28 Ιανουαρίου 2011

Θριάμβευσε η ανευθυνότητα

Το χρονικό διάστημα που κυριάρχησε το θέμα της κατάληψης της Νομικής από παρανόμους μετανάστες, αναδείχθηκαν κάποια από τα βασικά αρνητικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών και των ΜΜΕ:
Υπερβολή, ανυπομονησία, έλλειψη οποιασδήποτε υπευθυνότητας, υποδόριος επιθυμία για εντάσεις.


Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε όλοι οτι οι κρίσεις που προκύπτουν, δεν λύνονται σε τηλεοπτικούς χρόνους και δεν έχουν κινηματογραφική εξέλιξη και αποτελέσματα. Επίσης οι άνθρωποι δεν είναι χαρακτήρες σε video game...


Από τη στιγμή που ανέκυψε το θέμα και τα ΜΜΕ αποφάσισαν να το "σηκώσουν", ΝΔ και ΛΑΟΣ με απόλυτη "υπευθυνότητα", έσπευσαν να θέσουν θέμα, όχι άρσης, αλλά κατάργησης του ασύλου, επιβεβαιώνοντας οτι τίποτα δεν τους συνδέει έστω και συναισθηματικά με αυτόν τον θεσμό.
Εντάξει ο Καρατζαφέρης ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο, οτι θα έσπευδε να λαϊκίσει για να καπηλευθεί την αγανάκτηση των φιλήσυχων πολιτών, κατά τη συνήθη του πρακτική. Αλλά  η ΝΔ, ουρά του Καρατζαφέρη?
Από κοντά και το γνωστό για τα δημοκρατικά του φρονήματα Mega, που μεριμνεί για τη σωστή και πάνω από όλα αντικειμενική ενημέρωση του πολίτη, έσπευσε να κατηγορήσει το άσυλο για όλα τα δεινά.
Με ελεεινό τρόπο αυτές τις μέρες στοχοποιούνε τους πάντες πιστεύοντας οτι έτσι προσφέρουν υπηρεσία, σε ποιόν?


Στα ίδια επίπεδα σοβαρότητας κινήθηκαν και οι απλοί πολίτες, που απ' ότι φαίνεται δεν μπορούν να σταματήσουν να σκέφτονται σκοτεινές συνωμοσίες που εκτυλίσσονται είτε σε βάρος τους, είτε σε βάρος των κεκτημένων, είτε σε βάρος της Ελλάδας....


Οι συνωμοσιολάγνοι διχάστηκαν σε 2 κατηγορίες:
α) Σε αυτούς που είδαν συνομωσία για να καταργηθεί το άσυλο, το οποίο ενώ ήρθη, η αστυνομία δεν τόλμησε να μπει με απόφαση Παπουτσή.
β)Και σε αυτούς που έβαζαν το χέρι τους στη φωτιά οτι οι διαπραγματεύσεις ήταν κάλπικες και η αστυνομία θα έκανε ντου το βράδυ, όταν ο κόσμος θα κοιμόταν και θα γινόντουσαν ομαδικές συλλήψεις.
(Υπάρχει βέβαια και μία 3η κατηγορία με την οποία έχω βαρεθεί να ασχολούμαι)


Η ανευθυνότητα πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή από αυτούς που για τους δικούς τους λόγους, είτε ιδεοληψίας, είτε ιδιοτέλειας, είτε ηλιθιότητας, σπέρνουν τον πανικό.
Ευτυχώς το επιχειρησιακό σχέδιο για να λυθεί ομαλά η κατάσταση, ήταν αποτελεσματικό παρά τις παλινωδίες και οι αρμόδιοι Υπουργοί χειρίστηκαν ψύχραιμα την κατάσταση, χωρίς να διολισθήσουν σε ακρότητες όπως κάποιοι απαιτούσαν. Κάποιοι, που κραύγαζαν να καταργηθεί το άσυλο και να πάψουν οι διαπραγματεύσεις, αδιαφορώντας για το τι θα επακολουθούσε, αν είχαμε έστω και έναν τραυματισμό μετανάστη ή αν έμπαιναν τα ΜΑΤ στη Νομική.  Το γεγονός οτι η άρση του ασύλου πρακτικά δεν εφαρμόστηκε είναι πολύ θετικό



Και πάμε τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ... Μιλάμε για τον ορισμό της ανευθυνότητας.
Συμμετείχαν σε αυτή την πρωτοβουλία και σε κάποιο σημείο τους ξέφυγε ο όποιος έλεγχος, εξαιτίας κάποιων ακραίων, αλλά και εξαιτίας την πραγματικής απελπισίας των ανθρώπων. Το γεγονός οτι αργά κατάλαβαν πως το θέμα έφυγε από τα χέρια τους και αποστασιοποιήθηκαν από τα ακραία μέλη του Φόρουμ, δεν τους αθωώνει. Ίσα ίσα καταδεικνύει τη δειλία τους. Τουλάχιστον Αλαβάνος, Λαφαζάνης και Δρίτσας έδειξαν μία κάποια υπευθυνότητα, αναγνωρίζοντας οτι αφού κάποιοι από τον χώρο τους τα έκαναν σκατά (και όχι οι ίδιοι), έπρεπε να συμβάλλουν στην επίλυση του ζητήματος που δημιουργήθηκε και να μην πάρουν τους μετανάστες στον λαιμό τους με απαράδεκτες κινήσεις.


Σήμερα μιλούν για μία πρώτη δικαίωση των μεταναστών... Όποιος δεν βλέπει οτι αυτή η κίνηση, συκοφάντησε τον αγώνα τους και εκνεύρισε την Ελληνική κοινωνία η οποία έχει φτάσει στα όριά της και ουσιαστικά ήταν η πρώτη τους υποχώρηση, είναι τυφλός.


Φυσικά το θέμα δεν λύθηκε με τη μεταφορά των ανθρώπων σε άλλο χώρο για να κάνουν την απεργία πείνας τους. Δηλαδή τι, τώρα θα αδιαφορήσουμε όλοι , απλά επειδή έφυγαν από τη Νομική?
Δίνουν έναν αγώνα και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για νομιμοποίηση, πρέπει να νομιμοποιηθούν άμεσα, στους άλλους πρέπει να γίνει σαφές οτι δεν υπάρχει πιθανότητα νομιμοποίησης, για να σταματήσουν την απεργία πείνας τους και να μην ταλαιπωρούνται άδικα. Κάνουν έναν αγώνα, σεβαστό, αλλά πραγματικά δεν χωράνε όλοι στην Ελλάδα.
Το θέμα πρέπει να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, ευρωπαϊκές, διότι δεν μπορεί με τα διάφορα "σύμφωνα", να εγκλωβίζεται ο κόσμος εδώ. Οι Έλληνες στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν είναι ρατσιστές, αλλά αναγνωρίζουν οτι πραγματικά δεν υπάρχει χώρος για άλλους μετανάστες.


