30 Νοεμβρίου 2009

Εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Το φώναζε ο Τράγκας τόσο καιρό :" Ο Αντιμητσοτακισμός είναι Πανελλήνια Καθολική Ιδεολογία".

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η Ντόρα γι' αυτό έχασε (με τόση διαφορά) επειδή είναι μία Μητσοτάκη κι επειδή ο αντίπαλός της, είχε ρίξει τον Μητσοτάκη στο παρελθόν.
Όταν κάνεις το λάθος να θυμίσεις σε κάποιον ποιος είναι ο Σαμαράς, ταυτόχρονα θυμίζεις και ποιος είναι ο Μητσοτάκης και τι έγινε το 90-93.

Επειδή λοιπόν είναι μία Μητσοτάκη, όλοι την υποψιάζονται. Όσο κι αν στήριζε φανερά τον Καραμανλή επικρατούσε η σιγουριά ότι τον υπέσκαπτε, τόσες μέρες πριν τις εκλογές λέγαμε πως ο Σαμαράς προηγείται, αλλά ήμασταν σίγουροι ότι όλο και κάτι θα κάνει η Μητσοτάκαινα, σήμερα που έπεσε το σύστημα, θεωρήσαμε ότι υπάρχει δάκτυλος Μητσοτάκη.

Το όνομα Μητσοτάκη είναι ένα στιγματισμένο πολιτικά όνομα, το οποίο μπορεί να εξασφαλίζει πολιτική βιωσιμότητα, αλλά αρχηγία δεν εξασφαλίζει....

Ένα τεράστιο πολιτικό λάθος που έκανε η Ντόρα ήταν ότι επέλεξε να υποστηρίξει την 5ετία Καραμανλή και το ανύπαρκτο έργο. Μα όταν ο λαός έχει αποδοκιμάσει τον Καραμανλή, δε γίνεται να γαντζώνεσαι πάνω του με αυτόν τον τρόπο, είναι επιλογή ήττας.

Πάντως τα αποτελέσματα που χάρηκα περισσότερο ήταν της Πάτρας. Όταν ποντάρεις στην τεράστια φούσκα που ακούει στο όνομα Άρης Σπηλιωτόπουλος, αυτά παθαίνεις.

Θέλω να δω τώρα που θα κρυφτεί ο Νικήτας, ο Aris, ο Γιακουμάτος...
Επιτέλους ήρθε η ώρα να καταλάβουν κάποιοι ότι οι πολίτες δεν είναι πρόβατα και δεν ακολουθούν βουλευτές που κάνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Ο Ψωμιάδης από την άλλη δεν πάτωσε όπως πολλοί νόμιζαν. Στην Βόρειο Ελλάδα είναι δεύτερος ή με μικρή διαφορά τρίτος, ενώ σε όλη την Ελλάδα έχει πάρει αρκετές ψήφους. Ήταν ο μόνος υποψήφιος που πραγματικά δεν είχε κανένα μηχανισμό. Καλή ανάρρωση να του ευχηθώ και αύριο πρωί πρωί στον Αυτιά, μη ξεχνιόμαστε.

Την χάρηκα πολύ την εκλογή Σαμαρά, όχι ως ΠΑΣΟΚ, αλλά ως πολίτης. Αέρα αέρα να φύγει η χολέρα από όλο το πολιτικό σύστημα.

Αφιερώνω το παρακάτω βίντεο στην πικραμένη Ντόρα (ακόμα προλαβαίνει...)

