29 Μαρτίου 2010

Οι Ευλογητοί...

Έτσι θα αποκαλώ από εδώ και πέρα τους χομπίστες δολοφόνους που τριγυρίζουν ανενόχλητοι στην Αθήνα και βάζουν βόμβες σε κάδους σκουπιδιών επειδή έτσι τους γουστάρει.

Φυσικά ο όρος προέρχεται από τον πασίγνωστο χαρακτήρα της "Λάμψης". Επρόκειτο για έναν ψυχασθενή δολοφόνο που πίστευε ότι ήταν απεσταλμένος του Θεού και επεδίωκε να καθαρίσει τη γη από τα μιάσματα....
Έχουμε γεμίσει Ευλογητούς, ανθρώπους που νομίζουν ότι έχουν το αλάθητο και πως αυτό τους δίνει το δικαίωμα να σκοτώνουν όσους δε γουστάρουν ή όσους θεωρούν βρώμικους, να βάζουν βόμβες κάθε τρεις και λίγο και να στέλνουν και προκηρύξεις παριστάνοντας τους μεσσίες.

Αρχίζουμε με τη γενική παραδοχή πως αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι επαναστάτες, αλλά ψυχασθενείς. Χωρίς καμία υπερβολή. Ποιος φυσιολογικός άνθρωπος κάνει μία ζωή σαν να είναι πρωταγωνιστής σε video game και θέλει να σκοτώνει ή να προκαλεί τον φόβο? Ο σαλεμένος.

Δεν έχει σημασία από που προέρχονται, από πιο άκρο, αν είναι μαύροι ή κόκκινοι φασίστες. Σίγουρα τα άκρα και οι ακραίες ιδεολογίες κρύβουν πολύ μίσος μέσα τους για τον συνάνθρωπο.
Είναι αρρωστημένο να μισείς τον άλλον για μία ιδιότητά του.
Είναι αρρωστημένο να φωνάζεις συνθήματα "τύπου ΟΥΚ", όπως είναι αρρωστημένο να θεωρείς ότι ο καπιταλιστής δεν αξίζει να ζει, είναι ένα λαμόγιο και πρέπει να ντρέπεται γι΄αυτό.

Αυτοί οι εξελιγμένοι Ευλογητοί λοιπόν, κάνουν ότι κάνουν διότι πιστεύουν πως με αυτό τον τρόπο, κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Ζουν για τη στιγμή που θα βγάλουν το συγγραφικό τους ταλέντο στις διάφορες προκηρύξεις και ηδονίζονται με λέξεις τύπου“λούμπεν”. Έχουν το θράσος να κατακρίνουν τα λαμόγια τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, θεωρώντας πως ο κόσμος ταυτίζεται μαζί τους και πως οι ίδιοι είναι οι αθώοι της υπόθεσης.
Μαντέψτε όμως....

Υπάρχουν πάνω από 100 λόγοι να βγει ο κόσμος στους δρόμους να φωνάξει, να απαιτήσει τη φυλάκιση λαμογιών, να "επαναστατήσει"... Αλλά το σίγουρο είναι ότι αυτά τα λαμόγια μπορεί να έχουν υποθηκεύσει ζωές, να έχουν βυθίσει ένα έθνος στην κρίση, να καταχράστηκαν τα χρήματά μας, αλλά δεν σκότωσαν κανέναν. (
Και μη μου πείτε για το Σαμινα κτλ). Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, αυτά τα τρομοκρατάκια του κώλου, οι Ευλογητοί, είναι πολύ πιο σκατένια στην ψυχή από το χειρότερο λαμόγιο, από τον πιο διεφθαρμένο πολιτικό.

Γιατί αντιμετωπίζουν τον νεκρό, αν δεν είναι στόχος τους, ως παράπλευρη απώλεια.

Προσπαθώ ορισμένες φορές να φανταστώ, πώς μπορεί να είναι μέσα στη γιάφκα τους και τι μπορεί να συζητάνε....
Πάω στοίχημα για παράδειγμα ότι οι “Πυρήνες” είναι ως επι το πλείστον παιδιά συνομήλικά μου (21-22) και έχουν και κάνα-δυο 40ρηδες πνευματικούς και ιδεολογικούς καθοδηγητές. Κάθονται λοιπόν κι εκεί που ξύνονται, λένε : "άντε ρε παιδιά καιρό έχουμε να βάλουμε μία βομβίτσα για λέτε που θα μπει αυτή τη φορά"; "Μμμμμ να τη βάλουμε εκεί, πρέπει να βρούμε όμως και τι θα συμβολίζει αυτή η επίθεση".