Τέλος θα πρέπει να ακολουθήσει μία μεγάαααλη συζήτηση για τα διάφορα Φόρουμ και για την γενικευμένη ασυδοσία και τον τραμπουκισμό τους.
Πραγματικά οι άνθρωποι που τους έφεραν από την Κρήτη και τους έβαλαν την ιδέα της απεργίας πείνας μέσα στη Νομική, είναι επικίνδυνοι. Θεώρησαν, ίσως με τη συμβουλή φοιτητών, πως κατά τη συνήθη πρακτική, το άσυλο δεν θα ήρετο και θα μπορούσαν να κάνουν τον αγώνα τους απο εκεί. Όσοι τους έβαλαν την ιδέα της Νομικής, είναι υπόλογοι για την συκοφάντηση που δέχθηκε το άσυλο.


Δεν στράφηκε κανείς εναντίον των μεταναστών και αυτό θα ήταν πολύ μεγάλο σφάλμα. Απελπισμένοι άνθρωποι είναι που για να μην αναλάβει κανένας τις ευθύνες του, τους έχουν μεταβάλει σε "κλωτσοσκούφια" και τους εκμεταλλεύονται οι διάφοροι επιτήδειοι. Οι ευθύνες για ό,τι έγινε, πρέπει να αναζητηθούν σε αυτούς τους καραγκιόζηδες που τους έφεραν από την Κρήτη και τους έβαλαν στη Νομική. Και επαναλαμβάνω όχι επειδή έγινε κατάληψη σε δημόσιο κτήριο, αλλά επειδή θεώρησαν πως μπορούν να εκμεταλλευτούν το Πανεπιστημιακό άσυλο, έπαιξαν με τη φωτιά και στο τσακ και χάρη στις διαπραγματεύσεις δεν είχαμε εντάσεις.


Τέλος καλό, αρχή δύσκολη...


Διαβάστε επίσης: Έμειναν νηστικοί οι βρυκόλακες

25 Ιανουαρίου 2011

Εκρηκτικό κοκτέιλ: Πολιτική βόμβα "άσυλο" + Πολιτική βόμβα "μετανάστες"

Το σκηνικό που στήνεται με τους μετανάστες στη Νομική με τρομοκρατεί.
Κάποιοι παίζουν πάρα πολύ άσχημα παιχνίδια στην πλάτη των μεταναστών και δυστυχώς αυτοί οι κάποιοι, έχουν και πλάτες μέσα στο Κοινοβούλιο.


Όπως είπε κάποιος σοφός του twitter (side_shore): Ο εγκέφαλος που συνδύασε την πολιτική βόμβα άσυλο, με την πολιτική βόμβα μετανάστες, είναι σατανικός.


Ας δούμε λίγο το χρονικό της όλης ιστορίας...


Την προηγούμενη εβδομάδα, φοιτητές που πρόσκεινται στην ΑΡΕΝ αν δεν κάνω λάθος, ενημερώνουν τον Πρόεδρο της Νομικής, τον Κοσμήτορα και στη συνέχεια τον Πρύτανη οτι προτίθενται να φέρουν 160 μετανάστες στη σχολή και ζήτησαν να φιλοξενηθούν στο κτήριο της Σόλωνος. Λαμβάνουν αρνητική απάντηση.
Αποφασίζουν λοιπόν να πάνε με το έτσι θέλω. Το νέο κτήριο σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Φορτσάκης είχε κλειδωθεί προς αποφυγή κατάληψης, αλλά το “διέρρηξαν” και εισήλθαν παρανόμως.


Οι Πρυτανικές αρχές είχαν ενημερώσει για το τι επέκειτο την αστυνομία η οποία δεν τους σταμάτησε ούτε στην Κρήτη, ούτε στον Πειραιά, ούτε πριν την είσοδό τους στη Νομική.
Αλήθεια δεν προβλημάτισε κανέναν το γεγονός οτι 160 μετανάστες μπήκαν σε ένα πλοίο και ήρθαν μέχρι εδώ από την Κρήτη, κανείς δεν το παρατήρησε? Μήπως ήταν αρμοδιότητα των Πρυτανικών αρχών να πάνε στο λιμάνι και να τους εμποδίσουν να κατευθυνθούν προς τη Νομική?


Κάποιοι δημοσιογράφοι (που χθες αγνοούσαν το θέμα) εγκαλούν τις πρυτανικές αρχές που δεν υπέδειξαν στην αστυνομία τι έπρεπε να κάνει... Συγνώμη δηλαδή, αλλά τι είναι οι Πανεπιστημιακοί για να κάνουν υποδείξεις στην αστυνομία  και να καταστρώνουν επιχειρησιακά σχέδια?
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Πελεγρίνης, είπε σε παρέμβασή του στο δελτίο του Mega πως είχε ενημερώσει Διαμαντοπούλου και Παπουτσή για την κατάσταση, δεν νομίζω οτι μπορούσε να κάνει κάτι άλλο... Τώρα για το αν η αστυνομία ενημερώθηκε επίσημα, θα μου επιτρέψετε να πω οτι αυτά είναι γελοιότητες.


Στην όλη ιστορία ένα πράγμα κραυγάζει, η πολιτική αβουλία και απροθυμία της κυβέρνησης, η οποία περιμένει οι μετανάστες να εξαφανιστούν εν μια νυκτί, με μυστήριο τρόπο.
Το πρόβλημα με τη λαθρομετανάστευση έχει γιγαντωθεί και πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να ανοίξει μία αποπροσανατολιστική συζήτηση για απόδοση ευθυνών, το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, χωρίς υπεκφυγές.


Τρια τινά υπάρχουν: Ή νομιμοποίηση όλων, όπως ζητάνε οι ακραίες φωνές της αριστεράς, ή απέλαση μεγάλου αριθμού και νομιμοποίηση όσων έχουν το δικαίωμα να νομιμοποιηθούν (μη με ρωτήσετε ποιοι είναι αυτοί, ρωτήστε τα ξαδέρφια Ραγκούση), όπως ζητάνε οι μετριοπαθείς φωνές ή απέλαση όλων, όπως ζητάνε οι ακραίες φωνές τις δεξιάς.
Άλλες μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Έχουν αρχίσει και ξυπνάνε σε όλη την κοινωνία ρατσιστικά ένστικτα και πρέπει να γίνει κάτι, πριν οι μέχρι πρότινος φιλήσυχοι πολίτες, στραφούν εναντίον μεταναστών που δεν φταίνε σε τίποτα, αλλά δυστυχώς προκαλούν με κινήσεις, που τους υποδεικνύουν τρίτοι....

Όσων αφορά στη συζήτηση για το άσυλο που πάει σιγά σιγά να ανοίξει, πρέπει να κλείσει πάραυτα. Νόμος για την άρση του ασύλου υπάρχει και καλώς δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη. Γιατί να επέμβει η αστυνομία εφόσον υπάρχουν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις? Γιατί να ρισκάρουμε τη δημιουργία έντασης με απρόβλεπτες συνέπειες και με κίνδυνο να στηθεί ένας νέος Δεκέμβρης από αυτούς που τον ορέγονται?


Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι 300 μόνοι τους, στο πιτς φιτίλι μπορούν να βρεθούν δίπλα τους οι οργανώσεις που τους βοήθησαν να κάνουν αυτή την κίνηση, τα πανταχού παρόντα μπαχάλια, αριστεροί πολίτες που είναι υπέρ της νομιμοποίησής τους, άλλοι μετανάστες και με την παρουσία της αστυνομίας, θα έχουμε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, ειδικά αν σκεφτούμε πως οι άνθρωποι βρίσκονται σε κλειστό χώρο και είναι απελπισμένοι....
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή το όλο θέμα και φυσικά απευθείας διαπραγματεύσεις με τους μετανάστες και όχι με τους αυτόκλητους υπερασπιστές τους.


Αν φυσικά οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν αίσιο αποτέλεσμα, δεν υπάρχει άλλη λύση από την άρση του ασύλου... Δεν έχουν μόνο οι πολιτικοί ευθύνες αλλά και οι Πανεπιστημιακοί, τι να κάνουμε στις επόμενες Πρυτανικές εκλογές, κάποιοι θα χάσουν την εύνοια της ΑΡΕΝ και των ΕΑΑΚ...


Τέλος ξεχνάμε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό, τους φοιτητές. Βρισκόμαστε σε περίοδο εξεταστικής και η Νομική έκλεισε. Δεν είναι όλοι οι φοιτητές ξύστες και υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν να πάρουν πτυχίο, που διαβάζουν και θέλουν να τελειώνουν με τις υποχρεώσεις της σχολής τους και δυστυχώς κάποιοι συμφοιτητές τους, με την ακτιβιστική δράση τους (για να μην πω τίποτα χοντρό) τους εμποδίζουν. Αυτοί τι είναι, τα παράπλευρα θύματα της αβουλίας της κυβέρνησης και των Πανεπιστημιακών και των αγώνων των οργανώσεων για τους μετανάστες? 


Σε αυτή τη χώρα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει μου φαίνεται και εφόσον κανείς δεν υφίσταται τις συνέπειες, οι θρασύτατοι τσαμπουκάδες θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται σαν να τους ανήκουν τα πάντα. Όταν τα κρύβεις όλα κάτω από το χαλί, κάποια στιγμή σκοντάφτεις.