26 Νοεμβρίου 2009

Σφηνάκια

  • Δυστυχώς επτωχεύσαμεν… Για να ακούω εκτιμήσεις για το πότε θα ακούσουμε αυτή τη φράση για δεύτερη φορά, μετά από 116 χρόνια… Για να πέφτουν στοιχηματάκια…
  • Έχουμε γίνει ρεζίλι των σκυλιών στο εξωτερικό αγαπητοί μου φίλοι με τα καραγκιοζιλίκια μας, το έλλειμμα, τα πλαστά στοιχεία, τα τσατσιλήκια… Αλλά ΟΚ ποιος τους χέζει μωρέ αυτούς τους βάρβαρους, τι ξέρουν από δημοκρατία, που θα πιάσουν στο στόμα τους την Ελλάδα! Τιμή τους που είμαστε στην ΕΕ! Ε όχι παίζουμε.
  • Θα μας στείλουν λέει ελεγκτές να κάνουν φύλλο και φτερό τον προϋπολογισμό… Μας έχει φοβηθεί το μάτι τους… Τόσα χρόνια, master έχουμε πάρει στα τσατσιλήκια και οι Ευρωπαίοι τώρα έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν τι σόι φάρα είμαστε.
  • Πάλι καλά που είμαστε στην ΕΕ και κάναν τα κουτορνίθια το τραγικό λάθος να μας βάλουν και στο Ευρώ… Τώρα ας τα λουστούνε… Δεν ήξερες δε ρώταγες, που λένε και στο χωριό μου; Άμα κοιμίζεις σπίτι σου τον κλέφτη, θα σου πάρει και τα σώβρακα.
  • Εμείς, η Ισπανία και η Ιταλία οδηγούμε το ευρώ ολοταχώς προς την υποτίμηση… Τι σου είναι οι Μεσόγειοι όμως… Είναι ρε παιδί μου αυτό το ταμπεραμέντο μας που μας κάνει και ξεχωρίζουμε.
  • Αλήθεια υπάρχει τρόπος να μας διώξουν από την ΕΕ; Καλά άμα το κάνουν μέχρι και η Αλέκα θα επιτρέψει στον εαυτό της να παρασυρθεί, στην καπιταλιστική συνήθεια των πάρτυ.
  • Για να τα λέμε όλα το έλλειμμα που τρέχουμε να μαζέψουμε, δε το δημιούργησαν μόνο οι πολιτικοί που συνηθίζουμε να κατηγορούμε για τα πάντα. Το δημιούργησε ο κάθε μικροκλεφτάκος που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην πληρώσει, αλλά απαιτεί να πληρώνεται.
  • Το χρήμα κυκλοφορεί και ανακυκλώνεται. Άμα δε πληρώνεις και δεν είσαι εντάξει με τις υποχρεώσεις σου, θα το βρεις μπροστά σου και τότε κατέβα με την Αλέκα αλαμπρατσέτα και πήγαινε να πουλήσεις τσαμπουκάδες.
  • Α ρε Έλληνα… Μία ζωή σταρχιδιστής, μέχρι να σου θίξουν τα προνόμιά σου... Τότε γίνεσαι πασιονάριος.
  • Έχουμε τα προβλήματά μας στην Οικονομία, έχουμε και τον επιπλέον φόβο του τι θα γίνει με το Μητσοτακέικο, τώρα που η Ντόρα θα χάσει... Είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο.
  • Τόσο καιρό ακούμε για το πώς μπήκε ο Σαμαράς στην πολιτική, πως πρόδωσε τον Μητσοτάκη, για την ΠΟΛ.ΑΝ…
  • Δεν έχω ακούσει όμως κανέναν να σχολιάζει τον τόπο, τον τρόπο και τον χρόνο κατά τον οποίο η Ντόρα μπήκε στην πολιτική. 
  • Βασικό επιχείρημα της πλευράς Μπακογιάννη, εναντίον του Σαμαρά, είναι ότι τον θέλει το ΠΑΣΟΚ – δηλαδή ο αντίπαλος. Μόνο που στις δημοσκοπήσεις δε συμμετέχει η Ιπποκράτους, αλλά οι πολίτες, που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση επιλέγουν. Δηλαδή αυτός που τώρα ψήφισε ΠΑΣΟΚ, το 2004 μπορεί να είχε ψηφίσει ΝΔ, να είναι δεξιός και στις επόμενες εκλογές να θέλει να ψηφίσει Σαμαρά. Όμως προς το παρόν προσμετράται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
