύμα θα το χάσει το παιχνίδι γιατί ενώ το ξεκίνησαν καλά και με αίσθημα ευθύνης, παίζουν για ακόμα μία φορά χοντροκομμένα, βγάζει μάτι πλέον οτι κάτι μαγειρεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημα Τσούγδω είναι ότι ο ΓΑΠας επιλέγει κυρίως ανεπάγγελτους, όπως προείπε και ο Νίκος. Εχει δε και το "χάρισμα" είτε να διατηρεί στο ΠΑΣΟΚ, είτε να υπουργοποιεί ανθρώπους αμφιβόλου ήθους (sic). Επιλογές που στο τέλος θα "πληρώσει" ο ίδιος και το κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Swell

    Το πρόβλημα εντοπίζεται στην πάγια τακτική να αξιοποιούνται ανεπάγγελτοι αφισοκολλητές που έχουν δόσει τις εξετάσεις τους στην Πασπ κλπ. Όταν υπάρχει το σκεπτικό "αυτός μου δίνει τόσες ψήφους από τον μηχανισμό του, άρα ας τον αξιοποιήσω", δεν πάμε πουθενά. Ο ΓΑΠ έβαλε κάποια νέα άτομα και βλέπετε τι πόλεμο δέχεται. Και αν για τον Γερουλάνο δεν ξέρω τίποτα σε σχέση με το Υπουργείο του, για τον Δρούτσα και τη Μπιρμπίλη, τους αθόρυβους, ακούω πολύ καλά λόγια.

    Πάντως όταν υπουργοποιείς άτομα που έχουν μόνο κομματικές περγαμηνές, είναι λογικό και ρουσφέτια να κάνουν και να μη θέλουν μεταρρυθμίσεις και να μη θέλουν να συγκρουστούν με συνδικαλιστές, γιατί πολύ απλά είναι της ίδιας ιδεολογίας, έχουν ζυμωθεί στο κόμμα και στις πρακτικές ρουσφετιού.

    Στην δεδομένη χρονική στιγμή, δεν αφορά κανέναν το καλό του Πασοκ, ούτε και του Γαπ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Swell
    Ούτε η Μπιρμπίλη, ούτε ο Δρούτσας, ούτε ο Γερουλάνος είναι ανεπάγγελτοι. Στα Υπουργεία τους γίνεται σημαντικό έργο και είναι πεσμένοι με τα μούτρα στη δουλειά. Το έργο τους δεν προβάλλεται είτε επειδή κάποιοι δε θέλουν να το προβάλλουν είτε επειδή οι ίδιοι δεν ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο και έχουν γραμμένους δημοσιογράφους, εφημερίδες, βουλευτιλίκια και προσωπική προβολή.
    Γιατι δε μας λέει κάποιος πόσο έχει περιοριστεί η αυθαίρετη δόμηση και τι ενδιαφέρον υπάρχει για φωτοβολταϊκά και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας; Γιατι κανείς δε λεέι οτι παρα την κρίση η Ελλάδα συνεχίζει να έχει πολύ καλές σχέσεις με τις χώρες της ΕΕ και όχι μόνο; Γιατι δε λέει κανείς οτι ο Τουρισμός έχει αυξηθεί τελευταία ιδιάιτερα απο Ρωσία και Κίνα, υστερα απο συγκεκριμένες κινήσεις της Κυβέρνησης.
    Ο Παπακωνσταντίνου και ο Ραγκούσης ανήκουν σε άλλη κατηγορία, γιατι αν και προσωπικες επιλογες Παπανδρέου έχουν εκλεγεί. Για τον Παπακωνσταντίνου έχω κάποιες αμφιβολίες για το αν έχει ικανότητες, ο Ραγκούσης όμως έχει επιτελέσει σημαντικότατο έργο.
    Στην ίδια κατηγορία θα εντάξω και τη Μπατζελή, η οποία και επάγγελμα είχε πρίν και Υπουργός με έργο ήταν και απομάκρυνθηκε τελέιως άδικα, παρ' όλα αυτά η στάση που έδειξε σα βουλευτής ήταν άψογη και κυρίως έδειξε πόσο γραμμένες έχει τις καρέκλες και τα αξιώματα ότνα πρέπει να σκύψει το κεφάλι.
    Ωστόσο κανένα δημοσιογράφο δεν έχω ακούσει να λέει οτι πρέπει να ξαναγίνει Υπουργός.

