31 Οκτωβρίου 2008

Σφηνάκια

  • "Δεν δίνουμε 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες. Όποιος το ισχυρίζεται ψεύδεται και παραπλανά, τα 28 δις προορίζονται για ανακούφιση των δανειοληπτών και ενίσχυση της ρευστότητας υπέρ των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών", είπε σήμερα ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Το πρώτο που έχω να σχολιάσω, είναι ότι χαίρομαι που τον ξαναβλέπω στο Κοινοβούλιο μετά από τόσο καιρό.
  • Αδυνατώ να καταλάβω όμως, πως δίνοντας 28δις στις τράπεζες, ενισχύονται οι δανειολήπτες... Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με τον Πρωθυπουργό, πραγματικά τα 28 δις θα ενισχύσουν τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, το ερώτημα είναι γιατί πρέπει να ενισχύσει ο λαός αυτούς που χρόνια τώρα συμπεριφέρονται σαν τους χειρότερους τοκογλύφους; Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση επιλέγει να ενισχύσει τις τράπεζες. Κατά τα άλλα δεν έχει να δώσει μεγαλύτερες συντάξεις, ούτε μπορεί να αυξήσει τους μισθούς.
  • Χαρίζει λοιπόν χρήματα στους τραπεζίτες, γιατί αυτό κάνει. Τα χρήματα αυτά δίνονται χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό, χωρίς καμία συμφωνία. Θα μπορούσε ο Αλογοσκούφης να προχωρήσει σε κρατικοποιήσεις, αλλά αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως κάθε τι το κρατικό το αντιμετωπίζει σαν μίασμα.
  • Μέχρι και ο Βγενόπουλος αντέδρασε σε αυτά τα μέτρα. Δε με απασχολούν οι λόγοι για τους οποίους το έκανε, αλλά το να κλωτσάει με τόση ευκολία δις ευρώ, είναι κομματάκι περίεργο
  • Έφυγε και ο Ρουσόπουλος από την κυβέρνηση και η καθημερινότητα έχει χάσει το ενδιαφέρον της. Δεν έχει επιστρέψει ακόμη και η Μάρα... Ευτυχώς φρόντισε ο Θοδωρής να κάνει μήνυση σε δημοσιογράφους του alpha και έχουμε με κάτι να ασχολούμαστε.
  • Περίεργες μηνύσεις πάντως... Αντί να κάνει στο Θέμο ή στον Βερύκιο, επέλεξε Αυτιά, Βλάχο και Ντάσκα. Βλάχος και Αυτιάς, είναι γνωστό ότι κινούνται στο χώρο της ΝΔ και μάλιστα ο Αυτιάς, αποτελεί κοινό μυστικό, ότι αν όχι στις επερχόμενες, τότε σε μεθεπόμενες εκλογές θα πολιτευτεί στη Σάμο και κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσει τη μονοεδρική.
  • Σιγοβράζει η συμβολαιογραφική κοινότητα. Περιμένουν όλοι οι συμβολαιογράφοι στη γωνία την Πελέκη. Πολλοί συνάδερφοι της κυρίας για παρόμοια αδικήματα βρίσκονται στον Κορυδαλλό, περιμένουν λοιπόν να δουν με ποιο τρόπο θα τιμωρηθεί. Αν δε προφυλακιστεί, έχει να γίνει της τρελής να μου το θυμηθείτε. Οι συμβολαιογράφοι δεν αστειεύονται, αυτό είναι το μόνο σίγουρο και η κυρία Πελέκη δε τους είναι ιδιαίτερα συμπαθής.
  • Γιατρός λέει, πρωταγωνιστής σε ροζ ταινία... Όλα τα μεσημεριανά τον φιλοξένησαν.... Το να παίζεις σε ροζ ταινία, μπορεί να δικαιολογηθεί, μπορεί να το κάνεις για λόγους βιοποριστικούς ή επειδή έτσι γουστάρεις ρε παιδί μου. Αλλά το να βγαίνεις να διαφημίζεσαι και εν συνεχεία να απολογείσαι για τις επιλογές σου, στο κάθε μεσημεριανό λαϊκό δικαστήριο, είναι απαράδεκτο.
  • Μέσα σε όλα, επιστρέφει και ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην τηλεόραση, ναι είναι αλήθεια! Ξέρω ότι σας έλειψε... Καιρός ήταν να μπει ξανά η ποιότητα στα σπίτια μας. Ένα έχω να πω μόνο: Αν γίνει επανασύνδεση Μικρούτσικου-Ρουμπέση στα πλατό του Star, θα είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Έχουν διαφημίσει τόσο πολύ το χωρισμό τους, έχουν διαφημίσει τόσο πολύ την επιστροφή του Μικρούτσικου σε συνδυασμό πάντα με το χωρισμό, που βρωμάει από χιλιόμετρα μακριά ότι πρόκειται για διαφημιστικό τρικ...
  • Περίεργο άρθρο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, όχι ότι δε λέει αλήθειες, απλώς... με παραξενεύει....
  • Για το τέλος ένα video αφιερωμένο στον Πρωθυπουργό...

25 Οκτωβρίου 2008

Το πολιτικό παιχνίδι αποκτά ενδιαφέρον...

Το λιγότερο που μπορώ να κάνω μετά το χθεσινό (εν βρασμώ ψυχής) post μου, είναι να αναδιπλωθώ. Οφείλω να ομολογήσω ότι αιφνιδιάστηκα από το χειρισμό του θέματος της ψηφοφορίας για την προκαταρτική επιτροπή, τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παραθέτω το σημερινό post του Μοναχικού Λύκου, το οποίο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη...

