27 Ιουνίου 2009

Perpetuum Jazzile

Perpetuum Jazzile, τους ξέρετε;

Εγώ πάντως μέχρι πριν λίγο αγνοούσα την ύπαρξή τους…

Οι Perpetuum Jazzile λοιπόν, είναι μία jazz χορωδία από τη Σλοβενία. Αποτελείται από άνδρες και γυναίκες, που ερμηνεύουν γνωστά τραγούδια με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Όπως λένε στη σελίδα τους:

Η σκηνή είναι ο καμβάς μας, οι φωνές μας είναι τα χρώματά μας.
Τα ανακατεύουμε και τα ενώνουμε για να δημιουργήσουμε αριστουργήματα.
Τα χαρούμενα πρόσωπα, μας δίνουν ενέργεια και επιβεβαιώνουν πως είμαστε αφιερωμένοι σε αυτό που κάνουμε, με την καρδιά και την ψυχή μας.

Ενώ για τη μουσική τους λένε:

Σήμερα, που η μουσική κατευθύνεται στον ψηφιακό τομέα, εμείς επιμένουμε να επιστρέφουμε στον αναλογικό.

Άκουσα το Africa σε εκτέλεσή τους και... τρελάθηκα!!!!


ΥΓ: Τι μπορεί να ξετρυπώσει κανείς στο youtube!
YΓ2: Στο blog 3000μέρες μπορείτε να βρείτε και άλλες "vocal προτάσεις"!

23 Ιουνίου 2009

Πονάει δόντι, βγάζει δόντι

Πάει ο Ελεύθερος Τύπος… Πάει και ο City fm…
Ως γνωστόν, πονάει δόντι, βγάζει δόντι.

Η Γιάννα πήγε τον ΕΤ σε διάφορους οδοντιάτρους... Κι ενώ όλος ο κόσμος έβλεπε ότι ο ΕΤ είχε τερηδόνα, πλάκα και ουλίτιδα, οι οδοντίατροι συνέστησαν λεύκανση. Έτσι η τερηδόνα προχώρησε και παρά την ωραία εμφάνιση του, το δόντι συνέχισε να πονάει και έγινε βίαιη εξαγωγή.

Τώρα να πω ότι δεν περίμενα να κλείσει ο ΕΤ, ψέματα θα είναι. Όλοι το έβλεπαν. Η Γιάννα έσκαγε λεφτά από εδώ και από εκεί, κατάφερε να έχει την ωραιότερη εφημερίδα από πλευράς εμφανίσεως, και πάλι… τζίφος. Και να πει κανείς ότι δεν προσπάθησε… Προσπάθησε, αλλά με λάθος τρόπο, πολύ χρήμα χαμένο, για το τίποτα.

Μία εφημερίδα δε την ανασταίνεις με τακτικές Καραμανλή- Ρουσόπουλου, ήτοι μοιράζοντας δεκαχίλιαρα. Μία εφημερίδα που κάποιος πραγματικά την εκτιμάει θα την αγοράσει είτε έχει 100 προσφορές είτε 0.
Και τι εκτιμά κάποιος σε μία εφημερίδα;
Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, την αρθρογραφία που τσακίζει κόκαλα, τις έξυπνες πένες, τις πραγματικές ειδήσεις, τις συνεντεύξεις που έχουν νεύρο και δεν είναι ένα διαρκές γλείψιμο και κυρίως την ανεξαρτησία. Μία τέτοια εφημερίδα ασκεί επιρροή...

Οι προσφορές έρχονται και παρέρχονται. Μπορεί τη μία Κυριακή να θέλω να πάρω τα cd της Χαρούλας από το ΒΗΜΑ (γιατί στο Βήμα ρε Χαρούλα;;;) και την άλλη την ταινία που δίνει δώρο η Ελευθεροτυπία ή το gourmet.... Δε μπορεί μία "σοβαρή" εφημερίδα να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις προσφορές της...

Η κυρία Αγγελοπούλου λοιπόν, αυτό που επεδίωξε στην ουσία με την είσοδό της στα ΜΜΕ, ήταν να ασκήσει πολιτική επιρροή, έχει μεγάλο απωθημένο η γυναίκα, ηδονίζεται με την εξουσία. Είδε ότι δεν κατάφερε να γίνει η τσατσά (στα πρότυπα των νταβάδων) των ΜΜΕ και το έκλεισε το μαγαζάκι...

