19 Σεπτεμβρίου 2011

Ακούγοντας το μακρινό χλιμίντρισμα...

Παρακολούθησα το Σ/Κ την ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ καθώς και τη συνέντευξή του και τρόμαξα. Όσο και να έχει αρχίσει ένας άνθρωπος να λοξοκοιτάει προς τη Ντόρα ή τον Κουβέλη, όσο εξοργισμένος να είναι με το Πασόκ, δεν μπορεί να ρισκάρει να έρθει αυτός ο άνθρωπος στην εξουσία. Εκτός βέβαια εάν έχει χτυπήσει tattoo του τύπου:" Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια", "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών", "Έλληνας γεννιέσαι", "Η Μακεδονία είναι Ελληνική", τότε ναι, να το καταλάβω.
Ενδεικτικά παραθέτω ένα σημείο από την ομιλία του, με το οποίο πραγματικά τρόμαξα:

"Η Ιστορία διδάσκεται στα παιδιά μας, χωρίς να καλλιεργεί ούτε την υπερηφάνεια για την Πατρίδα τους, ούτε την κριτική σκέψη. Σαν να διδάσκεται, όχι σε Ελληνόπουλα, αλλά σε... «μαθητευόμενους διεθνιστές» άλλων καιρών και άλλων καθεστώτων! Ακόμα, εξαφανίστηκαν ή υποβαθμίστηκαν από τα σχολικά βιβλία Έλληνες στοχαστές: Όπως ο Παπαδιαμάντης, ο Κωστής Παλαμάς, ο Βιζυινός, ο Παπαντωνίου, ο Θεοτοκάς, ολόκληρη η γενιά του τριάντα... 
Σαν ένα αόρατο χέρι να έσβησε κάθε αναφορά στην εθνική ίδιο-προσωπεία, στην εθνική παράδοση του τόπου αυτού. Σαν να μη θέλουμε τα παιδιά μας να νιώσουν την Ελληνικότητα και να γίνουν μέτοχοι της Πολιτιστικής μας παράδοσης. Τη στιγμή μάλιστα που όλοι οι άλλοι λαοί προχωρούν αντίστροφα: τη στιγμή που οι Βρετανοί ανακαλύπτουν τη «Βρετανικότητα» και οι Ισπανοί την «Ισπανικότητα»... Για να μη μιλήσουμε για Γερμανούς, Αυστριακούς, Δανούς, Σουηδούς και Ολλανδούς. Πάμε ανάποδα απ’ όλους τους άλλους...Αυτό θα το τελειώσω! Και το περιεχόμενο των διδακτικών βιβλίων – όλων των βιβλίων –θα αναθεωρηθεί από επιτροπές που θα λειτουργήσουν υπό την εποπτεία Ακαδημίας Αθηνών"
Όταν εγώ πήγαινα σχολείο μάθαινα για τον κακό Τούρκο, που σφάγιαζε τους Έλληνες, βίαζε τις Ελληνίδες, κανένας δεν μπήκε στον κόπο να γράψει οτι σε έναν πόλεμο γίνονται εχθροπραξίες και από τις δυο μεριές, κανένας δεν μας είπε πώς χτίστηκε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Μεγαλώνουμε με την εντύπωση πως οι Έλληνες όποτε πολέμησαν χτύπαγαν τους αντιπάλους τους με μυγοσκοτώστρες και απλά αυτοί εξαϋλωνόντουσαν, ενώ αντίθετα οι όποιοι αντίπαλοί μας ήταν αιμοσταγή κτήνη. Δεν ξέρω αν αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια που έχω φύγει από τις σχολικές αίθουσες και ο Σαμαράς θέλει να επαναφέρει την τάξη... Με τρομάζει η αναφορά σε "μαθητευόμενους διεθνιστές άλλων καθεστώτων". Σε ποιά καθεστώτα υπάρχουν διεθνιστές, μήπως στα δημοκρατικά; Και σε ποιά καθεστώτα προσπαθούμε να τους κάνουμε όλους Εθνίκια; 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: 

"Ο Μπίσμαρκ είχε πει ότι οι μεγάλοι πολιτικοί ακούν πριν από τους άλλους το μακρινό χλιμίντρισμα από τα άλογα της Ιστορίας. Αλλά σήμερα, δεν χρειάζεται να είναι κανείς μεγάλος πολιτικός, για να ακούσει τα άλογα τις Ιστορίας να χλιμιντρίζουν προειδοποιητικά προς την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Που απομακρύνθηκε από τις παρακαταθήκες των ιδρυτών της!"
Πράγματι το μακρινό χλιμίντρισμα το ακούμε όλοι και πρέπει να έρθουμε όλοι προ των ευθυνών μας.


Το Πασόκ οφείλει να μπορέσει να εφαρμόσει ό,τι έχει ψηφιστεί και έχει αποδείξει οτι δεν μπορεί. Χρειάζεται στήριξη από υπεύθυνες δυνάμεις για να μπορέσει να συγκρουστεί με τον ίδιο του τον εαυτό. Δεν μπορώ να δεχτώ οτι ο κόσμος που ψήφιζε Νέα Δημοκρατία, οτι όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συμφωνούν με όσα επικίνδυνα λέει ο Σαμαράς. Δεν μπορεί να επικροτούν την παροχολογία, τις εξαγγελίες για επαναδιαπραγμάτευση όταν οι Ευρωπαίοι είναι έξω φρενών μαζί μας, απλά για να έρθουν στην εξουσία. Δεν βλέπουν τι έρχεται, δεν ακούν το ... μακρινό χλιμίντρισμα;


Δεν βλέπουν οτι οι επόμενες εκλογές αν προκηρυχθούν θα σημάνουν βέβαιη καταστροφή; Για ένα μήνα θα παραλύσουν τα πάντα, το Πασόκ θα θυμηθεί τον παλιό κακό του εαυτό, για ένα μήνα μετά θα προσπαθεί η νέα κυβέρνηση να προσαρμοστεί, ΑΝ υπάρξει αυτοδυναμία, πράγμα απίθανο. Ο Σαμαράς δε, είπε ευθέως οτι θα επιδιώξει αυτοδυναμία, δηλαδή συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, οι οποίες θα μας στείλουν με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που στην αρχή της ομιλίας του ανέφερε:

"Το 2009 ο κ. Παπανδρέου εκβίασε πρόωρες εκλογές για την ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας. Την πιο δύσκολη στιγμή της παγκόσμιας κρίσης, θα είχαμε στην Ελλάδα παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Αυτό προκάλεσε τότε τις εκλογές: Ο εκβιασμός του ΠΑΣΟΚ!"


Ενώ τώρα ας πούμε που ο Σαμαράς δεν δίνει συναίνεση αλλά ζητάει εκλογές, η κρίση έχει περάσει. Βέβαια να μου πείτε το 2009 ήταν χειρότερα τα πράγματα, ενώ τώρα είμαστε ασφαλείς και άρα ο Σαμαράς είναι υπεύθυνος.


Και γιατί τα λέω όλα αυτά, γιατί αναφέρομαι σε βουλευτές της ΝΔ συγκεκριμένα... Το Πασόκ δεν μπορεί να τιθασεύει άλλο την Κ.Ο. του, και εκτιμώ οτι είναι θέμα χρόνου να χαθεί η πλειοψηφία. Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν πολιτικό προσωπικό υψηλού επιπέδου και σε πείσμα πολλών, υπάρχει στα περισσότερα κόμματα. 
Χρειαζόμαστε ειλικρίνεια, απόλυτη ειλικρίνεια και συνεργασία. Δεν μπορεί βουλευτές φιλελεύθεροι να ανέχονται τον Σαμαρά και τα όσα λέει. Δεν μπορεί αξιόλογα κόμματα όπως η Δημ. Αριστερά να βρίσκουν προσχήματα και να μη συναινούν.
Και συναίνεση κομμάτων να μην υπάρξει χρειάζεται συναίνεση προσωπικοτήτων, υπάρχουν και αυτόφωτες πολιτικές προσωπικότητες. 
Ο Παπανδρέου δεν μπορεί μόνος του, είδαμε πού οδήγησε η προηγούμενη αποτυχημένη προσπάθεια για συναίνεση, ο Βενιζέλος είναι Υπ. Οικ. και φροντίζει όλοι να μάθουν οτι έχουμε αντιδράσεις στην Ελλάδα για το νέο χαράτσι και οτι η ΓΕΝΟΠ απειλεί, θεωρώντας οτι κάτι τέτοιο είναι διαπραγματευτικό χαρτί.


Εκλογές θα ήταν εγκληματικό να γίνουν, η πολιτική αστάθεια θα είναι το τέλος μας... Το τι θα επακολουθήσει δε μίας χρεοκοπίας σε αυτή τη φάση, το φαντάζεστε δε χρειάζεται να κινδυνολογήσω... Οπότε....


Ακούγεται οτι η κυβέρνηση θα πάρει νέα μέτρα (δηλαδή θα προσπαθήσει να εφαρμόσει τα ψηφισμένα) μιάς και η τρόικα δεν ικανοποιήθηκε από το μέτρο για τη φορολόγηση των ακινήτων και ενημερώθηκε οτι υπάρχουν αντιδράσεις....
Η τρόικα λέγεται οτι απαίτησε μέτρα μόνιμου χαρακτήρα (λογικό), ενώ η Κομισιόν μας συστήνει να ασχοληθούμε με αυτή τη ρημάδα τη ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ. Τι πιο αποτελεσματικό και κοινωνικά δίκαιο από το να αρχίσει ένα άγριο κυνηγητό σε φοροφυγάδες από αύριο κιόλας; Δεν ανέχεται κανένας την ομολογία αποτυχίας στην πάταξη της φοροδιαφυγής, δεν ανέχεται κανένας να ακούει: αδυνατούμε να την εντοπίσουμε και κυρίως δεν το πιστεύει κανένας. Κόψτε το κεφάλι σας, τέλος. Έχει και η ανοχή τα όριά της.
Το λένε όλοι πλέον, πιάστε τη φοροδιαφυγή. Λαμβάνουν μέτρα για να καλύψουν τρύπες 2δις ενώ η φοροδιαφυγή είναι πολύ μεγαλύτερη και κανένας δεν θα αντιδράσει αν δει οτι πράγματι την πληρώνουν όσοι έβαλαν το χεράκι τους έτσι ώστε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.
Αυτό σε συνδυασμό με τις αποκρατικοποιήσεις και τις συγχωνεύσεις/καταργήσεις οργανισμών που πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν, θα αλλάξουν το κλίμα δυσπιστίας που υπάρχει... Άλλο είναι να αποπειραθείς να επαναδιαπραγματευτείς ενώ έχεις να επιδείξεις κάποια πρόοδο και άλλο να μη κάνεις τίποτα και να λες, υπάρχει ένας Φωτόπουλος και ένας Λυμπερόπουλος και δεν μπορώ να κάνω τίποτα, λυπηθείτε με.


Όλα αυτά βέβαια απαιτούν συναίνεση και την ανοχή της κοινωνίας, είναι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουμε από την απραξία και να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, χωρίς να βουλιάξουμε. 
Ανοίξτε τα αυτιά σας, ακούστε το χλιμίντρισμα και πάρτε τις αποφάσεις σας.


ΥΓ: Η εικόνα από τo epikairo.gr


Update: Η Ντόρα άκουσε το μακρινό χλιμίντρισμα, αντιγράφω από την εισήγησή της στη ΔΕΘ:
"Η αναμέτρηση νοοτροπιών και αντιλήψεων νομοτελειακά πλησιάζει, και εδώ που φτάσαμε είναι απολύτως απαραίτητη.Η σύγκρουση θα είναι μεταξύ εκείνων που θέλουν η χώρα να προχωρήσει μπροστά, αλλάζοντας τα πάντα και αυτών που αγωνίζονται για να μην θιγούν τα κατεστημένα και οι δυνάμεις αδράνειας της μεταπολίτευσης. Αυτή η σύγκρουση θα κλιμακωθεί. Και αυτό το δίλλημα έχει μπροστά της η ελληνική κοινωνία. Υπευθυνότητα ή λαϊκισμός. Και σ' αυτό πλέον δεν μπορούν να απαντήσουν μεσοβέζικες λύσεις, μικρών ή μεγάλων συμβιβασμών ανάγκης."

5 σχόλια:

Swell είπε...

Τα χλιμιντρίσματα που άκουσε ο Σα(χλα)μαράς, Τσούγδω, προέρχονταν από τα "τετράποδα" που κάθονταν στην πρώτη σειρά των καθισμάτων. Χλιμίντριζαν γιατί μυρίστηκαν ότι η τροφή είναι κοντά.

nikos είπε...

Ο Σαμαράς πρότεινε ριζοσπαστικότατες λύσεις, όπως την επανασύσταση του Υπ Μακεδονίας-Θράκης και την επανεκκίνηση της οικονομίας, μέσω της οικοδομής και της κατασκευής μεγάλων οδικών αξόνων.
Απορώ που κρυβόταν τόσα χρόνια αυτό το μεγάλο πολιτικό μυαλό.
Να μην ξεχάσω να αναφερθώ στο οτι θα βγούμε απο την κρίση εκμεταλλευόμενοι τον τεράστιο ορυκτό πλούτο...

Τσούγδω είπε...

@swell

Μέσα στην τρελή χαρά οι σωτήρες της πρώτης σειράς. Δεν είδαμε όλοι τον άφωνο σωτήρα Καραμανλή να χασκογελάει; Και αυτό ως χλιμίντρισμα λογίζεται.

@nikos

Τον πολεμούσε το σύστημα αγαπητέ. Οι Έλληνες δεν ήταν έτοιμοι να ακούσουν σκληρές αλήθειες από ένα φωτισμένο μυαλό. Μία φορά στα 1000 χρόνια τέτοιος ηγέτης.

Ανώνυμος είπε...

Το δράμα μα δαύτον, καλή μου, είναι άλλο. Χρησιμοποιεί τα εθνικά ζητήματα ως προπέτασμα καπνού για να κουκουλώσει την ανυπαρξία πολιτικού περιεχομένου στον προγραμματικό του λόγο, και θα τα χρησιμοποιήσει συστηματικότερα αν ποτέ γίνει πρωθυπουργός. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι ο εθνικισμός είναι το μέσο που χρησιμοποιούν όλα τα αυταρχικά καθεστώτα για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Και συνήθως αυτές οι μέθοδοι οδηγούν σε εθνικές τραγωδίες. Άλλωστε ο Αντώνης ήδη έχει κάνει το κατόρθωμά του με το Μακεδονικό, λες να κάνει πίσω τώρα;

Τσούγδω είπε...

@Ανώνυμος

Όχι δεν θα κάνει τώρα πίσω. Αλλά η ρητορική του πρέπει να προβληματίσει. Έχουν περάσει οι εποχές που οι όποιοι βουλευτές ή ψηφοφόροι έκαναν τουμπεκί και έλεγαν "κάτσε να έρθουμε στην εξουσία και βλέπουμε"