Οργανώνουν στα γρήγορα το χτύπημα και μετά επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ που είναι η συγγραφή προκηρύξεων. Πάω στοίχημα ότι μαζεύονται όλοι και ο καθένας πετάει το μακρύ του και το κοντό του. Γράψε και αυτό, απείλησε και κανα-δυο έτσι για να γελάσουμε... Καταλήγουν σε ένα 7σέλιδο παραλήρημα και στο τέλος κάποιος ηλίθιος σίγουρα λέει για τον συγγραφέα: "Ρε συ, αυτός χαραμίζεται εδώ" και οι άλλοι σκάνε στα γέλια. Ουγκ.


Το χθεσινό χτύπημα κατα πάσα πιθανότητα,
θα είναι ορφανό. Δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και καμία οργάνωση δε θα πάρει πάνω της το βάρος του νεκρού. Κοτάρες.

Τόσο καιρό πιστεύαμε πως τα κωλόπαιδα, όταν βάζουν τις βόμβες τους, έχουν διασφαλίσει πως θα είμαστε ασφαλείς. Κάναμε λάθος.
Η λογική "δε το φαντάστηκα πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο", απλά δεν υπάρχει.
Αν τα τρομοκρατάκια ήταν παιδιά που πεινάγανε και που η ανάγκη και η οργή τα έβγαλε στο δρόμο, θα ήξεραν ότι ΝΑΙ υπάρχει και κόσμος που ψάχνει στα σκουπίδια για το φαΐ του και αντί για βόμβες, θα κρέμαγαν καμία σακούλα με ρούχα και φαγητά στους κάδους, όπως κάνουν αρκετοί άνθρωποι και όχι βόμβες για δωράκι.

Θέλω να βρίσω.... Και θέλω να βρίσω άσχημα... Βρίζω μπροστά από την οθόνη δε χρειάζεται και να τα γράψω. Ένα 15χρονο παιδάκι ρε πούστη μου... Μία οικογένεια που ήρθε στην Ελλάδα για καλό και γνώρισε την πασίγνωστη και περίφημη ελληνική φιλοξενία από την ανάποδη και μόνο.
Ήρθαν από το Αφγανιστάν παράνομα, έψαχναν για φαΐ και ρούχα μέσα σε κάδους σκουπιδιών και τους ήρθε και το πεσκέσι...

Ο καθένας από το χθεσινό τραγικό περιστατικό πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Ο απλός κόσμος καταλαβαίνει ότι η νέα γενιά τρομοκρατών είναι ένα μάτσο άχρηστα κωλόπαιδα που κάνουν την πλάκα τους, δεν έχουν κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο και κάνουν τις βρομιές τους χωρίς να διασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρξουν αθώα θύματα.

Οι τρομοκράτες/ Ευλογητοί, θα έπρεπε να πάνε να κλειστούν οικειοθελώς σε ίδρυμα, αλλά επειδή θεωρούν πως έχουν σώας τας φρένας, ελπίζω να οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως πρέπει να αλλάξουν την επιχειρησιακή τους τακτική και να αφήσουν τους κάδους σκουπιδιών στην ησυχία τους. Αναζητήστε αλλού την αδρεναλίνη παίδες...

ΥΓ: Η εικόνα είναι από την Παραπολιτική

16 Μαρτίου 2010

Dressing Code για πορείες



Με αφορμή την προφυλάκιση του Μάριου Ζέρβα, ο οποίος έκανε το λάθος να πάει στην πορεία της προηγούμενης Πέμπτης με
ράστα μαλλί και ένα σακίδιο γεμάτο με σαμπουάν -εν δυνάμει μολότωφ - (όπως είναι φυσικό, θεωρήθηκε ύποπτος, έφαγε το ξύλο της αρκούδας και του φόρτωσαν 100 κατηγορίες) και με τη σκέψη ότι έρχονται δεκάδες πορείες ακόμη, θεώρησα σωστό να σπάσω τη σιωπή μου....