    @ tsougdw
    Αυτοί που με φοβίζουν πιο πολύ στην Πολιτική είναι άνθρωποι που εκλεγονται πολλά χρόνια και είναι γενικά δημοφιλείς, γιατι αυτο γίνεται συνηθως όταν έχεις προσωπικό μηχανισμό(ρουσφέτιακ.α). Αυτοί είναι το "βαθυ ΠΑΣΟΚ" όχι η Μπιρμπίλη και η Κατσέλη όπως προσπαθεί να μας πείσει το MEGA.

    Τέλος όσο για το "ρεύμα" αρχίζει να διαλύεται σιγα-σιγα γιατι ο καθένας έχει τις προσωπικές του φιλοδοξίες(Λοβέρδος, Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου) και βάζει πάνω απ' όλα το "εγώ" του. Επίσης όλοι εχουν σα σημείο αναφοράς το Σημίτη, ο "μύθος" του οποίου καταρρέει σιγά-σιγά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @nikos

    Ο Παπακωνσταντίνου είναι εξωκοινοβουλευτικός, ήταν επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου.

    Δεν μιλάω για το ρεύμα όπως ήταν στο παρελθόν. Η Διαμαντοπούλου δεν ήταν ούτε τότε στο ρεύμα, ούτε τώρα. Όπως μου επεσήμαναν εχθές είναι πολύ πιθανό οι δηλώσεις της Διαμαντοπούλου να .. παρερμηνεύτηκαν σκοπίμως, δες εδώ:
    http://www.epikairo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8575:2011-05-14-11-06-54&catid=44:politikh&Itemid=27

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορεί, ωστόσο και η Διαμαντοπούλου είναι του ιδίου κλίματος και έχει ηγετικές φιλοδοξίες.

    Όσο για τον Παπακωνσταντίνου εξελέγη βουλευτής Κοζάνης το 2007

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @nikos

    Δεν είναι κακό να έχει ηγετικές φιλοδοξίες, δεν ποινικοποιούνται και καλώς τις έχει.

    Τι εννοείς του ιδίου κλίματος;

    Το οτι ήταν βουλευτής το 2007, δεν αναιρεί οτι τώρα είναι εξωκοινοβουλευτικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κακό δεν είναι. Αυτό που δε μ' αρέσει είναι το στύλ επαγγελματία πολιτικού που έχει, η υπερπροβολή απο τα ΜΜΕ και η ανυπαρξία έργου. Λέγοντας "του ιδίου κλίματος" εννοώ λίγο-πολύ της ιδιας πολιτικής σχολής.

    Εννοώ οτι ο Παπακωνσταντίνου δεν είναι ακριβώς το ίδιο με τη Μπιρμπίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντάξει η Μπιρμπίλη. Η ξαδέρφη του Ραγκούση Α. Νταλάρα γιατι έγινε υπουργός; Λόγω οικογενειοκρατίας...ουτε καν κηπουρος! Για να μην πουμε για την Γκερεκου...γυναικα φοροφυγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τσουγδω συνχαρητηρια για αυτα που γραφεις για τους επαγγελματιες πολιτικους(τους εχει βαρεθει ο κοσμος τοσα χρονια να τους βλεπει ΑΝΦΑΣ ΠΡΟΦΙΛ).Οσο για τους νεους μπραβο τους που κανουν την δουλεια τους χωρις να υποκυπτουν σε συνφεροντα.1944

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Ανώνυμος 5:50

    Η Μπιρμπίλη είναι ικανότατη υπουργός και οι σπουδές της έχουν απόλυτη σχέση με το αντικείμενο. Τώρα η Νταλάρα εντάσσεται στην ίδια κατηγορία με Φώφη Γεννηματά, Μιλένα και Μαριλίζα... Κανείς δεν ξέρει γιατί αξιοποιήθηκαν.

    Η Γκερέκου δεν ήταν κακή. Επειδή ο Τόλης φοροδιέφευγε (πριν καν την παντρευτεί ήταν τα χρέη) τη σταύρωσαν.

    @Ανώνυμος 11:54

    Είναι παρήγορο που αρκετοί από τους αξιόλογους νέους πολιτικούς δεν δίνουν τα διαπιστευτήριά τους στα κανάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν μπορείς να διορίζεις τον κηπουρό σου για υπουργό αλλά μπορείς να διορίσεις τον υπουργό σου κηπουρό. Κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι στην προκειμένη περίπτωση!