Όσοι δεν παρακολούθησαν το τελευταίο δεκάλεπτο της συνεδρίασης επί της προτάσεως του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους φερόμενους να εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου υπουργούς και υφυπουργούς έχασαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ανεπανάληπτη κοινοβουλευτική διαδικασία
Βενιζέλος από το ΠΑΣΟΚ και Κουβέλης από το ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο διέσωσαν το κύρος του Κοινοβουλίου αλλά κατέστησαν και στους πλέον κακόπιστους φανερό ότι η αποχή των βουλευτών της Ν.Δ από τη συζήτηση αποσκοπούσε στη συγκάλυψη των ποινικών ευθυνών των υπουργών της κυβέρνησης για το Βατοπαίδι.
Με «όπλο» τον κανονισμό της βουλής οι 2 κοινοβουλευτικοί άνδρες υποχρέωσαν τον Σιούφα να κηρύξει τη λήξη της συνεδρίασης χωρίς να γίνει η ψηφοφορία αποδεχόμενος και ο ίδιος, ως πρόεδρος της βουλής, ότι την ευθύνη για τη μη διεξαγωγή της ψηφοφορίας φέρει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Ν.Δ που την κοπάνησε για να αποτρέψει τη σύσταση προκαταρτικής επιτροπής για τους 3 υπουργούς της κυβέρνησης.
Περαιτέρω ο κ. Σιούφας –κι αυτό είναι προς τιμήν – συμφώνησε και με την πρόταση Βενιζέλου ότι η συζήτηση επί της προτάσεως έχει περατωθεί και εκκρεμεί η διεξαγωγή της ψηφοφορίας.
Κι αυτό γιατί η μη διεξαγωγή της ψηφοφορίας οφείλεται στην αδυναμία συγκρότησης της εφορευτικής επιτροπής λόγω απουσίας των βουλευτών της συμπολίτευσης.
Με λίγα λόγια οι Νεοδημοκράτες παρότι πλειοψηφία έπαιξαν κι έχασαν στο γήπεδό τους και κάποια στιγμή θα υποχρεωθούν να ψηφίσουν, εκτός κι αν το ξαναβάλουν στα πόδια για να σωθούν….
Η επιτυχία του εγχειρήματος –κατά τη γνώμη μου- οφείλεται στο γεγονός ότι ο πολιτικός ελιγμός της τελευταίας στιγμής για το έγκυρο της ψηφοφορίας, κρατήθηκε μυστικός με συνέπεια να κατηγορείται το ΠΑΣΟΚ από βουλευτές, αρχηγούς κομμάτων και δημοσιογράφους ότι με την επιμονή του στη συζήτηση οδηγεί στην ατιμωρησία των ενόχων και σε παραγραφή του σκανδάλου.
Ήταν μάλιστα τόσο βέβαιοι όλοι που πρώτα ο ΛΑΟΣ και μετά το ΚΚΕ αποχώρησαν από τη βουλή για να μην θεωρηθούν συνυπεύθυνοι στη παραγραφή.


ΥΓ: Και η Τσούγδω ήταν τόσο βέβαιη...
ΥΓ2: Επιτέλους το πολιτικό παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον

24 Οκτωβρίου 2008

Το κρίμα στο λαιμό του ΠΑΣΟΚ

Δε γνωρίζω εάν και κατά πόσον το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα να ζητήσει αναβολή της συζήτησης για προανακριτική επιτροπή, εφόσον η συνεδρίαση έχει καθοριστεί και ξεκινάει οσονούπω.

Άκουσα προσεκτικά την προχθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή και τον τρόπο με τον οποίον οι κυβερνητικοί βουλευτές κατηγορούσαν το ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον υπουργών και ότι κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού. Εδώ που τα λέμε δεν έχουν άδικο...
Η υπογραφή του Ρουσόπουλου δεν υπάρχει πουθενά και δεν αποτελεί τεκμήριο ενοχής το γεγονός ότι όλοι οι μάρτυρες αναφέρουν την ανάμιξή του σε συναντήσεις και την υποστήριξη που παρείχε στον Εφραίμ.
Μέχρι τώρα την ενοχή την καταλαβαίνω, αλλά δε μπορώ να πω ότι είναι τεκμηριωμένη, απλά όποια πέτρα και αν σηκώσεις ο Ρουσόπουλος είναι από κάτω.. Και δε μπορώ να το πω, γιατί η δικογραφία δεν έχει γίνει γνωστή, δεν έχει γίνει μελέτη των καταθέσεων και των εγγράφων.

Για πρώτη φορά στα χρονικά η κυβερνητική παράταξη απέχει από ψηφοφορία στη Βουλή και αντί το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει αναβολή της συζήτησης, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία ενοχής και αποδείξεις, στρουθοκαμηλίζει!
Ότι και να ειπωθεί σήμερα στη Βουλή, δεν έχει νόημα. Η προανακριτική δε θα περάσει και λυπάμαι που το λέω, αλλά το ΠΑΣΟΚ, τραβώντας το σχοινί θα κατορθώσει να είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη συγκάλυψη.
Μπορεί τώρα ο κόσμος να εξοργίζεται με την αποχή της Νέας Δημοκρατίας, να καταλαβαίνει ότι πολλοί βουλευτές θα ψήφιζαν εκτός γραμμής, αλλά σε ένα μήνα όταν θα υπάρχουν στοιχεία, η κατακραυγή προς το ΠΑΣΟΚ θα είναι τεράστια και ο κόσμος θα έχει δίκιο.
Τότε θα υπάρχουν στοιχεία, τότε η ΝΔ δε θα έχει καμία δικαιολογία και μάλιστα θα βγει και από πάνω, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ βιάστηκε και οι υπεύθυνοι δε θα μπορέσουν να οδηγηθούν στο Ειδικό Δικαστήριο.
Τότε ο κόσμος θα στραφεί εναντίον του ΠΑΣΟΚ και θα έχουμε τον Παυλόπουλο που θα λέει, "εμείς τα λέγαμε και τώρα που υπάρχουν στοιχεία, δεν υπάρχει η δυνατότητα για προανακριτική επιτροπή, αφού το ΠΑΣΟΚ τη σπατάλησε σε μία κίνηση εντυπωσιασμού, μη έχοντας διαβάσει τη δικογραφία"!
Και πραγματικά θα έχουν δίκιο. Τι θα στοιχίσει στο ΠΑΣΟΚ μία αναδίπλωση; Τίποτα! Μόνο να κερδίσει έχει... Εκτός και αν υπάρχει σοβαρότερη ανάμιξη στελεχών του ΠΑΣΟΚ και θέλει μέσω της παρούσας προανακριτικής να βγάλει τους Δρυ, Φωτιάδη και δε ξέρω ποιον άλλο έξω από το κάδρο. Αλλά καλώς ή κακώς (κακώς κατά την άποψή μου) οι ευθύνες στελεχών του ΠΑΣΟΚ, έχουν παραγραφεί...