  • Το άλλο βασικό επιχείρημα είναι ότι ο Σαμαράς είναι αποστάτης. Για τους ψηφοφόρους του κέντρου όμως το ότι αποστάτησε για να ρίξει τον Μητσοτάκη είναι τεράστιο πλεονέκτημα, όπως και για τους δεξιούς ψηφοφόρους το ότι κοντραρίστηκε για τα Εθνικά θέματα, που είναι και το βασικό αγκάθι του Μητσοτακέικου.
  • Τώρα θα μου πείτε, εσένα τι σε κόφτει τι γίνεται στη ΝΔ, ασχολήσου με τα ΠΑΣΟΚ που είναι κυβέρνηση. Με νοιάζει και με παρανοιάζει. Θέλω η χώρα να έχει μία αξιόλογη εναλλακτική λύση, έτσι ώστε αν το ΠΑΣΟΚ μας απογοητεύσει και αποτύχει, μετά να μην υπάρξει το χάος.
  • Για όσους τρίβουν τα χέρια τους στο ΠΑΣΟΚ, στο ΛΑΟΣ και δε ξέρω που αλλού, η Ντόρα δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει από τη ΝΔ, θα κάνει ότι και ο Βενιζέλος, την πάπια δηλαδή. Δεν έχει τα πολιτικά balls να φύγει και να φτιάξει κάτι καινούριο. Η ΝΔ είναι πολύ ισχυρό brand name, για να το αφήσει. Θα αρκούσε ποτέ στη Ντόρα να περιοριστεί στο ρόλο, της αρχηγού ενός κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης; Ποτέ των ποτών. Μόνο στη Νέα Δημοκρατία μπορεί να υπάρξει.
  • Το να φύγει από τη ΝΔ, θα την έκανε αποστάτισσα (στα χνάρια του μπαμπά), θα την εμφάνιζε ως ανακόλουθη (εφόσον έχει δεσμευτεί να στηρίξει τον αρχηγό) και θα την τελείωνε πολιτικά. Κι επειδή η Ντόρα είναι κατ’ επάγγελμα πολιτικός, κάτι τέτοιο σίγουρα δε θα το επεδίωκε.
  • Οπότε ή θα ρίξει τον εγωισμό της, πράγμα πολύ δύσκολο γιατί ετοιμαζόταν χρόνια γι’ αυτή τη στιγμή, ή θα αποσυρθεί για λίγο από την ενεργό πολιτική, θα αφήσει τον Σαμαρά να κάνει το παιχνίδι του, χωρίς να τον υποσκελίζει εμφανώς και την κατάλληλη στιγμή θα εμφανιστεί στο προσκήνιο. Πιο πιθανό βρίσκω το τελευταίο.
  • Υπάρχει λέει ένας Έλληνας πολιτικός, που ενοχλείται από την κριτική των blogs γιατί τον στοχοποιούν προσωπικά. Εγώ τον καταλαβαίνω. Μπορεί για να τους κλείσει το στόμα, να αρχίσει να φοράει καφέ μολύβι….
  • Ο συγκεκριμένος πολιτικός της ΝΔ είπε σήμερα ότι στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ στήριζαν Παπανδρέου και επιβεβαιώθηκαν γιατί κυβέρνησαν 2 τετραετίες...
  • Θα του πρότεινα λοιπόν να επιλέγει προϊόντα της La RochePosay ή κάποιας άλλης φαρμακευτικής εταιρείας, για την περιποίηση που κάθε άνθρωπος οφείλει στον εαυτό του, γιατί μάλλον τα χημικά του έχουν χτυπήσει το εγκεφαλικό σύστημα.
  • 2009-2007=2. Οι εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ έγιναν μετά τις εκλογές του 2007. Στην αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση ο Παπανδρέου κέρδισε με 10,5 μονάδες διαφορά.
  • Συνεπώς το μόνο που μπορούν να κάνουν όσοι τότε ψήφιζαν Παπανδρέου με ιδιοτελείς σκοπούς (ΟΝΝΕΔίτες της κακιάς ώρας κλπ), είναι να ψηφίσουν τον υποψήφιο που πραγματικά τους αξίζει και ταιριάζει γάντι στο νοητικό τους επίπεδο, δηλαδή τον Παναγιώτη Ψωμιάδη (δυστυχώς η συμπαθέστατη κυρία Ρούπακα δεν είναι ακόμα υποψήφια, αλλιώς θα σας πρότεινα αυτήν).