Σφηνάκια


  • Διάβασα στο capital.gr οτι η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο Τηλέμαχος Χυτήρης, μελετά σχέδιο διάσωσης των ΜΜΕ, παρόμοιο με εκείνο των τραπεζών και έμεινα με το στόμα ανοιχτό... Ελπίζω απλά να μην ισχύει κάτι τέτοιο...
  • Εντάξει η δικαιολογία για τις τράπεζες ήταν οτι έπρεπε να υπάρχει ρευστό στην αγορά για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της και να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα, άντε να το δεχτώ... Η δικαιολογία για τα ΜΜΕ ποια θα είναι, να μην καταρρεύσει το σύστημα ?
  • Δηλαδή για ποιο λόγο να ενισχυθούν τα κανάλια? Για να συνεχίσουν να μας προσφέρουν συσσωρευμένη σαβούρα, για να προπαγανδίζουν ασύστολα μέσω των κεντρικών τους δελτίων, στοχοποιώντας κοινωνικές ομάδες και ανθρώπους, ή για να συνεχίσουν να εξυπηρετούν με εξαιρετικά φούστικο τρόπο, τα συμφέροντα των αφεντικών τους?
  • Αλήθεια για ποιο λόγο θα πρέπει να ενισχυθούν έμμεσα άνθρωποι με 100 επιχειρήσεις που έχουν κάνει άνοιγμα στον τύπο, το οποίο γι' αυτούς είναι ζημιογόνο? Αν δεν μπορούν να κάνουν κερδοφόρα την επιχείρησή τους, ας την εξυγιάνουν με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς όμως να επιζητούν κρατική βοήθεια. Αν έχουν αποτύχει ως επιχειρηματίες στον χώρο των ΜΜΕ, δεν τους φταίει κανένας. 
  • Αυτοί είναι που δημιούργησαν τηλεαστέρες- κροίσους με αστρονομικές αμοιβές δυσανάλογες του έργου που προσφέρουν. Αυτοί είναι που δίνουν 20.000 και 50.000 ευρώ σε παρουσιαστές, απλά για να έχει το κανάλι τους λάμψη. Αυτοί είναι που έχουν δημιουργήσει τη βλαχομπαρόκ σοουμπιζ και την τάξη των παμπλούτων τηλεαστέρων, τώρα ας τα λουστούν και να μην περιμένουν κρατική ενίσχυση. Δεν τους φταίει κανένας αν για χάρη του ανταγωνισμού ή της υψηλής τηλεθέασης, επέλεξαν να κάνουν παμπλούτους τους παρουσιαστές τους.
  • Και βγαίνουν κάποιοι και ξιφουλκούν εναντίον της Έλλης Στάη που χαλάει λέει την πιάτσα και δημιουργεί “αρνητικό δεδικασμένο”, γιατί πήγε στην ΕΡΤ με 4.000 ευρώ μεικτά. Μιλάμε για μεγάλο θράσος.
  • Αν οι καναλάρχες θέλουν να μειώσουν τις ζημιές τους, ας περικόψουν τους μισθούς, όχι των απλών εργαζομένων, αλλά των τηλεβεντετών. Αν το κάνουν όλοι, πού θα βρουν φιλόξενη τηλεοπτική συχνότητα να παίρνουν 30.000 ευρώ τον μήνα για ένα τους πικάντικο σχόλιο? Πουθενά.
  • Επειδή όμως ΜΜΕ δεν είναι μόνο τα κανάλια αλλά και οι εφημερίδες... Ποιος τους φταίει αν απαξιώνουν μόνες τους το περιεχόμενό τους και αντί να διαφημίζουν αποκαλύψεις, διαφημίζουν cd, dvd, ένθετα μαγειρικής κτλ? Ποιος τους φταίει που έχουν αναγάγει ως κριτήριο σύγκρισης και ποιότητας, όχι την ισχυρή δημοσιογραφική ομάδα, αλλά το ποια εφημερίδα δίνει το καλύτερο DVD? 
  • Τα σκαμπανεβάσματα στις πωλήσεις αποδεικνύουν οτι ο κόσμος πλέον επιλέγει προσφορές και όχι δημοσιογραφική ομάδα και αξιόλογες πένες. Αλλά δεν τους φταίει κανείς, από τη στιγμή που έχουν μπει όλες σε αυτό το τριπάκι. Και αξιώνουν τώρα διάσωση... Γιατί, για να μπορέσουν να αγοράσουν τα δικαιώματα των ταινιών της Warner Bros??
  • Ξέρω οτι αυτά που λέω ακούγονται σκληρά γιατί δεν υπάρχουν μόνο οι επιχειρηματίες στην όλη υπόθεση, αλλά και οι εργαζόμενοι. Αλλά ίσως έχει έρθει η ώρα να γίνουν προσπάθειες για έκδοση εφημερίδων με καθαρά δημοσιογραφικό χαρακτήρα, με αιχμηρές πένες και χωρίς διαφόρων ειδών νταβάδες από πίσω... Αν ο κόσμος δει μία καλή δημοσιογραφική προσπάθεια, θα την επιβραβεύσει, αλλά αυτό το "και δώρο η ταινία τάδε" ή " το νέο cd του τάδε" απαξιώνει πλήρως το περιεχόμενο.
  • Συζήτηση για τα εθνικά θέματα διεξήχθη στη βουλή με πρωτοβουλία του Πατριωτικότερου. Ο Παπανδρέου αντέκρουσε όλα τα κλασσικά επιχειρήματα, περι φιλοαμερικανισμού του, περι Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης και λοιπά κλισέ, αλλά τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν σκάμπασαν και πολύ... Όταν έχεις το κόλλημα και συγκεκριμένη "γραμμή", δεν ξεκολλάς εύκολα, ακόμη και να σου φέρουνε πχ. τον Πούτιν να σου πει οτι ο Παπανδρέου είναι ο πιο αξιόπιστος εταίρος.
  • Όλα αυτά βέβαια έγιναν εν αναμονή του πορίσματος για τη Siemens το οποίο κατετέθη εχθές χωρίς πολλές εκπλήξεις, όπως ακριβώς το είχαν προαναγγείλει και το είχαν απαξιώσει τα ΜΜΕ, από την προηγούμενη εβδομάδα. Προσωπικά για να βγάλω το δικό μου "πόρισμα", θα περιμένω να δω τι θα γίνει με την ψηφοφορία στην Βουλή και πως θα πάει η προανακριτική.
  • Πάντως είναι σαφές οτι στα πορίσματα περιλαμβάνονται μόνο τελειωμένοι πολιτικά πρώην Υπουργοί και υφυπουργοί... Περίεργα πράγματα... Φαίνεται οι ενεργοί πολιτικοί ήταν υπεράνω μιζών! Τι τυχεροί που είμαστε!
  • Μεγάλη διαρροή εγγράφων του Wikileaks που αφορούν στο Παλαιστινιακό έγινε από το Al Jazeera, όπου μεταξύ άλλων, διαφαίνεται πως η Παλαιστινιακή Αρχή και ο Πρόεδρος Αμπάς, είναι πολύ πιο καλόβολος εταίρος του Ισραήλ απ' οτι θα έπρεπε. Είναι πλέον προφανές (όχι οτι δεν το γνωρίζαμε) πως η Παλαιστινιακή Αρχή έχει συσταθεί και νομιμοποιηθεί όχι από τους Παλαιστινίους, αλλά από όσους θέλουν τους Παλαιστινίους, δουλικά. Η πραγματική και νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησή τους (βλέπε Χαμάς), παρακάμπτεται ως τρομοκρατική οργάνωση, διότι πολύ απλά δεν είναι διατεθειμένοι οι ηγέτες της, να κάνουν κοπλιμέντα στη Τζίπι Λίβνι του τύπου “προσωπικά θα σας ψήφιζα” και λοιπά εμετικά.
  • Και μιας και αναφέρθηκα στο Ισραήλ, θα μάθατε φαντάζομαι οτι βγήκε το πόρισμα για την επίθεση των Ισραηλινών κομάντο στην ανθρωπιστική αποστολή και συγκεκριμένα στο Mavi Marmara και φυσικά, ω του θαύματος, έφταιγαν τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολή για το μακελειό!!! Φαντάζομαι οτι το θέμα θα κλείσει, διότι το Ισραήλ δεν δέχθηκε από την πρώτη στιγμή διεθνή έρευνα για τα αίτια του μακελειού, παροτι το περιστατικό έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα... Κράτος εν κράτει...
  • Κατάληψη έχουν κάνει στη Νομική 230 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι απαιτούν άμεση νομιμοποίηση. Όλα αυτά έγιναν με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ (ω τι έκπληξη) και λοιπών αποκομμάτων, που έφεραν τους μετανάστες από την Κρήτη (κανείς δεν το πήρε πρέφα?) και θεώρησαν σωστό να τους φιλοξενήσουν σε Πανεπιστημιακό ίδρυμα. Παρατηρώ μία πολύ περίεργη αργοπορία στην αντιμετώπιση του θέματος που έχει ανακύψει. Η Πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει ώστε οι μετανάστες να μεταφερθούν με ασφάλεια σε κάποιο άλλο μέρος, γιατί ακραία στοιχεία δεν υπάρχουν μόνο στα αριστερά του πολιτικού φάσματος.
  • Πάντως αυτή η εκμετάλλευση των μεταναστών από ακραίες αριστερές φωνές και ο τσαμπουκάς με τον οποίον επέβαλλαν την εγκατάστασή τους σε πανεπιστημιακό χώρο, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητος και πρέπει να διασφαλιστεί οτι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί.
  • Είναι λυπηρό να βλέπεις που κατάντησε ο τέως Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου... Συρφετός της Ακροαριστεράς και της Συντήρησης... 
  • Όμως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, έπεσα πάνω σε ψήφισμα της Νομικής το οποίο υπογράφεται και από ΠΑΣΠ και ΔΑΠ και αναφέρει οτι: "Το σώμα αποφάσισε να συνδράμει και να στεγάσει τον αγώνα των μεταναστών". Οπότε 2 πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή το έγγραφο είναι κάλπικο ή ΔΑΠ και ΠΑΣΠ χωρίς να διαβάσουν το ψήφισμα, νομιμοποίησαν αυτή την κατάσταση. Αν συμβαίνει το τελευταίο δεν δικαιούνται να ομιλούν και οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους!
YΓ: Η εικόνα από το gatamedia

20 Ιανουαρίου 2011

Το νέο σήμα της νέας Νέας Δημοκρατίας_ (νΝΔ_)


Σήμερα η νΝΔ_ γύρισε σελίδα αλλάζοντας το ιστορικό της σήμα. Παράλληλα με αυτό παρουσιάστηκε το νέο portal της, το οποίο ή είναι τρομακτικά αργό ή απλά (όπως είναι λογικό) έχει δεχτεί πάρα πολλά κλικ μέσα σε μία ημέρα...


 
Θα θυμάστε ίσως ανάλογη πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή του σήματός του, όταν είχε αναλάβει την αρχηγία ο Γιώργος Παπανδρέου... Τότε παρουσιάστηκαν παραλαγές του παραδοσιακού ήλιου, πιο αφηρημένες και αρκετά... trendy,  όπου ο ήλιος είχε αντικατασταθεί από "αφηρημένους" ήλιους, όπως συμβαίνει στο λογότυπο της νΝΔ_ , με τον πυρσό... Ποιος χρησιμοποιεί σήμερα τους ήλιους που είχαν παρουσιαστεί τότε?
Κανείς φυσικά!