Και επειδή μου αρέσει να ανάγω το πολιτικό παιχνίδι σε παιχνίδι του σκάκι, η κατάσταση έχει ως εξής:
Η ΝΔ έχει κάνει Ρουά στο ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ σε μία κίνηση κάνει Ρουά Ματ στη ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ αντί να προστατεύσει το βασιλιά του, δείχνοντας απόλυτη ηλιθιότητα, προτιμάει να κάνει ρουά ματ στη ΝΔ, αλλά δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ χάνει, γιατί λόγω ενθουσιασμού και έλλειψης συγκέντρωσης, βλέποντας ότι έχει παγιδέψει τον αντίπαλο, δεν αντιλαμβάνεται το ρουά. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν, μένει με την ευχαρίστηση, ότι προτού χάσει έκανε ρουά ματ...
Αν το ΠΑΣΟΚ έδειχνε λίγο μεγαλύτερη υπομονή και προσοχή, και αναδιπλωνόταν στο παιχνίδι μας, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να νικήσει.

Το σκάκι και η πολιτική θέλουν υπομονή και τακτική και όχι παρορμητισμό και ανυπομονησία.

23 Οκτωβρίου 2008

Πολιτικός Αιφνιδιασμός

Από εδώ και πέρα η πολιτική των κομμάτων εξουσίας πρέπει να βασίζεται σε κινήσεις τακτικής και αιφνιδιασμού.
Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να κόψουν τις διαρροές και τα πολλά "σουξου μουξου του" με τους δημοσιογράφους. Δε νοείται μία κίνηση "αιφνιδιασμού" να τη γνωρίζουν οι πολίτες, οι δημοσιογράφοι και οι αντίπαλοι μέρες πριν. Αν κάποιοι άνθρωποι δε μπορούν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό ας απομακρυνθούν από τα επιτελεία όλων των κομμάτων. Εκτός του ότι με τις συνεχείς διαρροές οι κινήσεις αιφνιδιασμού χάνουν τη δυναμική τους και δεν αιφνιδιάζουν κανένα, το πολιτικό παιχνίδι χάνει το ενδιαφέρον του.
Εμένα σαν πολίτη με ιντριγκάρει ο πολιτικός αιφνιδιασμός και πραγματικά έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε ότι πλέον δεν αιφνιδιαζόμαστε με ότι και να γίνει, πολύ απλά λόγω των διαρροών. Ποιος ο λόγος να υπάρχουν αυτές οι διαρροές;
Με ποιο σκεπτικό ας πούμε ένα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τηλεφωνεί σε μία εφημερίδα ή σε έναν δημοσιογράφο και του λέει ότι ο Παπανδρέου σχεδιάζει το τάδε; Με ποια λογική ένας βουλευτής ενημερώνει για την κίνηση αιφνιδιασμού αντίπαλο κόμμα; Με ποιο σκεπτικό, για να μιλήσω συγκεκριμένα, ο Τατούλης που υποτίθεται ότι αιφνιδιάζει, διαρρέει μέρες πριν ότι θα κάνει παρέμβαση, που αφορά στο τάδε θέμα;
Η μόνη περίπτωση πολιτικού αιφνιδιασμού, τα τελευταία χρόνια, ήταν όταν το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε νοθεία στη Βουλή και πραγματικά δεν είχε γίνει καμία σχεδόν διαρροή.

Διαρροές και διαπλοκή, δυο παράγοντες καταστροφικοί για την πολιτική ζωή του τόπου.
Δε γίνεται να σχεδιάζει ένα κόμμα αιφνιδιασμό και αναγκαστικά να πρέπει να ενημερώσει όλους τους βουλευτές του (ας πούμε σε περίπτωση μομφής, για να παραστούν στη Βουλή) και μετά από μία ώρα να φιγουράρει η είδηση στα μισά blogs και την επομένη να παίζει πρώτο θέμα στις εκπομπές και να είναι εξώφυλλο στις εφημερίδες. Αυτό εκτός των άλλων δείχνει ανικανότητα του επικοινωνιακού επιτελείου του εκάστοτε κόμματος και διαπλοκή βουλευτών με μέσα ενημέρωσης.

Στα θέματα επικαιρότητας, τώρα...
Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία θα απέχει από την ψηφοφορία της Παρασκευής. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι φοβάται η Νέα Δημοκρατία αφού έχει την πλειοψηφία; Αν όλοι οι βουλευτές στηρίζουν την κυβέρνηση και τις επιλογές του Πρωθυπουργού όπως διατείνεται ο Τραγάκης δε καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα. Προφανώς είχαν φθάσει μηνύματα στο Μαξίμου από αρκετούς βουλευτές ότι θα ψήφιζαν εναντίον του monsieur Ρουσόπουλου και μπροστά στο ενδεχόμενο να αμφισβητηθεί ο καταλληλότερος, η ΝΔ επέλεξε την αποχή. Θα πρέπει όμως οι κύριοι να απολογηθούν, γιατί την ερμηνεία που δίνουν όλοι στην κίνηση αυτή, η ΝΔ δε μπορεί να τη δώσει, αφού δείχνει αδυναμία. Οι κατηγορίες προς το ΠΑΣΟΚ για νομικά ασταθή επιχειρήματα, απόπειρα συγκάλυψης και ανύπαρκτες κατηγορίες, είναι αν μη τι άλλο αστείες, πρέπει να σκεφθούν κάτι καλύτερο.