Η παρούσα ανάρτηση αποτελεί ένα τρόπον τινά, outfit post...
Φίλε διαδηλωτή,

Όταν πηγαίνεις σε ένα κυριλέ μαγαζί ντυμένος σαν λέτσος, τι συμβαίνει? Τρως πόρτα.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στις πορείες. Αν δεν ακολουθήσεις το ενδεδειγμένο dressing code υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να καταλήξεις στην ψειρού. Μετά θα σου φταίνε οι μπάτσοι, το σύστημα κλπ αριστερίστικα, ενώ στην πραγματικότητα φταίει ότι δεν έχεις κανενός ίχνους στυλ και έχεις το θράσος να κατεβαίνεις στις πορείες με ακατάλληλα ρούχα.
Ορίστε μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις "
μπατσοδιωκτικό" στυλ, αν θέλεις τις ακούς...

Αρχικά
ΚΟΨΕ τα μαλλιά σου αν είσαι άντρας ή τουλάχιστον κάνε ένα αξιοπρεπές κοτσάκι. Αυτό δεν είναι συμβουλή μόνο για την πορεία. Πίστεψέ με, εκτός από τα συντρόφια, δεν αρέσει σε κανέναν άλλον το ατίθασο μαλλί σου αλά Ιησούς και κυρίως δεν αρέσει σε καμία κοπέλα, να της κλέβεις με ύπουλο τρόπο, το conditioner της για μεταξένια μαλλιά.

Ξέρω λατρεύεις τον Bob Marley, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να κάνεις τα μαλλιά σου ράστα. Εκτός του ότι φαίνονται βρώμικα, είναι και βρώμικα. Αν λοιπόν δεν είναι συναισθηματικοί οι λόγοι που θέλεις να κάνεις τα μαλλιά σου έτσι, όπως πχ το ιδιαίτερο δέσιμό σου με τη Τζαμάικα, τη χαμένη σου πατρίδα, κόψ' τα και λούσ' τα τώρα.

Σταμάτα να φοράς στους ώμους αντιαισθητικές μαύρες τσάντες που έχουν 100 θήκες για
Maalox (και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο) και σταμάτα να βάζεις το Maalox σε μπουκαλάκια νερού σαν τον γύφτο. Πήγαινε στα Starbucks δώσε 10 ευρώ και πάρε ένα αξιοπρεπές θερμός. Θα υποψιαστεί ποτέ ο αστυνομικός ότι μέσα στο θερμός έχεις Maalox?
Για τσάντα έχω να σου προτείνω μερικές λύσεις (δες εδώ). Αν δεν θες να καταφύγεις σε υπερβολές, μπορείς να κουβαλάς τη θήκη του λαπτοπ σου ή να αγοράσεις μία, και καλά Businessman.

Το παπούτσι πρέπει οπωσδήποτε να είναι αθλητικό γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρειαστεί να τρέξεις, μπορείς να κρατήσεις και αυτά που έχεις. Μη κάνεις καμία υπερβολή και βάλεις μοκασίνι, θα κινήσεις υποψίες.

Τα σύνολο είναι καλό να μην είναι total black. Ξέρω κόβει τα παχάκια, αλλά βγάζει μάτι. Άλλο πορεία, άλλο κηδεία. Επέλεξε χρώματα που περνάνε πιο απαρατήρητα σε μία πορεία και προς Θεού, μη κάνεις τη μέγιστη μακακία να συνδυάσεις κόκκινο με μαύρο.
Μη φοβάσαι τα χρώματα. Αν φορέσεις μπλε, δε θα σε περάσουν για
ΔΑΠιτη, αν φορέσεις πράσινο δε θα σε περάσουν για ΠΑΣΠιτη, οπότε χαλάρωσε και βάλε και κάνα χρωματάκι, μη πηγαίνεις στις πορείες σαν το κοράκι.

Μη φοράς κουκούλες προτίμησε unisex πασμίνες σε χρώμα που να σπάει το μαύρο.