Όπως και το νέο logo της νΝΔ_ δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον από τα μέλη της, γιατί τα σήματα έχουν τη δική τους ιστορία και δύσκολα ο κόσμος ξεκολλάει από το “παραδοσιακό”. 
Βέβαια δεν μιλάμε για καμία τεράστια αλλαγή στο σύμβολο, που ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας δύσκολα θα αποδεχτεί, όπως είχε συμβεί με τους trendy ήλιους του ΠΑΣΟΚ, που μόνο σε σύμβολα κόμματος δεν παρέπεμπαν. 


Πάντως αυτή τη φορά το σήμα δημιουργήθηκε με απευθείας ανάθεση και δεν διοργανώθηκε ανοιχτός διαγωνισμός, στα πρότυπα του διαγωνισμού της ΟΝΝΕΔ, για το νέο της logo.
Το νέο σήμα της νΝΔ_ αποτελεί σχεδιαστικά τουλάχιστον, μια κάποια δικαίωση της Μαρίας Κωνσταντινίδου, αφού είναι βασισμένο κατά την προσωπική μου και εντελώς υποκειμενική άποψη, στα συστατικά της επιτυχίας του Logo31 το οποίο ακόμα συζητιέται. 


Αν ένα πράγμα δεν χαρακτηρίζει το νέο σήμα της νΝΔ_ είναι η έμπνευση, αλλά τα καλά να λέγονται, αποπνέει σοβαρότητα και ταιριάζει γάντι σε ένα δεξιό συντηρητικό κόμμα_!


Άντε Καλοφόρετο!

ΥΓ: _ _ _ Αυτή η παύλα με τρελαίνει _!!!!
ΥΓ2: Η εικόνα με τα logo του ΠΑΣΟΚ είναι από το seeklogo όπου θα βρείτε όποιο logo τραβάει η όρεξή σας!

18 Ιανουαρίου 2011

Ταχύρυθμα μαθήματα πατριωτισμού

Τυχαίνει να βρίσκεστε σε μία παρέα όπου κυρίαρχο θέμα συζήτησης είναι το Μνημόνιο, τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση με την καθοδήγηση του ΔΝΤ κλπ?
Δεν ξέρετε τι να πείτε, αλλά θέλετε οπωσδήποτε να συμμετάσχετε και να κλέψετε τις εντυπώσεις? 
Δεν έχετε αρκετό χρόνο για να αποστηθίσετε τα κείμενα του Olympia.gr, του Antinews, της Δημοκρατίας, του Ελεύθερου Ρύπου και λοιπών πατριωτικών Μέσων? 
Η Λιάνα Κανέλλη, η Σοφία Σακοράφα και ο Πάνος Καμμένος σας πέφτουν... βαριοί?
Ε λοιπόν είμαι εδώ για εσάς!!


  • Αρχικά πρέπει να αποκηρύξετε μετά βδελυγμίας το ΠΑΣΟΚ και να επισημάνετε πως ο Παπανδρέου (ο Yorgo ή αλλιώς Jeffrey), δεν είναι Έλληνας, αλλά κρυπτοΕβραίος, τσιράκι των Αμερικανών, που έχει βαλθεί να ξεπουλήσει τα πάντα. Καλό θα ήταν να αναφερθείτε και στην μητέρα του Margaret που τυγχάνει Αμερικανή.
  • Αφού εξηγήσετε πως μας οδήγησε με μεθοδευμένες κινήσεις και δηλώσεις στην αγκαλιά του ΔΝΤ (για να είστε πιο πειστικοί αναφερθείτε στις δηλώσεις “δεν υπάρχει σάλιο”, Τιτανικός), μην ξεχάσετε να σημειώσετε πως υπήρχε εναλλακτική, αφού η Κίνα και κυρίως η Ρωσία ήταν πρόθυμες να μας βοηθήσουν αλλά αυτός επέλεξε τους Αμερικάνους - ΔΝΤ (Τυχαίο?).
  • Αξίζει να αναφερθείτε κάπου εδώ και στον Ανδρέα Παπανδρέου, που γκρέμισε τα πάντα και άδειασε τα ταμεία με συνθηματολογία του τύπου “Τσοβόλα δωσ' τα όλα”, στον Εθνομηδενιστή Κων/νο Μητσοτάκη που μας βύθισε ακόμα περισσότερο στην ύφεση και ευθύνεται για τη μη- επίλυση του Σκοπιανού και στην ηρωική στάση που τήρησε τότε ο Αντώνης Σαμαράς.
  • Μετά πάμε στα πιο σύνθετα ζητήματα... Αγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης... Είναι υποχρέωσή σας να μιλήσετε γι' αυτό το ζήτημα. Ο Γ. Παπανδρέου ακύρωσε την συμφωνία του Κ.Καραμανλή για να εξυπηρετήσει τους εντολοδόχους του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Να φροντίσετε να πείτε πριν κάποιος σας πετάξει τη Βουλγαρία ως χώρα που ακύρωσε τη συμφωνία, πως αυτά είναι παραμύθια των Πασοκικών ΜΜΕ, τύπου Mega, του οποίου όλοι οι δημοσιογράφοι πριν προσληφθούν δίνουν όρκο αιώνιας αφοσίωσης στο ΠΑΣΟΚ.
  • Ο Παπανδρέου τα ξεπουλάει όλα στους Τούρκους. Αν κάποιος διανοηθεί να σας αντιτάξει πως πήγε στο Ερζερούμ και μπροστά στους Τούρκους διπλωμάτες, έθεσε επι τάπητος τα ζητήματα που απασχολούν τις διμερείς σχέσεις, γειώστε τον κατευθείαν, λέγοντας πως το γεγονός οτι δε σταμάτησαν οι παραβιάσεις, καταδεικνύει οτι πίσω από τις κλειστές πόρτες ειπώθηκαν άλλα, άρα κάνει μυστική διπλωματία και έχει ήδη συμφωνήσει τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και ποιος ξέρει τι άλλο και πως όλα τα άλλα είναι στάχτη στα μάτια των ... ραγιάδων.
  • Μην ξεχάσετε εδώ να αναφέρετε πως τα σύνορα της Τουρκίας τελειώνουν στη στεριά της και δεν δικαιούται ούτε μία σταγόνα στο Αιγαίο, άρα δεν υπάρχει ανάγκη οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας.
  • Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να κάνετε και μία αναφορά στην σκοτεινή λέσχη Bilderberg, όπου καλείται αραιά και που ο Παπανδρέου και της οποίας μόνιμη θαμώνας είναι η Άννα Διαμαντοπούλου (που είχε εισηγηθεί τα Αγγλικά να γίνουν η 2η επίσημη γλώσσα).
  • Μετά έρχεται η σειρά του Πάγκαλου... Πρέπει να θυμάστε οπωσδήποτε το ανθολόγιο των δηλώσεων που έχει κάνει... "Κοπρίτες οι δημόσιοι υπάλληλοι", "Μαζί τα φάγαμε", "Οι διεφθαρμένοι πολίτες πηγαίνουν στους διεφθαρμένους πολιτικούς" κλπ. Μην ξεχάσετε να κάνετε μνεία στην προδοσία με τον Οτσαλάν καθώς και στη νύχτα των Ιμίων, καταλήγοντας στο οτι δεν δικαιούται να ομιλεί. (Αν θέλετε κάντε και μία αναφορά στον παππού του, δικτάτορα Θεόδωρο Πάγκαλο)
  • Βασικό στοιχείο που δεν πρέπει να αμελήσετε επίσης είναι το "Ευχαριστώ στους Αμερικάνους" που εκστόμισε ο Σημίτης...


