28 Μαρτίου 2011

Ελάτε να κλάψουμε όλοι μαζί για το φίμωτρο

Τσουνάμι υποκρισίας έχει χτυπήσει τη blogoσφαιρα, καθώς σχεδόν κάθε μικρό ή μεγάλο blog ένιωσε την ανάγκη να υποστηρίξει τον Παπαγιάννη και το fimotro στην κόντρα που ξεκίνησε με το Mega. Στο πρόσωπο του διαχειριστή του φιμώτρου, που είναι πάγια θέση του συγκεκριμένου blog οτι δεν είναι ο Παπαγιάννης, κάποιοι βλέπουν οτι ξεκινάει πόλεμος εναντίον των blog.


Υπάρχουν κάποιοι "έξυπνοι" δημοσιογράφοι, που έχουν βρει την υγειά τους με τα blog. Σου λέει και δεν πληρώνω τίποτα αφού η υπηρεσία είναι δωρεάν και κάνω τη δουλειά μου σαν κανονικό σάιτ. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι επιλήψιμο  (ίσα ίσα), το πρόβλημα αρχίζει όταν το άνωθι σκεπτικό συνδυάζεται με την επιπλέον σκέψη: άμα λάχει καμία στραβή, έχω και όλους τους blogger με το μέρος μου


"Αφήστε ήσυχα τα blog, απόπειρα φίμωσης του φιμώτρου, ακολουθούν και άλλοι" και λοιπές υστερικές κραυγές θολώνουν τα νερά και είναι επιχειρήματα που έχουν κατασκευαστεί για τέτοιες περιπτώσεις. Εδώ δεν μιλάμε για κάποιον νόμο που πάει να περάσει η κυβέρνηση για την ανωνυμία των blogs, μιλάμε για αγωγή που κατατέθηκε από ανθρώπους οι οποίοι συκοφαντούνται σε καθημερινή βάση.


Το ζήτημα είναι το εξής απλό: Κάποιοι εκμεταλλεύονται τα blog για να παίξουν τα παιχνιδάκια τους, κρύβονται πίσω από την ανωνυμία, διαστρεβλώνουν, συκοφαντούν χωρίς όρια και έχουν εξελιχθεί σε νταβατζήδες της blogoσφαιρας. Τέτοια φαινόμενα θα έπρεπε κάθε blogger που δεν ανήκει στην κατηγορία του φιμώτρου, να τα καταδικάζει και να τα απομονώνει και όχι ξαφνικά να υποστηρίζει το φίμωτρο, γιατί στο πρόσωπό του χτυπιέται και καλά η blogoσφαιρα ή γιατί του δίνεται μία ακόμη ευκαιρία να φωνάξει "χούντα" και να καταγγείλει το "φιλοκυβερνητικό και προπαγανδιστικό" Mega.


Δεν ξέρω αν το Μega και οι δημοσιογράφοι που κατέθεσαν αγωγή έκαναν καλά, για να δικαιωθούν θα πρέπει να υπάρξει άρση του απορρήτου και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μόνο συκοφαντία. Ο λόγος δε για τον οποίο κατατέθηκε η αγωγή (δημοσκόπηση για το ποιος γλείφει καλύτερα την κυβέρνηση) είναι λίγο αστείος και το ποσό που ζητάνε, εξωπραγματικό. Αλλά και πάλι πώς θα προστατευτεί ο κάθε άνθρωπος, πώς θα περισώσει την αξιοπρέπειά του, όταν κυκλοφορούν κάτι μάγκες τύπου φιμώτρου; 


Δεν θα μπω στον κόπο να γράψω για το Mega, για τους δημοσιογράφους του και για την ενημέρωση που υπηρετούν. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του και από αυτή κρίνεται. 


Όσοι bloggers στηρίζουν το εν λόγω blog, ας θυμηθούν την προϊστορία του. Ο διαχειριστής του συγκεκριμένου blog, είναι που “κατέδιδε” άλλους bloggers στον παρελθόν, δίνοντάς τους βορρά σε όσους τους περίμεναν στη γωνία, αυτός είναι που προσπαθεί να επηρεάσει εξελίξεις, πουλώντας παραγοντιλήκι.
Θίγεται η αξιοπρέπεια ανθρώπων μέσα από αυτόν τον οχετό. H Παραπολιτική έχει απόλυτο δίκιο όταν μιλάει για ηλεκτρονικό jukebox λασπολογίας, πιο ακριβής προσδιορισμός περι του τι ετσί fimotro, δεν υπάρχει.