21 Νοεμβρίου 2009

Σφηνάκια (Updated)

  • Κατατέθηκε εχθές στη Βουλή, από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο Προϋπολογισμός πιο "συμπυκνωμένος" από ποτέ, αφού αυτή τη φορά αντί για ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια, είδαμε ότι παραδόθηκε ένα usb .… Νέα μόδα κι αυτή...
  • Φυσικά όλα αυτά είναι μόνο η αρχή. Ελπίζω σε λίγο καιρό να αρχίσουν οι βουλευτές αντί να καταθέτουν ερωτήσεις, να κάνουν παρουσιάσεις των τοποθετήσεων και των ερωτήσεων τους σε Power Point (έλεος πια με τα χειρόγραφα και τις σημειώσεις) και να τοποθετηθεί μία γιγαντοοθόνη στην αίθουσα του Κοινοβουλίου... Έτσι όταν κάποιοι δε μπορούν να παρίστανται στις ψηφοφορίες, όταν ακούγεται το όνομά τους, θα συνδέονται μέσω Skype και θα ψηφίζουν, αντί να στέλνουν passé επιστολές. Interactive δημοκρατία!
  • Λυπάμαι μόνο κάτι βουλευτές εκτός εποχής πχ. όλους του ΚΚΕ, κάτι Πολύδωρες κτλ που τους λες "usb" και σε κοιτάνε με το απλανές βλέμμα του ροφού, προσπαθώντας να καταλάβουν το βαθύτερο φιλοσοφικό νόημα των λεγομένων σου.
  • Σιγά σιγά οι καλές εντυπώσεις από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να σβήνουν και στην επιφάνεια έρχονται τα προβλήματα, που δυστυχώς για εμάς, δε διαγράφονται με τις αλλαγές στην εξουσία και όσο κι αν κάποιος δικαιούται πίστωση χρόνου, δεν αφήνουν τέτοια περιθώρια.
  • Έχει φτάσει η ώρα του : "Ή τώρα ή ποτέ". Και η απάντηση είναι τώρα.
  • Φορολογικό Σύστημα, Ασφαλιστικό και ... μαύρα σύννεφα στον ορίζοντα. Αλήθεια τι άλλο χρώμα θα μπορούσαν να έχουν, με δεδομένη την κατάσταση της οικονομίας μας;
  • Τα σκληρά μέτρα είναι αναπόφευκτα και το ξέραμε όλοι πριν τις εκλογές, ξέραμε ότι θαύματα δε γίνονται, απλά θέλαμε μία κυβέρνηση που τα σκληρά μέτρα να τα προσανατολίσει σωστά και το βάρος της εισοδηματικής πολιτικής, να το ρίξει κατα βάση στην πλάτη όσων αντέχουν.
  • Ακούω τα όσα λέει ο Τσίπρας και τα τσι(π)ράκια περί δεξιάς πολιτικής, τα όσα λέει το ΚΚΕ για μονιμοποίηση όλων (μάλιστα κατέθεσε και πρόταση νόμου περί αυτού) και πραγματικά σκέφτομαι ότι ο λαϊκισμός δεν έχει όρια.
  • Κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα ή επιμένουν να την αγνοούν επιδεικτικά, στα πλαίσια μίας μίζερης πολιτικής που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν.
  • Όμως είναι αλήθεια πως η υποκρισία περισσεύει και από τις δυο μεριές. Το ΠΑΣΟΚ και πριν γίνει κυβέρνηση ήξερε λίγο πολύ την κατάσταση της οικονομίας, επέλεξε όμως να πολιτευτεί με τη λογική "υπάρχουν τα λεφτά" και αφού έπεσε από τα σύννεφα παρέα με εμάς, ανοίγει τα χαρτιά του.
