26 Αυγούστου 2009

Σφηνάκια

  • Οι κουκουνάρες εκτινάσσονται μέχρι και 100 μέτρα μακριά και έτσι μεταδίδεται ταχύτατα η φωτιά...
  • Οι κουκουνάρες λοιπόν είναι κάτι σαν τις πολιτικές ευθύνες... Ξεκινάνε από κάπου και καταλήγουν 100 μέτρα μακριά και μετά άντε να τη βρεις την κουκουνάρα που έκαψε το δάσος... Ψυχανεμίζομαι λοιπόν ότι αυτή τη φορά, η ένοχη κουκουνάρα θα καταλήξει κάπου στη θάλασσα της Ραφήνας, αφού πρώτα τσουρουφλίσει λίγο τα ξερόχορτα του κουρασμένου.
  • Πριν λοιπόν η κουκουνάρα σβήσει στη θάλασσα λέω να κάνω μία προσπάθεια να "ανακαλύψω" ποιος φέρει την ευθύνη για την καταστροφή. Η μέθοδος που θα ακολουθήσω είναι αυτή της ατόπου απαγωγής (η αγαπημένη μου).
  • Έχουμε και λέμε: Η πυροσβεστική
  • Θα πρέπει πρώτα να δούμε τι ορίζουμε ως πυροσβεστική Υπάρχει η ηγεσία της πυροσβεστικής που έχει το σχεδιασμό και υπάρχουν και οι πυροσβέστες. Οι πυροσβέστες λοιπόν είναι οι ήρωες της υπόθεσης, οπότε είναι αυτονόητο οτι βγαίνουν εκτός κάδρου. Θα έπρεπε κανονικά αντί να τους στέλνουν τον κουρασμένο να τους συγχαρεί (πόσοι από αυτούς θα ήθελαν εκείνη τη στιγμή να του δώσουν μία κουτουλιά αναρωτιέμαι...) να τους προσφέρουν βραβείο ανδρείας.
  • Πάμε τώρα στην ηγεσία της πυροσβεστικής Φυσικά και έχει μερίδιο ευθύνης αφού οι συνεχείς λάθος εκτιμήσεις οδήγησαν στο τραγικό αυτό αποτέλεσμα. Βέβαια είμαι σχεδόν σίγουρη, ότι οι «λάθος εκτιμήσεις» είναι αρκετές φορές αποτέλεσμα τηλεφωνήματος του στυλ, "είμαι ο τάδε, προστατεύστε το σπίτι μου, τα μηχανήματά μου". Όπως επίσης πιστεύω, οτι το σχέδιο αντιμετώπισης διαμορφώνεται (τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση) με βάση μία "περίεργη" λογική που κατέστησε ξαφνικά προστατευόμενη την Εκάλη και όχι το δάσος.
  • Φεύγοντας από την πυροσβεστική πάμε στην τοπική αυτοδιοίκηση Μεγάλο το μερίδιο ευθύνης δήμων και κοινοτήτων για τα ξερόχορτα που κανείς δεν καθάρισε, για τις παράνομες χωματερές που ξεπηδούσαν σαν τα μανιτάρια και κανείς δεν είδε, για τις ανύπαρκτες ζώνες πυροπροστασίας. Ακολουθεί και το δασαρχείο κατά πόδας. Από οτι μαθαίνω όμως, οι κάτοικοι των καμένων περιοχών, ετοιμάζουν... εκπληξούλα!
  • Και πάμε στον κύριο υπεύθυνο για την καταστροφή που είναι φυσικά … το ΠΑΣΟΚ με τα πυρομανή του στελέχη όπως η Σοφία Γιαννακά (το αποκάλυψε ο Τζέρυ Γιακουμάτος). Τι έκανε το ΠΑΣΟΚ 20 χρόνια στην εξουσία; Έκαιγε την Ελλάδα και τώρα τολμάει και μιλάει. Άνοιξε το ΠΑΣΟΚ ζώνες πυροπροστασίας; Γκρέμιζε τα αυθαίρετα;
  • Και περιμένουμε τώρα όλοι από τη ΝΔ, να διορθώσει όσα έκανε το ΠΑΣΟΚ. Τι να πρωτοκάνουν οι άνθρωποι; Άλλωστε το πρόγραμμα τους είναι πρόγραμμα 8ετίας, οπότε είναι λογικό να μην έχουν ολοκληρώσει ακόμη το έργο τους. Είναι πολύ απασχολημένοι με τις χιλιάδες μεταρρυθμίσεις που προωθούν για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας, που δεν ασχολούνται ακόμη με τα περιττά πεύκα, μιας και δεν έχει βρεθεί ακόμη αγοραστής.
  • Η μόνη ελπίδα σωτηρίας τους, είναι να ενδιαφερθεί ο Βγενόπουλος για την αγορά τους. Γιατί αλλιώς, λυπάμαι που το λέω, αλλά θα πρέπει να καούν βάσει νόμου, αφού τα πεύκα αποτελούν απειλή για τα χιλιάδες αυθαίρετα.
  • Φυσικά μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει και ο ΣΚΑΙ του κυρίου Αλαφούζου, που δε φρόντισε να βάλει τη Σία Κοσιώνη, τον Πορτοσάλτε και τον Τσολιά να κάνουν περιπολίες στα δάση.
  • Πάμε τώρα στους πολίτες… Εμάς… Μα τι φταίμε εμείς θα μου πείτε, αν οι άλλοι είναι άχρηστοι, αν κάποιοι άλλοι χτίζουν μέσα στα δάση.... Να σας πω εγώ. Κυκλοφορείτε στο δρόμο και κρατάτε ένα μπουκαλάκι νερό, τελειώνει, που το πετάτε; Είστε στο αμάξι, καπνίζετε, που πετάτε τη γόπα; Ζείτε σε περιοχή με βλάστηση, που πετάτε τα σκουπίδια; Είδατε πολλά σκουπίδια μαζεμένα κοντά σε δέντρα σα μικρές χωματερές, σε ποιόν το καταγγείλατε και τέλος... που ήσασταν την ημέρα των εκλογών; Κάνατε μπανάκι;
  • Ε όχι λοιπόν εσείς που διαμαρτύρεστε και είχατε πάει για μπανάκι, βγάλτε το σκασμό. Όταν δίνετε την ευκαιρία στον κάθε άχρηστο να σας κυβερνάει, αυτά συμβαίνουν. Ελπίζω οι εκλογές να γίνουν το χειμώνα, ώστε να έχετε πάει για σκι.
  • Το ποια είναι η υπεύθυνη κουκουνάρα για ότι συνέβη, εσείς θα το αποφασίσετε...
  • Όπως όλα δείχνουν, ο Δάμαλος ετοιμάζει ανασχηματισμό. Και είχαμε μία σκασίλα… Θα ανασχηματίσει όλους αυτούς που θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί και ίσως δημιουργήσει και ένα αυτόνομο υπουργείο περιβάλλοντος, πράγμα που δε το κρίνω σκόπιμο, αφού σε λίγο καιρό δε θα υπάρχει περιβάλλον. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ονομάσει το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, Υ.ΧΩ.Δ.Ε. για να μην έχει κανένας πλέον παραισθήσεις ότι νοιάζεται κάποιος για το περιβάλλον στην κυβέρνηση αυτή. Επίσης πρέπει επειγόντως να επαναφέρει το Ρουσόπουλο, τουλάχιστον αυτός δεν ήταν άχρηστος και δε έλεγε μακακίες του στυλ, "για τις φωτιές φταίνε και τα πεύκα"..
  • Θέλει να πάει στη ΔΕΘ και να έχει ξεχαστεί λίγο η καταστροφή. Εγώ στη θέση του δε θα πήγαινα καν στη ΔΕΘ. Βασικά θα έμπαινα στο ελικόπτερο που ήρθε από τη Γαλλία για βοήθεια και θα έφευγα νύχτα.