Σε γενικές γραμμές, οι δημοσιογράφοι δεν είναι η πιο συμπαθής κοινωνική "ομάδα" και αυτό οφείλεται κατά βάση στους ίδιους και στο πως αντιμετωπίζουν τα διάφορα γεγονότα. Παρ' όλα αυτά ο κόσμος στηρίζει τους απολυμένους δημοσιογράφους, δε τους προβοκάρει, σέβεται το δικαίωμά τους στην απεργία. Και τα blogs από κοντά, που τόσα και τόσα έχουν ακούσει από δημοσιογράφους, που κάποιοι τα παρουσιάζουν ως τον οχετό της ενημέρωσης, είναι δίπλα στους δημοσιογράφους, οι οποίοι σε αυτά βρήκαν διέξοδο τελικά....

Τέλος έχω να παρατηρήσω, ότι αυτό που λείπει από την κοινωνία μας, είναι η συλλογική αντίδραση. Καθόμαστε όλοι και κρίνουμε και διαμαρτυρόμαστε, μέχρι να έρθει το κακό στην πόρτα μας. Τότε φυσικά έχουμε όλα τα δίκια του κόσμου να φωνάξουμε και απορούμε γιατί ο γείτονας, δε μας στηρίζει.

Κανονικά θε έπρεπε όλοι να πάρουμε από ένα καφάσι τομάτες και να βγούμε παγανιά για να στολίσουμε τους "δικαιούχους".

ΥΓ: Κρίμα πάντως που τελείωσε και ο αγωνιστής Λαζόπουλος και δε θα τα χώσει στη Γιάννα....

ΥΓ2(Update): Ο City παίζει υπέροχη μουσική...

15 Ιουνίου 2009

Οι ανώνυμοι εμπρηστές πουλάνε επώνυμα τα οικόπεδα…

Έστω ότι καίγεται μία περιοχή και γίνεται … οικόπεδα. Αυτά τα οικόπεδα τα παίρνει όποιος προλάβει; Δηλαδή μόλις καεί μία περιοχή μπορώ να τρέξω και να πω: "αυτό το οικόπεδο, δικό μου";

Ή θα πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιον;

Και αυτός ο κάποιος με ποιο δικαίωμα θα μου πουλήσει το οικόπεδο;

Και αν μου πουλήσει το οικόπεδο, τι θα αναπνέω, μπετόν;

60 πυρκαγιές μέσα σε μία μέρα…. Τώρα αν πούμε ότι φταίει ο Μαρκογιαννάκης, ψέματα θα είναι;

Είναι δυνατόν να βγαίνει υπουργός και να λέει ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι ανέτοιμος;

Άντε Μαρκογιαννάκη μπορεί να τσιμπήσεις κι εσύ κανένα οικοπεδάκι τώρα….

Update: ΟΚ, φταίει το ΠΑΣΟΚ και το έλλειμμα που κληροδότησε, μόλις μας ενημέρωσε ο Λυκουρέντζος....