  • Όσο περνάνε οι μέρες τόσο γίνεται επιτακτική η ανάγκη για ισχυρή, σοβαρή αντιπολίτευση που θα τραβάει λίγο τα γκέμια και δυστυχώς ή ευτυχώς τον ρόλο αυτόν, μπορεί να τον έχει μόνο η Νέα Δημοκρατία.
  • Αλλά στη Νέα Δημοκρατία βόσκουν σε άλλο λιβάδι. Τώρα τους απασχολεί το αν θα κάνουν debate ή όχι και ποιους αποτυχημένους πολιτευτές θα πάρει ο κάθε υποψήφιος με το μέρος του. Τραγικές καταστάσεις...
  • Τέτοια ανοργανωσιά από την Ντόρα δε την περίμενα πάντως... Είναι πάντα ένα βήμα πίσω, έχει καταφέρει να κάνει το ’93 το συγκριτικό πλεονέκτημα του Σαμαρά, φροντίζει να ξεκινάει τον πόλεμο των μπηχτών δείχνοντας τον πανικό της, ενώ δε μπορεί να συμμαζέψει τα διάφορα ντοράκια που περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι (κάποια έχουν μόνιμες θέσεις) και με τα επιχειρήματά τους και τον τρόπο τους, καταφέρνουν να κάνουν τον Σαμαρά αγαπητό.
  • Να εύχεται μόνο να μην πάει η εκλογή σε 2ο γύρο γιατί τότε ο Σαμαράς θα προηγηθεί με τεράστια διαφορά. Πωπω τι έρχεται από τη Μακεδονία που λέει και ο Τράγκας!
  • Διάβασα σήμερα στο τρωκτικό ότι αυτά τα καλόπαιδα, που κάνουν την πλάκα τους αγοράζοντας και χρησιμοποιώντας κατσαρόλες με τον λάθος τρόπο, πέταξαν περιττώματα στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη. Ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί ή όχι κάποιος με τις επιλογές του, δε μπορεί κανείς να προσβάλει έτσι έναν άνθρωπο που για τη χώρα του έχει δώσει και την ψυχή του. Θα σας πω το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό μόλις το διάβασα (μετά συγχωρήσεως...) : Σκατά στα μούτρα τους.
  • Τέλος να σας πω ότι έκανα δώρο στον εαυτό μου προχθές, το νέο cd της Χαρούλας. Με κέρδισε ένα τραγούδι που το ακούω συνέχεια, το "Μεγάλωσα". Έχει μία απίστευτη δύναμη, έχει μία απίστευτη αλήθεια κι ενώ στην αρχή πιστεύεις ότι πρόκειται για σκόρπιες σκέψεις, για ένα κομμάτι που έχει γίνει με τον εύκολο τρόπο, όταν το ξανακούσεις ντρέπεσαι γι’ αυτές σου τις σκέψεις… Είναι ένα αριστούργημα. Όταν ακούω τον στίχο: «Καλά να πάθει, καλά να πάθει» απλά ανατριχιάζω. Η Χαρούλα, είπε στη συνέντευξή της στην "Ε" για το τραγούδι αυτό: Όταν ξαναδιάβασα τους στίχους, είπα, «μόνο με τα σκοτεινά μεγάλωσες; Δεν έζησες στο φως;» Σκέφτηκα να γράψω κάτι και γι’ αυτό, αλλά θα ήταν πολύ επιτηδευμένο. Αυτό το τραγούδι μου βγήκε. Ας μου κάνουν μήνυση!.
  • Κατά τα άλλα το Cd δεν έκρυβε άλλες εκπλήξεις. Καταπληκτικές μουσικές και στίχοι ποιήματα, δηλαδή κλασσική Αλεξίου. Το Cd αυτό είναι οι αλήθειες της Χαρούλας, που επέλεξε να τις μοιραστεί μαζί μας...
Update: Χριστέ μου, τι άλλο θα διαβάσουμε (εδώ)... Κλασσικός Νίκος Ευαγγελάτος... Πάντα φέρνει την καταστροφή...