23 Αυγούστου 2009

ΠΑΛΙ????????

Από το πρωί προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει ΠΑΛΙ στη χώρα μας.

Νευρικό γέλιο και νευρικό κλάμα με πιάνουν συνεχώς.

Δε το πιστεύω, αρνούμαι να το πιστέψω. Μου φαίνεται αδιανόητο 2 χρόνια μετά την καταστροφή στην Πελοπόννησο να κάθομαι καθηλωμένη μπροστά από την τηλεόραση και να βλέπω το απόλυτο χάος και πάλι.

Μου φαίνεται αδιανόητο να συμβαίνει αυτό το πράγμα. Είμαι εξοργισμένη όπως όλοι σας νομίζω.

Μας έχουν καταστρέψει οι ανίκανοι, ο κάθε λογής μαλάκας που δε μπορεί να κάνει ένα σωστό σχεδιασμό. Παθαίνουμε και δε μαθαίνουμε. Έβλεπα στις εικόνες να καθαρίζουν εκείνη τη στιγμή τα ξερόχορτα δίπλα από τη φωτιά, ακούω να λένε άνθρωποι ότι δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες...

Και αναρωτιέμαι ρε πούστη μου, τι έχει μείνει στην Αθήνα από πράσινο;
Είναι δυνατόν να μη προστατεύουμε τους τελευταίους πνεύμονες της Αττικής;
Κανονικά οι δασοφύλακες θα έπρεπε να είναι περισσότεροι και από τα δέντρα.
Τι θα αναπνέουμε πια, το τσιμέντο;

Αναρωτιέμαι πόσο καριόληδες πρέπει να είναι αυτοί που οργανώνουν τα διάφορα σχέδια εμπρησμού και πόσο ζώα αυτοί που αναρωτιούνται αν ήταν εμπρησμός ή όχι; Και μην ακούω χαζομάρες για Αμερικάνους κτλ. Χέστηκαν για το Ελλαδιστάν, για ποιο λόγο να επιδιώξουν αποσταθεροποίηση;

Αλλά έτσι είναι, στη χώρα που ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έχει ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ αυθαίρετο , ο καθένας έχει δικαίωμα στο αυθαίρετο.
Πυρκαγιά σε περιοχές φιλέτα/ αυθαίρετα/ εντός σχεδίου είναι η αλληλουχία των πραγμάτων στη χώρα αυτή.