8 Ιουνίου 2009

Ευρωσφηνάκια

  • Δυο είναι οι μεγάλοι νικητές των Ευρωεκλογών: το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, όσο και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους. Το μεν ΠΑΣΟΚ διότι ήρθε πρώτο κόμμα με διαφορά 4,5 μονάδων από τη ΝΔ και το δε ΛΑΟΣ επειδή κατάφερε να αυξήσει εντυπωσιακά τα ποσοστά του.
  • Βέβαια τη διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ την μάθαμε σήμερα το πρωί καθώς το ΥΠΕΣ επέμενε πεισματικά να μην ενσωματώνει τη Β' Αθήνας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ακούμε για μία διαφορά γύρω στο 4 και να βλέπουμε μία διαφορά στο 2, μέχρι να αποφασίσει ο Δάμαλος να κάνει δηλώσεις.
  • Άργησε λίγο είναι η αλήθεια καθώς έπρεπε ο νυν Ευρωβουλευτής και πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ να συγκεντρώσει τους χειροκροτητές της ΟΝΝΕΔ στο Ζάππειο για να δημιουργήσουν κλίμα.
  • Μετά τις δηλώσεις και" ω του θαύματος", η διαφορά άρχισε να αυξάνεται κατά 0.1 το δίλεπτο!
  • Γενικά προκάλεσε μεγάλη εντύπωση το πόσο έξω έπεσαν τα exit polls. Υπάρχει η πιθανότητα λοιπόν να παίχτηκε ένα μικρό παιχνιδάκι, του στυλ, μεγάλη διαφορά στην αρχή, οποτε μιλάμε για μία συντριβή και δημιουργούμε μεγάλες προσδοκίες στο ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια η αναμενόμενη μεγάλη διαφορά, περιορίζεται, οπότε δημιουργείται ανακούφιση στους ηττημένους και περιορισμός του ενθουσιασμού στους νικητές. Καλό το κολπάκι...
  • Οι ηττημένοι λοιπόν άρχισαν να μασάνε την καραμέλα της αποχής, για να μειώσουν τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και τη σημασία του αποτελέσματος. 47% λέει ήταν η αποχή σε αυτές τις Ευρωεκλογές, ας γελάσω...
  • Αρκεί μόνο να δείτε πόσοι είναι οι εγγεγραμμένοι στις λίστες του ΥΠΕΣ 9.994.849 (από πότε έχει να γίνει εκκαθάριση;) δηλαδή σχεδόν όλος ο ελληνικός πληθυσμός! Ναι είναι αλήθεια, απείχαν και τα έμβρυα ...
  • Εκτός αυτού δε γνωρίζουμε αν η αποχή είναι και επί των Ψ.Ε. (έτσι αναγράφονται στις λίστες οι πολίτες που ζουν σε κάποια χώρα της ΕΕ και ενδέχεται να ψηφίσουν σε αυτή τη χώρα).
  • Όπως και να έχει όμως οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση αυτούς που ψηφίζουν και στέλνουν το πραγματικό μήνυμα των εκάστοτε εκλογών, εκτός κι αν θεωρήσουμε ότι το μήνυμα είναι η αδιαφορία των πολιτών προς τα κοινά.
  • Διότι περί αδιαφορίας πρόκειται, 33 συνδυασμοί ήταν αυτοί, δε γίνεται να είναι όλοι ίδιοι!
  • Αν όμως, κάποιοι είναι τόσο αηδιασμένοι από το πολιτικό σύστημα, όπως ισχυρίζονται και παράλληλα τόσο ενεργοί πολίτες, έχω να τους κάνω μία πρόταση: ας δημιουργήσουν το δικό τους πολιτικό συνδυασμό, να τους στηρίξουμε κι εμείς!
  • Τα πράγματα όμως είναι πιο απλά και πιστεύω ότι οι περισσότεροι από αυτούς που απείχαν δεν ήταν αγανακτισμένοι ενεργοί πολίτες. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από το 47% θεώρησε σωστό να πάει για μπανάκι παρά να ψηφίσει και κατά την άποψή μου, καλύτερα που δεν ψήφισαν.
  • Ο κόσμος που πραγματικά ήθελε να στείλει το μήνυμά του, πήγε στις κάλπες και το μήνυμα είναι ότι τα κόμματα που χαρακτηρίζονται ως “λοιπά” συγκέντρωσαν το 7,2% ότι οι Οικολόγοι μπήκαν στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι το ΛΑΟΣ σημείωσε θεαματική άνοδο σε βάρος της ΝΔ, καθώς και ο μεγάλος αριθμός των λευκών και των ακύρων
  • Από εκεί και πέρα κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι το μήνυμα ήταν η αποχή, απλά και μόνο για να αιτιολογήσουν την απώλεια ποσοστών λέγοντας πχ ότι απείχαν όλοι οι Νεοδημοκράτες για να μας στείλουν ένα μήνυμα, δίνοντας στην αποχή κομματικά χαρακτηριστικά, πράγμα απαράδεκτο.
  • Το μήνυμα η ΝΔ πρέπει να το ψάξει αλλού, όπως πχ στα ποσοστά του ΛΑΟΣ, της δράσης και του Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου.
  • Εχθές λοιπόν κι ενώ έβλεπα τα αποτελέσματα κάνοντας zapping στα κανάλια παρατήρησα τους προσκεκλημένους να εναλλάσσονται με εντυπωσιακό ρυθμό. Έφτανε κάποιος στα στούντιο έπαιρνε τη θέση κάποιου άλλου ο οποίος διακτινίζονταν σε άλλο στούντιο, όπου καθόταν γύρω στο τέταρτο και τούμπαλιν.
  • Μάλιστα ικανοποιήθηκαν και τα ζωώδη ένστικτα των τηλεθεατών οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν στο ίδιο στούντιο Δαμανάκη-Παπακώστα!
  • Από τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών ξεχώρισα αυτές του Τρεμόπουλου, όχι για τα όσα είπε, αλλά για το εκπληκτικό του background. Την παράσταση έκλεψε η κυρία εκ δεξιών του οι οποία κράταγε 3 ήλιους και δεν ήξερε που να τους βάλει για να φαίνεται ωραίο το πλάνο!
  • "Αύριο (δηλ σήμερα), είναι μία νέα μέρα" όπως είπε και ο Αλέξης Ο' Χάρα... Πράγματι και ελπίζω αυτή η νέα μέρα να φέρει πολλές πολιτικές εξελίξεις...
  • Αυτός ο χάρτης που βρήκα στον Κρόγια, πολύ μου αρέσει...