Επίσης και μόνο το γεγονός οτι ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα ο Πάνος Καμμένος, παραδέχτηκε οτι αρθρογραφεί και ανώνυμα σε αυτό το εμετικό blogo/site, θα έπρεπε να είχε προβληματίσει τους όψιμους υποστηρικτές του φιμώτρου. 


Το πιθανότερο είναι οι αγωγές να αποσυρθούν, ελπίζω τουλάχιστον ο διαχειριστής του φιμώτρου, να πάψει να ξεσπάει πάνω σε συναδέρφους του.


Ας δούμε τώρα κάποια post που φανερώνουν την αγάπη του συγκεκριμένου blog για το Mega και συγκεκριμένα 2 από τα αγαπημένα μου, όπου υπονοείται οτι ο Σωτήρης Δανέζης δεν βρίσκεται στην Λιβύη, αλλά στον .... Χυτήρογλου, στα πλαίσια της λογικής του Mega "προβάλλω ζητήματα ήσσονος σημασίας όπως ο εμφύλιος στη Λιβύη, οι καταστροφές στην Ιαπωνία και η ενδεχόμενη πυρηνική καταστροφή, για να καλύψω την κυβέρνηση και να προβάλλω στο τέλος, τις πραγματικά σοβαρές ειδήσεις, όπως οι δηλώσεις Μιχελάκη"...





18 Μαρτίου 2011

Απεταξάμην τον Πάγκαλο

Φραστική επίθεση με bonus μία "αγελαδίτσα", δέχθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος όταν εντοπίστηκε σε ταβέρνα των Καλυβίων από οργανωμένο πλήθος. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχω ακούσει κανέναν να προβληματίζεται για το πως βρέθηκε τόσος κόσμος συγκεντρωμένος έξω από μία ταβέρνα που πήγε να φάει ο Πάγκαλος, τυχαία μάλλον, όπως τυχαία βρέθηκαν και τα ΜΑΤ... Μετά το "πόρτα- πόρτα" τώρα και το "ταβέρνα- ταβέρνα"...


Παρακολουθώντας το βίντεο είδα έναν άνθρωπο να προσπαθεί να κάνει διάλογο, περικυκλωμένος από έναν όχλο που επιστράτευε κραυγές, βρισιές, προσβολές και δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον να ακούσει τι έλεγε ο Πάγκαλος, παρά μόνο ήθελε να πάρει απάντηση ως προς το πότε θα φύγουν τα ΜΑΤ. Παράλληλα για το καλό, δέχτηκε κι ένα γιαουρτάκι (και μία καρέκλα απ' οτι λέγεται) έτσι γιατί του το χρωστάγανε από την εποχή που είπε οτι "μαζί τα φάγαμε".
Ο Πάγκαλος περικυκλωμένος από τον όχλο δεν δίστασε να θέσει τους κατοίκους της Κερατέας προ των ευθυνών τους, λέγοντάς τους οτι μόλις αποσύρθηκαν τα ΜΑΤ, έκαψαν τα μηχανήματα, οπότε “ποια η αξιοπιστία τους”.
Ο οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός σε μία παρόμοια κατάσταση ή θα είχε τρέξει να σωθεί ή θα έλεγε αερολογίες του τύπου “θα το λύσουμε”, “θα επιληφθώ εγώ ο ίδιος” κτλ.


Μέχρι πρότινος ο προκλητικός Πάγκαλος δεν ήταν το απόλυτα στοχοποιημένο άτομο, όμως κατάφερε με σειρά δηλώσεών του, που έθιξαν τα ιερά και τα όσια του ευερέθιστου νεοέλληνα, να γίνει ο Νο1 στόχος.
Ξαφνικά έχουν στραφεί όλοι εναντίον του "φασίστα" Πάγκαλου (στις φλέβες του ρέει δικτατορικό αίμα άλλωστε...), όχι γιατί τα έφαγε, όχι γιατί έχει εμπλακεί το όνομά του σε σκάνδαλα, όχι γιατί καταχράστηκε δημόσιο χρήμα, αλλά γιατί τολμάει να λέει την άποψή του. Απόλυτα δημοκρατική αντίδραση, δε μας αρέσει η άποψή σου; Σου ρίχνουμε γιαουρτια, πετάμε καρέκλες, σε βρίζουμε όπου σταθείς και όπου βρεθείς και προσπαθούμε να σε κάνουμε να φοβηθείς να κυκλοφορήσεις και όλα αυτά επειδή αυτά που λες και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο τα λες, ενοχλούν. Όπως ακριβώς κάνει δηλαδή και η Χρυσή Αυγή και λοιπές δημοκρατικές αγανακτισμένες δυνάμεις στον Άγιο Παντελεήμονα και αλλού. Αλλά ξέχασα αυτοί είναι ακροδεξιοί οπότε αυτά που κάνουν είναι καταδικαστέα.
Σίγουρα πάντως το ύφος με το οποίο γίνονται οι διάφορες δηλώσεις του, δεν είναι το καλύτερο δυνατό...