Και φυσικά όλοι στα @@@ τους. Σιγά μην παραιτηθεί κανένας. Χέστηκαν για τα δάση. Αυτό που τους νοιάζει είναι να μην αγγίξει η φωτιά Πολιτεία και Εκάλη, γι' αυτό παλεύουν. Διότι αν έφτανε η φωτιά σε Πολιτεία Εκάλη, η κυβέρνηση θα έπεφτε... εχθές.

Και σε περίπτωση που δε το έχετε ακούσει τα καναντέρ έφυγαν το μεσημέρι από τα νησιά που υπήρχε υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών και έχουν έρθει εδώ.
Διότι όταν κινδυνεύει η Αθήνα η υπόλοιπη Ελλάδα δεν υπάρχει.
Ωραίος σχεδιασμός...

Κι επειδή ήμουν με τους περίεργους που έσπευσαν να κατευθυνθούν προς το βουνό πριν λίγο να δουν τι γίνεται, αυτά που λένε ότι ο κόσμος δίνει τις πινακίδες τους κτλ είναι μαλακίες. Μπορείς να φτάσεις άνετα δίπλα στη φωτιά. Βλέπεις κάτι μπλόκα στο δρόμο και γελάς... Στον κόμβο της Βαρυμπόμπης μπλόκο; Έλεος ρε παιδιά, έλεος.

Πάρτε το απόφαση η χώρα μας θα βυθιστεί στο βούρκο αν δεν αποκτήσουμε συλλογική συνείδηση, σε όλους τους τομείς. Αν ο καθένας το παίζει μάγκας, τότε όλα θα γίνονται όλο και χειρότερα.

Τώρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάμε όλοι μαζί πάνω από τα καμένα και να κλαίμε και μετά να κάνουμε και ένα τσιγαράκι και να το πετάξουμε από το παράθυρο του αυτοκινήτου, ούτως ή άλλως δε θα έχει μείνει τίποτε άλλο για να καεί.

Μην ξεχάσω να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και ένα ακόμη μεγαλύτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους ήρωες πυροσβέστες.

ΥΓ: Μη ξεχάσετε να ελέγξετε που ήταν ο Λαλιώτης ε, γιατί το πράσινο καίει το πράσινο.

4 Αυγούστου 2009

Καλύτερα καρκίνο παρά γρίπη των χοίρων.

Τελικά δίκιο έχουν όσοι λένε ότι πιο επικίνδυνη από τη γρίπη των χοίρων, είναι η νόσος του πανικού. Δηλαδή πλέον δε μπορεί ούτε να φταρνιστεί ένας άνθρωπος, τον κοιτάνε σα να έχει χολέρα!

Έλεος πια! Τα ΜΜΕ έχουν σπείρει τον πανικό και έχουν καταφέρει να πείσουν τον κόσμο, ότι μιλάμε για την πιο σοβαρή ασθένεια όλων των εποχών.
Σε λίγο θα αρχίσουν να λένε, καλύτερα καρκίνο παρά γρίπη των χοίρων.
Που σιγά την ασθένεια δηλαδή, μία απλή γρίπη που απλά μεταδίδεται πιο εύκολα και χρειάζεται περισσότερο προσοχή.

Κι επειδή διάφοροι γελοίοι τύποι διατείνονται ότι υπάρχει σχέδιο, έχω να καταθέσω μία μαρτυρία: έτυχε να ταξιδέψω πρόσφατα με πλοίο όπου οι μισοί έβηχαν και είχαν πυρετό. Πήγαιναν λοιπόν στο ιατρείο του πλοίου και έλεγαν : "ψήνομαι στον πυρετό, που μπορώ να πάω για να μην κάτσω στο κατάστρωμα με 39 πυρετό;", και τους έλεγαν: "δεν πειράζει πήγαινε κάτσε με τον κόσμο, το ιατρείο δε σας χωράει όλους".
Θα μπορούσαν τουλάχιστον να διαθέσουν κάποιες από τις άδειες καμπίνες (γιατί υπήρχαν) στον κόσμο που ψήνονταν στον πυρετό. (Κύριε Αβραμόπουλεεεεεεεεε)

Άφηστε που όσοι είναι άρρωστοι και φοράνε μάσκες για να μην κολλήσουν τον υπόλοιπο κόσμο, είναι αναγκασμένοι να ακούνε το κάθε λογής κωλόπαιδο να λέει :" Μαλάκα μα το Θεό θα τους δείρω τους μαλάκες με τις μάσκες", ή τον κάθε περίεργο να τους λέει: "Αν είναι γραφτό σου, θα πας από αυτό". Θα έπρεπε να λένε κι ευχαριστώ που υπάρχουν άτομα με συνείδηση.

Στον αντίποδα τα διάφορα όρνια που πάνε γυρεύοντας και οργανώνουν πάρτι για να κολλήσουν τη γρίπη, νομίζοντας ότι έτσι ακολουθούν τη μόδα της εποχής.

Μετά από όλα αυτά έχω να παρατηρήσω ότι η μαλακία πάει σύννεφο....

Καλά μπάνια σε όλους!