25 Ιουνίου 2010

Κι όμως κάποιοι ψυχανώμαλοι, χαίρονται...

Καθισμένοι σε ένα τραπέζι με πολλά μπυρόνια, συντροφιά με μία μεγάλη τηλεόραση ανοιγμένη σε ένα οποιοδήποτε κανάλι στην οποία τις προηγούμενες ημέρες αλλά και τις επόμενες θα βλέπουν μουντιάλ, κάποιοι περίεργοι τύποι, κάθονται και παρατηρούν με ανυπομονησία την οθόνη.

Έκτακτο


Βόμβα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δίπλα στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Ενώ όλη η Ελλάδα πανιάζει, αυτά τα λιγοστά καθίκια πανηγυρίζουν γιατί πέτυχαν τον στόχο τους.
Μόλις ακούνε για νεκρό ... ενθουσιάζονται!

Μου έρχονται τέτοιες εικόνες στο μυαλό, σαν να βλέπω σε βίντεο το τι συνέβη και ανατριχιάζω. Υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που μπορεί να χαίρεται με το θάνατο ενός συνανθρώπου του?

Τρομοκράτης, αναρχοαυτόνομος, εξουσιαστής, πράκτορας...

Είναι δυνατόν να χαίρονται? Να αντιμετωπίζουν την ανθρώπινη ζωή ως κάτι το ευτελές σε σχέση με τον μεγάλο στόχο που θέλουν να φέρουν σε πέρας, είτε αυτός είναι η αποσταθεροποίηση, είτε η
συντηρητικοποίηση της κοινωνίας?
Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω τι σκατά υπάρχει στο κεφάλι μερικών ανθρώπων, πόσο
αρρωστημένοι και ψυχικά διαταραγμένοι μπορεί να είναι, για να σχεδιάζουν τρομοκρατικά χτυπήματα που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών (παράπλευρες απώλειες γι΄αυτούς). Πραγματικά πολύ κρίμα για τον άνθρωπο....

Το τι έχει ακουστεί ήδη από τα πρώτα λεπτά δεν
περιγράφεται. Το πιο απίθανο σενάριο για τους λάτρεις της συνωμοσιολογίας, είναι να πρόκειται όντως για τρομοκρατικό χτύπημα από οργάνωση στόκων. Βέβαια κι εμένα απίθανο μου φαίνεται, διότι οι γνωστοί στόκοι το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι ατσούμπαλα χτυπήματα σε άκυρους στόχους. Ότι τώρα οι αμπλαούμπλες που απαρτίζουν την εγχώρια τρομοκρατία, σκέφτηκαν και οργάνωσαν αυτό το χτύπημα. Πλάκα μου κάνετε?

Αλλά εξίσου χλωμό μου φαίνεται να είναι σχέδιο της κυβέρνησης για να περάσει νύχτα το ασφαλιστικό.
Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν η κυβέρνηση, ήταν αυτό, αρνητική προβολή της χώρας μας εν μέσω τουριστικής περιόδου. Κλειστά λιμάνια, τρομοκρατικά χτυπήματα... Ποιος νοήμον άνθρωπος θα έρθει στην Ελλάδα? Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Δίνεται η εικόνα μίας ανοχύρωτης πολιτείας, όπου μπορεί να σταλεί βόμβα με μεγάλη άνεση σε υπουργό και μάλιστα σε ένα κτήριο- αστακό, που στεγάζει και τις μυστικές υπηρεσίες. Ε με συγχωρείτε αλλά είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά και τουλάχιστον στο δικό μου το μυαλό φαντάζει απίθανο.

Κάποιοι λένε: Να παραιτηθεί ο
Χρυσοχοίδης γιατί είναι άχρηστος. Ζήσαμε να το ακούσουμε κι αυτό. Άχρηστος γιατί? Ο πιο αποτελεσματικός υπουργός, τώρα ξαφνικά βγήκε άχρηστος?

Άλλα για να μην τρελαθούμε κιόλας, η βόμβα δεν υπάρχει περίπτωση να έφτασε εκεί χωρίς να υπήρχε εσωτερική πληροφόρηση. Μα για τα κενά στον έλεγχο πακέτων, μα για τυχόν βλάβες σε μηχανήματα... Τι μόνο η ασφάλεια θα έχει φυτευτούς?
Τώρα για το πως πέρασε κάτω από τη μύτη της
ΕΥΠ (CSI bouzoukia)... Είναι γνωστό ότι η ΕΥΠ είναι για τα πανηγύρια. Με διοικητές διακοσμητικούς και γλέντια στα μπουζούκια, δε μου κάνει εντύπωση. Επίσης δεν τους έχω ικανούς να σχεδίασαν κάτι τέτοιο, ξένος δάκτυλος βρωμάει.

Κι έχεις το ΚΚΕ και τον
ΣΥΡΙΖΑ που φυσικά πιστεύουν πως όλα αυτά συμβαίνουν για να πνιγεί το λαϊκό κίνημα και η λαϊκή οργή. Ναι όλοι με αυτή τη σκέψη κοιμούνται και ξυπνάνε, πως δηλαδή θα καταφέρουν να σαμποτάρουν την αριστερά. Μην ανησυχείτε, αυτοσαμποτάρεστε μία χαρά.

Ζούμε σε περίεργες μέρες και αν δεν θέλουμε να πάθουμε ομαδική παράκρουση καλύτερα να πάψουμε να υφαίνουμε σενάρια....


Άντε παιδιά όποιοι κι αν είστε, καλή συνέχεια στα φονικά....