Ας δούμε λοιπόν δύο από τις δηλώσεις που κατέστησαν τον Πάγκαλο τον Νο1 στόχο του "θολωμένου" Νεοέλληνα:


- "Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί."


Ο Πάγκαλος ποτέ δεν απεκάλεσε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους κοπρίτες, οπότε μπορούμε να συμπεράνουμε οτι όσοι αντιδρούν είναι ή "κοπρίτες" που "είδαν" τον εαυτό τους στην περιγραφή και ... παρεξηγήθηκαν, ή άνθρωποι που δεν έχουν τη στοιχειώδη ικανότητα να κατανοήσουν τι λέει η φράση, ή άνθρωποι που καταπίνουν αμάσητο ό,τι τους σερβίρουν και δεν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τι είπε στην πραγματικότητα ο Πάγκαλος, γιατί εκτός των άλλων θα τους χαλούσε το παραμυθάκι και δεν θα δικαιολογούσε την επαναστατική τους διάθεση εναντίον του.


- "Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε, πού τα φάγατε τα λεφτά, είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας , εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος".


Τι τόλμησε να πει ο άνθρωπος; Οτι ο τίμιος ελληνικός λαός που δεν είχε ιδέα για το πάρτυ διορισμών που γινόντουσαν, για τα σκανδαλώδη επιδόματα (τύπου έγκαιρη άφιξη, προθέρμανση της μηχανής κτλ), για τις ΜΚΟ τύπου μεταποίηση τομάτας στην Ακτή Ελεφαντοστού, που δεν πληρώνει τους φόρους του σε ποσοστό 80%, που έχει καταστήσει την ανασφάλιστη εργασία κανόνα και όχι εξαίρεση, που δεν κόβει αποδείξεις, έβαλε κι αυτός τον οβολό του στο τεράστιο χρέος;


Υπάρχει αρκετός κόσμος που συμφωνεί σιωπηλά με τις δηλώσεις του Πάγκαλου που παρέθεσα και αν περιοριζόταν μόνο σε αυτές τις γενικού τύπου διαπιστώσεις  ίσως να μην αντιμετώπιζε τόσο μεγάλο πρόβλημα.


Όμως έχει φροντίσει να δημιουργήσει αρκετές αντιπάθειες με την εμπάθεια που επιδεικνύει κυρίως ως προς τον Σύριζα, τον οποίο εσχάτως ταυτίζει απόλυτα με τους αναρχοαριστερούς θολωμένους επαναστάτες έχοντας υιοθετήσει το : για όλα φταίει ο Σύριζα. Η εμπάθειά του για τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο έχει ξεπεράσει και την εμπάθειά του προς το ΚΚΕ. Πάει να πει κάτι σωστό, αλλά μετά τον παρασύρει τόσο πολύ η αντιπάθεια προς τον Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που χάνει το δίκιο του και παράλληλα προκαλεί σφοδρότατες αντιδράσεις. Και όταν λέω πάει να πει κάτι σωστό, δεν εννοώ οτι έχει δίκιο που τα ρίχνει όλα στον Σύριζα, πολλές φορές οι γενικές του διαπιστώσεις είναι ορθές, αλλά κολλάει δίπλα και το "υποκινούμενοι από τον Σύριζα" και καταφέρνει με αυτό τον τρόπο να χαρακτηρίζεται γραφικός, εμπαθής, ακροδεξιός... 
Στην περίπτωση αυτή ούτε οι δηλώσεις του παρερμηνεύονται, ούτε ο πολύς κόσμος συμφωνεί μαζί του και ο Σύριζα έχει απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρεται και να του προσδίδει διάφορους χαρακτηρισμούς, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση είναι πιο ήπιοι από αυτούς που επιστρατεύει ο ίδιος.