Από την άλλη καλό θα ήταν το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει αναβολή της συζήτησης. Εκτός των άλλων η δικογραφία είναι τεράστια και είναι ανθρωπίνως αδύνατο να διαβαστεί σε 2 ημέρες προσεκτικά. Μπορεί να χρειαστεί 2η και 3η ανάγνωση προκειμένου να διαπιστώσουν τα επιτελεία των κομμάτων αν στοιχειοθετούνται κατηγορίες εναντίον υπουργών. Είναι μεγάλο φάουλ η ψηφοφορία να γίνει την Παρασκευή... Γιατί έστω ότι τα επιτελεία προλαβαίνουν να ξεσκονίσουν τη δικογραφία, η Νέα Δημοκρατία θα απέχει, ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχουν κατηγορίες εναντίον υπουργών της και ούτως ή άλλως η προανακριτική δε θα μπορέσει να περάσει. Όταν λοιπόν σιγά σιγά με τη μελέτη της δικογραφίας διαπιστωθούν πολιτικές ευθύνες, δε θα υπάρχει η δυνατότητα προανακριτικής επιτροπής. Τότε λοιπόν η Νέα Δημοκρατία θα κατηγορίσει το ΠΑΣΟΚ.

Ας μη τους δώσει το ΠΑΣΟΚ λοιπόν την ευκαιρία να ξεγλιστρίσουν. Ας ζητήσει αναβολή της αυριανής συνεδρίασης και από βδομάδα ας παρουσιάσει τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή υπουργών και υφυπουργών έτσι ώστε να μη μπορέσουν να αρνηθούν την προανακριτική επιτροπή για συγκεκριμένα πρόσωπα.
Βέβαια θα φανεί ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει πίσω, αλλά στην παρούσα φάση θα ήταν καλό να αποσυρθεί το αίτημα. Σιγά σιγά θα αρχίσουν να βγαίνουν στο φως στοιχεία της δικογραφίας, και ο κόσμος θα διαπιστώσει τις νομικές ατασθαλίες των κυβερνητικών παραγόντων και το αίτημα για προανακριτική επιτροπή θα έρθει ως φυσική συνέπεια των αποκαλύψεων.
Ας μη κάψει το ΠΑΣΟΚ το ισχυρό χαρτί της προανακριτικής επιτροπής από τώρα, γιατί πολύ φοβάμαι ότι θα βρεθεί υπόλογο...

17 Οκτωβρίου 2008

Σφηνάκια

  • Κάθε μέρα απορώ όλο και περισσότερο με τον Καραμανλή...
  • Το σύστημα Ρουσόπουλου έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα. Η προπαγανδιστική μηχανή που τόσο καλά δούλευε όλα αυτά τα χρόνια, μπάζει από παντού. Ο κόσμος πλέον δε πείθεται από το σήκωμα του φρυδιού του Ρουσόπουλου, ούτε από τις κραυγές του Πρετεντέρη. 
  • Γιατί μετά από 5 χρόνια σεμνής και ταπεινής διακυβέρνησης ο κόσμος βλέπει το πορτοφόλι του άδειο, βλέπει υπουργούς κροίσους και προφανώς δε μπορεί να δεχτεί ότι ακόμη και τώρα, για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ.
  • Εντύπωση προκάλεσε η ερώτηση του Β. Χιώτη στην χθεσινή συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού, ο οποίος θεωρείται άνθρωπος του Ρουσόπουλου και δεν καταλαβαίνω το γιατί. Σκοπός της ερώτησης ήταν προφανώς ο Πρωθυπουργός να στηρίξει για ακόμα μία φορά δημόσια τον Θοδωρή Ρουσόπουλο...
  • Δημοσιογράφοι τοποθετούν τον ανασχηματισμό λίγο μετά τα Χριστούγεννα και επικαλούνται πληροφορίες που θέλουν τη μετακίνηση του Ρουσόπουλου στο νέο Υπουργείο Περιβάλλοντος! Παράλογο. 
  • Αρχικά το θέμα δεν είναι να βρει ο Πρωθυπουργός άλλο υπουργείο να βολέψει τον Ρουσόπουλο. Το έχω ξαναγράψει και το ξαναγράφω, τα αδικήματα δεν παραγράφονται με την αλλαγή καρέκλας.
  • Από την άλλη φανταστείτε τον Ρουσόπουλο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος...
  • Εχθές επίσης για δεύτερη φορά ο Πρωθυπουργός καθησύχασε τους Έλληνες όσον αφορά τη διεθνή οικονομική κρίση και τις καταθέσεις τους. Τις κρατάμε αυτές τις δηλώσεις κύριε Πρωθυπουργέ.
  • Σέρνεται σιγά σιγά και η "αριστερά" πίσω από το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική επιτροπή. Η κολοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απολαυστική, ενώ και το ΚΚΕ υπο το βάρος της κριτικής αναμένεται να αλλάξει θέση... Το βρώμικο 89 και ο συσχετισμός του με την τωρινή περίοδο ξυπνάει μνήμες και αν η αριστερά δε βρεθεί προ των ευθυνών της, τότε μόνο να χάσει έχει... Ο κόσμος δε ξεχνά την συγκυβέρνηση και το ειδικό δικαστήριο και για όποιον το ξεχνά, εδώ είμαστε να του το θυμίζουμε.
  • Αλήθεια ο Αλέκος Αλαβάνος δεν υποτίθεται ότι θα αποσύρονταν από το πολιτικό προσκήνιο λόγω προβλημάτων υγείας (κολπική μαρμαρυγή); Αυτός που έχει αποσυρθεί είναι ο Τσίπρας! Αλλά τώρα το λάθος έγινε. Όταν έλεγα ότι ο Κουβέλης ήταν η σωστή επιλογή για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ μόνο που δε με λιντσάρανε κάποιοι!
  • Ο Καραμανλής απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές... Από ότι φαίνεται κανένας δε πείθεται. Χαρακτηριστικό γεγονός ότι σε Πανεπιστήμιο της χώρας, ανατέθηκε σε φοιτητές εργασία, για τις πρόωρες εκλογές που έρχονται!!!
  • Πρωτοβουλίες λέει θα πάρει ο Πρωθυπουργός τις επόμενες μέρες... Εγώ πάντως καλού κακού αγόρασα πυροσβεστήρα.
  • Την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου παρακολούθησε ο Πέτρος Τατούλης. Ο Εμμονικός Λάκης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την παρουσία του Τατούλη και απέδειξε περίτρανα πως αν ήταν δημοσιογράφος, θα μπορούσε να είναι το έτερον ήμισυ του Πρετεντέρη.