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Γιάννης

    Και ποιός υπουργός προαλείφεται για κηπουρός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξέρεις, όλη αυτή η ιστορία με την "κόντρα" κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει να (με) κουράζει. Ο κάθε πικραμένος βγαίνει και λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι και μετά μας φταίει η Μέρκελ (την οποία, παρεπιπτόντως, την έσκισε το σύμπαν για τις ανοησίες που είπε χθες, αλλά αυτοί είναι κουτόφραγκοι, τι να μας πουν εμάς, ε;...). Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι τα παιδάκια (οι 300, ντε,...) έχουν αρχίσει να άγχωνται από τις εξελίξεις, φοβούνται μη φάνε όλοι μαύρο και ο καθένας δίνει τα "αγωνιστικά διαπιστευτήριά" του, μπας κι ο κόσμος τον λυπηθεί ενώπιον της κάλπης. Βάρδα, μόνο, μη χαλάσει η σούπα, διότι μετά και οι "επαναστάτες" του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι "μνημονιοφάγοι" της ΝΔ δε θά'χουν πού να κρυφτούν (με τη φράση "να χαλάσει η σούπα" εννοώ να διαφανεί ότι η δημοσιονομική προσαρμογή έχει αποτελέσματα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ποιός προαλείφεται; τουλάχιστον δύο. Ονόματα δε λέμε!

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δε θα έβαζα στην ίδια κατηγορία τη Μαριλίζα και τη Μιλένα. Η Μαριλίζα είναι άτομο που είναι "στρατιώτης της παράταξης" και ακολουθεί κατά γράμμα τα όσα της αναθέτουν. Ούτε πολιτικά παιχνίδια παίζει ούτε προσωπικές στρατηγικές ακολουθεί και εκτός αυτού είναι πάρα πολύ εργατική. Δε μπορώ να κρίνω αντικειμενικά το αν είναι αποτελεσματική, γιατι ήταν για μικρό χρονικό διάστημα στο Υπ Υγείας. Πάντως επι των ημερών της ψηφίστικαν οι νόμοι που αφορούν σημαντικές αλλαγές, οπως την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης, τη διαφάνεια στις προμήθειες , πρόσληψη προσωπικού κ.α Επίσης ο νόμος που ψήφισε για το κάπνισμα ήταν πολύ αυστηρότερος, αλλο αν δεν εφαρμόστηκε..

    Υπάρχουν άλλες "ντίβες" του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται συνεχώς στο απυρόβλητο. Μου εξηγεί κάποιος για παράδειγμα ποιό είναι το έργο του Χρυσοχοΐδη στο Υπ Ανάπτυξης. Για Σκανδαλίδη-Μιλένα δεν μπαίνω καν στον κόπο να αναφερθώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Khlysty

    Συμφωνώ σε αυτά που λες. Κάποιοι βιάζονται να προκαταβάλουν το αποτέλεσμα της επόμενης κάλπης θεωρώντας πως η πλειοψηφία της κοινωνίας αντιτίθεται στις αλλαγές. Η επόμενη κάλπη θα είναι απρόβλεπτη και όποιοι βιάζονται να βγάλουν την ουρά τους απ' εξώ μπορεί να βρεθούν προ δυσάρεστων (για τους ίδιους) εκπλήξεων....

    @nikos

    Έχεις δίκιο, δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Η Μιλένα είναι εκτός συναγωνισμού.
    Όσο για τη Μαριλίζα, άποψη για το έργο της δεν έχω, αλλά από αυτά που έχω ακούσει (τα οποία ποτέ δεν εμπιστεύομαι απόλυτα) στο Υγείας δεν έκανε και πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Παπανδρέου στελέχωσε την κυβέρνηση (GAP Ι & GAP ΙΙ) ως εξής:

    Μερικοί "εκσυγχρονιστές" που είχαν κριθεί ως επιτυχημένοι σε προηγούμενες κυβερνήσεις Σημίτη (Χρυσοχοϊδης, Διαμαντοπολου, Λοβέρδος, Ρέππας, Σηφουνάκης)
    +
    Μερικοί παλαιοκομματικοί για τις ισοροπίες (Πάγκαλος, Βενιζέλος, Σκανδαλίδης, Παπουτσής)
    +
    Το προσωπικό του περιβάλλον, δηλαδή είτε φιλαράκια απ' τα παλιά (Παμπούκης, Γερουλάνος), είτε άτομα που τα ανακάλυψε πρόσφατα και λειτούργησαν καλά επικοινωνιακά (Παπακωνσταντίνου, Ραγκούσης), είτε low profile εξωκοινοβουλευτικοί και άνθρωποι ψηφοδελτίου επικρατείας (Μπιρμπίλη, Κουβέλης-ένας ακόμη που ξέρει και ενδιαφέρεται για το περιβάλλον).