8 Νοεμβρίου 2009

Σφηνάκια

  • Καιρό έχει να γίνει κάποιο νέο τρομοκρατικό χτύπημα κι έτσι την επικαιρότητα μονοπωλεί η σφαγή στη Νέα Δημοκρατία, ο Προϋπολογισμός που κατατέθηκε, τα stage και η νέα απεργία στο λιμάνι του Πειραιά. Δηλαδή πολύ βαρετά θέματα.
  • Η απουσία τρομοκρατικών χτυπημάτων μπορεί να οφείλεται σε 3 παράγοντες. Είτε ετοιμάζεται κάτι γκραντέ για το διάστημα [17Νοέμβρη,6Δεκέμβρη], είτε δε μπορούν να αποφασίσουν οι διάφορες οργανώσεις που θα χτυπήσουν, φοβούμενοι ότι θα πέσουν πάνω σε άλλη οργάνωση (είναι και πολλές) που θα έχει επιλέξει τον ίδιο άκυρο στόχο , είτε κάποιος σώφρων άνθρωπος προέτρεψε τα "παιδιά", να πάνε για ψάρεμα…
  • Κι έτσι βαρετά καθημερινά θέματα μονοπωλούν την επικαιρότητα…
  • Νέα απεργία στο λιμάνι λοιπόν, όχι ότι εκπλησσόμαστε αφού το είχαν προαναγγείλει οι λιμενεργάτες… Τι διεκδικούν; Βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και λύση της συμφωνίας με την Cosco. Διεκδικούν δηλαδή, τόσο το λογικό όσο και το παράλογο.
  • Είναι σαφές ότι κάποιοι έχουν επιλέξει από την πρώτη μέρα τη σύγκρουση με το ΠΑΣΟΚ, το ΟΧΙ σε όλα. Είναι παράλογο να ζητάς να ακυρωθεί μία συμφωνία με ένα κολοσσό, δεν είναι παιχνιδάκι οι στρατηγικές συνεργασίες, σήμερα υπογράφουμε αύριο σας λέμε ξέρετε κάτι… επειδή κάποιοι δε σας θέλουν εδώ… αν γίνεται μπορούμε να το αφήσουμε, να το ακυρώσουμε βρε παιδί μου και όλα μέλι γάλα.
  • Υπάρχουν ρήτρες στη μέση, υπάρχει το ζήτημα της αξιοπιστίας της χώρας μας και του πόσο ελκυστικοί είμαστε σε νέες επενδύσεις. Με τις λογικές απαιτήσεις των λιμενεργατών κανείς δε θα διαφωνήσει. Όμως οι συνεχείς απεργίες που προκαλούν έμφραγμα στην αγορά και πάγωμα των σχέσεων με στρατηγικούς εταίρους, σε περίοδο κρίσης για τα οικονομικά της χώρας, δείχνουν το λιγότερο πολιτική ανευθυνότητα.
  • Όπως είναι φυσικό η περίοδος χάριτος για τον Παπανδρέου από μεριάς νταβατζήδων τελειώνει. Μας μαθαίνουν σιγά σιγά να αγαπούμε την Τίνα Μπιρμπίλη, τη Γλυκερία Σιούτη, τη Λούκα Κατσέλη… Αλλά να μου πεις τι να κάνουν κι αυτοί, άνθρωποι είναι, τα συμφέροντά τους προστατεύουν. Εξ’ ου και σχεδόν ο κάθε νταβάς έχει στην ιδιοκτησία του (ή κρύβεται πίσω) από μία φυλλάδα και προσπαθεί να στρέψει τον κόσμο με γελοιότητες εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων για να χτυπήσει έμμεσα τον Παπανδρέου.