Όλα αυτά πρέπει να οδηγήσουν με επαγωγική ακρίβεια σε ένα συμπέρασμα: πως το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που δημιουργήθηκε από τους Ανθέλληνες Παπανδρέου και ως μόνο του στόχο έχει να μας υποδουλώσει, να μετατρέψει την Ελλάδα σε μία τριτοκοσμική χώρα με ισχυρούς πάτρωνες και πως όλα αυτά έχουν αποφασιστεί εδώ και χρόνια, διότι η Ελλάδα είναι πλούσια σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και λοιπά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα.



Καλό θα ήταν να κλείσετε την τοποθέτησή σας καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως όλα αυτά, υποκινούνται από τους διαχρονικούς εχθρούς των Ελλήνων, βλέπε Εβραίους. Μην δώσετε σημασία σε όσους λένε το αντίθετο από εσάς, προφανώς είναι Ανθέλληνες Πασοκο/ Μητσοτακό/Συριζαίοι.


Για το τέλος κρατήστε την διάσημη πλέον δήλωση που φαίνεται να έχει κάνει ο Χένρυ Κίσινγκερ για τους Έλληνες. Χρησιμοποιείστε επίσης και το πειστικότατο επιχείρημα που εισήγαγε η νΝΔ στον πολιτικό διάλογο και προέκυψε από την επιτυχημένη διαφήμιση του 11888, "Τυχαίο? Δεν νομίζω!"


ΥΓ: Για μία πιο ολοκληρωμένη περιγραφή και για να εντυπωσιάσετε τους συνδαιτυμόνες σας μπορείτε να αναφερθείτε στον μεγαλοεπενδυτή, ανθέλληνα George Sorros, στα διάφορα ιδρύματα που χρηματοδοτεί...


ΥΓ2: Η 1η εικόνα από το "Στη Γαλαρία"

11 Ιανουαρίου 2011

Σφηνάκια

  • Ανακοινώθηκε σήμερα ο ανασχηματισμός στη νΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει λόγο για τέλος στην εσωστρέφεια και να σκάει ένα ολόκληρο χαμόγελο!
  • "Μία ανασύνθεση που παράγει ακτινοβολία ιδεών , εμπνέει εμπιστοσύνη στον κόσμο κι ελπίδα για τη χώρα."
  • Ο ανασχηματισμός αυτός, αν και ημιτελής, κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένος, καθότι προέκυψε ένα "μικρό και ευέλικτο σχήμα" των 84 ατόμων, που μας προϊδεάζει για το πως θα κυβερνήσει ο Αντώνης Σαμαράς, τώρα που σε λιγότερο από ένα χρόνο θα γίνει Πρωθυπουργός, αφού με αυτή την εντυπωσιακή του ρελάνς, αναμένεται να πάρει όλους τους Έλληνες με το μέρος του. 
  • Μέχρι και εγώ έχω ψηθεί να ψηφίσω νΝΔ στις επόμενες εκλογές, αφού ονειρικές εικόνες κατακλύζουν στο μυαλό μου...
  • Ο Άρης ξανά υπουργός Παιδείας... Πωπω τον λυπάμαι τον καημένο δυστυχώς θα πρέπει να ξανακάνει το Υπουργείο “κούκλα”, καθότι η ανίδεη από στυλ και αντιμαχόμενη κάθε σικ πινελιά Άννα Διαμαντοπούλου, λογικά θα έχει κάνει το Υπουργείο πολύ κοινό και ίσως ... λαϊκό? (φτου φτου)
  • Μία άλλη ονειρική εικόνα είναι ο Μαργαρίτης Τζίμας Υπουργός Άμυνας. Με αυτόν υπουργό, δεν θα υπάρχει ανάγκη για "Άμυνα"!
  • Αμ το άλλο? Ο αξιόλογος δημοσιογράφος Γιάννης Μιχελάκης σε ρόλο (γιατί όχι) Ρουσόπουλου? Μιλάμε έχουμε να ζήσουμε κορυφαίες στιγμές. Τελικά εκτός από τον Παναγιωτόπουλο και τη Τζότζολα, υπάρχουν και χειρότερα!
  • Ο Σαμαράς πάντως, παραμένει επικεφαλής του τομέα Οικονομίας, του πιο επιτυχημένου δηλαδή τομέα της νΝΔ όπου επεξεργάζονται ιδέες και προγράμματα του τύπου: "Μηδενισμός του ελλείμματος σε 24 ώρες". Μα καλά, έναν σύμβουλο δεν έχει να του πει να ανασχηματίσει τον εαυτό του?
  • Πάντως ένα πράγμα ξέχασε, να χρίσει Πρόεδρο της νΝΔ την Ντόρα Μπακογιάννη!
  • Πως τα κατάφερε όμως το θηρίο και  έδωσε θέσεις σε όλους!!! Είναι ρε παιδί μου να το έχεις, πως να το κάνουμε, να μπορείς να συνθέτεις ιδέες και να εμπνέεις ως ηγέτης.
  • Απορώ όμως, αφού όπως διαδίδουν οι σφουγγοκωλάριοι (ωπ... pardon) του Σαμαρά, η Ντόρα μετά βίας θα πιάσει το 2%, τι ανάγκη είχε να βάλει στο νέο σχήμα όλους τους Ντορικούς, πλην Έλσας Παπαδημητρίου? 
  • Πιστεύω πως και ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι απόλυτα ευχαριστημένος, καθώς ούτε ένας Ντιντής δεν βρέθηκε επικεφαλής σε οποιονδήποτε τομέα. Άλλωστε το υπερπατριωτικό κόμμα της νΝΔ δεν έχει Ντιντήδες στις τάξεις του.
  • Στεναχωρήθηκα πάντως με τον Πάνο τον Καμμένο. Γιατί αυτόν τον αγνό πατριώτη τον κράτησε εκτός σκιώδους κυβέρνησης? Μάλλον μας τον φυλάει για μετά. Τον Καμμένο άλλωστε τον λατρεύουν όλα τα ηλεκτρονικά μέσα της νΝΔ... Ο προβληματισμός μου είναι τόσο μεγάλος, σε σημείο που σκέφτομαι να βάλω ένα poll στη δίπλα στήλη του blog, για να σας ρωτήσω ποιος είναι ο λόγος που πιστεύετε οτι βρέθηκε εκτός σχήματος... Δυστυχώς πρόλαβε άλλος!!!
  • Πάντως από τακτική πάσχει ο Σαμαράς. Με αυτόν τον ανασχηματισμό, μπορεί να πιστεύει πως έκλεισε τις κάνουλες προς την Ντόρα, αλλά ουσιαστικά δεν πέτυχε αυτό. Έδειξε οτι ανησυχούσε πολύ περισσότερο απ' όσο φαινόταν για την όποια δυναμική έχει αναπτύξει η Μπακογιάννη. 
  • Τέλος πάντων πολύ ασχολήθηκα με τη νΝΔ ... 
  • Καιρό τώρα συζητιέται το θέμα του Alter, όπου γίνεται εκκαθάριση λόγω χρεών και κακοδιαχείρισης και δεκάδες εργαζόμενοι αναμένεται να χάσουν τις δουλειές τους (το αναφέρω έτσι περιγραφικά γιατί το θέμα δεν το γνωρίζω).
  • Δεν ξέρω όμως πόσοι από εσάς μάθατε οτι ο όμιλος Γιαννίκου, ο αξιόλογος αυτός όμιλος που έχει στην ιδιοκτησία του εκτός των άλλων και το Alter, έκλεισε το περιοδικό Δίφωνο. Όταν επιχειρηματίες που βλέπουν τα πάντα σαν μπίζνα και δεν αγαπάνε την επένδυσή τους, μπλέκονται στον χώρο της τέχνης, αυτά συμβαίνουν.
  • Δεν είναι απλά ένα ακόμη περιοδικό που έκλεισε, αλλά ένα περιοδικό που πάντα σεβόταν και προέβαλε το καλό Ελληνικό τραγούδι. Το κλείσιμο του Διφώνου είναι ένα ακόμη χαστούκι της υποκουλτούρας στον πραγματικό πολιτισμό, όσο τραβηγμένο και αν ακούγεται αυτό. 
  • Το τραγούδι είναι πολιτισμός και μάλιστα η πιο προσιτή πολιτισμική απόλαυση και φαίνεται πως κάποιοι έχουν επιλέξει να εξαφανίσουν κάθε ποιότητα από αυτό, προσπαθώντας να μας πείσουν πως το έντεχνο πέθανε και η διάδοχη κατάστασή του είναι η Χατζηγιάννεια. (Για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω τίποτα με τον Χατζηγιάννη, απλά τρελαίνομαι που πάνε να τον πλασάρουν ως το μέλλον του ελληνικού τραγουδιού)
  • Δυστυχώς η κρίση στο Ελληνικό τραγούδι, συνδέεται άμεσα με την κρίση ήθους στην Ελληνική κοινωνία, καθότι επικρατεί και επιβραβεύεται το ανήθικο.
  • Εδώ θα βρείτε το blog των συντακτών του Διφώνου, το οποίο έχει κατακλυστεί από επιστολές συμπαράστασης σημαντικών καλλιτεχνών. 
ΥΓ: Η εικόνα από το kafeneio-gr