24 Ιουνίου 2010

Σφηνάκια

  • Πρέπει να το καταλάβουμε κάποια στιγμή πως δεν γίνεται να έχουμε πάντα την τύχη με το μέρος μας... Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα γκαντέμικη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως μέχρι πριν μερικούς μήνες, είχαμε μία ιδιαίτερη κωλοφαρδοσύνη.
  • Δεν θα αναφερθώ σε Μουντιάλ και λοιπά, αλλά πραγματικά τόση γκαντεμιά που βαράει τη χώρα μας, μόνο τυχαία δεν είναι.
  • Ας πούμε πηγαίνετε στο παράθυρό σας και κοιτάξτε έξω... 24 Ιουνίου... Εδώ και 3 μέρες αρχίσαμε πάλι να φοράμε τζιν και ζακετούλα σαν να είναι φθινόπωρο. Δηλαδή έχουμε που έχουμε την καταθλιψούλα μας, είναι και αυτός ο βρωμόκαιρος... Θες να πας για ένα μπάνιο βρε αδερφέ και φοβάσαι πως θα ξεσπάσει καταιγίδα, άσε που είμαστε καταδικασμένοι να μείνουμε άσπροι μέχρι ο καιρός να σοβαρευτεί επιτέλους. Πολύ ύποπτος καιρός....
  • Ρε Μητσοτάκιδες τώρα βρήκατε? Καλοκαιριάτικα? Όσο καλά και να το κρύβετε σας μυριζόμαστε από μακριά το κέρατό μου! Το μαρτυράει ο καιρός πως κάτι ετοιμάζετε! Άντε να τελειώνει το συνέδριο της ΝΔ μπας και πάμε για κανένα μπάνιο...
  • Φυσικά αφού κλεινόμαστε στο σπίτι μας, ενώ σε άλλη περίπτωση τα πράγματα θα είχαν χαλαρώσει λίγο, είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθούμε την επικαιρότητα.
  • Όχι άλλο Λοβέρδο, δηλαδή σας ικετεύω, δεν αντέχω άλλο. Μοναχικός καβαλάρης, αγωνιστής από τους λίγους και μεγάλη ηθοποιάρα. Εντάξει για να μην τον αδικώ, ο άνθρωπος φαίνεται πολύ ταλαιπωρημένος και κουρασμένος, αλλά ποιός ο λόγος να τρώει τη θέση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στα παράθυρα?
  • Δηλαδή βρε αγόρι μου έχεις τόση δουλειά και ταλαιπωρείσαι τόσο, σου περισσεύει μία ώρα της ημέρας και αντί να κάτσεις να ξεκουραστείς κάθεσαι και ξεκατινιάζεσαι στα παράθυρα, για να μας πεις τι; Ότι πιέζεσαι και ότι δεν θέλεις να πάρεις τα μέτρα που είσαι αναγκασμένος να πάρεις?
  • Χαίρω πολύ! Μέχρι πρότινος το να είσαι πολιτικός ήταν ιδιαίτερα φλούφλικο επάγγελμα, τώρα συνειδητοποιείτε μερικοί πως δεν έχετε αρκετά γερό στομάχι για να κάνετε την εν λόγω δουλειά. Η λύση είναι μία: μην ξαναβάλετε υποψηφιότητα, αλλά τώρα αν γίνεται, παρακαλώ βγάλτε τον σκασμό, κάντε τη δουλειά σας χωρίς πολλά πολλά και μην προσπαθείτε να δείξετε στον κόσμο πως: εγώ δεν θέλω, γιατί είμαι αγνός αριστερός, αλλά οι συνθήκες με οδήγησαν εκεί.
  • Ζώα δεν είμαστε, καταλαβαίνουμε πως σε κανέναν δεν αρέσει να είναι μισητός και να κινδυνεύει από γιαούρτωμα σε κάθε του δημόσια εμφάνιση. Αλλά αν δεν είχατε τα balls ας μη γινόσασταν πολιτικοί. Κι εσύ βρε Λοβέρδο που δεν το θες το υπουργειάκι, δηλαδή ποιόν να έβαζε ο Παπανδρέου, έβαλε τον βουλευτή με την μεγαλύτερη αποδοχή (μα ποιός τον ψηφίζει, θα μου πει κανένας επιτέλους?) στο πιο δύσκολο πόστο. Ένα πράγμα δεν μπορώ, τους ανθρώπους που κλαίγονται συνέχεια.
  • Μέσα σε όλα έχουμε και το ΠΑΜΕ, αυτοί οι άνθρωποι δεν παίζονται με τίποτα, δηλαδή ότι και να πεις είναι λίγο. Τώρα ειδικά που έχει πέσει η οικοδομική δραστηριότητα, το ΚΚΕ πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά να προσλάβει τους συνδικαλιστές του, ως bodyguard πορειών και κινητοποιήσεων. Τα βάζεις με το σωματείο των οικοδόμων εύκολα? Απαπαπαπα
  • Πήγαν λοιπόν στο λιμάνι του Πειραιά και αφού δεν έχουν δουλειά να κάνουν κατασκήνωσαν αγκαλιά με τα λάβαρά τους πάνω στις μπουκαπόρτες. 2 από τα 15 σωματεία λιμενεργατών απήργησαν, σύσσωμη η ελληνική κοινωνία δηλαδή!
  • Το ΚΚΕ είναι μία αστεία περίπτωση πολιτικού φορέα και κακώς το παίρνουμε στα σοβαρά. Αυτό που θέλουν τώρα και το επιδιώκουν με κάθε δύναμη, είναι να προκαλέσουν και να χυθεί αίμα έτσι ώστε να βρουν την αφορμή για να ξεκινήσουν την επανάσταση της μειοψηφίας. Σας βλέπουν πρώην κομμουνιστές (άρα προδότες) και γελάνε μαζί σας.
  • Το ΚΚΕ εν τω μεταξύ αδυνατεί να καταλάβει τί ζημιά μπορεί να προκαλέσουν οι κινητοποιήσεις του στον τουρισμό, αφού πιστεύει πως ουσιαστικά δεν υπάρχουν τουρίστες και όλοι αυτοί οι περίεργοι με τις βαλίτσες στο λιμάνι, είναι καπιταλιστές του χειρίστου είδους, που έχουν την απαίτηση να πάνε διακοπές, ενώ ο κόσμος πεινάει. Πιστεύουν δε, πως οι εκ του εξωτερικού τουρίστες θα θαυμάσουν την επαναστατικότητα της μειοψηφίας των Ελλήνων και γυρίζοντας στις χώρες τους, θα ξεκινήσουν κι αυτοί την επανάσταση εναντίον του κεφαλαίου κι έτσι θα καταρρεύσει ο καπιταλισμός και μάλιστα η επανάσταση θα έχει ξεκινήσει από αγνούς αριστερούς της Ελλάδας που μένουν σε λαϊκές γειτονιές, όπως η Λιάνα η Κανέλλη.
  • Εν τω μεταξύ με τα κλάματα του Λοβέρδου και την επαναστατική γυμναστική του ΚΚΕ έχουμε ξεχάσει το θέμα της Siemens. Δηλαδή γιατί να βλέπω τον Λοβέρδο κάθε μέρα και όχι τον μπουγελοφατσάκο τον Τζαβάρα που δημιουργεί κλίμα ευθυμίας; Είναι κρίμα κι άδικο.
  • Πάντως οι κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά έγιναν τις ημέρες που ασχολούμασταν με τις νέες φωτογραφίες από το θωρηκτό Αβέρωφ. Τυχαίο? Δε νομίζω.
  • Κι επειδή το γέλιο είναι καλό στις μέρες μας, εγώ θα σας προτείνω να διαβάζετε καθημερινά tlife, το site της Τατιάνας Στεφανίδου και ειδικά την αρθρογραφία της (μέγιστη κοινωνική αναλύτρια). Απλά θα σας χαρίσω ένα απόσπασμα: Δεν σου συγχωρούν Μαριέττα μου ούτε την ομορφιά, ούτε τα νιάτα και κυρίως δεν σου συγχωρούν ότι θα περάσεις τη ζωή σου με 30 φιλιππινέζες να σε υπηρετούν. Δεν σου συγχωρούν ότι θα ζήσεις μέσα στα κότερα και τη χλιδή.
  • Απλά να υπενθυμίσω ότι μας βλέπουν.

16 Ιουνίου 2010

Προς "high" society: Άλλο μουσεία, άλλο μνημεία

Ποτέ δεν ήμουν από τα παιδάκια που πήγαιναν στα μουσεία αδιαμαρτύρητα. Μου έλεγε ο πατέρας μου: "πάμε στο τάδε μουσείο?" και ξαφνικά αρρώσταινα.... Δεν συνέβαινε όμως το ίδιο με τα μνημεία. Όπως και να το κάνουμε, άλλο είναι να πηγαίνεις σε ένα χώρο όπου υπάρχουν εκθέματα και άλλο σε ένα χώρο όπου έχουν συμβεί γεγονότα αξιομνημόνευτα. Αυτοί οι χώροι έχουν μία απίστευτη ενέργεια, είναι σαν να σου μιλάνε κι αυτό το πράγμα, πάντα με μαγνήτιζε κι ένιωθα έναν βαθύ σεβασμό...

Όταν ήμουν 10 χρονών λοιπόν, οι 2 μου παππούδες με πήραν να πάμε στο θωρηκτό Αβέρωφ. Ξέρανε την ιστορία απ' έξω, το ζήσανε το Αβέρωφ. Άλλο είναι να διαβάζεις την ιστορία στα βιβλία και άλλο να σου περιγράφουν με γλαφυρότητα περιστατικά που έζησαν, άνθρωποι τους οποίους αγαπάς. Ήμασταν πάνω στο Αβέρωφ και άκουγα με τα μάτια γουρλωμένα, την ιστορία τους, που ήταν παράλληλα και ιστορία του πλοίου...

Στα μουσεία είναι λογικό να διοργανώνονται εκδηλώσεις, όπως γίνεται στο Λούβρο και στο Βρετανικό Μουσείο... Στα μνημεία πάλι...

Δεν είναι το ίδιο και όσοι πάνε να τα βάλουν στην ίδια ζυγαριά, το κάνουν ή εκ του πονηρού ή από αφέλεια. Άλλο είναι ένας χώρος που έχει κατασκευαστεί για να φιλοξενεί εκθέματα και άλλο το "έκθεμα" το ίδιο... Εντάξει όμως, για να μην υπερβάλουμε, με σφιγμένο το στομάχι, μπορώ να πω πως, ΑΝ είναι για καλό σκοπό, ΑΝ σεβαστούν οι διοργανωτές τον χώρο, μπορεί να κάνουμε τα στραβά μάτια και να αποδεχθούμε την παραχώρηση ενός μνημείου για να γίνει μία εκδήλωση που να έχει κάποιο νόημα, να κινείται σε αξιοπρεπή πλαίσια, φυσικά με απόλυτο σεβασμό προς το μνημείο και με εποπτεία από τον φορέα που το παραχώρησε.

Από την Κυριακή λοιπόν έχει δημιουργηθεί σάλος με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος για το γαμήλιο πάρτυ πάνω στο θωρηκτό Αβέρωφ.... Ποιος φταίει για όλο αυτό, είναι το κρισιμότερο ερώτημα.

Φυσικά μεγάλη ευθύνη φέρει ο φορέας που παραχώρησε το μνημείο, χωρίς να βάλει προϋποθέσεις και χωρίς να εποπτεύει τον χώρο. Φταίει ο αντιπλοίαρχος που αντί να αναφωνήσει : μη μου κάνετε το πλοίο Σκυλάδικο Vip, το έπαιζε κοσμικός... Αλλά κυρίως φταίει η εφοπλιστική οικογένεια που επέλεξε να προκαλέσει με αυτόν τον τρόπο....

Θέλεις να διοργανώσεις μία εκδήλωση αγαπητέ κύριε Πατίτσα? Πολύ ωραία, έχεις τόσα σκάφη έχεις την άνεση να πληρώσεις για έναν χλιδάτο χώρο... Οκ θέλεις κάτι ξεχωριστό... Δεν μπορείς ρε άνθρωπε να σεβαστείς τον χώρο ή να διασφαλίσεις πως οι καλεσμένοι σου θα τον σεβαστούν? Δηλαδή ήταν τώρα ωραίο θέαμα κοπέλες που βρίσκονται σε αναζήτηση πλούσιου γαμπρού, ντυμένες ξέκωλα, να χορεύουν Black Eyed Peas πάνω στο μνημείο, έχοντας για συνοδευτικό του ποτού τους, κουφέτα? Νομίζω παραπάει.

Δεν μπήκα στον κόπο να σχολιάσω τις προηγούμενες μέρες το περιστατικό, διότι περίμενα πως αν όχι η οικογένεια, τότε η εταιρεία Atlas Maritime, μετά την κατακραυγή, θα ζήταγε συγνώμη, έτσι για να πάψουν να ασχολούνται μαζί τους και θα έβγαινα κι εγώ από τον κόπο του να γράψω ένα άρθρο -κράξιμο. Γιατί εδώ που τα λέμε η οικογένεια Λαιμού (ή Λεμού?)- Πατίτσα, δεν είχε προκαλέσει στο παρελθόν.

Με εξόργισε όμως η συνέντευξη της Μαριγώς Λαιμού. Αν κάτι μου τη δίνει άσχημα είναι να προσπαθεί ο άλλος, ευρισκόμενος σε άμυνα, να βγει και από πάνω, ειδικά όταν έχει στυλάκι, να πάτε να κοιταχτείτε σε ψυχίατρο, εγώ έχω φιλανθρωπικό ίδρυμα και βοηθάω.

Τελικά η φιλανθρωπία έχει εξελιχθεί σε πολύ ισχυρό άλλοθι για τα πάντα... Τολμάς κατακαημένε Ελληνάκο να μου επιτίθεσαι εμένα? Εμένα, που έχω λεφτά και αντί αποκλειστικά και μόνο να τα γλεντάω, κάνω φιλανθρωπίες και βοηθάω τα φτωχαδάκια? Είναι σαν να σου τρίβουν τα χρήματά τους στη μούρη και να σου λένε: Τι σου μυρίζει? Χρήμα ή ευτυχία? Για άλλους το επιπλέον χρήμα είναι απλά επιπλέον χρήμα (άρα ισχύς) και για άλλους που το έχουν ανάγκη, ευτυχία. Γίνεται κάτι και αμέσως σου λένε, όπα μπάστα φίλε, εγώ είμαι και φιλάνθρωπος!

Στην τάξη των πλουσίων υπάρχουν 2 ειδών κυρίες... Οι σιδηρές κυρίες και τα κλάσαρα. Η κυρία Λαιμού δεν νομίζω πως είναι κλάσαρο, γιατί ξέρουμε πολύ καλά ποιες εντάσσονται στη συγκεκριμένη κατηγορία. Το να ζητάς συγνώμη, δεν είναι ντροπή, τουλάχιστον για κάποιους από εμάς. Δηλαδή αν ζητούσαν συγνώμη, τι θα γινόταν? Δεν θα τους ξαναμιλούσαν οι ισχυροί προσκεκλημένοι τους, ή θα σχολιάζονταν πως δεν είναι πια τόσο ισχυροί και αναγκάζονται να ζητήσουν συγνώμη (τι ντροπήήήήήήήήή).

Και εντάξει να τους είχαν πιάσει μόνο τα μεσημεριανά... Εδώ όλη η κοινωνία και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος τους κράζει και η κυρία Λαιμού στέλνει τους πάντες στον ψυχίατρο.

Το χρήμα είναι μεγάλη αρρώστια και είναι πολύ άσχημο και ιδιαίτερα δύσκολο, να πρέπει να επιβεβαιώνεις συνέχεια την εικόνα του “γ@μάω και δέρνω” για να σε έχουν ψηλά τα ψώνια που απαρτίζουν την "και καλά" high society. Κάποτε η υψηλή κοινωνία απαρτίζονταν από αξιόλογους ανθρώπους, από τη στιγμή όμως, που έχουν εισχωρήσει μέσα όλες οι ψωνάρες, τα πράγματα έχουν ξωκείλει.

Προτιμούν φαίνεται οι ισχυροί, να έχουν απέναντί τους όλη την κοινή γνώμη από το να λένε οι γνωστές κλώσες: Ουυυυ ζήτησαν συγνώμη! Μα τόσο πολύ έχουν ξεπέσει, που είναι η επιρροή τους?

Η πραγματικά υψηλή κοινωνία που απαρτίζεται από ισχυρούς ανθρώπους με μυαλό, ξέρει να μην προκαλεί και δεν θέλει να προκαλεί. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που φέρονται σαν τα τελευταία βλαχαδερά που ήρθαν από το χωριό τους καβάλα σε γαϊδούρι και στο δρόμο βρήκαν το Τζόκερ πεταμένο στα σκουπίδια.

Η εικόνα της high society του κώλου, είναι ακριβώς η εικόνα της ελληνικής κοινωνίας. Ο λεφτάς που παντρεύεται το ωραίο μοντελάκι (αλήθεια τι δουλειά κάνουν τα μοντέλα στην Ελλάδα?), το κάνει μεγαλοκυρία, κάνουν τα όμορφά τους τα παιδάκια, που με τα χρόνια, εξελίσσονται σε άτομα με ... καλλιτεχνικές ανησυχίες, χωρίς ίχνος μυαλού και αφήνουν τις εταιρείες τους να τις διαχειρίζονται άλλοι. Φυσικά κανένας δεν έχει την απαίτηση από τους ανθρώπους αυτούς να γνωρίζουν τι είναι το Αβέρωφ και το κάθε Αβέρωφ... Μακάρι να βγω ψεύτρα, αλλά έτσι όπως το πάνε σε μερικά χρόνια θα έχουν φαλιρίσει (γενικά μιλάω).

Και φυσικά η υψηλή κοινωνία, δεν είναι τα τσόκαρα της Εκάλης και της Μυκόνου, με καμία δύναμη... Η ισχυρή κοινωνία δεν είναι κατ' ανάγκη και υψηλή κοινωνία. Όχι που θα χαρακτηρίζουμε τον κάθε χαραμοφάη και το κάθε κλάσαρο "υψηλό" αχαχα ας γελάσω. Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις. Δεν τις γνωρίζω, αλλά ξέρω πως υπάρχουν, αν τις γνώριζα, δεν θα υπήρχαν, πάντως σίγουρα οι εξαιρέσεις αυτές δεν φιγουράρουν στις σελίδες με τα κοσμικά και δεν συχνάζουν αποκλειστικά και μόνο στη Μύκονο, στο Κολωνάκι, στο Ντουμπάι και στο Άσπεν, επιδεικνύοντας προκλητικά τα πλούτη τους.

Εμείς να πάμε στον ψυχίατρο, εσείς προσέχετε μη και στο δρόμο όπως περπατάτε προς Κολωνάκι μεριά, φάτε κανένα ξέμπαρκο γιαούρτι....

ΥΓ: Ταχύρυθμα μαθήματα Ελληνικών σε αγράμματους ρεπόρτερ: Ο Λέων ή Λέοντας Πατίτσας (όχι Πατίτσα, Ελληνικό είναι το επίθετο), του Λέοντος (άντε για εσάς του Λέοντα) και όχι του Λέων ή του Λεό. Πέσατε σε ονόμα παγίδα....

13 Ιουνίου 2010

Οι 2 πρώην Πρωθυπουργοί- Α ρε Τράγκα και λίγα τους σούρνεις...

Τον Τράγκα τον αντιπαθώ όσο λίγους δημοσιογράφους. Αυτή η "αλητεία" και ο λαϊκισμός με τον οποίο προσεγγίζει τα διάφορα θέματα, μου τη δίνουν άσχημα. Όμως δεν νομίζω πως υπάρχει Έλληνας που διαφωνεί με τα όσα λέει τον τελευταίο καιρό για τους πρώην Πρωθυπουργούς. Ακραία? Ίσως, αλλά δε θα μας βγάλουν και τρελούς στο τέλος...
Και ο Καραμανλής και ο Σημίτης, είναι υπόλογοι και σε μία ενδεχόμενη εξεταστική επιτροπή για την οικονομία πρέπει να καταθέτουν νυχθημερόν και να μην τους επιτραπεί η έξοδος από τη Βουλή. Πρέπει να διαμορφωθεί ειδικό δωματιάκι δίπλα από την αίθουσα συνεδριάσεων της επιτροπής, όπου και θα κοιμούνται, έτσι ώστε η κατάθεσή τους να ξεκινάει χάραμα και να τελειώνει βράδυ.

Ο Καραμανλής


Πλήρως απαξιωμένος πλέον στα μάτια των Ελλήνων, το πάλαι ποτέ μεγάλο κεφάλαιο της Νέας Δημοκρατίας, τώρα σουλατσάρει με το πορτοκαλί του μαγιουδάκι στις παραλίες και εισπράττει την αδιαφορία του κόσμου. Ούτε να τον κράξουν δεν μπαίνουν στον κόπο, αφού έχουν καταλάβει πως ουσιαστικά ήταν μία απλή βιτρίνα, ένα όνομα που έφερνε ψήφους και την πολιτική των κυβερνήσεών του, την χάραζε το σκιώδες περιβάλλον του.
Φυσικά και δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, γιατί κανένας δεν ενδιαφέρεται να δει τι έχει να πει ο Καραμανλής για την παρούσα κατάσταση. Εισπράττει τη λιγότερη δυνατή κατακραυγή, αφού στα μάτια όλων πλέον είναι απλά ο άχρηστος.

Το άλλοθι της αχρηστίας όμως, δε τον καθιστά και αθώο. Είναι υπόλογος για τις επιλογές του, για τις σκανδαλάρες επί των ημερών του, για το κλείσιμο της Βουλής, για το γεγονός πως αυτό που κάνει τώρα ο Παπανδρέου με τις εξεταστικές, δεν το έκανε αυτός, πριν, που δεν είχαμε αυτή την κρίση, το ΔΝΤ δερβέναγα και που οι ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων δεν είχαν παραγραφεί.

Αλλά να σας πω κάτι, πιστεύω πως ο Καραμανλής ήταν παραπλανημένος Πρωθυπουργός ( ο μόνος παραπλανημένος ίσως). Το μόνο που περιμένω από αυτόν είναι μία συγνώμη και να μας αφήσει ήσυχους και από εκεί και πέρα, να ασχοληθούμε με τα διαμάντια που είχε στο περιβάλλον του.

Ο Σημίτης όμως είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο....

Ενώ ο Καραμανλής έχει επιλέξει να εξαφανιστεί και να κάθεται στα πίσω έδρανα της Βουλής (και πολύ καλά κάνει κατά την άποψή μου) ο Σημίτης, που ευτυχώς δεν βρίσκεται στο Κοινοβούλιο (ήθελε να είναι και επικεφαλής στο Επικρατείας τρομάρα του...) έχει επιλέξει άλλη τακτική τον τελευταίο καιρό, την οποία θεωρώ ιδιαίτερα προκλητική.

Ποντάροντας στο γεγονός ότι οι Έλληνες είμαστε χρυσόψαρα και ξεχνάμε εύκολα, έχει επιλέξει να αρθρογραφεί σε εφημερίδες, σαν να πρόκειται για το τρίτο μάτι στην όλη ιστορία, για έναν ξένο οικονομικό αναλυτή, όπου λίγο πολύ υπερασπίζεται, αντικειμενικά πάντα και με.... στοιχεία, την περίοδο διακυβέρνησής του, όπως σήμερα στο Έθνος καλή ώρα.
Πιστεύει πως ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ ας πούμε, τα ρίχνει όλα στον Καραμανλή και σκέφτεται πως τουλάχιστον ο Σημίτης μας έβαλε στην ΟΝΕ, έκανε 2-3 έργα πνοής (Αττική Οδός, γέφυρα Ρίου –
Αντιρρίου)... Δεν είναι έτσι όμως.

Ο άνθρωπος αυτός, στον οποίο "ανεξάρτητες" εφημερίδες όπως το Έθνος, δίνουν βήμα για να εκφράσει με μακροσκελή άρθρα την αδιάφορη για εμάς άποψή του, είναι υπόλογος. Αντί να απολογείται, εκφέρει και ... άποψη! Είναι το δεύτερο άρθρο του Σημίτη, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπου ουσιαστικά πάει να βγάλει τον εαυτό του λάδι.
Για ακόμα μία φορά δεν μπαίνει στον κόπο να αναφερθεί σε ΤσουκατοΜαντέληδες, σε τυχόν λάθη που έγιναν κατά την περίοδο διακυβέρνησής του, στα περίφημα ομόλογα της Goldman Sachs, έστω το κέρατό μου να υποκριθεί πως δεν γνώριζε τίποτα για το τι έκαναν τα δεξιά του χέρια... άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή. Και αντί η "αδέσμευτη" εφημερίδα να του πει: "θες αγάπη μου να γράψεις άρθρο? Μήπως καλύτερα να μας έδινες μία συνέντευξη, μη μας πάρουν με τα νεράτζια?" ,κάθεται και φιλοξενεί, άρθρα – προσβολή στη νοημοσύνη των όποιων αναγνωστών της. Κατανοώ βέβαια πως όταν έχεις φάει ψωμί από κάποιον, του κάνεις τα χατήρια....

Σήμερα στο
Έθνος λοιπόν, σε ένα άρθρο που χαρακτηρίζεται παρέμβαση (χαχαχχα) ο πρώην Πρωθυπουργός, μας λέει για την γιγαντιαία προσπάθεια που έγινε για να μπει η Ελλάδα στην ΟΝΕ, για το πως κατόρθωσε με την πολιτική που εφήρμοσε να πληρεί τα κριτήρια ένταξης, για τις αστοχίες της ΕΕ σε σχέση με τις χώρες του Νότου....

Ας δούμε όμως τι λέει μέσα σε όλα ο Σημίτης:


  • Η Ελλάδα χάρη σε μια συνεπή πολιτική σταθεροποίησης, η οποία μείωσε τα ελλείμματα, τον πληθωρισμό, την ανεργία και ενίσχυσε την ανάπτυξη, πέτυχε τον στόχο της.
  • Η ΕΚΤ ακολουθούσε επεκτατική νομισματική πολιτική που προωθούσε την ανάπτυξη στις οικονομίες του Βορρά. Αποτέλεσμα ήταν να εντείνονται οι πληθωριστικές πιέσεις στην Ελλάδα....
  • Οι χώρες του Νότου, και ιδίως η Ελλάδα, που ήταν λιγότερο ανταγωνιστικές οδηγήθηκαν στη διόγκωση των ελλειμμάτων του εμπορικού ισοζυγίου και σε αυξημένο δανεισμό. Παρ’ όλα αυτά, οι κυβερνήσεις τους δεν αντέδρασαν.
  • Το πρόβλημα είναι και ότι η λειτουργία του όλου συστήματος βασίζεται στην παραγωγικότητα, στην ανταγωνιστικότητα, στις επενδύσεις, στο επίπεδο γνώσης, σε στοιχεία στα οποία ορισμένα κράτη υπερτερούν και άλλα υστερούν. Χρειάζονται εξισορροπητικοί μηχανισμοί και για την καταπολέμηση της υστέρησης.
  • Έχουμε όμως και σε άλλες εποχές πετύχει να ξεπεράσουμε κρίσιμες καταστάσεις. Η ένταξη στην ΟΝΕ αποτελεί ένα παράδειγμα. Η έξοδος από την κρίση εξαρτάται λοιπόν κατά κύριο λόγο από τη δικιά μας δουλειά. Δεν πρόκειται να προκύψει χωρίς επίπονη και συνεχή προσπάθεια. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε.

Όσον αφορά στην τελευταία παρατήρηση... Από τον Παπανδρέου, από τον Σαμαρά, από τον Καρατζαφέρη, ανέχομαι να ακούω τέτοιες τοποθετήσεις. Από τον Σημίτη όμως όχι. Δεν δικαιούται να λέει τέτοιες κουβέντες. Δεν δικαιούται ο άνθρωπος που κυβέρνησε 8 χρόνια με τους αετονύχηδές του, να ζητάει από τον λαό να σκύψει και να δουλέψει. Έστω και αν αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε, ο Σημίτης δεν δικαιούται να μας το ζητάει.
Επίπονη και συνεχής προσπάθεια θα υπάρξει και σίγουρα μπορούμε, αλλά λατρεμένε μου Σημίτη εσύ ειδικά δεν δικαιούσαι να κάνεις τέτοιες διαπιστώσεις και σκέψεις. Και τέλος πάντων άμα θέλεις κάπου να τα πεις, πεσ' τα στη Δάφνη, αλλά μη μου τα κοτσάρεις και σε άρθρα - παρεμβάσεις της πλάκας.

Θα συμβούλευα τον Σημίτη να ακολουθήσει τη μέθοδο Καραμανλή. Μούγκα στη στρούγκα δηλαδή. Δεν είναι εποχές για να προκαλείς καλό μου Σημίτη. Τι κρίμα να μη ζει ακόμη η Μαλβίνα να σε πιάσει και να σε κάνει αλοιφή με αυτά που λες.

ΥΓ: Σε περίπτωση που και ο Καραμανλής ετοιμάζεται να κάνει άρθρο- παρέμβαση σε καμιά Real News, ας τα πει καλύτερα στην Νατάσα.
ΥΓ2: Ναι έχω αλλεργία στον Σημίτη, τι να κάνουμε??? Έχω δοκιμάσει να τον δω με άλλο μάτι, να πείσω τον εαυτό μου να προσπαθήσει να τον συμπαθήσει, αλλά δεν μου βγαίνει... Το ξέρω είμαι αγύριστο κεφάλι, ο άνθρωπος έχει προσφέρει τόσα... Σταυρώστε με!

11 Ιουνίου 2010

Χιουμορίστες...

Φουσκωμένος από υπερηφάνεια εχθές το βράδυ, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, παρουσίασε τη φάρσα που έκανε ένας συνεργάτης του και ισχυρίστηκε πως προκάλεσε την αντίδραση του Πρωθυπουργού. Την ώρα που το έλεγε, φούσκωνε σαν παγόνι και αμέσως μετά εισέπραξε σχόλια του στυλ:
Μπράβο Μάκη πολύ πετυχημένη φάρσα!!!

Κανένας δεν βρέθηκε να τον κράξει για την απαράδεκτη νέα πρακτική που εγκαινίασε και όλοι οι κάφροι γελούσαν. Όρεξη για φάρσες έχουν πολλοί άνθρωποι, αλλά πραγματικά τέτοιες φάρσες μπορεί να κάνει μόνο ο Τριανταφυλλόπουλος...



Αυτό θα πει δημοσιογραφία.

Τι έγινε λοιπόν... Πήρε ένας συνεργάτης του τηλέφωνο τον φύλακα της Ιχθυόσκαλας στο Κερατσίνι και του έλεγε πως υπάρχει ένα πλοίο που κουβαλάει χαρτί για να τυπωθούν δραχμές και πρέπει κάπου να δέσει.

Oτι τώρα μαθεύτηκε όλο αυτό από τον φύλακα και έγινε σούσουρο...
Πολύ ψηλά έχουν πάρει τον αμανέ μερικοί μερικοί. Άντε να πιστέψουμε πως το σούσουρο δημιουργήθηκε μετά από τη φάρσα του Μάκη, που μόνο ο Μάκης και οι γλάστρες του το πιστεύουν αυτό...

Είναι δυνατόν δημοσιογραφική εκπομπή να κάνει τέτοιες χοντράδες? Τι
καφριλήκι είναι αυτό?
Δηλαδή εκεί που ξύνονται λένε,
α ας κάνουμε μία φάρσα...
Τι να κάνουμε, τι να κάνουμε, ας βγάλουμε βρώμα πως έρχονται καράβια που κουβαλάνε χαρτί για να τυπωθούν δραχμές! Μετά κωλοχαίρονται που είναι τόσο γαμάτοι και σκαρφίζονται τέτοιες φαρσάρες.
Ήθελα να ήξερα μόλις ακούνε το αποτέλεσμα, νιώθουν υπερήφανοι???

Αυτό το πράγμα δεν λέγεται δημοσιογραφία και σίγουρα κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν συναίσθηση της κατάστασης. Όταν οι κερδοσκόποι περιμένουν στη γωνία να πέσουν να μας φάνε, είναι δυνατόν να βγαίνουν
βρώμες από εκπομπές περί καραβιών και να αλείφουμε βούτυρο στο ψωμί τους, έστω και στα πλαίσια μίας κακόγουστης φάρσας? Όλοι ξέρουμε πόσο μας έχουν στοιχίσει οι φήμες.
Ευτυχώς που υπάρχουν ευσυνείδητοι δημοσιογράφοι σαν τον Μάκη που δείχνουν να αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης...

Η δήλωση του Πρωθυπουργού από την Τρίπολη , για την οποία ο Μάκης καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι γιατί πίστευε πως ουσιαστικά ο Πρωθυπουργός απάντησε σε αυτόν, ήταν η εξής: Θέλω να κάνω μία ιδιαίτερη αναφορά σε μία καταστροφική φημολογία, φημολογία που διασπείρεται και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες [..] μέχρι και καράβια άκουσα ότι φέρνουνε ειδικό χαρτί για να εκτυπωθούν δραχμές. Προφανώς είναι αστεία πράγματα αυτά.

Άρα η φάρσα φαντάζομαι κρίνεται εκ του αποτελέσματος επιτυχημένη. Ανοίγει λοιπόν ο δρόμος για νέες φάρσες...
Έχω να προτείνω και άλλες εξίσου καταπληκτικές:

  • Τηλεφώνημα από τον κορυφαίο αστειάτορα της εκπομπής στο γερμανικό Focus, όπου θα ενημερώνει ότι έδεσαν καράβια στον Πειραιά, που μεταφέρουν χαρτί για εκτύπωση δραχμών.
  • Τηλεφώνημα στην Ε.Ε. όπου θα ενημερώνει ο δημοσιογράφος ως, και καλά εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, πως έχουμε έλλειμα στα έσοδα 10δις ευρώ (καλά κορυφαίο?).
  • Τηλεφώνημα σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης όπου θα καλούνται να στείλουν λινκ σε έκτακτη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού, που αναμένεται να κηρύξει πτώχευση και μετά καταγραφή της αντίδρασης του Βρετανού δημοσιογράφου την ώρα που θα καταλάβει τη φάρσα.
  • Τηλεφώνημα σε διάφορες υπηρεσίες υπουργείων όπου θα δίνονται και καλά εντολές από τους γενικούς γραμματείς για άκυρα πράγματα....

Μετά φυσικά θα ενημερωθούν ότι επρόκειτο περί φάρσας, γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι δημοσιογράφοι, είναι να σπείρουν τον πανικό...

Δώσε γέλιο στο λαό
Μάκαρε!

10 Ιουνίου 2010

Σφηνάκια


  • Με τη φημολογία που έχει ξεσπάσει για λίστες δημοσιογράφων, στους οποίους η Siemens έστελνε δωράκια επειδή τους ... εκτιμούσε ως αρθρογράφους και σχολιαστές, περίεργες και συκοφαντικές εικόνες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο Διαδίκτυο, όπως η παρακάτω, την ύπαρξη της οποίας καταδικάζω απερίφραστα...
  • Θα ήταν καλό λοιπόν η λίστα με τα ονοματάκια που υπάρχει στα χέρια του ΣΔΟΕ να δοθεί στη δημοσιότητα για να μην υπάρχουν υπόνοιες για κανέναν αθώο... Αφού κατάφεραν να υπερβούν τον σκόπελο του blanco, δεν υπάρχει πλέον κανένα κώλυμα.
  • O κύριος Καπελέρης λοιπόν, είχε να αντιμετωπίσει το πολύ δύσκολο πρόβλημα, του πως να ξεφορτωθείς το blanco από ένα έγγραφο.... Με έκανε να αισθανθώ διάνοια, αφού από το δημοτικό όταν έπαιζα το παιχνίδι "blanco - διαλυτικό", είχα ανακαλύψει το τόσο καλά κρυμμένο μυστικό, του πως μπορείς να δεις τι βρίσκεται κρυμμένο κάτω από το blanco. Βέβαια υπάρχει και η άλλη μέθοδος, η εξίσου περίπλοκη, αυτή του ξυσίματος...
  • Μεγάλο πρόβλημα η ύπαρξη του blanco σε έγγραφα, πολύ λογικό να το δημοσιοποιήσουν...
  • Ήθελα να 'ξερα, μόνο εγώ έχω την εντύπωση πως σε λίγο με τα σκάνδαλα θα χάσουμε τον μπούσουλα? Θα βρεθούνε τόσοι πολλοί μπλεγμένοι και στο τέλος θα αδυνατούμε να καταλάβουμε τις διαδρομές του χρήματος... Εγώ ήδη έχω μπλεχτεί. Off shore, ξε- offshore, επιχειρηματίες - βαποράκια του μαύρου χρήματος, βαλίτσες....
  • Και μέσα σε όλα πετάχτηκε πάλι σα την ... ο Κούγιας. Το κέρατό μου μέσα. Μη και υπάρξει υπόθεση που δεν θα χωθεί ο Κούγιας, κάτι θα συμβεί. Δηλαδή εχθές που τον είδα στον Χατζηνικολάου, τρόμαξα. Έλεος πια.
  • Έχει έναν τρόπο όμως ο άτιμος να σε κάνει να ξεχάσεις κι αυτά που ξέρεις. Δηλαδή αν κάτσεις και τον ακούσεις, θα νομίσεις πως η Τσακάλου είναι το άτομο που θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στις σελίδες τις ιστορίας, ως μία αδιάφθορη γυναίκα με καθοριστική συμβολή στο ξεκαθάρισμα του πολιτικού μας συστήματος.
  • Ξεχάστε φίλοι μου καλοί τον ΣΥΡΙΖΑ από την επόμενη Βουλή, adios... Τα τσιπρόπουλα και οι συνιστώσες, κατάφεραν επιτέλους να ξεφορτωθούν την πιο προοδευτική συνιστώσα κι έτσι πλέον, κάνουν παιχνίδι μόνο με τον Αλαβάνο.
  • Πού κατέληξε ο Συνασπισμός της αριστεράς και της προόδου.... Να άγεται και να φέρεται από τις μικροσυνιστώσες που δεν έχουν καν εκπροσώπηση στη Βουλή. Από τις συνιστώσες των "αγριεμένων βλεμμάτων" και των απόλυτων απόψεων, που έχουν να προσάψουν στους ανανεωτικούς τα εξής εγκληματικά λάθη: Ήθελαν προγραμματική αντιπολίτευση, πήγαν στο γεύμα του Κύρκου με τους επιχειρηματίες, ήθελαν να πάει ο Τσίπρας στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, καταδίκαζαν τον Δεκέμβρη. Άντε βρε, τώρα που δίωξατε ότι είχε να κάνει με πρόοδο από πάνω σας, ήρθε η στιγμή να ενωθείτε με το ΚΚΕ.
  • Πολλοί προσπαθούν να εντοπίσουν τους λόγους για τους οποίους οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στενοχωριούνται για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ και τελικά το μόνο που κατάλαβαν είναι ότι "το παίζουμε" και είμαστε ικανοποιημένοι με την εξέλιξη αυτή.
  • Η αλήθεια όμως βρίσκεται συμπυκνωμένη στο εξής σχόλιο αναγνώστη της Παραπολιτικής: Το ΠΑΣΟΚ έχει δυο πράγματα για να του θυμίζουν αυτό που έπρεπε να είναι: την ιστορία του και το ΣΥΝ.
  • Τώρα ήρθε η ώρα για λίγο πολιτισμό... Αφορμή γι' αυτό μου το "σφηνάκι" στάθηκε μία τραυματική εμπειρία που βίωσα επισκεπτόμενη τον κινηματογράφο.
  • Γενικά δε μου ξεφεύγουν πολλές ταινίες μέσα στη χρονιά και δυστυχώς δε μου ξέφυγε ούτε το Kings of Mykonos. Βγαίνοντας από το σινεμά αναφώνησα: Αυτό ήταν, εφόσον δεν μπορώ να πάρω τα λεφτά μου πίσω, γιατί τί φταίει το σινεμά που εγώ είμαι ούφο και ήρθα να δω αυτήν την πατάτα, κάτι πρέπει να γίνει για να μην αφήσω τους συνανθρώπους μου να ξοδέψουν άδικα 8,5 ευρώ.
  • Πρόκειται για μία ταινία που είναι από μόνη της μία κατηγορία, Greek Bollywood. Για ακόμα μία φορά λάμπει το "ταλέντο" της Ζέτας Μακρυπούλια η οποία έχει επιλέξει συνειδητά, εκτός από την υποκριτική, να εκτελεί στα 5 μέτρα και το τραγούδι. Έπεσα πάνω σε αυτό το βίντεο με συνέντευξή της, όπου απειλεί πως σύντομα θα γυρίσει και νέα ταινία (όχι άλλο κάρβουνο).
  • Το μόνο (θετικό) που μου έμεινε σαν σκέψη μετά την ταινία, είναι πως μπορεί να κατηγορούμε το δικό μας βλαχο- star system, αλλά στην Αυστραλία είναι σίγουρα τρισχειρότεροι από εμάς. Όσο να πεις, είναι κι αυτό μία παρήγορη σκέψη...

8 Ιουνίου 2010

Βραβεία ανοιχτής παλάμης

Όπως θα έχετε ενημερωθεί, η εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι ολοκλήρωσε το έργο της και το αποτέλεσμα ήταν να κατατεθούν 5 διαφορετικά πορίσματα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος πριν λίγο καιρό, είχε προβλέψει πως αν πάνε 5 πορίσματα στη Βουλή, ο κόσμος θα τους πάρει όλους με τις πέτρες. Μεγάλος μάντης....

Και τώρα που επιβεβαιώθηκαν όλοι όσοι έκαναν λόγο για εξεταστική - παρωδία, όπου ο καθένας κάνει τα δικά του και για στάχτη στα μάτια μας, αισθάνομαι την ανάγκη να απονείμω βραβεία σε όλους....

Στο ΠΑΣΟΚ που έχει κάνει σημαία του τη συναίνεση και την απαιτεί απ' όλα τα άλλα κόμματα, αλλά στο πόρισμά του δεν αναφέρονται ο Δρυς και ο Φωτιάδης. Και καμία εμπλοκή να μην έχουν, ακόμη και ο πιο βαμμένος ΠΑΣΟΚος ξέρει και αποδέχεται, πως οι ρίζες του σκανδάλου βρίσκονται στην εποχή ΠΑΣΟΚ, ασχέτως αν μετά η απόφαση πήγε στα δικαστήρια κτλ κτλ. Αν το ΠΑΣΟΚ ήθελε πραγματικά να πέσει φως στην υπόθεση, θα έβαζε λίγο νερό στο κρασί του και θα δεχόταν να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των Δρυ και Φωτιάδη. Αν αυτό συνέβαινε, θα ήταν πολύ πιθανό να δούμε κοινό πόρισμα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ.

Στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπήκαν στον κόπο να αναφέρουν ονόματα στο πόρισμά τους αφού είναι όλοι ίδιοι, για όλα φταίει ο καπιταλισμός και ο δικομματισμός οπότε αυτοί χέστηκαν, απλά καταγγέλουν. Βέβαια έχουν άλλες ασχολίες τώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε διαδικασία περιχαράκωσης και προσπαθεί να διώξει από πάνω του κάθε προοδευτική δύναμη (βλ. ανανεωτές) και το ΚΚΕ ψάχνει να βρει πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ζημιώσει τον τουρισμό.


Σε όλους εμάς που καθόμαστε και ανεχόμαστε αυτή την παρωδία γνωρίζοντας ότι στο τέλος θα βγούνε όλοι λάδι και που ακόμα δεν τους έχουμε εξαναγκάσει/ υποχρεώσει να βάλουν μόνοι τους το κεφάλι στη λαιμητόμο. Αγοράστε αλεξίπτωτα, λίαν συντόμως προβλέπεται πτώση από τα σύννεφα.

Αλλά θα μου επιτρέψετε το χρυσό βραβείο ανοιχτής παλάμης να το δώσω στην Νέα Δημοκρατία.
Κατάφερε χωρίς μεγάλη προσπάθεια να υπερβεί το όριο της γελοιότητας το οποίο η ίδια διαμορφώνει πλέον. Με μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές και επιστρατεύοντας πρόθυμα υπαλληλάκια, προσπαθεί να εμπλέξει ασχέτους όπως ο Παπακωνσταντίνου και ο Ξυνίδης. Αυτό το κόμμα - σούργελο, συνέταξε ένα πόρισμα της ξεφτίλας που το μόνο πρόσωπο που αναφέρεται ονομαστικά, είναι ο Παπακωνσταντίνου, λες και πριν από αυτόν και μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, δεν υπήρξε Υπουργός Οικονομικών κανένας άλλος. Απορώ πώς τα στελέχη της ΝΔ που θέλουν να θεωρούνται σοβαρά, δεν έχουν αυτοπυρποληθεί ακόμη με αυτά που ακούνε. Πριν λίγο καιρό ο Σαμαράς έδιωξε από το κόμμα Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη, για ποιο λόγο? Αφού το ίδιο το κόμμα τους βγάζει λάδι, έχω την απαίτηση ο Σαμαράς να τους ζητήσει συγνώμη και να τους δεχτεί πίσω στο κόμμα.

Προφανώς κάποιοι ακόμη δεν έχουν κατανοήσει σε τι κατάσταση βρίσκονται η χώρα και οι πολίτες, δεν έχουν καταλάβει ότι δεν τους παίρνει να κάνουν πλέον "τα δικά τους", οφείλουν ΟΛΕΣ οι πολιτικές δυνάμεις να επιδιώξουν τη συναίνεση. Τα κόμματα ήταν υποχρεωμένα να καταθέσουν κοινό πόρισμα.

Πραγματικά δεν ξέρω τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Παπανδρέου, αλλά ας κόψουν το κεφάλι τους όχι μόνο να γίνει η προανακριτική, αλλά κυρίως να πάνε φυλακή τα λαμόγια. Είπαμε να σκύψουμε το κεφάλι να δεχτούμε τα μέτρα για το καλό της χώρας, ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΟ, να βρούμε που πήγαν τα λεφτά και να πάνε φυλακή τα λαμόγια. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι αντισυνταγματικό, ας αλλάξουν το σύνταγμα και ας δημιουργήσουν νόμους με αναδρομική ισχύ. Και αν θέλουν τα λαμόγια ας προσφύγουν στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια να δικαιωθούν.

Θέλω να ξέρω ότι το κόμμα που ψήφισα έκανε τα πάντα για να πάνε φυλακή οι απατεώνες, έστω και αν πρόκειται να φυλακιστεί το μισό ΠΑΣΟΚ, ποσώς με ενδιαφέρει, εγώ ψήφο εμπιστοσύνης έδωσα στον Παπανδρέου και σε κανέναν άλλον. Και ας τολμήσουν τα γνωστά πασοκικά σαπρόφυτα να τον ρίξουν.