  • Ευτυχώς έχουμε και την σφαγή στη Νέα Δημοκρατία που λαμβάνει καθημερινά χώρα στα τηλεπαράθυρα και όχι μόνο, ικανοποιώντας τα ζωώδη ένστικτα την τηλεθεατών. Επιβεβαιώνουν όσα λεγόντουσαν το 2007, ότι αν η ΝΔ είχε εσωκομματικό πρόβλημα θα σφαζόντουσαν μέχρι τελικής πτώσεως. 
  • Κάθε μέρα και χωρίς να σκέφτονται πόσο κακό κάνουν στην παράταξή τους στελέχη βγαίνουν και κατηγορούν υποψηφίους. Πως αυτά τα άτομα μετά, θα συσπειρωθούν υπό τον νέο αρχηγό; Και οι χοντράδες λέγονται κυρίως από την πλευρά Μπακογιάννη…
  • Βγαίνουν στον αέρα δημοσκοπήσεις «ότι να’ ναι» που τη μία δείχνουν τη Ντόρα να κερδίζει άνετα την άλλη τον Σαμαρά να την τρώει στον 2ο γύρο… Δε θέλει και πολύ σκέψη για να καταλάβει κανείς ποιος παίζει το βρώμικο παιχνίδι.
  • Μου φαίνεται αδιανόητο η Ντόρα να εξασφαλίζει τόσο άνετα την αρχηγία από τη στιγμή που οι μισοί Έλληνες ακούνε "Μητσοτάκης" και φτύνουν τον κόρφο τους.. 
  • Απ’ ότι έχω καταλάβει ιδεολογική διαφορά δεν υπάρχει μεταξύ των υποψηφίων. Απλώς ο Σαμαράς πιστεύει ότι πρώτα πρέπει να επανασυσπειρώσει τους Νεοδημοκράτες που έκατσαν σπίτι τους στις εκλογές και η Ντόρα θεωρεί ότι πρώτα πρέπει να κάνει ανοίγματα. Μέχρι και η τακτική που ευαγγελίζεται είναι τραγική...
  • Το συνέδριο που ολοκληρώθηκε σήμερα ήταν 70-30 υπέρ της Ντόρας, δηλαδή αν είχαν προχωρήσει σε εκλογή αρχηγού το Σ/Κ η Ντόρα θα έβγαινε πανηγυρικά, ο Αβραμό έστω και χωρίς να το θέλει έκανε κι ένα καλό.
  • Όπως είπε ο Μεϊμαράκης σήμερα, την αρχηγία θα την κερδίσει όποιος έχει τον καλύτερο μηχανισμό... Πολύ ενδιαφέρουσα άποψη από έναν άνθρωπο που υποστηρίζει την υποψηφιότητα Μπακογιάννη που ευαγγελίζεται κόμμα χωρίς μηχανισμούς...

Update
: Σε μία μικρή blogo-βόλτα που έκανα έπεσα πάνω σε αυτή την ανάρτηση. Τεράστιο φάουλ του Παπανδρέου... Αυτά περιμέναμε εμείς; Που πήγε η Ελληνο-Παλαιστινιακή φιλία; Ξεφτίλα και Ντροπή. Αν ισχύει που δεν έχω και πολλές αμφιβολίες ότι ισχύει, ντρέπομαι πραγματικά. Δε νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας που θεωρεί ότι το Ισραήλ δεν έκανε εγκλήματα πολέμου. Μας οφείλουν εξηγήσεις.