Για τις κοπέλες ισχύουν λίγο πολύ τα ίδια. Προσπαθήστε μόνο ο τόνος του κόκκινου στο μαλλί να μη βγάζει μάτι και μη φοράτε όλα σας τα
σκουλαρήκια. Επιλέξτε τζιν αντί για γυρισμένη φόρμα και μπλούζα που όταν περπατάτε δεν θα σηκώνεται, αποκαλύπτοντας στους υπολοίπους που δε φταίνε σε τίποτα, τα θεϊκά σας πατσοκοίλια.

Από μεριάς τσάντας, ΜΗ
ΦΟΡΑΤΕ ΤΑΓΑΡΙΑ, υπάρχουν ωραιότατες κρεμαστές τσαντούλες πέραν των ταγαριών στο Μοναστηράκι. Παπούτσια φορέστε αθλητικά αλλά όχι τίποτα χοντροκομμένα.

Το γεγονός ότι κατεβαίνετε σε πορεία και είστε αριστερές δε σημαίνει ότι δεν είστε και γυναίκες. Το να έχει το ντύσιμό σας στοιχεία θηλυκότητας δεν σας καθιστά (ελπίζω) ανεπιθύμητες στους κύκλους της αριστεράς. Έχουν περάσει τα χρόνια που διέγραφαν κοπέλες από φοιτητικές νεολαίες επειδή
τολμούσαν να βγάλουν τα φρύδια τους και να φορέσουν άρωμα.

Και τώρα κάποιες συμβουλές για τους άκυρους στις πορείες.
Οκ δεν θέλεις να σε έχει στα υπόψιν του ο μπάτσος που μόλις έβρισες, αλλά δε χρειάζεται να πηγαίνεις νύφη/ γαμπρός στην πορεία και μάντεψε, δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να γκομενίσεις.
Στην πορεία για το Πολυτεχνείο φέτος ακριβώς πίσω μου ήταν κοπέλα με
ξασμένο ξανθό μαλλί, τιάρα, τεράστιους χρυσούς κρίκους, κόκκινο κραγιόν, άψογο βάψιμο, πράσινο πουλόβερ, τζιν, μπαλαρίνες μαύρες με φιόγκους και.... ΛΕΟΠΑΡ φουλάρι. Λάθος ντύσιμο μέχρι κι εγώ είχα την επιθυμία να γυρίσω και να της πω, για Κολωνάκι από την άλλη.
Και όχι δεν ήταν στο μπλοκ της ΠΑΣΠ.

Εξτρα τιπ για φίλους της ΚΝΕ: Ποτέ ο Ριζοσπάστης στην κωλότσεπη, προκαλεί συνειρμούς και δείχνει μειωμένο σεβασμό στο έντυπο.

Λοιπόν αυτά τα ολίγα από εμένα και αν στην επόμενη πορεία πάτε πάλι με το λάθος
outfit, μην αρχίσετε τα σουξου μουξου. Δε μπορεί να γίνεται κάθε φορά "επανάσταση" και να εγκαλούνται υπουργοί απλά επειδή οι λέξεις στυλ και γούστο δεν υπάρχουν στο λεξικό ορισμένων, έλεος.

ΥΓ: Την εικόνα και ουσιαστικά το άψογο t-shirt το βρήκα εδώ.