Ο Πάγκαλος είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος που στα 73 του χρόνια επέλεξε να πει πικρές αλήθειες (δεν αναφέρομαι προφανώς σε όσα λέει για τον Σύριζα), αλλά είναι πολιτικός, οπότε υπάρχουν έτοιμα επιχειρήματα εναντίον του και δυστυχώς για τον ίδιο, δεν έχει υιοθετήσει την τακτική του “μαστίγιο - καρότο”, με λίγα λόγια δεν φροντίζει παράλληλα να χαϊδεύει αυτιά. 
Την ειλικρίνεια και τις σταράτες κουβέντες που θίγουν χρόνια προβλήματα, ο βολεμένος νεοέλληνας που δεν φταίει σε τίποτα και έχει αποφασίσει οτι για όλα τα δεινά της χώρας φταίνε 300 άνθρωποι, δεν την αντέχει. Έχει την απαίτηση όλοι να τον αντιμετωπίζουν με φροντίδα και προδέρμ, είτε πρόκειται για εγχώριους πολιτικούς, είτε για ξένα κράτη, είτε για τους ίδιους του τους συμπολίτες. 


Δεν έχω καταλήξει ακόμη τι είναι αυτό που πραγματικά ενοχλεί... Οι δηλώσεις αυτές καθ' εαυτές, το ύφος με το οποίο γίνονται ή ο άνθρωπος ο οποίος τις κάνει... Η αλήθεια είναι οτι οι διαπιστώσεις που έκανε ο Αντιπρόεδρος δεν είναι πρωτάκουστες, προσωπικά έχω ακούσει αρκετό κόσμος σε συζητήσεις να λέει τα ίδια πάνω κάτω πράγματα και πριν τα πει ο Πάγκαλος...


Και για να κλείσω με ορθό νεοελληνικό τρόπο: Απεταξάμην τον Πάγκαλο (σιξ χάντρεντ σιξτι σιξ)!


15 Μαρτίου 2011

Οι εκλογές και ο ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλονται

Αυτή είναι η φράση που επικαλούνται οι απανταχού ανασχηματισμολάγνοι που φροντίζουν να συντηρούν και τα σενάρια εκλογολογίας, για να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την αναπαραγωγή των εμπνευσμένων αθώων ρεπορτάζ τους.


Με τη φράση αυτή η οποία αγνοώ από ποιον πρωτοδιατυπώθηκε, δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει. Όμως δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται, όπως και άλλες χιλιοειπωμένες φράσεις (πχ. “στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα”) ως επιχείρημα, για να συνεχιστεί η αναπαραγωγή των διαφόρων σεναρίων.


Πριν γίνει ο προηγούμενος ανασχηματισμός, τα Μέσα τον συζητούσαν και τον κυοφορούσαν επι ένα 3μηνο. Δεν αμφιβάλλω οτι κάποιοι για ακόμα μία φορά προσπαθούν να δημιουργήσουν προτετελεσμένα. Το λέμε μία, το λέμε δυο αλλά δεν γίνεται κάθε μέρα να συζητάμε για το πότε θα έρθει ο ανασχηματισμός παρά τη διάψευση του Πρωθυπουργού.
Ειδικά όσοι μπαίνουν στο παιχνίδι της ονοματολογίας για τα κρίσιμα υπουργεία, είναι άποψή μου, πως εξυπηρετούν άλλους σκοπούς πέρα από την απλή ενημέρωση και τον σχολιασμό.


Το κλίμα που υπάρχει και η φημολογία περι αντικατάστασης του Παπακωνσταντίνου μόνο αθώα δεν είναι. Μόλις 5 ημέρες μετά τη θετική εξέλιξη στις Βρυξέλλες όπου ανακοινώθηκε παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και μείωση του επιτοκίου, κάποιοι διακινούν πιο έντονα από ποτέ σενάρια αντικατάστασής του. Δηλαδή τώρα που προέκυψε μία επιτυχία του Οικονομικού Επιτελείου και φαίνεται πως έχουμε ανακτήσει μερικώς την αξιοπιστία μας και τη διαπραγματευτική μας ισχύ, κάποιοι έκριναν οτι είναι το σωστό χρονικό σημείο για να αρχίσουν να διακινούν τέτοια σενάρια. Κάτι τέτοιο καταδεικνύει εκτός των άλλων και τη μειωμένη αντίληψη των πραγμάτων που έχουν.
Σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό, το πιο απίθανο σενάριο είναι η αντικατάσταση του Παπακωνσταντίνου.