15 Οκτωβρίου 2008

Καραμανλής: Εξεταστική Επιτροπή σημαίνει συγκάλυψη

Η εικόνα είναι από το τρωκτικό


Κύριε Πρωθυπουργέ, Εξεταστική Επιτροπή σημαίνει συγκάλυψη;
Αν ναι τότε γιατί ζητήσατε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδιο;
Ολόκληρη την επιστολή του Πρωθυπουργού τότε θα τη βρείτε στο in.gr
Μέσα σε όλα αναφέρει:
"Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, έχω καταστήσει σαφή την κυβερνητική θέση. Εξεταστική Επιτροπή θα συγκροτηθεί για την αποκάλυψη και όχι για τη συγκάλυψη. Πραγματική επιδίωξη του στόχου αυτού επιβάλλει πρώτα την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου. Η εμπειρία του παρελθόντος, ιδίως μάλιστα μέσα από την πιο πρόσφατη περίπτωση, εκείνη της Εξεταστικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά, ανατρέπει τον ισχυρισμό σας ότι η Εξεταστική είναι ο πιο αποτελεσματικός δρόμος"

Άλλη μία επιτυχία του επικοινωνιακού επιτελείου του Πρωθυπουργού λοιπόν, και εις ανώτερα!

14 Οκτωβρίου 2008

Δικαστικό Πραξικόπημα: Και που 'σαι ακόμα...



Το μόνο που δεν είχε κάνει ο Ρουσόπουλος ήταν να προκαλέσει δικαστικό πραξικόπημα. Τι άλλο θα υποστεί αυτή η ΝΔ για τα μάτια του Ρουσόπουλου;
Δυο εισαγγελείς και μάλιστα Κεντροδεξιοί παραιτήθηκαν όχι μόνο από την υπόθεση "Βατοπέδι", αλλά και από το Δικαστικό Σώμα. Φανταστείτε εγκατέλειψαν τη δουλειά τους.
Για ποιο λόγο;
Γιατί εντόπισαν πολιτικές ευθύνες και ενώ ήθελαν να στείλουν το φάκελο στη Βουλή  ο εισαγγελέας Εφετών Καρούτσος, τους εμπόδισε! Παράλληλα έβαλε και τρίτο
 Εισαγγελέα στην υπόθεση (!) για να "προχωρήσει πιο γρήγορα".
Δε μου αρκεί να αποδοκιμάσω το γεγονός, δε μου αρκεί να το καταγγείλω. Θέλω να γίνει κάτι γι ' αυτό.
Δε γίνεται ο Καραμανλής να ανέχεται συνεχώς ένα Ρουσόπουλο εκτός ελέγχου που έχει φτάσει στο σημείο να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, για να μη του θίξουν το όνομα.
Δε γίνεται δυο εισαγγελικοί λειτουργοί και μάλιστα φιλικοί προς τη ΝΔ, να φτάνουν στο σημείο να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δε δέχθηκαν μόνο πιέσεις, αλλά και εκβιασμούς (;). 
Και όλα αυτά  θέλετε να σας θυμίσω γιατί συμβαίνουν και τι τα προκάλεσε;
Η αλαζονεία του Ρουσόπουλου και μόνον αυτή.
Επεδίωξε να έχει στο χέρι τον Κοντομηνά ανοίγοντας τις υποθέσεις του αλλά δυστυχώς από την άμυνα επέλεξε επίθεση ο ιδιοκτήτης του alpha. Άνοιξε η υπόθεση Βατοπεδίου και όλοι σύρθηκαν πίσω από τις εξελίξεις. Το θέμα είχε κάνει κοιλιά μέχρι που μάρτυρες άρχισαν να ανοίγουν το στόμα τους. Φυσικά και κάποιος ενθάρρυνε τους μάρτυρες, είναι φυσικό να φοβούνται οι άνθρωποι να τα βάλουν με το Ρουσόπουλο, όλοι ξέρουμε πλέον ότι είναι επικίνδυνος.
Ρίσκαρε πολύ ο Ρουσόπουλος και δυστυχώς για τη Νέα Δημοκρατία, συνεχίζει να ρισκάρει τα πάντα. Γιατί ο Καραμανλής το ανέχεται είναι άλλο θέμα...
Αυτή η παρωδία δε μπορεί να συνεχιστεί.
Ο Πρωθυπουργός προκειμένου να δείξει πυγμή κατόρθωσε να κάνει άλλη μία πατάτα. Ζήτησε να πάει η υπόθεση στη Βουλή, κάνοντας άλλη μία ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. 
Ο Χατζηγάκης λέει δεν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις των εισαγγελέων. Αφήστε τους ήσυχους τους ανθρώπους θα τους τρελάνετε... Φαντάζεστε τι έχει να γίνει για να τους πείσουν να μείνουν στην υπόθεση και να μη βγουν στο φως οι επιστολές παραίτησής τους...

Ο Σανιδάς και ο Καρούτσος την έχουν δει Τραγάκηδες της Δικαιοσύνης, πραγματικά θεωρώ ότι πιστεύουν, πως πρέπει να ελέγξουν τα πάντα.
Δε σας κρύβω ότι έχω αρχίσει να φοβάμαι για πολλούς λόγους τη ΝΔ σε αυτή τη φάση. 
Αρχίζουν να ακούγονται οι πιο δεξιές φωνούλες και πολύ φοβάμαι πως έρχονται δύσκολοι καιροί... 
Υποθέτω θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο-τροπολογία για τα blogs. Δε θέλω να φανταστώ τι έχει να γίνει.

ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ο φάρος της δημοκρατίας υποτίθεται ότι είναι η δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη δεν υπάρχει....

Update: Με αφορμή τη δημοσίευση της επιστολής παραίτησης, παρατήρησα κι εγώ όπως και άλλοι συνιστολόγοι ότι το κείμενο είναι πειραγμένο.
Όπως διακρίνετε στη θέση αυτή δεν υπήρχε κενό αλλά κάτι άλλο γραμμένο, όπως αποδεικνύεται από τα σημαδάκια. Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί από ποιόν έγινε η υπογράμμιση και κυρίως η διόρθωση. Επειδή το κενό είναι σχετικά μεγάλο και υπάρχουν σημαδάκια πριν και μετά τη λέξη "υφυπουργών", αποκλείεται να έλεγε "υπουργών", θα μπορούσε όμως να λέει "πολιτικών προσώπων", πράγμα πιο συνετό. Ηχεί όπως και να το κάνουμε περίεργα αυτό το υφυπουργών. Γιατί ουσιαστικά με το "Υφυπουργών" σε αυτή τη θέση προεξοφλείται η αθωότητα Υπουργών, άρα και η αθωότητα Ρουσόπουλου...
Το θέμα είναι από ποιόν και για ποιό λόγο έγινε  διόρθωση. Έγινε από τους ίδιους τους υπογράφοντες μετά από πίεση ή δεύτερες σκέψεις ή έγινε από τρίτους.
Όπως και να έχει αυτό το κείμενο είναι επίσημο, δεν ήταν βιαστικά γραμμένο αφού γνώριζαν τη βαρύνουσα σημασία του οι συντάκτες....

11 Οκτωβρίου 2008

Σφηνάκια

  • Νέες σκοτούρες έβαλε ο Καραμανλής στο κεφάλι του... Εκεί που ετοίμαζε τον ανασχηματισμούλη του, προέκυψε πρόβλημα! Ενώ είχε έτοιμο το Υπουργείο Πολιτισμό για τον Ρουσόπουλο, προέκυψε και άλλος υποψήφιος με αξιώσεις και μάλιστα από έναν χώρο που συνδέεται άρρηκτα με τον Πολιτισμό. Η Στέλλα Μπεζαντάκου.
  • Πέρα από την πλάκα, μάλλον ο Καραμανλής δε λέει να καταλάβει ότι το πρόβλημα του Έλληνα δεν είναι ότι ο Ρουσόπουλος είναι Υπουργός Επικρατείας. Τίποτα δε θα αλλάξει αν απλώς μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο. Τι δηλαδή με την μετακίνηση παραγράφονται όλα όσα έχει κάνει; Αυτό είναι το πρόβλημα; Ο Ρουσόπουλος πρέπει να απομακρυνθεί όχι μόνο από το Κυβερνητικό σχήμα αλλά και από το Κοινοβούλιο. Και απλός βουλευτής να μείνει, το πρόβλημα παραμένει.
  • Αλλά και πάλι, όλοι εμείς που ζητάμε την απομάκρυνση Ρουσόπουλου, δεν έχουμε σκεφτεί το εξής: Τόσο ο Θοδωρής, όσο και η Μάρα θα επιστρέψουν στην ενεργό δημοσιογραφία. Το αντέχουμε;
  • Πέφτει πέφτει πέφτει το Χρηματιστήριο... Έρχεται η κρίση και πολύ φοβάμαι ότι οι σκηνές που θα εκτυλιχθούν στη χώρα μας θα είναι απείρου κάλους. Άνθρωποι που έχουν χάσει τα χρήματά τους και καταθέτες που δε θα ξέρουν από που τους ήρθε η κατραπακιά, θα βγουν μετά από πολλά χρόνια εκτός εαυτού. Και η αντίδραση θα είναι μαζική.
  • Θα υπάρχει η δικαιολογία βέβαια της οικονομικής κρίσης και το κακό ΠΑΣΟΚ, αλλά ο Αλογοσκούφης και ο Δάμαλος μας έλεγαν ότι η οικονομία μας είναι θωρακισμένη. Αν υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, που το απεύχομαι, θα φταίνε οι πολίτες που θα κατηγορούν τον Αλογοσκούφη, τον Προβόπουλο και τους λοιπούς, που έδωσαν εγγυήσεις;
  • Κάποιος να ενημερώσει παρακαλώ τον Προκόπη Παυλόπουλο ότι δεν απευθύνεται σε νεάντερταλ. Από το να αερολογεί λέγοντας ότι η κυβέρνηση αποκαλύπτει τα σκάνδαλα και το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για το Βατοπέδι, ας μας το αποδείξει. Ξέρετε δεν απευθύνεστε σε κοινό μεσημεριανών εκπομπών. Σε πολίτες απευθύνεστε που ευτυχώς έχουν ακόμη λίγο μυαλό.
  • Τέλος πάντων ας ασχοληθώ με κάτι πιο light... Εβδομάδα με τηλεοπτικές πρεμιέρες η προηγούμενη. Κάποιες από αυτές τις παρακολούθησα...
  • Άριστες εντυπώσεις μου άφησαν οι σειρές: Ματωμένα Χώματα και Άγρια Παιδιά. Η πρώτη ήταν απλά υπέροχη, εξαιρετική σε κάθε της συνιστώσα : φωτογραφία, φωτισμός, μοντάζ, σκηνοθεσία, ηθοποιοί, κοστούμια... η δεύτερη ήταν πολύ αληθινή σειρά, μου κέντρισε το ενδιαφέρον.
  • Πολύ καλό ήταν το "Ο άγγελός μου ο διάβολός μου", πρωτότυπη ιδέα, ωραίο casting. Το "Όλα στον αέρα" επίσης πολύ καλό. Γρήγορο σενάριο, εξαιρετική Κατιάνα Μπαλανίκα και πολύ ταιριαστό το δίδυμο των πρωταγωνιστών.
  • Από μεριάς τηλεπαιχνιδιών, παρακολούθησα το "Password" και τη "στιγμή της αλήθειας". Το πρώτο μοιάζει υπερβολικά με το Taboo και με διαφορετικό παρουσιαστή θα μπορούσε να πάει καλά. "Η στιγμή της αλήθειας" μου άρεσε, και μου άρεσε πολύ. Όμως έχω κάποιες ενστάσεις για την παρουσιάστρια. Η Ευγενία Μανωλίδου σύζυγος Άδωνι είναι πολύ γλυκιά γι' αυτό το παιχνίδι. Θα πλήρωνα να δω την Έλενα Ακρίτα παρουσιάστρια!
  • Κατά τα άλλα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος συνέχισε με μία ακόμη αποτυχία, μετά την υπόθεση Αβραμόπουλου στο Καστελόριζο. Έχοντας καλέσει μία κυρία κάπως περίεργη προσπάθησε να προβάλει τις θέσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων για την υπόθεση Άλεξ, σαν αποκάλυψη. Η απάντηση που του ήρθε από τη μεριά της εξαιρετικής για ακόμη μία φορά Αγγελικής Νικολούλη και του δικηγόρου της οικογένειας του Άλεξ ήταν αποστομωτική.