5 Ιουνίου 2009

Η αποχή, είναι αδιαφορία


Απευθύνομαι προς τον κύριο της φωτογραφίας και σε καθέναν από τους χιλιάδες άλλους συμπολίτες μου, που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο.

Σε αυτές τις Ευρωεκλογές συμμετέχουν 33 πολιτικοί συνδυασμοί, έχετε εξακριβώσει ότι όλοι οι υποψήφιοι για την Ευρωβουλή είναι ίδιοι και λαμόγια;

Η χώρα είναι ένα μπ****λο, δεν αμφιβάλει κανένας γι' αυτό.
Εσείς όμως, που το έχετε συνειδητοποιήσει, τι κάνετε για να πάψει να είναι μπ****λο;
Αρχικά δεν ψηφίζετε, οπότε κλωτσάτε έτσι αβίαστα το βασικότερο δημοκρατικό σας δικαίωμα. Το πιο δημοκρατικό σας δικαίωμα, διότι στην πραγματικότητα η ισότητα ισχύει μόνο στην ψήφο μας.

Και εξηγούμαι. Υποτίθεται ότι μία από τις βασικές αρχές της δημοκρατίας είναι η ισονομία. Και πραγματικά, είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο, αλλά υπάρχουν άνθρωποι, και είναι πολλοί, που είναι πάνω από το νόμο. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Κόκκαλη.
Σε τι είστε ίσοι με τον Κόκκαλη όσον αφορά στα δικαιώματά σας; Πραγματικά ίσοι; Ή σε τι είμαι εγώ ίση με τον Κόκκαλη; Η μόνη απάντηση που μπορώ να βρω, είναι ότι η ψήφος και των 2 μετράει μονή, σε αυτό είμαστε ίσοι.

Μπροστά από τις κάλπες είμαστε όλοι ίσοι. Βέβαια αμφιβάλλω αν ο Κόκκαλης ψηφίζει, δεν έχει ανάγκη άλλωστε κι αυτός και οι όμοιοί του, είναι υπερκομματικοί. Και το ΚΚΕ να έρθει στην εξουσία δεν υπάρχει περίπτωση να τον πειράξει.
Για τον Κόκκαλη να το καταλάβω να μην ψηφίζει, αλλά εσύ αγαπητέ μου φίλε;
Αναμασάς την τσίχλα που σου πασσάρουν διάφοροι τύπου ότι όλοι ίδιοι είναι. Φυσικά και στα μάτια σου είναι όλοι ίδιοι, διότι εσύ ο ίδιος δεν έχεις ενδιαφερθεί να μάθεις τις διαφορές τους. Μην περιμένεις να σου τις αναλύσει κανένας πεφωτισμένος.

Μένουμε λοιπόν στο γεγονός ότι δεν ψηφίζεις. Κάνεις κάτι άλλο για να αλλάξει η κατάσταση; Συμμετέχεις σε πορείες, πολεμάς με τον δικό σου τρόπο, ή απλά είσαι επαναστάτης του φραπέ και του καναπέ;
Αν θες να εκφράσεις τη διαμαρτυρία σου, δε θα το πετύχεις με το να πας στην παραλία και να πιεις τον φραπέ σου. Τι σόι διαμαρτυρία είναι αυτή; Μπορείς να πας και να ψηφίσεις άκυρο, ούτως ή άλλως δε θα σου πάρει περισσότερο από 5 λεπτάκια η όλη υπόθεση.