10 Μαρτίου 2010

Σφηνάκια

  • Τελείωσε η παγκόσμια περιοδεία του Πρωθυπουργού μας γι' αυτό τον μήνα και τα αποτελέσματα ήταν αναπάντεχα!!! Εξασφαλίσαμε .... πολιτική στήριξη και λόγια συμπάθειας! Ουαου! Βέβαια με τη διακυβέρνηση που είχαμε τα τελευταία χρόνια τίποτα δε μπορεί να θεωρείται δεδομένο...
  • Από απατεώνες της παγκόσμιας κοινότητας, έχουμε πλέον προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, αυτό των τέως (;) απατεώνων που κάνουν μία ηρωική προσπάθεια για να επιβιώσει και να ανακάμψει η οικονομία τους.
  • Φυσικά όλα αυτά είναι στα λόγια, όπως στα λόγια είναι και η υποστήριξη των υπολοίπων κρατών, γιατί με την πρώτη κουτσουκέλα, θα πέσουν όλοι να μας φάνε και θα προτείνουν ακόμη σκληρότερα μέτρα. Η προσφυγή στο ΔΝΤ σε μία τέτοια περίπτωση θα είναι μονόδρομος, εκτός κι αν ο Όλι Ρεν μαζί με καμία δεκαριά παλικάρια από τις Βρυξέλλες, γίνουν μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος και αναλάβουν άτυπα τη διακυβέρνηση της χώρας.
  • Α ξέχασα είχαμε ακόμα ένα σημαντικό αποτέλεσμα! Καταργήθηκε η βίζα για την Αμερική! Μα είναι να μην χαμογελάει ο μέσος Έλληνας; Επιτέλους θα μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα προς Λος Άντζελες και Νέα Υόρκη χωρίς να βγάζει βίζα. Ορίστε μέσα στη μαυρίλα και μία θετική εξέλιξη που μας κάνει όλους να χαμογελάμε. Ετοιμάστε βαλίτσες για Αμέρικα.
  • Ευτυχώς λοιπόν τελείωσε η περιοδεία του Παπανδρέου στα ξένα και θα επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, μήπως καταφέρει και μαζέψει τα διάφορα στελέχη, που την έχουν δει φωνή του λαού.
  • Δεν είπε κανένας να μην εκφράζουν τη διαφωνία τους για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, αυτή άλλωστε είναι και η υγιής αντίδραση ελλείψει Τραγάκηδων, αλλά όχι και να προσβάλλουν με τον πλέον άκομψο τρόπο υφυπουργούς της κυβέρνησης...
  • Ενώ λοιπόν όλοι θα έπρεπε να ασχολούμαστε με τα νέα μέτρα... Ασχολούμαστε με το DVD της Τζούλιας, με το αν ήταν ή όχι επαγγελματικό, με το πού θα καταλήξει η κοπέλα αυτή και με το ποιανού είναι η βίλα στην οποία κατοικεί.... Η δε ΥΠΕΕ φαίνεται πως θα εξαντλήσει όλη της της αυστηρότητα στην Τζούλια... Έφοδος στο πι και φι και στην εταιρεία παραγωγής και στο “σπίτι της”... Κοίτα γρηγοράδα, άντε με το καλό και στον Mister εικονικά τιμολόγια!
  • Πάντως έχω να πω ότι είναι η πρώτη φορά που καταρρίπτονται ταμπού μέσα στις οικογένειες, με ερωτήσεις του τύπου “παιδί μου είδες το DVD;"," Από που να το κατεβάσω;”.
  • Σε κάποιες περιοχές της επαρχίας, έχουν στηθεί ολόκληρες επιχειρήσεις! Άνθρωποι που ξέρουν να αντιγράφουν DVD έχουν θησαυρίσει... Αγοράζουν το DVD το αντιγράφουν και το πουλάνε 5 ευρώ σε όλους τους παππούδες. Χρυσές δουλειές εν μέσω κρίσης!
  • Ας επιστρέψω όμως στην σκληρή πραγματικότητα... Μυρίζει πλέον κατάληψη σε όλα τα Πανεπιστήμια. Αρχίζουν 3ήμερες ή ημερήσιες καταλήψεις, σε κάποιες σχολές εβδομαδιαίες, οι οποίες αναμένεται να τραβήξουν τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα και από εκεί και πέρα όσο πάει.
  • Που "όσο πάει", σημαίνει μέχρις ότου οι μεγαλοετείς (3ο έτος και πάνω) αποφασίσουν ότι παρατράβηξε το αστείο και δε θέλουν να δίνουν μαθήματα μέχρι τα τέλη Ιουλίου ή και να χάσουν την εξεταστική. Μέχρι τότε οι πρωτοετείς που όσο να πεις κουράζονται πολύ, θα συρρέουν αθρόα στα αμφιθέατρα να ψηφίζουν διακοπές.... ε κατάληψη ήθελα να πω.
  • Διότι οι μεγαλοετείς τα διλήμματα του τύπου : τι προτιμάς, να χάσεις μία εξεταστική ή να υποθηκεύσεις το μέλλον σου, τα ζήσαμε και πριν 3 χρόνια...
  • Θέλω να δω τι θα γίνει εκεί γύρω στα μέσα Ιουνίου, όταν οι 13,5 εβδομάδες διδασκαλίας δε θα βγαίνουν με καμία δύναμη...
  • Τα μέτρα θα ανατραπούν στους δρόμους!!! Όνειρα θερινής νυχτός, λέω εγώ.
  • Μιλάμε για μέτρα που δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ανατρέπονται και αυτό το ξέρουν καλά όλοι. Γιατί αν ανατραπούν αυτά, θα έρθουν άλλα σκληρότερα.
  • Και τι σημαίνει αυτό, ότι δε πρέπει να παλέψουμε;
  • Το "δεν ξέρω" είναι η πιο ειλικρινής απάντηση που μπορώ να δώσω στην παρούσα φάση. Δεν ξέρω διότι δε μπορώ να γνωρίζω τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτή η μάχη, τι μπορεί να αλλάξει και που μπορεί να μας οδηγήσει μία τυχόν μη εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί.
  • Βέβαια το "παλέψουμε" είναι λίγο υπερβολικό και λαϊκίστικο από μέρους μου, γιατί για να πω την αλήθεια, προς το παρόν δεν είμαι διατεθειμένη να παλέψω, παρά μόνον να ασκώ κριτική. Δειλία; Ίσως, εγώ πάντως το βαφτίζω ... αντίδραση ενός ανθρώπου που έχει συνειδητοποιήσει την τραγικότητα της κατάστασης, έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του πως πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και κάποιοι να μπουν φυλακή, αλλά προς το παρόν πιστεύει ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάκαμψη της οικονομίας και στην ανάπτυξη, κάτι που σίγουρα δεν περνάει μέσα από δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα.
  • Για το τέλος έχω το κλασσικό άσχετο σφηνάκι... Υποτίθεται ότι ένας σοβαρός άνθρωπος δε πρέπει να πιστεύει στα ζώδια και σε τέτοιες αηδίες... Από τη στιγμή όμως που αρχίζεις να διαβάζεις Πανόπουλο στην Athen's Voice και επιμένεις να μην πιστεύεις στα ζώδια κάνεις τουλάχιστον ένα πράγμα: ψάχνεις για κάμερες στο σπίτι σου. Ο άνθρωπος αυτός πλέον υπογράφει δικό του σήριαλ, η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως είναι ότι καλύτερο υπάρχει από άποψης σήριαλ αυτή τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση. Κι έχω μία απορία : Πότε επιτέλους θα προβληθεί επεισόδιο με Υδροχόο??????

3 Μαρτίου 2010

Σφηνάκια- Νέο πακέτο μέτρων

  • Ανακοινώθηκε σήμερα το νέο πακέτο μέτρων από την κυβέρνηση... Τι περιελάμβανε? Τα αναμενόμενα... Περικοπή επιδομάτων, περικοπή του δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα, αύξηση του ΦΠΑ...
  • Μέτρα που για να τα λέμε όλα με το όνομά τους δεν περίμενε κανείς να ληφθούν από μία σοσιαλιστική κυβέρνηση και έναν προοδευτικό Πρωθυπουργό.
  • Αναγκαία μέτρα στην παρούσα φάση, που δύσκολα όμως μπορεί κανείς να τα χωνέψει.
  • Ο μόνος τρόπος να τα αποδεχθεί ο Έλληνας είναι να στοχεύσεις στο φιλότιμό του. Φιλότιμο έχει ο Έλληνας, αρκεί να μην αισθάνεται ότι τον περνάνε για μαλάκα.
  • Γιατί με τα νέα μέτρα που θίγουν τους πιο αδύναμους κρίκους μάλλον για μαλάκες μας περνάνε.
  • Ναι έπρεπε να αρχίσουν από ψηλά, αν όχι από επιχειρηματίες τουλάχιστον από τους εαυτούς τους και τους δικαστικούς. Αυτά τα γελοία επιχειρήματα ότι ο μισθός πρέπει να είναι υψηλός για να εξασφαλίζεται η διαφάνεια και να είναι πολιτικοί και δικαστές αδέκαστοι είναι για κλάματα. Τότε κατά αντιστοιχία πρέπει και ο μισθός του εφοριακού και του τελωνειακού κτλ να είναι πολύ υψηλοί για να μην δωροδοκούνται.
  • Το να είσαι τίμιος δεν είναι επάγγελμα για να αμείβεσαι εξτρά γι' αυτό.
  • Βλέπει ο Έλληνας να του περικόπτουν επιδόματα και παράλληλα οι βουλευτές (επαγγελματίες χειροκροτητές) να παίρνουν 6.000 ευρώ, να πληρώνει ο φορολογούμενος τα κινητά τους και τα αμάξια τους, να παίρνουν πριμ για συμμετοχή σε εξεταστικές επιτροπές και καραφλιάζει. Σου λέει έτσι είστε θα σας ρημάξω κάθε μέρα απεργία, κάθε μέρα πορεία.
  • Δεν έχει άδικο ο Έλληνας και δε χρειάζεται να είναι ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ ή κοψοχέρης ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ για να τα σκέφτεται όλα αυτά.
  • Σου λέει, εδώ οι μισοί τηλεοπτικοί σταθμοί εκπέμπουν παράνομα, σκάνδαλα επί σκανδάλων έχουν συμβεί και όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε που πήγαν τα λεφτά και αντί να ξεκινήσουν από εκεί, παγώνουν τις συντάξεις.
  • Αποφασισμένοι να συγκρουσθούν... Με ποιον? Με τον κακό ασυνείδητο μέσο Έλληνα που έχει μάθει να φοροδιαφεύγει επειδή είναι "μάγκας"?
  • Ωραία έχουμε κακά γονίδια, θα προσπαθήσουμε να υπερνικήσουμε το γονίδιο του λαμογιού που τα τίμια Γερμανά θεωρούν πως βρίσκεται στο γονιδίωμά μας, αρκεί να δούμε ότι η προσπάθειά μας πιάνει τόπο και ότι δεν πιεζόμαστε μόνο εμείς και ... η Νάνα Μούσχουρη.
  • Διότι τα μέτρα αυτά τον μέσο Έλληνα έχουν ως στόχο, εκτός και αν ετοιμάζονται να βγάλουν ειδικό χρυσό πακέτο μέτρων, για τους υπεράνω μέτρων και νόμων πλούσιους και τίμιους συμπολίτες μας.
  • Όταν ασελγείς πάνω στα δικαιώματα εργαζομένων και τους κόβεις εισοδήματα που δεν τους περίσσευαν κιόλας πρέπει και κάπως να τους εξευμενίσεις.
  • Θα μου πείτε και τι προτείνεις? Δεν είμαι από τις τρελές που λένε πάρτε τα όλα από τις τράπεζες από τον Κόκκαλη, από τον Βαρδινογιάννη...
  • Πάταξη της φοροδιαφυγής, η οποία πιστεύω πως είναι πολύ πιο πάνω από τα 6δις και φοροδιαφεύγουν όλοι και οι μικροί και οι μεγάλοι (όσο και αν δε το πιστεύει το ΚΚΕ)
  • Επειδή λοιπόν οι Έλληνες είμαστε επιρρεπείς στο λάδωμα και εκ φύσεως λαμόγια, ας μας βοηθήσουν οι σωτήρες των Βρυξελλών, οι αδιάφθοροι με τις ανθηρές οικονομίες. Ας έρθουν να στελεχώσουν την ΥΠΕΕ και ξένοι ελεγκτές, να τσιμπήσουν τους φοροφυγάδες, αφού αυτοί ΣΙΓΟΥΡΑ δεν χρηματίζονται. Από τα τόσα έθνη, μόνο οι Έλληνες.
  • Τέλος έχω να πω: Αιδώς Αργείοι! Κλαίνε οι χήρες κλαίνε και οι παντρεμένες για τα νέα μέτρα... Πιο τίμια είναι η στάση του αντιδραστικού Πρετεντέρη ή του Τράγκα παρά της Σάρας και της Μάρας που μόνο μοιρολόγια δε ρίχνουν on air...
ΥΓ: Σε περίπτωση που βαριέστε να διαβάσετε το λινκ από την επίσημη σελίδα του ΚΚΕ που παρέθεσα, ορίστε ένα μικρό απόσπασμα, από τις δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα στις 9/9/2009:

Και μετά να δούμε τη φοροδιαφυγή. Ποιοι φοροδιαφεύγουν; Ναι, φοροδιαφεύγουν μεσαίοι και μικροί. Γιατί; Γιατί άμα πληρώσουν και τους φόρους τελειώσανε, κλείσανε τα μαγαζιά. Το ίδιο το σύστημα τους αναγκάζει.