8 Οκτωβρίου 2008

Σφηνάκια

  • "Πέρα δώθε στο Μαξίμου", θα μπορούσε κάλλιστα να είναι τίτλος ταινίας στυλ "Epic Movie", σκέτη παρωδία δηλαδή... 
  • Αν η κυβέρνηση έχει φτάσει στο σημείο να δέχεται επιστολές από τη Στέλλα Μπεζαντάκου για στήριξη βουλευτών της, αν η ίδια σημαίνουσα προσωπικότητα έχει φτάσει να αναλύει την παρούσα πολιτική συγκυρία, τότε μάλλον αρμενίζουμε θεόστραβα...
  • Επέστρεψε λοιπόν και ο Δαϊλάκης στη ΝΔ. Δεν άκουσα όμως κανένα Τράγκα (με γεια και το μαλλί) να λέει πως τη στιγμή που επέστρεφε ήταν μεθυσμένος...
  • Άρχισε το γλέντι στο χρηματιστήριο... Πτώση του γενικού δείκτη και αυτή είναι μόνο η αρχή. Σε χρηματοκιβώτια και υπόγειες στοές θα αρχίσει ο κόσμος να φυλάει τα χρήματά του.
  • Έχασε η οικογένεια Αγγελοπούλου 2,5 δις ευρώ από την επένδυση που έχει κάνει στο Ελβετικό μεγαθήριο UBS. Και εκεί που διάβασα την είδηση και προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω το μέγεθος του ποσού, άρχισα να αναρωτιέμαι, πως βλέπουν οι άνθρωποι αυτοί το συγκεκριμένο ποσόν. Δηλαδή τους φαίνεται τεράστια απώλεια, αναμενόμενη, λίγη... Όπως συνηθίζουν να μου λένε οι γονείς μου, δεν έχουν ανάγκη αυτοί... Δε λειτουργούμε βλέπετε στην ίδια κλίμακα μεγεθών.
  • Απορώ, μόνο σε εμένα προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι τα χρήματα των καταθετών διασφαλίζονται μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό; Δηλαδή μαζεύεις μαζεύεις χρήματα, τα βάζεις στην τράπεζα γιατί θεωρείς ότι στο σπίτι σου είναι επισφαλή και τώρα δε ξέρεις πόσα από αυτά που έχεις μαζέψει θα σου μείνουν επειδή η οικονομική κρίση που ξεσπά στην άλλη πλευρά του πλανήτη επηρεάζει όλες τις αγορές με βάση τη θεωρία του ντόμινο.
  • Ενώ λοιπόν η τράπεζα μπορεί να σου πάρει ότι έχεις και δεν έχεις προκειμένου να γεμίσει το ταμείο της εάν είσαι οφειλέτης, δεν υπάρχει ισονομία και σε περίπτωση εκτεταμένης οικονομικής κρίσης, χάνεις τα χρήματά σου και η νομοθεσία που τόσο σκληρή είναι απέναντι στους καταθέτες-οφειλέτες, δε σε προστατεύει...
  • Απαράδεκτες σκηνές εκτυλίχθηκαν σε ολομέλεια της ΠΑΣΠ, μόνο ξύλο δεν έπεσε και αυτό από τύχη... Θα ήταν καλό το ΠΑΣΟΚ να ενδιαφερθεί λίγο για τα απίστευτα προβλήματα που υπάρχουν στη φοιτητική του παράταξη, γιατί δυστυχώς το τεταμένο κλίμα μεταξύ των μελών, δεν επιτρέπει σωστή δουλειά και εκθέτει το σύνολο της παράταξης. 
  • Καλό θα ήταν λοιπόν να ασχοληθεί το ΠΑΣΟΚ με τη Νεολαία του και να μη περιμένει να ενημερωθεί από τους καρεκλάτους, γιατί τότε θα μείνει στο σκοτάδι. Η φαγωμάρα είναι μεγάλη και δυστυχώς προφανής.
  • Τουλάχιστον αφού δεν κάνετε κάτι για να ηρεμήσει το τεταμένο κλίμα που υπάρχει, θα μπορούσατε σε ένδειξη καλής θελήσεως να αποστέλλετε κείμενα-πλαίσια στις σχολές με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την εκπαίδευση, για το νέο νόμο πλαίσιο, για την αξιολόγηση, για να έχουν οι φοιτητές ένα μπούσουλα... Κυρία Διαμαντοπούλου μου...
  • Το αυτί του Ρουσόπουλου πως πάει, ακόμη να ιδρώσει;

2 Οκτωβρίου 2008

Σφηνάκια


  • Όταν ο κουμπάρος του Ρουσόπουλου γράφει στην εφημερίδα του ότι υπήρξε μυστικό δείπνο στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά, με συμμετοχή υπουργών για να ρίξουν τον Καραμανλή, σημαίνει ότι έχουμε μπει για τα καλά στο άγριο πολιτικό παιχνίδι με τα συνεχή unfair. Το περίεργο είναι ότι η εφημερίδα αναφέρει πως η Ντόρα παρενέβη... προκειμένου να στηρίξει Καραμανλή!!
  • Σήμερα ο Καρατζαφέρης είπε πως το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να κάνει μαθήματα δημοκρατίας. Ας μας διδάξει ο ίδιος λοιπόν δημοκρατία, αν γνωρίζει φυσικά τι είναι... Συνεχίζοντας, φώναζε πως δεν καταλαβαίνει γιατί η ΝΔ έχει χαμηλωμένα τα φτερά της και λίγο πολύ δήλωσε οτι δεν πέφτει η κυβέρνηση, δηλαδή οτι θα την στηρίξει.
  • Ενεργοποιούμε τώρα το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, με πρώτο βήμα τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σ’ εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, είπε ο καταλληλότερος. Ναι όπως ενημερωθήκαμε θα χορηγείται (;) με κριτήριο το υψόμετρο στο οποίο βρίσκεται η κάθε περιοχή...
  • Τα τελευταία πέντε χρόνια η χώρα έχει μπει σε τροχιά μεταρρυθμίσεων. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, παρά τις ισχυρές αντιδράσεις των οργανωμένων συμφερόντων που είχαν βολευτεί επί δεκαετίες στο τέλμα. Λογικά εννοεί τους εργαζομένους, γιατί είναι οι μόνοι που αντιδρούν. Δεν είδα στους δρόμους να διαμαρτύρονται τους Βαρδινογιάννιδες, τη Λάτση, την Αγγελοπούλου, τον Κόκκαλη και τους λοιπούς...
  • Προσπαθεί να μας πείσει ο Πρωθυπουργός, πως μέσα σε μισή ώρα, τα στελέχη της κυβέρνησης κατόρθωσαν να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η οποία οσονούπω χτυπάει την πόρτα μας. Αν κάθε φορά γίνεται τέτοια εμβάθυνση σε φλέγοντα ζητήματα, κατανοώ απόλυτα γιατί πάμε κατά διαόλου.
  • Και έχουμε τώρα και τον Αλογοσκούφη και τον Καραμανλή να μας λένε ότι η χώρα μας είναι θωρακισμένη και δε θα επηρεαστεί από την κρίση. Αν υποψιαστώ ότι υπάρχει σχέδιο Αλογοσκούφη επί του θέματος, θα μεταναστεύσω.
  • Και ιδού η απορία. Ο Πρωθυπουργός, δε θα έπρεπε με αφορμή την έκτακτη σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου, να ενημερωθεί για όλα τα προβλήματα και τα παράπονα που υπάρχουν, από όλους τους υπουργούς και να γίνει μία πραγματική συζήτηση για να εξέλθει η κυβέρνηση και η χώρα από το τέλμα;
  • Αν νομίζει ο Καραμανλής ότι με συνεχή διαγγέλματα, το περιεχόμενο των οποίων είναι εκτός τόπου και χρόνου, θα κατορθώσει να αναστρέψει το κλίμα δυσαρέσκειας, είναι γελασμένος. Όσο ο κόσμος βλέπει τον Πρωθυπουργό, να κάνει πως δεν ακούει για τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται στενοί του συνεργάτες, όσο βλέπει να υπερασπίζεται τον Ρουσόπουλο και μάλιστα να διαγράφει βουλευτές που ζητούν την παραίτησή του, το κλίμα θα γίνεται όλο και χειρότερο.
  • Αποτελεί ανέκδοτο το γεγονός ότι στη δεδομένη χρονική συγκυρία, η αιφνιδιαστική σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου κράτησε μισή ώρα!
  • 45 λεπτά καθυστέρησε τις δηλώσεις του ο καταλληλότερος, γιατί έψαχναν την κάμερα της ΕΡΤ!!
  • Πάντως το Μαξίμου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απεργία των δημοσιογράφων και είναι η δεύτερη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Η απεργία σε συνδυασμό με την έκτακτη σύγκλιση του συμβουλίου τον υπουργών δημιούργησε κλίμα παραφιλολογίας και προεκλογικά σενάρια. Υπήρξε γενικό σιωπητήριο. Ο βασικός λόγος που συνέβη όλο αυτό το πανηγύρι ήταν για να αποδείξει ο Θοδωρής στον Καραμανλή, ότι ο δημοσιογραφικός μηχανισμός του λειτουργεί άψογα και στα κανάλια και στα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων.
  • Είχαμε και τον Αυτιά πρωί πρωί να λέει ότι ο Καραμανλής θα ανακοινώσει την επιστροφή όλης της δημόσιας περιουσίας της Μονής Βατοπεδίου στο κράτος. Κουραφέξαλα...
  • Πολύ ενδιαφέρον είχε η δήλωση-συνέντευξη του Στέφανου Μάνου στον real fm στην εκπομπή των Μακρή-Χουδαλάκη, που δυστυχώς δεν έχει ανέβει στη σελίδα του Real, τουλάχιστον ακόμη... Αν κατάλαβα καλά, λίγο πολύ έλεγε ότι τα λεφτά των καταθετών στην Ελλάδα διασφαλίζονται μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό σε επερχόμενη κρίση. Δε το λέω με απόλυτη σιγουριά όμως γιατί δυστυχώς δε μπόρεσα να ακούσω τη ραδιοφωνική εκπομπή αναπόσπαστη.
  • Μέσα σε όλα κυκλοφορεί ο Σπύρος Καρατζαφέρης τη νέα του Εφημερίδα με το όνομα "Σφήνα". Η διαφήμιση της το κάτι άλλο, ειδικά στο σημείο που ο Καρατζαφέρης φορώντας το μπουρνούζι του κοιτάζεται στον καθρέφτη.
ΥΓ: Η φωτογραφία είναι από το pressmme