Ουσιαστικά με το να μην ψηφίσεις δίνεις λευκή επιταγή σε εμένα και σε πολλούς άλλους να αποφασίσουμε για το μέλλον σου. Διότι αυτοί οι άνθρωποι τους οποίους εξισώνεις και απαξιώνεις είναι αυτοί που παίρνουν αποφάσεις για εσένα και το μέλλον σου.
Και 100 άτομα να πάνε να ψηφίσουν απόφαση θα ληφθεί, εκπρόσωποι θα εκλεγούν, το θέμα είναι κατά πόσον εσύ μπορείς να επηρεάσεις το αποτέλεσμα.
Η αδιαφορία δε βοήθησε ποτέ κανέναν.

Τέλος θα κλείσω με αυτό που είχε γράψει ο Ζαχαριάδης στο βιβλίο του “Δέκα χρόνια πάλης” για την αποχή του ΚΚΕ στις εκλογές το 1946, παραδεχόμενος ουσιαστικά το λάθος του:

"Πιστεύαμε ότι αν παίρναμε μέρος στις εκλογές, θα καλλιεργούσαμε τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες στις μάζες. Πιστεύαμε ότι με την αποχή αφαιρούμε αυτή την δυνατότητα από τον εχθρό και προετοιμάζουμε καλύτερα το Λαό για τη νέα ένοπλη αντιπαράθεση ..."

Η αποχή δεν είναι η λύση. Αποχή σημαίνει αδιαφορία. Μόνο με τη συμμετοχή θα αλλάξει κάτι.

ΥΓ: Η εικόνα από το katitrexei.blogspot.com

3 Ιουνίου 2009

Απορίες...

Είπε η ΥΠ ΕΞ' από 'δω για την ανακοίνωση που έβγαλαν οι διπλωματικοί υπάλληλοι σχετικά με το τηλεγράφημα από το Μοντεβιδέο:

"Έχει εκδοθεί μια ανακοίνωση η οποία πρώτον στερείται βάσης, ουσιαστικά ψεύδεται και δεύτερον αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι προσπαθεί να προκαταλάβει την ΕΔΕ. Θα πρέπει να αντιληφθούν και οι διπλωματικοί υπάλληλοι και το όργανο που τους εκπροσωπεί ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Εάν έχουν ολιγωρήσει θα υποστούν κυρώσεις".

1ο) Για ποιο λόγο πρέπει να πιστέψουμε ότι ψεύδονται οι υπάλληλοι και όχι η Υπουργός; Το γεγονός ότι κατέχει υψηλό αξίωμα την καθιστά εξ' ορισμού αθώα;

2ο) Λέει η Ντόρα ότι η ανακοίνωση προσπαθεί να προκαταλάβει την ΕΔΕ. Η ίδια δήλωσε ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε κωλυσιεργία των υπαλλήλων. Αυτή η δήλωση δηλαδή σε τι αποσκοπεί, αν όχι στο να προκαταλάβει το αποτέλεσμα της ΕΔΕ;

3ο)Θα πρέπει να αντιληφθεί η Ντόρα και οι όμοιοί της, ότι ούτε αυτή διαφέρει σε τίποτα από τους υπόλοιπους υπαλλήλους. Και οι υπουργοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι, αν δε κάνω λάθος. Και αν έχει ολιγωρήσει, που έχει ολιγωρήσει, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, θα πρέπει να υποστεί τις κυρώσεις και όχι μία ζωή να την πληρώνουν οι άσχετοι.
Και αν ο Δάμαλος δεν έχει τα κότσια να τις επιβάλει τις κυρώσεις που πρέπει, θα πρέπει η ίδια αν έχει έστω και λίγη τσίπα επάνω της (μπορεί να υπήρξε κάποια χρωμοσωμική ανωμαλία) και με βάση τα λεγόμενά της, να παραιτηθεί.