Διαβάστε επίσης:

Μαύρο Μελάνι: Υποκρισία με ... νότες

8 Ιανουαρίου 2011

"Μία ακόμη ατυχής διπλωματική κίνηση το Ερζερούμ"

Σεληνιάστηκαν στη Νέα -Νέα Δημοκρατία με την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στο Ερζερούμ.
Από εκεί που είχαμε συνηθίσει το επίπεδο της διπλωματίας μας σε σχέση με την Τουρκία να είναι εντελώς δουλοπρεπές και κανένας δεν τολμούσε να μιλήσει για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, ξαφνικά ο Παπανδρέου σε μη φιλικό έδαφος, έθεσε επι τάπητος τα ζητήματα που ταλαιπωρούν τις διμερείς σχέσεις.
Εξεπλάγησαν οι περισσότεροι καθώς περίμεναν να πάει εκεί, να καταπιεί τη γλώσσα του κατά τη συνήθη πρακτική, να ρίξει και μία ζεμπεκιά στο κατάμεστο γήπεδο που εγκαινίασαν μαζί με τον Ταγίπ Ερντογάν ή να συζητήσει την προοπτική κουμπαριάς μαζί του, στα πρότυπα φυσικά της επιτυχημένης εξωτερικής πολιτικής του παρελθόντος.


Τώρα κάποιοι μιλάνε για τα αυτονόητα, τα οποία αυτονόητα βέβαια επι Σημίτη και Καραμανλή μόνο αυτονόητα δεν ήταν.


Ο μετρ της διπλωματίας Δημήτρης Αβραμόπουλος, έσπευσε να σχολιάσει με τη δέουσα σοβαρότητα και αντικειμενικότητα τα όσα διεμείφθησαν στο Ερζερούμ...
Είναι βέβαιο πως ο Πρωθυπουργός εσύρθη στη συνάντηση αυτή, χωρίς διπλωματική προετοιμασία και συγκεκριμένη ατζέντα. Από τις εικόνες, που μόνον αυτές, συνόδευσαν το όλο σκηνικό, επετεύχθη ο βασικός σκοπός της τουρκικής διπλωματίας, που ήταν να δοθεί η εντύπωση ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν ουσιαστικά βελτιωθεί.


Και συνεχίζει λέγοντας:
Το Ερζερούμ καταγράφεται και προστίθεται στη σειρά των ατυχών διπλωματικών κινήσεων της κυβέρνησης, οι οποίες και την Ελλάδα αποδυναμώνουν διπλωματικά και το στόχο, για ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον συνεργασίας στην περιοχή μας, δεν υπηρετούν.


Από τα καλύτερα ανέκδοτα που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό!! Τολμάνε οι κύριοι της νΝΔ να μιλάνε για ατυχείς διπλωματικές κινήσεις! Ποιοι?
Οι άνθρωποι που κυβέρνησαν επι 5,5 χρόνια και δεν είχαν σταθερή εξωτερική πολιτική, που για να μπει το βέτο στο Βουκουρέστι μας είχε φύγει η ψυχή, που μας κατηγορούσαν οι ξένοι για 2 γλώσσες στην εξωτερική μας πολιτική, αφού άλλα έλεγε η Ντόρα, άλλα ο και καλά φιλόΡωσος Δάμαλος, ο οποίος ήταν ανύπαρκτος στο διεθνές στερέωμα. Αλήθεια σκοπεύουν κάποια στιγμή να μας ενημερώσουν για τις επίσημες θέσεις του κόμματός τους σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ή θα συνεχίσουν απλά να ασκούν ανέξοδη κριτική στα πάντα?


Ο Παπανδρέου λοιπόν, πήγε στην Τουρκία και είπε τα... "αυτονόητα". Μίλησε για την υφαλοκρηπίδα, για την ανάγκη οριοθέτησής της και για την μόνιμη απειλή του casus belli. Μίλησε για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και αναρωτήθηκε τι έχει να κερδίσει η Τουρκία από αυτό.
Είπε ανοιχτά πως όσο η Κύπρος βρίσκεται υπο Τουρκική κατοχή και δεν βρίσκουμε αμοιβαία αποδεκτή λύση, την Ευρώπη η Τουρκία, θα την βλέπει με το κιάλι.
Εύκολα? Αυτονόητα? Τότε γιατί κανένας στο παρελθόν δεν έκανε κάτι παρόμοιο?


Πάντως κατανοώ όσους μιλάνε για "μυστική διπλωματία" συνεχώς, έτσι δικαιολογούν την ύπαρξή τους, αφήστε που η συνομωσιολογία σε καιρούς Μνημονίου, πουλάει όσο τίποτε άλλο.
Το καλύτερο είναι πως είναι σε θέση να γνωρίζουν τι ειπώθηκε σε μία συνάντηση μεταξύ Παπανδρέου και Ερντογάν. Προφανώς βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με έναν από τους δυο, μάλλον με τον Ερντογάν γιατί ο Παπανδρέου είναι πολύ "νεοταξίτης" για τα γούστα τους.


ΥΓ: Εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του Mega.

2 Ιανουαρίου 2011

Για ακόμα μία χρονιά είμαι έτοιμη να πέσω από τα σύννεφα...

Μπήκε το 2011 και για μία ακόμη χρονιά είμαι έτοιμη ψυχολογικά να πέσω από τα σύννεφα, όπως κάθε χρόνο, καθότι ζω και αναπνέω στην πιο απρόβλεπτη και πρωτότυπη χώρα του πλανήτη.




Για μία ακόμη χρονιά λοιπόν, είμαι έτοιμη:
  • Να ακούσω τον Υπουργό Οικονομικών και τον Πρωθυπουργό να δηλώνουν πως τα δύσκολα πέρασαν, πως κινούμαστε στον σωστό δρόμο και η προσπάθειά μας αναγνωρίζεται, πως έχουμε ανακτήσει την αξιοπιστία μας και πως δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα.
  • Να τρομάξω με την ανοδική πορεία των spread.
  • Να ακούσω ποια θα είναι τα νέα μέτρα που υποτίθεται πως δεν θα χρειαζόντουσαν και περιλαμβάνονται στο αναθεωρημένο Μνημόνιο Νο 10.
  • Να μελετήσω το νέο τεκμηριωμένο και πάνω απ' όλα κοστολογημένο σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά, για μηδενισμό του ελλείμματος σε 24 ώρες.
  • Να παρακολουθήσω με ενδιαφέρον την Ν- οστή συζήτηση, για το αν η προσφυγή μας στον μηχανισμό στήριξης ήταν τελικά μονόδρομος.
  • Να θαυμάσω το θάρρος της Βάσως Παπανδρέου που έχοντας στο πλευρό της σειρά βουλευτών θα ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.
  • Να εκπλαγώ με τον ανασχηματισμό που τα ΜΜΕ θα έχουν προαναγγείλει τουλάχιστον 3 μήνες πριν, επισημαίνοντας πως η Τίνα Μπιρμπίλη καθώς και η Λούκα Κατσέλη είναι μεγάλοι βραχνάδες για τον Παπανδρέου.
  • Να απηυδήσω με την υπουργοποίηση της Βάσως Παπανδρέου.
  • Να απορήσω με τον αναβαθμισμένο ρόλο του Γιάννη Ραγκούση.
  • Να κατηγορήσω τον Πάγκαλο για τα όσα προκλητικά τολμάει και λέει, εναντίον κυρίως των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Να πιέσω τον εαυτό μου να απαντήσει σε νέα εκβιαστικά διλήμματα.
  • Να εκνευριστώ που για ακόμα μία φορά τα κόμματα θα καταθέσουν διαφορετικά πορίσματα στις εξεταστικές/ προανακριτικές επιτροπές που διερευνούν σκάνδαλα και ως εκ τούτου και χωρίς να υπάρχει πρόθεση, δεν θα κλειστεί κανείς στη φυλακή.
  • Να θαυμάσω την στιβαρή στάση του ΚΚΕ, το οποίο θα καλέσει σε γενικό ξεσηκωμό και θα αναρτήσει πανό που θα γράφει "Peoples of Europe rise up" στη Βουλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Σούνιο, στον Λευκό Πύργο, στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Ακροναυπλία, στην Ακροκόρινθο, στο Cavo Paradiso και σε άλλα τουριστικά αξιοθέατα.
  • Να ακούσω εισηγήσεις ανθρώπων του πνεύματος για Οικουμενική κυβέρνηση με Υπουργό Οικονομικών, γιατί όχι, τον Λουκά Παπαδήμο ή ίσως κάτι πιο πρωτότυπο, βλέπε Μαρκεζίνη.
  • Να χαρώ με την πολυφωνηκότητα της Βουλής καθότι το 2009 είχαμε 5 κόμματα, το 2010 έκλεισε με 7 και ποιος ξέρει με πόσα κόμματα θα μας βρει το 2012.
  • Να αγανακτήσω με τη νέα αιμοσταγή γενιά δολοφόνων/ τρομοκρατών που θα επιλέξει για ακόμα μία χρονιά πρωτότυπους στόχους για τα χτυπήματά της.
  • Να δακρύσω από συγκίνηση μελετώντας τις υπέροχες προκηρύξεις και να ανατριχιάσω διαβάζοντας λέξεις όπως “λούμπεν”.
  • Να εκνευριστώ με την αστυνομική ασυδοσία
  • Να υποψιαστώ πως κάτι δεν πάει καλά με τους κουκουλοφόρους οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι.
  • Να θαυμάσω όλους εκείνους που δεν ψηφίζουν από άποψη και δεν έχουν άποψη πάνω στην πολιτική, από άποψη, γιατί ως γνωστόν είναι όλοι ίδιοι.
  • Να χειροκροτήσω το υψηλό επίπεδο των δημοσιογράφων και να χαρώ που ζω σε μία χώρα, όπου η ελευθερία του τύπου είναι αυτονόητη και τίποτα δεν μένει στο σκοτάδι.
  • Να προβληματιστώ με το επίπεδο των μέσων ενημέρωσης και να αναρωτηθώ πόσο πιο χαμηλά θα φτάσει η ελληνική τηλεόραση.
  • Να δω τις Κυριακάτικες εφημερίδες να δίνουν δώρο σπίτια, τηλεοράσεις, ρούχα, τσάντες, εκπτωτικά κουπόνια για μαγαζιά, αλκοολούχα ποτά, τσιγάρα, συνδρομές σε γυμναστήρια ή video club.
  • Να εκπλαγώ με ειδήσεις- βόμβες όπως πχ. το διαζύγιο πασίγνωστου αγαπημένου ζευγαριού που φυσικά δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα όπως κάθε πασίγνωστο αγαπημένο ζευγάρι.
Γι' αυτό αγαπώ αυτή τη χώρα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει!

Ελπίζω το 2011 να είναι μία καλή χρονιά, να διαψευστούν οι Κασσάνδρες και να πάμε σαν άτομα αλλά και σαν χώρα, ένα βήμα μπροστά!