Την Κυριακή στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο που συγκάλεσε ο Παπανδρέου ανέφερε:
"Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι η προσπάθεια που κάνουμε είναι χαμένη. Ακόμα και με τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό. Δεν θα κάνουμε πίσω. Εμείς έχουμε δουλειά."


Δεν νομίζω οτι θα μπορούσε να υπάρξει πιο κατηγορηματική διάψευση των εμπνευσμένων σεναρίων. 
Ακόμη όμως και αυτή του η αποστροφή, δεν έπεισε τους πάντα υποψιασμένους, οι οποίοι είναι πεπεισμένοι οτι έρχονται μεγάλες αλλαγές... Αντεπιχείρημα των περισσοτέρων είναι όπως προανέφερα, οτι "ο ανασχηματισμός και οι πρόωρες εκλογές δεν προαναγγέλλονται".
Τους προβλημάτισε επίσης το γεγονός οτι ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο Κυριακάτικα. Δεν πέρασε από το μυαλό τους οτι μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη, ήθελε να δώσει ένα τέλος στα καταστροφικά σενάρια που διακινούν οι διάφοροι κύκλοι και να τρίξει τα δόντια σε όσους έχουν αφήσει στην άκρη τις μεταρρυθμίσεις και κάνουν δημόσιες σχέσεις.


Είναι προφανές οτι για ακόμα μία φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μία πίεση που δέχεται ο Παπανδρέου να προβεί σε περαιτέρω αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Το αν θα ενδώσει ή όχι, ή το αν θα επιλέξει να κάνει αποκλειστικά και μόνο διαρθρωτικές αλλαγές για την καλύτερη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος, το οποίο δεν είναι τόσο ασυντόνιστο όπως πολλοί ωρύονται, είναι κάτι που όσο και να το συζητάνε δημοσιογράφοι, bloggers ή ο περιπτεράς της γειτονιάς, αν είναι να 'ρθει θε να 'ρθει αλλιώς θα προσπεράσει.


Όσο για τις πρόωρες εκλογές, ο Παπανδρέου δεν είναι Καραμανλής, εν ολίγοις δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές απλά και μόνο για να πετάξει αλλού την καυτή πατάτα. Ο μόνο τρόπος να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, είναι η κυβέρνηση να χάσει την πλειοψηφία.


Οφείλουμε να παρακολουθούμε με ιδιαίτερο σκεπτικισμό τη νέα, έκδηλη προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για επηρεασμό των εξελίξεων. Θεωρώ πως η συνεχής συζήτηση για επερχόμενο ανασχηματισμό και πρόωρες εκλογές, είναι πλήρως αποπροσανατολιστική, δημιουργεί χάος και αποσπά την κυβέρνηση από το έργο της και κάπου εδώ, μετά και τη διάψευση του Πρωθυπουργού, αυτή η συζήτηση πρέπει να κλείσει.

Διαβάστε επίσης: Αυτός ο Υπουργός, πρέπει να φύγει (Γιατί πραγματικά αυτοί οι υπουργοί, πρέπει να φύγουν)

13 Μαρτίου 2011

"Real Housewifes" of Athens

Να σας πω την αλήθεια φέτος δεν βλέπω πολύ τηλεόραση, μόνο ειδήσεις, που και που το Νησί και όταν υπάρχουν ενδιαφέροντα πάνελ, πολιτικές εκπομπές. Άντε καμία φορά όταν πέσει σύρμα να δω και Οικογενειακές Ιστορίες για να θαυμάσω τα ταλέντα που παίζουν.

Άλλα οι αντιδράσεις και οι κριτικές που άκουσα για το Real Housewifes μου κέντρισαν την προσοχή καθότι μυρίστηκα υπερ-trashιλα. Είπα λοιπόν να κάτσω να δω τα δυο πρώτα επεισόδια, να καταλάβω γιατί τόσος ντόρος βρε αδερφέ και αυτή τη φορά δεν αδικώ όσους έχουν "ξεκατινιάσει" το θέμα...

Πρόκειται για έξι ευκατάστατες ημιδιάσημες γυναίκες, που δέχθηκαν να συμμετάσχουν σε ένα real life πρόγραμμα όπου οι ζωές τους παρακολουθούνται και καταγράφονται στιγμές από την καθημερινότητά τους. Προφανώς έχουν άπλετο ελεύθερο χρόνο και οι υποχρεώσεις τους είναι κατά κύριο λόγο κοινωνικές. Μεταξύ των 6 υπάρχουν και 2 που έχουν μικρά παιδιά, κάτι το οποίο καθόλου δεν φάνηκε να τις πτοεί.
Μάλιστα η μία έκρινε σκόπιμο να ανακοινώσει παρουσία καμερών στα παιδάκια της οτι θα αλλάξουν σχολείο, η άλλη επέτρεψε στις κάμερες να καταγράψουν την προετοιμασία των παιδιών για την πρώτη τους μέρα στο σχολείο.... 

Για τις ίδιες δεν το βρίσκω κανιβαλιστικό, ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει με τον εαυτό του και ποσώς με ενδιαφέρει αν θα επιλέξει να προβάλλει τα πλούτη του και τον τρόπο ζωής του. 
Αν δεν μπορούν να κατανοήσουν οτι αυτή η προβολή μόνο κακό τους κάνει και πως όσοι τις ψέγουν δεν είναι κατ' ανάγκην υποκριτές, "κομπλεξικοί ψωμόλυσσες" ή νοικοκυρές σε απόγνωση, κακό του κεφαλιού τους.

Όμως οι δυο κυρίες που έχουν μικρά παιδιά και αντί να τα προστατεύσουν από την έκθεσή τους στην τηλεόραση, τα προβάλλουν, πραγματικά απορώ τι έχουν μέσα στο κεφάλι τους. Δηλαδή δεν καταλαβαίνουν οτι αυτό που κάνουν είναι απόλυτα καταστροφικό για τα παιδιά τους; 
Και να πεις ρε γαμώτο οτι είχαν ανάγκη τα χρήματα, εξαρτημένες από τη δημοσιότητα είναι, ημιεργαζόμενες, βασικές εκπρόσωποι του εγχωρίου βλαχομπαρόκ lifestyle και συγκεκριμένα της σχολής "τι κάνεις χρυσό μου, πολύ ωραίο το μαλλί σου σήμερα".

Το καλύτερο όλων όμως, είναι ο τίτλος του προγράμματος “Αληθινές νοικοκυρές”.... Μιλάμε οι γυναίκες είναι τόσο νοικοκυρές που η μία δηλώνει “έχω πιάσει και σφουγγαρίστρα” (ω μα τι επίτευγμα), η άλλη πάει να φτιάξει καφέ στον άντρα της και του ανακοινώνει οτι μάλλον έχει μπερδέψει μερικά είδη καφέ, ενώ όλη μέρα τρέχουν σε ινστιτούτα, οργανώνουν εκδρομές κλπ...

Υποτίθεται οτι οι αληθινές νοικοκυρές στο πρόγραμμα είναι 6, αλλά εγώ εντόπισα και μία έβδομη, ένα αλλοδαπό entry στα πλάνα (αριστερά)...


Η κυρία είναι άραγε η 7η real housewife που αναμένεται να μπει στις ζωές των 6 και να τις αναστατώσει σε επόμενα επεισόδια ή μία από τις real Φιλιππινέζες στις οποίες οι κιουρίες φορτώνουν τα παιδιά τους στην παραλία προκειμένου να μη τις πολυσκοτίζουν κατά την πάγια τακτική των νεόπλουτων αδιάφορων κυρατσών; 


Κάθε Αμερικανιά που κάνει νούμερα στο εξωτερικό, κάποιοι αισθάνονται την υποχρέωση να τη φέρουν και εδώ... Το χειρότερο όμως είναι οτι βρίσκουν άτομα που είναι πρόθυμα να συμμετάσχουν.

Πραγματικά ζω για τη στιγμή που κάποιο από τα ποιοτικά κανάλια της χώρας μας, τα οποία έχουν πάψει να επενδύουν σε νέες ιδέες και αγοράζουν τη σαβούρα του εξωτερικού βλέπε “Αγρότης μόνος ψάχνει”, “μία νύφη για το γιό μου” και λοιπές μπιπ, θα φέρει στην Ελλάδα το reality που προέβαλε το Mtv με τίτλο “sweet 16” όπου οργανώνονται απίστευτης χλιδής πάρτυ για τα 16χρονα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα στην Αμερική... Εκεί να δω αντιδράσεις.

Η Έλενα Ακρίτα (ένα από τα λίγα άτομα στην ελληνική τηλεόραση που κάνει ποιοτικές δουλειές, χωρίς ίχνος φτήνιας και προστυχιάς, που έχουν πέραση στον κόσμο) απευθύνει "ανοιχτή επιστολή" στο ΕΣΡ για το συγκεκριμένο θέμα εδώ.



11 Μαρτίου 2011

Προώρισθαι να κυβερνήσει και θα κυβερνήσει

Πριν λίγες ημέρες παρουσιάστηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ το μηνιαίο πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue.
Τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα της δημοσκόπησης, είχαν να κάνουν στο σύνολό τους με το ΛΑΟΣ και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Ο Καρατζαφέρης λοιπόν αναδείχθηκε ως ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός, ενώ το ΛΑΟΣ συγκεντρώνει ένα ποσοστό της τάξεως του 9% και αξιολογείται από το 22% των πολιτών, ως το κόμμα που κάνει την καλύτερη αντιπολίτευση (κατατάσσεται πρώτο).


Κάποιοι ίσως να εντυπωσιάζονται από την άνοδο του ΛΑΟΣ και τη μεγάλη δημοτικότητα του Γιώργου Καρατζαφέρη.


Αυτοί οι κάποιοι φαίνεται να ξεχνάνε πως ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι ο εκλεκτός (the chosen one). 
Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε, η πορεία είναι μη αναστρέψιμη, προώρισθαι να κυβερνήσει και θα κυβερνήσει! 
Ορίστε και η απόδειξη:





Ας απολαύσουμε τώρα ένα απόσπασμα από τον αριστουργηματικό Ύμνο του ΛΑΟΣ, με στίχο- γροθιά στο στομάχι, με μελωδία που δεν μοιάζει με καμία άλλη και ειδικά με το “Σε περιμένω να 'ρθεις και πάλι”, ενώ τον ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο η καλλίφωνη Μαρία Μπεκατώρου (παραθέτω το βίντεο στο τέλος του post για να σας κρατήσω σε αγωνία)


Τώρα που ο μισθός έχει μικρότερη αξία
τώρα που η ζωή μας είναι μεσ' την καχεξία
τώρα που διατάζει το ανελέητο μνημόνιο
ήρθε η ώρα για το ελληνικό δαιμόνιοοοοο


Μπορούμε όλοι μαζί να βγούμε μπροστά
αρκεί να αποφασίσουμε σωστά
Μπορούμε όλοι μαζί το φως να το βρούμε
και πάλι μεταξύ μας να τα βρούμεεεεε


Σκεφτείτε ελληνικά δεν είναι μακριά η μέρα που η ελπίδα θα γυρίσει
η μέρα που χαμόγελο θα ανθίσει 
δεν είναι μακριά, δεν είναι μακριάααααα


Σκεφτείτε ελληνικά, προϊόντα ελληνικά, 
ελληνικά και μόνο αγοράστε
και ευεργέτες της πατρίδας θα 'στε.
Σκεφτείτε εθνικά, σκεφτείτε ελληνικάααααα





Σοφός Ελληνικός Λαός!!!


ΥΓ: Τον ύμνο είχε αλιεύσει το antiitroktiko



10 Μαρτίου 2011

Μερική δικαίωση του αγώνα των μεταναστών

Έληξε εχθές η απεργία πείνας των 280 μεταναστών οι οποίοι μετά από 44 ημέρες είδαν τον αγώνα τους να δικαιώνεται μερικώς.


Ζητούσαν τα πάντα, γνωρίζοντας οτι δεν υπήρχε περίπτωση έστω και ένα ημι-σοβαρό κράτος που συνήθως υποκύπτει σε εκβιασμούς, να τους τα παραχωρήσει και τελικά κατάφεραν να κερδίσουν, ένα ιδιότυπο καθεστώς ανοχής (που μπορεί υπό προϋποθέσεις να οδηγήσει και σε νομιμοποίηση).
Είναι παρήγορο που το ζήτημα λύθηκε χωρίς να έχουμε απώλεια ανθρώπινης ζωής, γιατί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι συνέπειες θα ήταν ανυπολόγιστες, καθώς θα υπήρχε γενικός ξεσηκωμός, όχι μόνο από όσους λιγουρεύονται μονίμως νέο Δεκέμβρη, αλλά κυρίως από τους υπόλοιπους μετανάστες που κατοικούν παράνομα στη χώρα, ο αριθμός των οποίων είναι πολύ μεγάλος για να μπορέσουμε να αδιαφορήσουμε για την όποια αντίδρασή τους.


Όσο καιρό κράτησε η υπόθεση της Νομικής/ Υπατίας, είχα διάφορες συζητήσεις και πραγματικά εντυπωσιάστηκα με τα συντηρητικά ένστικτα που έχουν ξυπνήσει σε σύσσωμη την κοινωνία. Όσο εκτυλίσσονταν όλα αυτά, η κοινωνία σιωπούσε εκκωφαντικά με εξαίρεση κάποιες ακραίες φωνές. Αυτή η σιωπή όμως είναι ιδιαίτερα ανησυχητική καθότι δε σημαίνει σιωπηρή έγκριση του αγώνα των μεταναστών ή του τρόπου αντιμετώπισης του προβλήματος από την κυβέρνηση. Το αυγό του φιδιού επωάζεται πλέον σε ολόκληρη την κοινωνία. Προσωπικά έχω συλλάβει τον εαυτό μου να σκέφτεται αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα, πράγματα που αν κανείς μου τα έλεγε στα πλαίσια μία συζήτησης, θα τον χαρακτήριζα αν μη τι άλλο ρατσιστή...


Η συντηρητική στροφή της κοινωνίας που βρίσκεται σε εξέλιξη (την οποία επιτάχυνε το περιστατικό με τους μετανάστες στην Υπατία) πολύ φοβάμαι οτι θα μας επιφυλάξει στο μέλλον πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις. Ήδη όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας βρίσκουν καταφύγιο σε ακραίους σχηματισμούς. Το πιο μεγάλο σοκ ήταν με τη Χρυσή Αυγή στον Δήμο της Αθήνας, όμως υπάρχουν και άλλες ενδείξεις οτι η κοινωνία μας στρέφεται με επικίνδυνο ρυθμό σε όλο και πιο ακραίες ιδεολογίες. Δυο από τις βασικότερες είναι η αύξηση των ποσοστών του ΛΑΟΣ και η επικράτηση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ακραίων εθνικιστικών δικτυο-φωνών που μόνο σε κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα δεν παραπέμπουν.


Ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά τι είναι αυτό που οδηγεί όλο και περισσότερους συμπολίτες μας στο να ασπάζονται ιδεολογίες μίσους και να οδηγούνται σε φιλόξενες ακραίες αγκαλιές. Μήπως, λέω μήπως, για αυτή τη δυσάρεστη στροφή ευθύνονται και κάτι Πρωτοβουλίες του κ... που θεωρούν οτι νομιμοποιούνται να κάνουν ό,τι τους καπνίσει αν και μειοψηφία, αφού κατέχουν το αλάθητο; Μήπως επίσης ευθύνονται όλοι όσοι τόσα χρόνια κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί και περιμένουν να λυθούν μόνα τους με μαγικό τρόπο;


Για να επιστρέψω στο θέμα των μεταναστών απεργών πείνας...
Διαβάζω στο tvxs:



«Η δικαίωση των 300 μεταναστών, ελπίδα για όλη την κοινωνία»

Για δικαίωση των 300 μεταναστών απεργών πείνας κάνει λόγο η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης. Οι μετανάστες έκαναν λόγο για μερική δικαίωση των αιτημάτων τους και υποστηρίζουν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους για τη νομιμοποίηση των μεταναστών της χώρας.


Μετά τη μερική δικαίωση του αγώνα τους λοιπόν, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος και άλλοι μετανάστες που βρίσκονται παρανόμως στη χώρα, να προβούν σε τέτοιες μορφές αγώνα. Προφανώς οι μετανάστες αλλά και οι περιβόητοι αλληλέγγυοι, δεν κατανοούν οτι η ανοχή της κοινωνίας ήταν μέχρις εδώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχτεί ο κόσμος εκβιασμούς παρομοίου τύπου και ο συγκεκριμένος προκλητικός εκβιασμός, έγινε ανεκτός διότι έπιασε την κοινωνία στον ύπνο.
Σε περίπτωση όμως που υπάρξουν παρόμοιες κινήσεις που δεν θα κοπούν εν τη γενέσει τους, η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά και μόνο της κυβέρνησης. Τη δεύτερη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα υπάρξει καμία δικαιολογία και η απάντηση θα πρέπει να είναι άμεση (το λέω αυτό γιατί είμαι πεπεισμένη οτι θα υπάρξει δεύτερη φορά).


Ελπίζω μετά το αίσιο (;) τέλος που είχε η υπόθεση, οι πολιτικές δυνάμεις να μην παραμερίσουν το θέμα της μετανάστευσης. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για κρύψιμο του προβλήματος κάτω από το χαλί. Πρέπει άμεσα να υπάρξει αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική, που δεν θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις των άκρων, θα λαμβάνει υπόψιν τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και πάνω απ' όλα θα σέβεται τον άνθρωπο.