    Οι "εκσυγχρονιστές" έχουν περιορισμένες δυνατότητες, τους είδαμε τόσα χρόνια με τον Σημίτη, κάνουν κάποια καλά αλλά γενικά είναι κορεσμένοι και κάνουν τα ίδια λάθη ξανά και ξανά.

    Για τους παλαιοκομματικούς τι να πω, φτάνει πια ας αφήσουν τις καρέκλες και για κανέναν άλλο.

    Για τα "φιλαράκια" αμφιβάλλω αν έχουν τα κατάλληλα προσόντα. Έχουν δουλέψει ποτέ σε κάποια υπέυθυνη θέση;

    Οι "επικοινωνιακοί" είναι "επικοινωνιακοί" αλλά για κρίση δεν κάνουν, θέλουμε άτομα με γερές αντοχές.

    Η τελευταία κατηγορία είναι αυτή που θα μπορούσε να κάνει δουλειά, αλλά είναι η μειοψηφία και ο πιο αδύναμος κρίκος.

    Ο Παπανδρέου έχει την εξουσία να αλλάξει και να φέρει όποιους θέλει και να δώσει τις σωστές κατευθύνσεις. Μετά την επανεκλογή από τη βάση έχει απόλυτη εξουσία μες το κόμμα, και μες τη βουλή έχει καλή πλειοψηφία. Ακόμα και αν ήθελε να περάσει γενναία νομοσχέδια για το περιβάλλον ή για το μεταναστευτικό και φοβόταν αντάρτικο απ' το κόμμα θα μπορούσε να απειλήσει με διαγραφές ή να υπολογίσει στη βοήθεια της ΔΑ και ΔΣ.

    Έχει φοβερή ευχέρεια εξουσιών αλλά δεν το κάνει. Η σημερινή κατάντια και αγκύλωση λοιπόν είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δική του ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Greco Mascara

    Αν αυτό το σχόλιό σου γινόταν λίγο παλαιότερα θα συμφωνούσα 100% αλλά πλέον είμαι πολύ επιφυλακτική ως προς τις ταμπέλες και τους χαρακτηρισμούς.
    Ας πούμε για το αν ο Χρυσοχοίδης και ο Ρέππας έχουν να επιδείξουν έργο δεν έχω άποψη. Η Διαμαντοπούλου πάντως το παλεύει στο Παιδείας, περιμένω για να την κρίνω να δω πότε επιτέλους θα γίνουν οι αλλαγές σε ΑΕΙ, ΤΕΙ το πρόγραμμα και τις μεταβατικές διατάξεις που φαντάζομαι θα το συνοδεύουν.

    Για τους παλαιοκομματικούς επίσης δεν έχω άποψη. Δηλαδή να σου κατηγορήσω τώρα Διαμαντίδη, Πάγκαλο, Σκανδαλίδη, Καστανίδη εφόσον δεν γνωρίζω τι κάνουν στα Υπουργεία τους και τι προβλήματα έχουν να αντιμετωπίσουν, δεν μπορώ.

    Για να μπορέσεις να κρίνεις αντικειμενικά θα πρέπει να έχεις άμεση επαφή και τα πεπραγμένα του κάθε υπουργού να σε επηρεάζουν, αλλιώς όλα τα άλλα είναι εύκολη κριτική.

    Ως προς τα "φιλαράκια" όπως τα αποκαλείς, εγώ τους προτιμώ από τους επαγγελματίες πολιτικούς. Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου είναι αποδοτικοί, ενώ η Μπιρμπίλη είναι απόλυτα κατάλληλη για τη θέση, καθώς πρώτο της μέλημα είναι το περιβάλλον.

    Οι επικοινωνιακοί ασχολούνται περισσότερο με την επικοινωνία, άρα δεν είναι οι κατάλληλοι γι' αυτη τη συγκυρία.

    Συμφωνώ οτι η ευθύνη για την αργοπορία ανήκει αποκλειστικά στον Παπανδρέου, αν ήθελε και μικρό και ευέλικτο σχήμα θα είχε και η κυβέρνησή του θα δούλευε ρολόι. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή