31 Μαΐου 2010

Παλαιστίνιοι: Κάθε άλλο παρά τρομοκράτες.

Διαβάζω διάφορες απόψεις στο διαδίκτυο, άλλες ξεχειλίζουν από αγανάκτηση και άλλες έχουν γραφτεί με κρύο αίμα, για το τι συνέβη ανοιχτά της Γάζας και γενικά για το Παλαιστινιακό ζήτημα. Θα καταθέσω κι εγώ λοιπόν τη δική μου άποψη/μαρτυρία, όπως θέλετε πείτε το.

Πρόσφατα επισκέφθηκα την Ιορδανία, χώρα που συνορεύει με το Ισραήλ. Εκεί βέβαια δεν το αποκαλούν Ισραήλ, αλλά κατεχόμενα (και πολύ σωστά, όπως κάνουμε κι εμείς με τα κατεχόμενα στην Κύπρο). Στην Ιορδανία το 50% του πληθυσμού περίπου είναι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, είναι περισσότεροι και από τους Ιορδανούς.

Εκεί είχα την τύχη να γνωρίσω και να συνομιλήσω με έναν Παλαιστινιακής καταγωγής οδηγό. Η οικογένειά του έφυγε από την Παλαιστίνη μετά τον πόλεμο των 6 ημερών, με 3 μέλη μείον, αφού οι Ισραηλινοί δεν έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα αδέρφια του. Επισκέφθηκα Παλαιστινιακές συνοικίες στην Ιορδανία και έπαθα σοκ, εξαθλίωση.
Έβλεπες πως ήταν το βλέμμα των ανθρώπων όταν μιλούσαν για την πατρίδα τους και εκείνη την ώρα σκεφτόσουν τους Έλληνες της Σμύρνης, ξεριζωμός.....


Η ιστορία έχει ως εξής....
Όταν αποφασίστηκε ξαφνικά κοντά στο 1922 πως οι Εβραίοι πρέπει να έχουν το δικό τους θρησκευτικό κράτος, τους προτάθηκαν 3 τοποθεσίες. Η Κύπρος, ένα μέρος της Βόρειας Αφρικής και η Παλαιστίνη, και διάλεξαν την Παλαιστίνη, τυπικά γιατί ήταν ο .... τόπος των προγόνων τους, αλλά ουσιαστικά γιατί είχε προοπτικές... επέκτασης. Το κράτος του Ισραήλ μετράει σήμερα 62 χρόνια ύπαρξης,
εδώ θα δείτε τη σύντομη ιστορία του.

Τι έγινε λοιπόν, πήγαν σε μία περιοχή που ήδη κατοικούσε ένας λαός και είπαν,
γεια σας ήρθαμε, εδώ κατοικούσαν παλιά οι πρόγονοί μας και είμαστε οι κυρίαρχοι τώρα. Πήγαν με το έτσι θέλω σε ένα κράτος και υποδούλωσαν το λαό του.
Οι Παλαιστίνιοι έγιναν από δήμαρχοι κλητήρες, τα δουλικά των Εβραίων, οι οποίοι προσπαθούν να ξηλώσουν κάθε Αραβικό στοιχείο.

Ταξιδεύοντας προς τα σύνορα της Ιορδανίας με το Ισραήλ νομίζεις πως γίνεται πόλεμος, τεράστια στρατόπεδα κάθε 100 μέτρα...
Αν πας και μία βόλτα από τον Ιορδάνη ποταμό, θα έχεις τη χαρά να νιώσεις πως είναι να σε σημαδεύουν ελεύθεροι σκοπευτές από το Ισραήλ.

Τα πράγματα δεν μπορείς να τα δεις αντικειμενικά, με ψύχραιμο μάτι και να πεις, μα μου οι Ισραηλινοί έχουν δίκιο, οι Παλαιστίνιοι είναι τρομοκράτες.
Τον όρο τρομοκράτες δεν τον αποδέχομαι, γιατί με την ίδια λογική τρομοκράτες ήταν και οι Έλληνες το 1821. Αλλά από τη στιγμή που εμείς έχουμε αποκτήσει την ελευθερία μας και χεστήκαμε, κάθε άλλος λαός που είναι ακόμη υποδουλωμένος και αντιδράει, είναι τρομοκράτης.
Ξεχνάμε τόσο εύκολα...
Συμφωνούμε πως υπάρχουν αθώα θύματα της Χαμάς (νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση), αλλά δεν συγκρίνεται ο αριθμός με αυτόν των αθώων Παλαιστινίων. Μας πειράζει που η Χαμάς δολοφονεί, αυτό είναι σίγουρο, αλλά περισσότερο μας εξοργίζει η ύπαρξη ενός κράτους-δολοφόνου.

Και για όσους λένε πως δεν ξέρουμε τι υπερασπιζόμαστε αφού αυτοί είναι ισλαμιστές κτλ κτλ. Πιστέψτε με δεν έχει καμία σημασία το θρήσκευμα του άλλου. Υπερασπιζόμαστε τους Παλαιστινίους, όπως θα υπερασπιζόμασταν κάθε λαό που θα βρίσκονταν στη θέση τους. Δηλαδή η ευαισθησία του κάθε ανθρώπου απέναντι στον συνάνθρωπό του έχει να κάνει με το θρήσκευμα, το χρώμα ή τα πιστεύω του άλλου?

Με τα ίδια κριτήρια σε μία ενδεχόμενη διαμάχη μας με την Τουρκία θα πρέπει να θεωρηθεί βέβαιο ότι ο Αραβικός κόσμος θα στηρίξει την Τουρκία ή ακόμη χειρότερα σε μία ενδεχόμενη διαμάχη Ισραήλ/ Τουρκίας, ότι εμείς θα είμαστε διακριτικά υπέρ του Ισραήλ?

ΥΓ: Μόνο εγώ υποψιάζομαι ότι παίζει να "φυτέψουν" στα πλοία, "διάφορα" για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα???

Ένα καράβι για τη Γάζα....

Παρακολουθώ από το twitter τι συμβαίνει με την ανθρωπιστική αποστολή που είχε ως στόχο να φτάσει στη Γάζα, σπάζοντας τον αποκλεισμό.
Έχω πάθει σοκ. Καθηλωμένη από τις 3 μπροστά από τον υπολογιστή (άυπνη), αναρωτιέμαι πως γίνεται να ανεχόμαστε το κωλοκράτος του Ισραήλ να κάνει κουμάντο στη Μεσόγειο (διεθνή ύδατα) και να αποφασίζει
για το αν θα ανεφοδιαστούν οι Παλαιστίνιοι της Γάζας...


Το είχαν λέει ανακοινώσει από την αρχή πως δεν θα άφηναν την αποστολή να φτάσει στον προορισμό της....

Πως γίνεται ρε γαμώτο, είναι αστείο, είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Τι ξεδιάντροπα γουρούνια είναι αυτοί οι άνθρωποι?

Δεν φτάνει που κατέχουν παράνομα τα Παλαιστινιακά εδάφη, που δολοφονούν χωρίς κανέναν φραγμό γυναικόπαιδα στη Γάζα, τώρα ανοίγουν και πυρ εναντίον ανθρωπιστικών αποστολών. Είναι δυνατόν ρε π**στη μου?

Ελπίζω απλά να σταθεί το ελληνικό κράτος στο ύψος των περιστάσεων και να μη μας βάλει για ακόμα μία φορά ο Ερντογάν τα γυαλιά (έχει ήδη συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο) και σε εμάς και στον Αραβικό κόσμο που περιέργως πως σιωπεί. Επιτέλους δεν μπορούμε να απαντάμε με μετριοπάθεια σε δολοφόνους που ανοίγουν πυρά εναντίον ανθρωπιστικής αποστολής.

Ελπίζω ο Πρωθυπουργός να φερθεί σαν Παπανδρέου, τίποτα λιγότερο.

Νιώθω αγανάκτηση με τα όσα συμβαίνουν. Γιατί εκτός των άλλων, έχουμε τραυματίες (ελπίζω όχι νεκρούς, όπως ακούγεται) σε ανθρωπιστική αποστολή... Μα είναι δυνατόν?

Πριν λίγο ξεκίνησα να διαβάζω ένα αισχρό κείμενο το οποίο αναδημοσίευσε ατυχώς το τρωκτικό, που αποτελεί την "άλλη όψη" στα γεγονότα. Προκλητικό μέχρι αηδίας.... Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη όψη. Υπάρχουν μόνο τα γεγονότα.

: Με τι ασχολούνται τα ελληνικά ΜΜΕ Χριστέ μου? Μετά παραπονιόμαστε, που ο Ερντογάν "την είπε" στους δημοσιογράφους μας....

28 Μαΐου 2010

Σφηνάκια

  • Εδώ και 2 μέρες τα δελτία ειδήσεων ξεκινάνε με την εξής φράση : Σάλος έχει προκληθεί από την κυνική ομολογία του Μαντέλη για τη μίζα από τη Siemens.
  • Βασικά, σάλος έχει προκληθεί γιατί ποτέ κανένας δεν πίστεψε πως θα υπάρξει άνθρωπος που να ομολογήσει ότι τα πήρε, έστω και αν βάφτισε τη μίζα, χορηγία. Χάλασε την πιάτσα ο Μαντέλης, πέσαμε όλοι από τα σύννεφα!
  • Υπάρχει λοιπόν μία κάποια ελπίδα πως το κουβάρι θα ξετυλιχθεί. Είναι και ο νόμος Καστανίδη που πολλοί έχουν αρχίσει και τον καλοβλέπουν... Σίγουρα κάποιοι, που μέχρι πρότινος αισθανόντουσαν ασφαλείς, έχουν αρχίσει και φοβούνται μη τυχόν και κάποιος ανοίξει το στόμα του, προκειμένου ο ίδιος να πέσει στα μαλακά.
  • Είδατε όμως τι κάνει ένας καλός νόμος ε? Από τη μία ο νόμος Καστανίδη, από την άλλη ο νόμος Βενιζέλου...
  • Εμένα πάντως μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση που ο Μαντέλης δεν το έσκασε από την χώρα και δείχνει πρόθυμος να συνεργαστεί. Θα μπορούσε τώρα να βρίσκεται στο Αζερμπαιτζάν και να είναι ελεύθερος και ωραίος.
  • Αν ήμουν εγώ Μαντέλης, θα έμενα στην Ελλάδα μόνο αν ένιωθα πως κινδυνεύω... Δηλαδή σκεφτείτε το, θα μπορούσε τώρα να βολτάρει ανενόχλητος στο Μπακού, αλλά προτίμησε να μείνει εδώ, παρ' ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως θα φυλακιστεί.
  • Εμένα πάντως δεν μου βγάζετε από το μυαλό, πως η έντονη κινητικότητα γύρω από την υπόθεση της Siemens, συνδέεται με την περίεργη υπόθεση γύρω από το σταθερό τηλέφωνο του Πρωθυπουργού. Κάποιοι προσπαθούν να τον αναγκάσουν να κάνει πίσω... Τι βρωμιά Θεέ μου. Εν τω μεταξύ η σιωπή των ΜΜΕ γύρω από την υπόθεση αυτή είναι ιδιαίτερα ... εκκωφαντική και ύποπτη.
  • Θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν ξεκίναγε ένα παιχνίδι του τύπου :"Πάμε στοίχημα μίζα", να δούμε ποιοι πιστεύει ο κόσμος ότι τα πήραν. Εγώ θα πόνταρα τα ρέστα μου, σε 4 πολιτικά πρόσωπα, 3 από το ΠΑΣΟΚ, 1 από τη ΝΔ, 2 γυναίκες, 2 άντρες...
  • Ο Σαμαράς σήμερα επιδεικνύοντας αντανακλαστικά πρωτοφανή για πολιτικό αρχηγό, δήλωσε πως δεν θα απολογείται αυτός για νοοτροπίες τύπου Παυλίδη, Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη και τους απομάκρυνε από το κόμμα. Αυτά να τα βλέπει ο Παπανδρέου, που του πήρε μία ΟΛΟΚΛΗΡΗ ημέρα να απομακρύνει τη Γκερέκου από τη θέση της.
  • Στη δήλωσή του ανέφερε το εξής: “Εγώ έχω πάρει εντολή να χτίσω μία καινούρια ΝΔ, δεν θα απολογούμαι για το χθες”. Είναι πολύ σωστά αυτά που είπε ο Σαμαράς, αλλά κατ' αντιστοιχία δεν θα πρέπει να εγκαλεί τον Παπανδρέου να απολογηθεί για το Χρηματιστήριο, για τα υποβρύχια και γενικά για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Σημίτη.
  • Δεν μπορεί ο πολιτικός διάλογος και η πολιτική αντιπαράθεση να στηρίζονται σε αναδρομές στο παρελθόν, γιατί είναι σίγουρο πως για όποιο θέμα γίνεται συζήτηση, στο τέλος θα καταλήγουμε να συζητάμε για το Βατοπέδι, τη Siemens, το Χρηματιστήριο.
  • Και οι 2 αρχηγοί έχουν αναλάβει την αρχηγία των κομμάτων τους, ύστερα από εντολή που τους έδωσε η βάση και με τη σαφή οδηγία : Γιώργο/Αντώνη, αλλάξτε τα όλα.
  • Αν δεν μπορούν να ξεφύγουν από το παρελθόν, αν δεν μπορούν να καθαρίσουν εντελώς τα κόμματα των οποίων τη διοίκηση έχουν αναλάβει, αφού και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ βαρύνονται με πολλά σκάνδαλα, ας τα διαλύσουν και ας φτιάξουν νέους πολιτικούς φορείς, με νέα ονόματα και ας αφήσουν πίσω το κακό παρελθόν.
  • Κάνοντας μία βόλτα στο youtube, έπεσα πάνω σε αυτό το βίντεο... Είναι λίγο πριν την ψήφιση του πακέτου των μέτρων από την κυβέρνηση.

  • Μία ακόμη θλιβερή αντιπαράθεση στη Βουλή όπου ενώ ο Παπανδρέου αναφέρθηκε σε κουρτίνες αξίας 28.000 ευρώ που είχε υπουργός της ΝΔ στο γραφείο του, ο Σαμαράς στην απάντησή του θυμήθηκε την υπόθεση Μαυράκη κι εγώ έμεινα να σκέφτομαι, μα τι λέει, ποιος είναι ο Μαυράκης? Και λογικό αφού την εποχή του Μαυράκη, εγώ ήμουν ακόμη ιδέα στο μυαλό των γονιών μου.
  • Ελπίζω τέτοιες αντιπαραθέσεις σύντομα να εκλείψουν γιατί πραγματικά δεν προσφέρουν τίποτα και περισσότερο εκνευρίζουν τον κόσμο, παρά τον φανατίζουν.
  • Δε γίνεται να συνεχίσει να είναι η πολιτική ζωή δέσμια του παρελθόντος της. Πρέπει να γίνει ένα "αιματηρό ξεκαθάρισμα" με αυτό και επιτέλους να αρχίσει να γράφεται ένα νέο βιβλίο (και όχι κεφάλαιο) στην πολιτική ζωή του τόπου, όπου δεν θα υπάρχουν συνεχείς αναφορές στο ένοχο παρελθόν. Είναι λογικό να μη μπορούμε να πάμε μπροστά σαν χώρα όταν η πολιτική ζωή έχει ανοιχτά τόσα μέτωπα με το χθες.
  • Εν τω μεταξύ βάζω λίγο Star να χαζέψω τις ειδήσεις και μένω με ανοιχτό το στόμα. “Άδικη επίθεση του Σαμαρά στον Θ. Ρουσόπουλο”... Δείτε εδώ ρεπορτάζ του Star.gr (ποιός το διευθύνει είπαμε?) να φρίξετε.
  • Και τώρα που είπα Star, τι ξαφνική ευτυχία ήταν αυτή σήμερα?? Αποκλείστηκε το Star από τη Eurovision για 3 χρόνια, γιατί πιάστηκε να κλέβει πλάνα από τις πρόβες. Εντάξει πιστεύω η Κατερίνα Σουλιώτη μπορεί να το αντέξει, αλλά αυτός ο έρμος ο Πουλόπουλος?
  • Το Star περιμένει να δει κανένα νούμερο της προκοπής από τη Eurovision και από τα ρεπορτάζ Μυκόνου και ξαφνικά τους κόπηκε το 1. Αυτό που μένει είναι να κριθεί ανεπιθύμητος ο Τσιλιπουνιδάκης στη Μύκονο και πάει, φαλίρισε το κανάλι.
  • Πάντως ένας αναστεναγμός ανακούφισης μου ξέφυγε καθώς το άκουσα. Επιτέλους αυτά τα σούργελα θα σταματήσουν να μας ρεζιλεύουν διεθνώς με τις ηλιθιότητές τους. Απαράδεκτα δημοσιογραφίδια που προσέβαλαν καλεσμένους, έκαναν σουργιελιές και εξέθεταν την Ελλάδα, προκειμένου να βγάζουν αστεία ρεπορτάζ και να γελάει ο καφρο- Έλληνας.
  • Απορώ πως η Κατερίνα Σουλιώτη είχε γλιτώσει το ξύλο τόσα χρόνια.
  • Α και μη ξεχάσω, περιμένουμε όλοι με τεράστια ανυπομονησία τη λίστα με τους δημοσιογράφους που έπαιρναν δωράκια από τη Siemens.

27 Μαΐου 2010

Όταν οι ... fouls, απευθύνονται στη θεία Google

Παρακολουθώ κι εγώ από το πρωί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τις εξελίξεις γύρω από το τρωκτικό, την περίφημη κασέτα και την αιώνια κόντρα με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Οφείλω να ομολογήσω ότι γέλασα με την ψυχή μου βλέποντας την καταγγελία του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στη google, η οποία φυσικά ξεκίνησε με ένα βιογραφικό σημείωμα (να μάθουν και στη google τι εστί Δημοσιογράφος).
Μου θύμισε κάτι κλαψιάρικα παιδάκια που τα κοροϊδεύουν οι συμμαθητές τους και επειδή δεν έχουν τα κότσια να τους την πουν στα ίσια, τρέχουν στη δασκάλα και λένε, “κυρία κυρία με είπε χαζό, να τον βάλετε τιμωρία”.
Αφήστε που οι διάφοροι χαρακτηρισμοί που αναφέρει, είναι λάθος μεταφρασμένοι. Βέβαια πόσο ρεντίκολο μπορεί να γίνει? Το "καρπαζοεισπράκτορας" μεταφράστηκε ως foul, φανταστείτε να το μετέφραζαν smack collector ή ακόμα καλύτερα smack eater. Ακόμη θα γελάγανε στη google.



Αμ το άλλο
, Stripped prince of the Cayenne! Μα τι κάθονται και μεταφράζουν στην μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ? Σοβαρότερες δουλειές δεν έχουν να κάνουν?

Και αυτός ο Τριανταφυλλόπουλος πια, απευθύνθηκε στη google για να σταματήσει το τρωκτικό να τον λέει κεφτέ (meatball)!
Μα πόσο αστεία και παιδιάστικα μπορεί να είναι όλα αυτά?

Όσον αφορά στο θέμα της "φίμωσης" του τρωκτικού τώρα, πιστεύω πως όλοι είμαστε υπέρ της ελευθερίας του λόγου και καταδικάζουμε κάθε απόπειρα φίμωσης, απ' όπου και αν προέρχεται.

Διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να τα λες, είναι η φράση του Βολταίρου που πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να ισχυριζόμαστε ότι ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα.

Όσοι πάνε να επιβάλλουν λογοκρισία στο τρωκτικό με δόλιους τρόπους, είναι πραγματικά για κλάματα, δεν έχουν ιδέα τι κύμα οργής θα ξεσηκώσουν, αυτά τα πράγματα δεν είναι αστεία. Δεν είναι τα 10-20, ή δεν ξέρω κι εγώ πόσα άτομα γράφουν για το τρωκτικό, που θα τα πάρουν στο κρανίο, είναι οι χιλιάδες που το διαβάζουν, που στέλνουν μηνύματα και δεν θα το ανεχτούν.

Το τρωκτικό είναι ο Λαζόπουλος του Διαδικτύου, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Όταν ο κόσμος είναι τσιτωμένος με όλα αυτά που βιώνουμε και βρίσκει μία διέξοδο να ξεσπάσει στα blogs, όταν βλέπει ότι η άποψή του ακούγεται και μπορεί να κάνει διάλογο, δεν μπορείς να του αφαιρείς με το έτσι θέλω αυτό το δικαίωμα, γιατί όποια και αν είναι η αιτιολογία, δεν θα βγάλει ποτέ κανένας από το μυαλό του Έλληνα πως ο λόγος είναι ότι ο δημοκρατικός διάλογος και η ελευθερία του λόγου "κοστίζουν".

Σας συκοφαντούν ανωνύμως τα blogs? Έχετε το δικαίωμα της απάντησης και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Δηλαδή θα πέσει ο πισινός (με το pardon) του κάθε καβαλημένου, αν στείλει ένα mail για να πει τη δική του αλήθεια? Η μόνη λύση που τους εκφράζει είναι το “θα το πω στη μαμά μου” (εν προκειμένω στη θεία google) και θα δεις?
Αστεία, ανώριμα, επικίνδυνα και αντιδημοκρατικά παιχνιδάκια που παίζονται από άτομα, τα οποία μάλλον δεν έχουν ζυγιάσει καλά τα πράγματα κι έχουν επιλέξει λάθος τρόπο για να πετύχουν το σκοπό τους.

Τέλος όσον αφορά στα διάφορα που ακούγονται περί νομοθετικού πλαισίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τα blogs, αν ο Παπανδρέου και οι συν αυτώ πάνε να βάλουνε χέρι στα blogs, με οποιοδήποτε αιτιολογικό, η δαγκωνιά που θα φάνε δεν θα έχει προηγούμενο.

Update: Μας έπρηξε από εχθές το τρωκτικό με την αποκαλυψάρα που ετοίμαζε... Παίζει να έκανε νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας με τόσα refresh. Περιμέναμε όλοι σαν τα ψάρια για να ακούσουμε τι? Μία off the record συζήτηση. Ουαου σείεται η γης μετά από αυτό. Τρέμει το σύστημα! Μετά από αυτό είναι λογικό κάποιοι να χτυπάνε τα αντισυστημικά blogs....

20 Μαΐου 2010

Λαϊκή Απαίτηση: Άμεση αποπομπή της Άννας Διαμαντοπούλου

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ?

Πολλά γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες για την "πολυαναμενόμενη" παραίτηση της Άννας Διαμαντοπούλου...
To blog τρωκτικό συγκέντρωσε εδώ τους πολύ σοβαρούς λόγους για τους οποίους πρέπει κατά την άποψη των συντακτών του, να παραιτηθεί η υπουργός Παιδείας...

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο...

Απ' ότι φαίνεται όμως το αυτάκι της Υπουργού δεν ιδρώνει από κάτι τέτοια.
Μετά από τα χθεσινά όμως, ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο αποπομπής της...

Δείτε το ακόλουθο σοκαριστικό βίντεο (εάν δεν αντέχετε τις έντονες συγκινήσεις μην το δείτε)...



Το αξιόλογο blog τρωκτικό, ξέχασε να το συμπεριλάβει στους λόγους που θα έπρεπε να οδηγήσουν την Άννα Διαμαντοπούλου σε παραίτηση. Το πιο πιθανό, είναι να μην έχουν καταλάβει οι συντάκτες του, το λάθος της υπουργού....

Αυτός είναι κατά την άποψή μου, ο σοβαρότερος λόγος που θα μπορούσε να οδηγήσει την Άννα Διαμαντοπούλου σε παραίτηση.

ΥΓ: Ποιός θα είναι άραγε ο επόμενος υπουργός/ υφυπουργός που θα πρέπει οπωσδήποτε να παραιτηθεί για εξίσου σοβαρούς λόγους?

17 Μαΐου 2010

Η ζωή ξεπλήρωσε τη μία αδικία, με μία άλλη αδικία


Θυμίστε μου τις επόμενες ημέρες να δοκιμάσω την τύχη μου στο Τζόκερ ή σε κάποιο άλλο τυχερό παιχνίδι. Μόλις εχθές στοιχημάτισα (στην κάτωθι ανάρτηση) πως αν γίνει ανασχηματισμός η Γκερέκου θα παραμείνει ακλόνητη. Και τελικά πιο πιθανό είναι να δούμε τον Αλαβάνο υπουργό στην κυβέρνηση παρά την Γκερέκου στο σχήμα.

Το πρωί εκνευρίστηκα όταν έμαθα για την υπόθεση
Βοσκόπουλου και όλη τη μέρα περίμενα την παραίτηση Γκερέκου και τώρα.... στεναχωρήθηκα...
Δεν ξέρω, μπορεί να είμαι
ψυχοπονιάρα περισσότερο απ' ότι πρέπει.

Η
υπουργοποίηση της Γκερέκου ήταν μεγάλη έκπληξη για τους περισσότερους εξ' ημών. Μα πως γίνεται να έκανε τη Γκερέκου υφυπουργό, αναρωτιόμουν... Από τις ελάχιστες παραφωνίες στο υπουργικό συμβούλιο.
Τι έκανε αυτό τον καιρό η
Γκερέκου στο υπουργείο? Όποιος ξέρει ας μου απαντήσει, εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω (και αυτό δεν είναι υπονοούμενο).

Τέλος πάντων...
Είναι γεγονός ότι μπορεί και να μη φταίει και όλο αυτό που συμβαίνει να είναι λίγο άδικο, αφού ουσιαστικά πληρώνει αυτή τη στιγμή τα σπασμένα του Τόλη, άλλα έτσι είναι η ζωή. Σίγουρα γνώριζε για τις οφειλές του
Βοσκόπουλου και θα έπρεπε να είχε ενημερώσει την κυβέρνηση γι' αυτό, έστω και αν δεν έχει καμία εμπλοκή στις φορολογικές εκκρεμότητές του (όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της).

Και
ΟΚ ας ηρεμήσουν κάποιοι που ζητούν να παραιτηθεί και από βουλευτής, αν ελεγχθεί το πόθεν έσχες της και βρεθεί ότι δεν υπάρχει κάτι ύποπτο, δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει να το κάνει.
Βρήκαν το πρώτο εξιλαστήριο θύμα και βαράνε.

Σίγουρα έπρεπε να παραιτηθεί κι έπρεπε η παραίτησή της να γίνει αποδεκτή, καθώς δεν μπορούν να υπάρχουν σκιές. Τι να κάνουμε σε αυτή τη ζωή υπάρχουν αδικίες.
Όπως θεώρησα "άδικη" την υπουργοποίησή της έτσι θεωρώ άδικο και τον τρόπο με τον οποίο έφυγε. Η ζωή ξεπλήρωσε τη μία αδικία, με μία άλλη αδικία.

Τώρα το πως θα εξελιχθούν όλα αυτά έχω την υποψία ότι θα το παρακολουθήσουμε στη μεσημεριανή ζώνη. Ήταν που ήταν το κλίμα... Το έφαγε και ο γάιδαρος.

16 Μαΐου 2010

Σφηνάκια

  • Υπάρχουν φορές που πραγματικά δεν έχω τι να πω και τι να γράψω και περιμένω απλά να αλλάξει η “επικαιρότητα”. Πριν 10 ημέρες πέθαναν 3 άνθρωποι εξ' αιτίας μερικών ανεγκέφαλων που θεώρησαν “επαναστατική πράξη” το να βάλουν φωτιά σε μία τράπεζα... Σοκαρίστηκα.
  • Ήθελα και δεν ήθελα να γράψω για το θέμα αυτό... Τελικά επέλεξα να βγάλω το σκασμό... Τα είπαν άλλοι για εμένα.
  • Και που βρισκόμαστε τώρα, σχεδόν 2 εδβομάδες μετά; Ασχολούμαστε με τον Ερντογάν, έναν ανασχηματισμό που μπορεί να γίνει μπορεί και να μην γίνει και τη νέα τσόντα της Μαριάννας Ντούβλη. Τρέχουν οι εξελίξεις, περνάνε οι μέρες κι εγώ απλά ελπίζω να μην ξεχαστεί το γεγονός, να μην το διαγράψουμε ως μη γενόμενο, μέχρι μία επόμενη "ατυχής στιγμή" να μας το ξαναθυμίσει και να μας κάνει να σκεφτούμε για ακόμα μία φορά ότι δεν ζούμε στην Ελλάδα, αλλά στην Καμπούλ.
  • Ήρθε λοιπόν ο Ερντογάν στην Ελλάδα για να πουλήσει μαγκιά και έφερε και μία συνοδεία 300 και ατόμων για παρείτσα.
  • Ιδέα μου είναι ή αυτές τις 2 μέρες ζήσαμε την υπερβολή την ίδια; Έκλεισαν οι μισοί δρόμοι του κέντρου για να μπορεί ο Ερντογάν και η κουστωδία του να κυκλοφορούν σαν πασάδες στην Αθήνα...
  • Δηλαδή αν έρθει ποτέ ο Ομπάμα, τι θα γίνει, θα μας κλειδώσουν όλους σπίτια μας;
  • Ήρθε λοιπόν και μας το έπαιξε δάσκαλος. Η αντιπολίτευση πρέπει να κάνει αυτό, οι δημοσιογράφοι εκείνο. Δε μας τα λέει καλά ο Ταγίπ.
  • Είναι λέει οπλισμένα τα Τουρκικά μαχητικά γιατί είναι και τα Ελληνικά. Φίλε Ταγίπ, τα ελληνικά μαχητικά πετάνε οπλισμένα πάνω από ελληνικά χωρικά ύδατα και μπορούν να κάνουν ότι τους γουστάρει. Άμα λάχει βομβαρδίζουν και τη Χίο και κάνουν και συμπλοκές μεταξύ τους για την πλάκα τους, εσένα τι σε κόφτει, ενοχλούμε κανέναν;
  • Δηλαδή αν πετάνε οπλισμένα τουρκικά μαχητικά πάνω από την Έφεσο, τι πρέπει να κάνουμε εμείς αντίστοιχα, να στείλουμε ελληνικά μαχητικά να σας συνετίσουν;
  • Τα λεγόμενά του ήταν η απόδειξη ότι οι παραβιάσεις δεν είναι αμοιβαίες. Τόσα χρόνια σκεφτόμουν ότι του φούστη, λογικά κι εμείς κάνουμε παραβιάσεις, αλλά τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έχουν λόγο να το πουν και λένε μόνο για τους Τούρκους... Μα ούτε γι΄αυτό δεν είμαστε ικανοί;
  • Ήρθε που λέτε ο καθ' όλα συμπαθής Ταγίπ κι έφερε και το γυναικάκι του μαζί... Μα τι γύφτισσα αυτή η Εμινέ! Πήγε λέει στο Golden Hall κι έκανε παζάρια!!! Δε την πήγαιναν στο Μοναστηράκι να βρει την υγειά της η γυναίκα;
  • Ετοιμάζεται λέει ανασχηματισμός.... Ποιός το λέει; Οι λιγούρηδες που θέλουν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για να κάτσουν σε πλατιά και ανατομική καρέκλα, που έχουν όνειρο ζωής να τους αποκαλέσει ο Χατζηνικολάου "Υπουργέ μου" (αν γίνεις υπουργός έστω και για μία ημέρα ο Χατζηνικολάου σε αποκαλεί έτσι για την υπόλοιπή σου ζωή) και άλλοι που δε πολυγουστάρουν τα υπουργεία τους....
  • Η Αννούλα πχ δε το θέλει το Παιδείας η γυναίκα, πως να το κάνουμε δηλαδή, δεν μπορεί ρε παιδί μου, θέλει πρωτοκλασάτο υπουργείο και με τη βούλα... Θα ήθελε πιστεύω πολύ να φάει τη θέση της Λούκας.... Εδώ που τα λέμε όμως δεν μπορεί να "υποστηρίξει τον ρόλο" της Υπουργού Παιδείας, είναι αστείο... Υποστηρίζει και καλά το δημόσιο Πανεπιστήμιο και ο γιος της είναι σε πρόγραμμα ΙΒ που σημαίνει ότι δεν θα δώσει καν Πανελλήνιες; Έλεος!
  • Τρέμει το φυλλοκάρδι μου τον ανασχηματισμό.... Μη δω κανένα Πρωτόπαπα, κανέναν Παπουτσή ή την ανανεωμένη Βασούλα (μπρρρρρ) στο υπουργικό, θα φουντάρω.
  • Βέβαια σε βάθος χρόνου πρέπει να γίνει ένας ανασχηματισμούλης και να πάρουν το δρόμο προς την έξοδο κάτι Γερουλάνοι, η Μαριλίζα και δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος... Τη Γκερέκου μη τη φοβάστε, δεν φεύγει αυτή...
  • Τον Μισέλ μόνο μη μου αλλάξετε γιατί πραγματικά πιστεύω στο Υγείας μπορεί να έκανε θαύματα (ίσως με υφυπουργό τον Μόσιαλο ή τον Σκουλάκη), αλλά μετά τον Μισέλ στο ΠΡΟ-ΠΟ το χάος...
  • Πιστεύω επίσης πως μετά από 7 μήνες ήρθε η ώρα να αποκτήσουμε ΥΠΕΞ!
  • Εν τω μεταξύ διαβάζω και καραφλιάζω ότι λέει η Καιλή θέλει να πάει για δήμαρχος στη Θεσ/νικη... Δώσε θάρρος το χωριάτη που λέμε...
  • Μέσα σε όλα έχουμε και τον Σημίτη που κάνει και υποδείξεις γράφοντας 3σέλιδα άρθρα. Πολύ Μητσοτακικό το άρθρο του. Εγώ έκανα το καλύτερο δυνατό και φταίνε οι άλλοι. Εγώ συμμάζεψα τα δημοσιονομικά και μπήκαμε στο Ευρώ. Η ερώτηση είναι : τα συμμάζεψες ή τα μαγείρεψες?
  • Τι λέει μέσα σε όλα ο γίγαντας: “ Για να πετύχει η τιτάνια προσπάθεια που απαιτείται, χρειάζεται η αίσθηση μίας τομής με ένα παρελθόν πελατειακής πολιτικής, επικοινωνιακών τεχνασμάτων και εκμετάλλευσης της εξουσίας με στόχο τη διαιώνισή της”.... Η οποία αν είχε γίνει από το 1996 και μετά, να προσθέσω εγώ, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.
  • Πήγα και την αγόρασα την εφημερίδα, για να μπορώ να μουτζώνω αυτή και όχι το laptop μου, που από την πολύ μούτζα που έχει φάει, κολλάει συνέχεια, χωρίς ίχνος ιού.
  • Δεν είναι σε θέση ο Σημίτης να δίνει γραμμές ούτε να κάνει νουθεσίες στην αριστερά. Βασικά δεν δικαιούται να ομιλεί, όπως και ο άλλος ο body builder της Ραφήνας. Ένα 3σελιδο άρθρο να δω και από αυτόν και έκλεισα σαν άνθρωπος.
  • Και τώρα ας περάσουμε σε ένα θέμα από τον καλλιτεχνικό χώρο. Πλησιάζει η πρεμιέρα του sex and the city και οι εγχώριοι παραγωγοί είπαν να το υποδεχτούν με την κωμωδία της χρονιάς, το “Sex in the city of Athens”.
  • Είχα να γελάσω με ελληνική κωμωδία από το “Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο”... Επιτέλους μία κωμωδία που βάζει κάτω όλες τις γελοιότητες των τελευταίων ετών όπως “Σούλα έλα ξανά”, “Μόλις χώρισα”, “I love Καρδίτσα”, “Η Νήσος”, “Αυστηρώς κατάλληλο” κτλ που πραγματικά καταπίεζα τον εαυτό μου να γελάσει και στο τέλος είχα την επιθυμία να σηκωθώ και να φωνάξω “Τα λεφτά μου πίσω”.
  • Μπορεί στις ταινιές κοινωνικού περιεχομένου να δίνουν οι Έλληνες σκηνοθέτες και οι σεναριογράφοι τα ρέστα τους αλλά οι κωμωδίες πάσχουν πλέον. Ευχαριστούμε κύριε Σειρηνάκη που μας χαρίσατε την κωμωδία της χρονιάς...

2 Μαΐου 2010

Κάτσε ρε μάνα...


12η ώρα ανοίγω την τηλεόραση και πέφτω πάνω στη συνέντευξη τύπου του Παπακωνσταντίνου. Μέρες τώρα περιμέναμε τα νέα μέτρα που υποτίθεται δε θα χρειαζόντουσαν, γιατί τα προηγούμενα ήταν επαρκή για το 2010 και δε θα μας ζητούσε άλλα το ΔΝΤ...
Τι να κάνουμε όμως? Είμαστε οι επαίτες, χρωστάμε παντού και συρόμαστε από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια και τις εξελίξεις. By the way το νέο εξώφυλλο του περιοδικού focus με την αγαπημένη τους Αφροδίτη της Μήλου, πολύ εύστοχο, όχι σαν την άλλη φορά...

Παρακαλάμε λοιπόν για ένα δάνειο, για μία βοήθεια την οποία και διαπραγματευόμαστε τους τελευταίους 6 μήνες.
Προφανώς όταν μας δίνουν 100δις θα επιβάλλουν και τους όρους τους και αυτή τη φορά δε θα τους πιάναμε μακάκες...

Σκληρά τα νέα μέτρα σκεφτόμουν όσο άκουγα τον Υπουργό... Υπερβολικά σκληρά... Αν και δεν επαληθεύτηκαν όλες οι καταστροφικές προβλέψεις. Κάποιοι το είχαν σίγουρο πως θα περικοπεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα και τώρα που διαψεύστηκαν, ούτε λέξη.
Κι εκεί που κάνω αυτές τις σκέψεις... Εμφανίζεται η μητέρα μου...

Τι λέει πάλι αυτός?”... Όπως καταλαβαίνετε η ερώτηση ήταν ρητορική. Πριν προλάβω να της πω αρχίζει να κατεβάζει καντήλια...
"Που τους ψηφίσαμε και να τώρα τι παθαίνουμε, νέα μέτρα, ΦΠΑ, καλό κουμάσι και ο Παπανδρέου, τα λαμόγια, δε τους φτάνουν όσα φάγανε, πάλι από τον κοσμάκη θα τα πάρουνε, αντί να τα πάρουν από τον Λάτση και τον Βαρδινογιάννη και αυτοί ίδιοι είναι, γιατί ο Παπαντωνίου στο ΠΑΣΟΚ δεν ήταν;"...

Κάτσε ρε μάνα...
Και ποιος φταίει για όλα αυτά? Δηλαδή τα 300δις που είναι το χρέος τα παντελόνιασαν όλα οι πολιτικοί?

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε εκτός από το πόσα χρωστάει κατά μέσο όρο ο κάθε Έλληνας και πόσα κατά μέσο όρο έχει κλέψει ο κάθενας μας... Αλλά αυτά δεν τα λέει κανένας.
Γιατί απ' ότι φαίνεται σε αυτή τη χώρα η αναλογία λαμογιών – τιμίων είναι 300: 10.999.700...

Και αν νομίζετε ότι τελειώσαμε εδώ είχαμε και δεύτερο γύρο...

Καλά λέει του κάνανε του Κακλαμάνη, τι ήθελε στην πορεία εχθές?

Κάτσε ρε μάνα τον ψηφίσαμε, δεν τον ψηφίσαμε τον
Κακλαμάνη? Και τώρα καλά να πάθει?
Και τον ψηφίσαμε ως τίμιο που παρά τα 74 του χρόνια τον θέλαμε μέσα στην Βουλή γιατί έχει λόγο που τσακίζει κόκαλα και δε φοβάται να πει την άποψή του.
Τώρα τι μας έφταιξε ο Κακλαμάνης? Επειδή είναι ένας από τους 300?

Δηλαδή τους τσουβαλιάζουμε όλους? Μας φταίνε για όλα 300 άτομα?
Και πως μπήκαν στη Βουλή οι 300? Εγώ σταύρωσα 4 στις εκλογές, σα να λέμε έχω λόγο για τους 4 από τους 300 που είναι εκεί μέσα.

Οι 300 είναι εκεί μέσα επειδή κάποιος τους ψήφισε, τους έδωσε τον σταυρό του. Δεν είδαν φως και μπήκαν, ούτε βρίσκονται εκεί μέσα χάριν κληρονομικού δικαίου, ούτε ισόβια μέλη είναι.

Κι εσύ μάνα φταις για το χάλι της Ελλάδας όπως και χιλιάδες άλλοι που τα έβρισκαν κάπως με την εφορία, τα βόλευαν με τους διαφόρους "γνωστούς" που είχαν σε καίρια πόστα, σταύρωναν τον τάδε πολιτικό επειδή είναι ξάδερφος του μπατζανάκη του ανιψιού του τάδε γνωστού ε και όλο και σε κάτι θα μπορούσε να βοηθήσει....
Δεν φταις όσο φταίνε όσοι κατά καιρούς μας κυβέρνησαν, αλλά φταις κι εσύ...

Και τώρα ξαφνικά οι 10.999.700 μου έχετε “γκαζώσει” και θέλετε να τα πάρετε όλα αμπάριζα.
Για να ηρεμήσουμε λίγο.

Διαβάζω στα διάφορα blogs απειλές αναγνωστών του τύπου “θα τα σπάσουμε όλα”, “δεν θα περάσει”... Και 1 ώρα να κάτσω κατακόρυφο τόσο αίμα αποκλείεται να μου ανέβει στο κεφάλι, όσο όταν διαβάζω τους διάφορους απελπισμένους "αναγνώστες".

“Ωραίος σοσιαλισμός” λένε κάποιοι. Μα δεν ισχυρίζεται κανένας ότι τα μέτρα είναι σοσιαλιστικά, είναι μέτρα αναγκαία, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.
Είναι μέτρα που είναι απαραίτητα για να μειώσουμε το έλλειμμα και μετά από κάποια χρόνια να αρχίσουμε να αποπληρώνουμε το χρέος που θα έχει φτάσει 400και δις. Αυτό το χρέος που δημιουργήσαμε όλοι. Από τους πολιτικούς μέχρι και τον τελευταίο τροχό της αμάξης.

Τα ξέρανε λέει όλα από την αρχή, ή ακόμα χειρότερα, καθυστέρησαν εσκεμμένα κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούμε με βήμα ταχύ στο ΔΝΤ... Έχω ακούσει τα άπειρα συνομωσιολογικά σενάρια αυτές τις μέρες και πραγματικά έχω τρελαθεί.

Οι αγορές είναι φτερό στον άνεμο και είναι ΦΥΣΙΚΟ όταν κάποιοι σπεύδουν να προδικάσουν ότι δεν θα γίνει το ένα και το άλλο μετά να φαντάζουν ως μαλάκες και να μπορεί ο καθένας εξυπνάκιας να γράφει:

Θεόδωρος Πάγκαλος: « Αποκλείω κατηγορηματικά κάθε περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ. Αμφισβητώ ακόμα και την πιθανότητα τούτο να ζητηθεί από τους εταίρους μας. » (Φεβρουάριος 2010).

Οπότε οι πολιτικοί ας μετράνε τα λόγια τους και ας μην κάνουν δηλώσεις που μετά από μερικές ημέρες διαψεύδονται πανηγυρικά.

Αλλά μάνα θα συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα. Ήρθε η ώρα κάποιοι να μπούνε φυλακή. Δεν ξέρω πως θα το κάνουν, δεν ξέρω αν θα συγκροτήσουν εξεταστική επιτροπή, δεν ξέρω καν αν κάτι τέτοιο γίνεται, αλλά ας κόψουν το κεφάλι τους. Θα αναγκαστούν να το κάνουν.
Όπως κινούνται με την λογική "ας κόψει ο καθένας το κεφάλι του για να τα βγάλει πέρα" έτσι κι εμείς έχουμε αυτή την απαίτηση. Να κόψουν το κεφάλι τους να βρουν που πήγαν τα λεφτά και να βάλουν πολύ βαθιά στη φυλακή τα διάφορα αρπακτικά.
Γιατί οκ είπαμε αυτοκριτική, κοιτάμε και στον καθρέφτη, έχουμε ο καθένας τις δικές του ευθύνες, αλλά όχι δεν είμαστε όλοι ίσα κι όμοια.

Θέλω να κλείσω με ένα τραγούδι που μέρες τώρα γυρίζει στο μυαλό μου και με την ευχή αυτή τη φορά να μην κάνουν χαρακίρι στο όνειρό μας... Γιατί όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο η ώρα για το τελειωτικό χαρακίρι δεν έχει έρθει ακόμη, είμαστε στην πολύ αρχή...