2 Ιουνίου 2009

Σφηνάκια

  • Κουράστηκα να παρακολουθώ βαρετές συνεντεύξεις και πανελοσυζητήσεις που με κάνουν να πιστεύω ότι την Κυριακή έχουμε εθνικές εκλογές...
  • Το περιεχόμενο των πολιτικών τοποθετήσεων, οι συζητήσεις, η προεκλογική ένταση, τα σποτάκια, οι υποσχέσεις, η παροχολογία... Καμία λέξη για την Ευρώπη, και για το τι θα διεκδικήσουμε στο Ευρωκοινοβούλιο. Πάμε να ψηφίσουμε για τις Ευρωεκλογές και ανάθεμα αν ξέρουμε πόσους Ευρωβουλευτές έχει η χώρα μας ποιές είναι και πως λειτουργούν οι Επιτροπές… Για τα πιο σύνθετα θέματα, ας μη το συζητήσουμε καλύτερα...
  • Ευτυχώς έρχεται η Κυριακή και θα τελειώσει η προεκλογική περίοδος. Για καμία βδομάδα θα σχολιάζουμε το αποτέλεσμα, θα έχουμε λογικά και κάποια παρατράγουδα (Ν.Μ.) και μετά θα γυρίσουμε όλοι μαζί ηρωικά την πλάτη στην πολιτική και θα ασχοληθούμε με τις καλοκαιρινές διακοπές.
  • Κάποιοι βέβαια δεν έχουν την ίδια υπομονή με εμένα κι έχουν ήδη φύγει για διακοπές προς Λατινική Αμερική… Απηύδησε κι αυτός ο Καράβελας, είδε κι απόειδε που δε τον συλλαμβάνανε και πήγε να ξεσκάσει την εξωτική Ουρουγουάη… Και τώρα οι αδέκαστοι συλλαμβάνουν παιδιά, σκυλιά και γατιά για συνέργια, αστεία πράγματα...
  • Εστάλη λέει κατεπείγον τηλεγράφημα από τον πρέσβη μας στην Ουρουγουάη προς το ΥΠΕΞ για ύποπτες κινήσεις του Καράβελα στην εν λόγω χώρα, αλλά η Ντόρα καθυστέρησε να το διαβάσει 2μιση μερούλες λόγω φόρτου εργασίας…
  • Λογικό, έχει πολλά σημαντικά θέματα να ασχοληθεί, όπως τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας στην ΝΔ, που να ασχολείται με επείγοντα τηλεγραφήματα από τον πρέσβη στην Ουρουγουάη, που προφανώς θα μετατεθεί σε κάποια άλλη πρεσβεία όπως αυτή της Ουζουμπούρου..
  • Εκεί θα έχει όλο το χρόνο να σκεφτεί τι έκανε λάθος και τι πήγε στραβά και θα κατανοήσει ότι μία Μητσοτάκη δε την ενοχλούν ποτέ για επουσιώδη θέματα.
  • Σιγά σιγά πάντως το Μητσοτακέικο απαλλάσσεται από το βαρίδι της Siemens. Κατά περίεργο τρόπο άνθρωποι κλειδιά εξαφανίζονται προς εξωτικούς προορισμούς, αφού πρώτα έχουν τακτοποιήσει όλες τους τις εκκρεμότητες. Οι τελευταίοι αθώοι του πλανήτη, οι Μητσοτάκιδες, ας γελάσω…
  • Εν τω μεταξύ ο 53χρονος, όπως τον αποκαλεί το κουρδιστό πορτοκάλι, είχε για ακόμα μία φορά το θάρρος, άκουσον άκουσον, να αναλάβει την ευθύνη για το Βατοπέδι! Μπράβο το παιδί. Αλλά βασικά, δε μας έχει εξηγήσει τι εννοεί, "αναλαμβάνω την ευθύνη", με ποιο τρόπο την αναλαμβάνει;
  • Τι είναι, ηγέτης τρομοκρατικής οργάνωσης που έκανε ένα χτύπημα και ανέλαβε την ευθύνη; Σε λίγο θα αρχίσει να στέλνει και επιστολές στο Ποντίκι (ή μήπως στη Χώρα) με τις οποίες θα αναλαμβάνει την ευθύνη για τα σκάνδαλα.
  • Ανάληψη ευθύνης σημαίνει παραίτηση. Τέλος. Στη Βρετανία παραιτούνται για λίγες λίρες κι εδώ τελειώνουν όλα μόλις ο πεφωτισμένος ηγέτης πει τη μαγική φράση, «αναλαμβάνω την ευθύνη», ε και;
  • Ωραία να ακολουθήσουμε τότε όλοι αυτή την τακτική. Πχ να πάω να κλέψω ένα μαγαζί και άμα με πιάσουν, να μην επιστρέψω τα κλοπιμαία, να πετάξω ένα "αναλαμβάνω την ευθύνη" και να φύγω...
  • Σήμερα ο κουρασμένος έκανε μία συγκλονιστική αποκάλυψη, ότι δε ξέρει τι θα έπραττε στην υπόθεση Παυλίδη και στο Βατοπέδι, αν είχε 160 βουλευτές και μας άφησε όλους μακάκες…
  • Δηλαδή ο Πρωθυπουργός ομολογεί ότι δεν αντέδρασε όπως έπρεπε, δεν έκανε τα δέοντα, επειδή η πλειοψηφία έχει μόνο 151 βουλευτές και προφανώς υπήρχε ο κίνδυνος να πέσει η κυβέρνηση. Και μην περνάει από το μυαλό σας ότι είναι προσκολλημένοι στις καρέκλες και στη λογική "ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας", απλά προσπαθούν να κρατηθούν με νύχια και με δόντια στην εξουσία, για το καλό της χώρας, για να μας γλιτώσουν από τον Παπανδρέου.
  • Που σύμφωνα με αυτούς ο Παπανδρέου είναι ένας υστερόβουλος πολιτικός, που αρκείται στη στείρα άρνηση, δεν κάνει προτάσεις, σαμποτάρει το κυβερνητικό έργο και δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό…
  • Ο οποίος Παπανδρέου σήμερα έδωσε 2 συνεντεύξεις. Μία καταπληκτική συνέντευξη στο πρωινό του mega (ελπίζω να μη δώσει άλλη στο εν λόγω κανάλι) και μία ανούσια συνέντευξη στον Εισαγγελάτο…. Απορώ γιατί ο σύζυγος της Τατιάνας, επιμένει πολιτικά, αφού δε το έχει. Ανούσιες ερωτήσεις, δε μπορούσε να κατανοήσει την απάντηση, δεν ενδιαφέρθηκε καν για το τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, καμία ερώτηση που να έχει να κάνει με την Ευρώπη, καμία ερώτηση που να έχει να κάνει με την πράσινη ανάπτυξη… Γενικώς αν τη συνέντευξη την έπαιρνε η Τατιάνα θα ήταν πολύ καλύτερη.
  • Στα του ΚΚΕ τώρα, πιστεύω ότι η Αλέκα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την πρόταση - πρόκληση του Μητσικώστα-Ψινάκη να δοκιμάσει να κάνει ντεκαπάζ στο μαλλί και να δεχτεί να τη μανατζάρει η "Θεά", μετά τις Ευρωεκλογές, μπας και εκτοξευθούν τα ποσοστά του κόμματος.
  • Αυτά με τις Ευρωεκλογές...
  • Ποιος το περίμενε, η Susan Boyle ηττήθηκε στο "Βρετανία έχεις ταλέντο" από μία ομάδα χορευτών... Η γυναίκα κατέρρευσε αμέσως μετά και λογικό είναι. Ξαφνικά από την αφάνεια, έγινε μέσα σε λίγους μήνες πρότυπο, όλοι οι άνθρωποι μίλαγαν γι΄αυτή, προβάλλονταν ως η αδιαφιλονίκητη νικήτρια και ο κόσμος έπινε νερό στο όνομά της, όλη η γη παραμιλούσε.
  • Και ξαφνικά αυτή η γυναίκα που πίστευε ότι είχε νικήσει... έχασε... Και κατέρρευσε... Φανταστείτε την εναλλαγή των συναισθημάτων. Από εκεί που ζούσε μία ανιαρή ζωή, βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, ενσάρκωσε το "Βρετανικό όνειρο" κι εκεί που το είχε σίγουρο ότι θα νικήσει έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της.
  • Βέβαια για να μην υπερβάλω, το ότι βγήκε δεύτερη δε σημαίνει και τίποτα. Σίγουρα θα κάνει καριέρα, έχει μία μοναδική φωνή, αλλά αυτά τα τόσο δυνατά συναισθήματα, η ξαφνική εναλλαγή της απόλυτης ευτυχίας με τη στεναχώρια για έναν άνθρωπο που δεν έχει μάθει να ζει έντονα και ειδικά όταν βρίσκεται σε μεγάλη ηλικία, δεν είναι ότι καλύτερο....
ΥΓ: Το βιντεάκι από το youtube που φιλοξενείται στη διπλανή στήλη είναι απλά συλλεκτικό!